Janne Carlsson: ”Vi gör ingenting, vi agerar inte”

Janne Carlsson var oerhört besviken hur Lirarnas Lag genomförde andra halvlek. Man blev utspelade efter noter, då är det trots allt ett styrketecken att kunna resa hem med en pinne från den svåra bortamatchen mot Falkenbergs FF.

ÖIS inledde hyfsat mot Falkenberg, Janne.

– Ja, men även om vi var bra med och skapade chanser i första, så tyckte jag inte vi var helt hundra. Det var inte helt omöjligt för Falkenberg att komma igenom, det var nära några gånger och de hade ett jätteläge precis före vilan. Sen blev matchbilden totalt förändrad efter paus och vi är oerhört besvikna med andra halvlek.

Vad hände där?

– Vi gör ingenting, vi agerar inte. Vi har tur som kommer härifrån med en poäng. De hade jättebra chanser. De vann alla andrabollar – ja, till och med tredjebollarna och kunde spela därifrån. Vi var där, men inte i närheten ändå. De var bättre än oss i andra helt enkelt.

Det var snudd på utspelning.

– Ja, det kändes som vi fick panik. Vi tog inte ner bollen och började spela – som vi gjorde i första. Vi spelade bort bollen på ett tillslag, det blev kamp och de vann alla dueller. Jag tror inte vi hade ett riktigt anfall efter pausen.

Hur kunde det bli så?

– Man står och tittar, när det sen händer något då agerar man. Falkenberg springer hela tiden i andra. I många av de tidigare matcherna har vi sprungit mest, det är ett enkelt sätt att vara bra i en match. Där var vi inte idag. Möjligt att känslan i halvtid var att det här vinner vi eftersom vi skapade en del chanser.

Underskattning?

-Nej, det tror jag inte – men det är lätt att det smyger sig in en känsla att det är ganska bra nu – och det är farligt. Vi ska känna att vi är bra på grund av att vi springer mycket. Vi var överens i halvtid att vi behövde höja oss för att klara av det här, men det gjorde vi inte. Det var som om alla väntade att nån annan skulle ta tag i det och det är svårt att förändra ett tillstånd, när man väl hamnat i det och vi lyckas inte komma ur det.

Och ändå höll ÖIS ledningen till 83:e minuten.

– Förhoppningen om vinst fanns ju och Ken hade två chanser, som kunde ha avgjort matchen. Men Falkenberg skapade chans på chans, vi försökte göra några rockader, men fick aldrig grepp på dem.

Falkenberg hade också ett bortdömt mål.

– Jag ser ingen fel på den långa frisparken. Jag uppfattade det som om Peter bara kom för långt ut, så där hade vi tur.

Kan det här var tecken på något?

– Det positiva är att vi är svårslagna. Vi är fortfarande obesegrade (även om vi har tur idag) och det ska vi ta med oss. Förhoppningsvis blir det här en väckarklocka. Det spelar ingen roll vem man möter man kan inte gå på halvfart utan man måste jobba som ett lag för att vinna de här matcherna.

Och Superettan är jämn.

– Det skiljer väldigt lite mellan topp och botten, det är nästan minimalt. Falkenberg låg visserligen sist, men hade förlorat de fyra sista matcherna med uddamålet. De var riktigt bra mot Landskrona och serien är väldigt jämn.

Nu är det 12 dagar till nästa seriematch.

– Vi mår bra av ett uppehåll och ska träna ordentligt, det är inga problem. Vi har lite småskavanker, som vi får försöka läka.

Cupmatchen nästa vecka?

– Vi vill vinna mot Gefle och kommer att satsa fullt på den matchen, men vi kommer inte att spela med halvskadade spelare. De måste kunna fullfölja en hel match och göra bra ifrån sig.


'Janne Carlsson: ”Vi gör ingenting, vi agerar inte”' have 6 comments

  1. 18 maj, 2010 @ 09:49 Hox

    Måste säga att jag håller med Jannes analys till 100%. Vi står och tittar på bollen och när den kommer till en spelare i närheten, ja, då börjar vi agera och springa. Däremot kan jag inte hålla med om deras försök till lösning på problemet.

    Först väljer man att hålla kvar i 4-4-2 istället för att flytta ned en extra spelare på mittfältet. Bytet Danny-Ken och spela 4-5-1 med Zavadil som offensiv mittfältare hade ju helt klart varit en bättre lösning. Janne A sa att de hoppades kunna såra FFF genom att ligga kvar med två forwards, men det var helt klart fel drag. Om man kollade FFFs backlinje så spelade de väldigt disciplinerat under hela andra halvlek och trots att de låg på så hårt så fick vi aldrig tillstymmelse till 2 mot 2 eller 2 mot 1-lägen.

    Svara

  2. 18 maj, 2010 @ 10:12 Egon

    Fan vad jag saknar Anderberg på kanten ! Som det är nu har vi inga yttermittfältare värda namnet, Alex och Markus G vilka nollor.Jag har sagt det förut, kantspelet måste fungera om vi skall ligga i topp i SE.

    Svara

    • 18 maj, 2010 @ 14:40 Johan Gellerman

      Kantspelet har inte fungerat och vi ligger i toppen av SE.

  3. 18 maj, 2010 @ 15:19 Egon

    JG. I Topp när serien är slut , ! det är väl målet att ta sig till allsv.spelar vi som mot Falkenberg kommer vi att rasa i tabellen.

    Svara

    • 18 maj, 2010 @ 16:42 Johan Gellerman

      Det hänger i första hand inte på att få igång ett kantspel, utan att överhuvudtaget ha ett mittfält som fyller någon funktion förutom att vara motståndarnas rundningsmärken. Annars kom Alex bra på kanten ett par gånger i första halvlek så vi är inte helt i avsaknad av kantspel även om vi inte nyttjar det så mycket som vi kanske borde göra.

  4. 18 maj, 2010 @ 18:37 AlexU

    vill se seb bänkad in med margus i mitten, upp med Pato och in med bengtsson.. hade varit kul att se margus i mitten och på så sätt kunna betygsätta honom efter rätta förhållanden.. känns just nu lite som att kladra peter för att han inte gör mål om han spelar forwad

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se