Hej Peter!

Du minns mig säkert inte, men vi bytte ett par korta ord i samband med att ÖIS spelade mot Gunnilse i Svenska Cupen i fjol. Du stod där helt ensam precis utanför omklädningsrummen med din hand i gips och såg så där väldigt ledsen ut. Så där ledsen som man kanske ser ut om man blivit skadad på träning inför en presumtiv allsvensk debut och genombrottssäsong och när det egna laget spelar uruselt och det finns inte någonting i hela världen man kan göra för att påverka det. Trots att man vill så mycket att det gör ont. Nu skriver jag till dig för jag ser att du ser precis lika ledsen ut igen och du kan behöva lite uppmuntran.

Jag minns fortfarande första gången jag såg dig spela fotboll. Det var i U21-laget en solig dag på ÖIS-gården september 2007 när vi mötte Häcken, en match som vi vann med 2-0. Redan efter någon minut slår Häcken ett högt inlägg och du tajmar din utrusning perfekt och plockar ned bollen med en sådan pondus och ackuratess att jag där och då var helt säker på att du skulle bli en framtida stormålvakt. Efter ett enda ingripande! Att du sedan höll nollan efter en uppvisning i bländande målvaktsspel; räddningar på långskott, närskott, nickar, allt med ett perfekt positionsspel gjorde bara att jag var ännu mer övertygad.

Så kom då 2008 och vi har alla många härliga minnen från den säsongen. Jag förstår att Jönköpingsmatchen ändå måste vara lite speciell för dig. Jag och de flesta tillresta ÖIS-fansen stod bakom målet när du värmde upp i halvtid. Det tisslades och tasslades friskt bland fansen kan jag lova och det var väldigt många som var nervösa bland de tillresta. Inte jag. Min fru som rest med frågade mig nervöst ”Är han bra?” och jag minns att jag svarade ”Det här är ingen försvagning”. Jag var hur lugn som helst hela den matchen. Jag hade redan sett dig spela på en nivå över alla andra i ett tiotal matcher i U21-laget. Jag visste att det här skulle gå bra.

När vi åkte från matchen och du hållit nollan så sa jag ”Är inte Dick tillbaka nästa match har han spelat sin sista match i ÖIS”.

Nu åter till nutid och till anledningen att jag skriver detta brev till dig. Jag ser att du är ledsen, att du inte mår bra igen men nu av helt andra anledningar än 2009. Var inte det. Upp med huvudet! Vägen till framgång är aldrig rak och det är bara i kurvorna som man lär sig svänga och bli en bättre förare.

Du behöver inte heller tvivla på din förmåga eller kunskap. Du har alla egenskaper som krävs för att bli en riktigt bra målvakt. Jag vet det. Ta på dig målvaktshandskarna med stolthet och glädje, jobba ännu hårdare och se varje match som en ny möjlighet! Jag tror på dig Peter. Och jag är fortfarande inte ett dugg nervös.

Vad du sa till mig 2009? ”Tack”. När säsongen är slut så hoppas jag kunna återgälda den artigheten.


'Hej Peter!' have 7 comments

  1. 30 juni, 2010 @ 22:34 Jens Z

    Du har mitt förtroende och stöd stöd också, Peter. Kämpa på.

    Svara

  2. 1 juli, 2010 @ 08:02 Bosse

    Alla gör misstag, något som i fotbollssammanhang framstått som solklart i bl a pågående VM. Surt att tappa poäng i Borlänge men det är inte fråga om jordens undergång. Kom igen Peter, jag håller på dig!

    Svara

  3. 1 juli, 2010 @ 08:09 Polarojd

    Fan vilket bra inlägg!! Det börjar rycka lite i underläppen nu…

    Men ack så sant!! Peter kommer att bli en stormålvakt så snart han kommit över den press han nu lider av… Detta var ett bra sätt att lätta lite på den…

    Svara

  4. 1 juli, 2010 @ 11:18 Anonym

    Djup rörande ,känns ända in i bröstet,en tår kommer i ögonvrån. Det var en underbar text som också visar på de känslor du/ många av har för våra spelare och varm omtanke nästan som en familjemedlem.
    Ta med dej detta Peter in i nästa match. Vi är många som månar om er skall ni veta.

    Svara

  5. 1 juli, 2010 @ 11:37 timberhochmandie

    Fint skrivet! Det är så man bygger upp bra spelare – med stöd, uppmuntran och positiva målbilder. Inte genom att skura golvet med dem…

    Svara

  6. 1 juli, 2010 @ 11:57 Macky

    Jaa killen är ju bara 88-89a? Herregud guldåren är runt 25-35…

    Svara

  7. 1 juli, 2010 @ 16:14 Mikael Carlsson

    Efter ca 100 timmars upphopp på stället och 3000 inlägg och luftdueller med en instormande Luka M så har Peter lärt sig vad som gäller i luften och hur man greppar bollarna och då har vi Superettans bästa målvakt utan tvekan.

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se