Robin Jonsson: ”Det håller inte att spela oavgjort hela tiden”

Det var en viktig match mot ett annat förmodat topplag, ÖIS mot Assyriska. Båda lagen behövde egentligen vinna och det var kanske därför matchen slutade 1-1. Örgryte var som helhet det bättre laget och höll mestadels i dirigentpinnen. Lirarnas Lag tog ledningen efter en elegant språngnick av Björn Anklev, men Assyriska kvitterade omgående. Robin Jonsson gjorde tillsammans med Tommy von Brömsen en toppinsats och Sambadefensiv tog ett kort snack med Robin efter slutsignalen.

Hur vill du sammanfatta matchen, Robin?

– Det var tight och tufft, mycket känslor på slutet – utvisningen av Ken, straffsituationerna och fasthållningen när Björn är fri – och ännu ett kryss

OK, vi tar det i tur och ordning, utvisningen?

– Jag såg ingenting, bara att Assyrsiska-spelaren låg kvar på gräset när domaren blåste.

Straff eller ej?

– Christofer var på bollen, så det var ingen straff.

Friläget?

– Vet inte om Björn hade hunnit upp bollen, men han blev ojust stoppad och nu gick det som det gick.

Fem raka kryss hemma, hur kommer det sig?

– Svårt att säga, jag vet inte vad det beror på. Men man tappar för många poäng, så det är klart att det inte håller att spela oavgjort hemma hela tiden,  Det är ändå en styrka att att inte förlora, vi har ju bara en förlust på hela säsongen. Det är som vanligt små marginaler – synd att vi åker på utvisningen.

Var det bra att möta ett passningsskickligt lag?

– Vi visste hur det skulle se ut och satte hög press och lät dem inte spela så mycket. Det fungerade bra mot Syrianska (som också är ett spelande lag) borta, där vann vi med 3-2.

Du och Tommy von Brömsen var lagets bästa spelare idag.

– Hela backlinjen var stabil och vi släpper inte till många öppna chanser förutom målet och straffsituationerna. Det kändes godkänt för egen del, men inte mera.

Hur skulle vi stoppat deras mål?

– Man måste vara på direkt efter att vi gjort 1-0 och en av oss ska stöta, Eris får driva alldeles för långt fram.

Dålig koncentration?

– Möjligt, det kan bli så efter målet och glädjescenerna, men det ska inte spela nån roll egentligen, det gäller att vara med direkt.

Ni är seriens bästa bortalag och snudd på det sämsta hemmalaget, då bör det bli vinst nästa match?

– Ja vi kan inte hela tiden kryssa utan måste ta trepoängare och hänga på däruppe. Vi är närmast tvungna att vinna över Brage nu, så det är fullt fokus på den matchen.


'Robin Jonsson: ”Det håller inte att spela oavgjort hela tiden”' har en kommentar

  1. 23 juni, 2010 @ 12:04 Kuba

    Ni kan ta det lugnt, allihop. Jag har lösningen på ÖIS problem: jag ska nämligen lämna Göteborg för jobb och har ingen aning om när jag kommer tillbaka. Eftersom den senaste ÖIS-segern jag såg på plats var hemma mot BP 2008, så är det bara att luta sig tillbaka och se trepoängarna rulla in nu när jag inte längre kommer att stå på läktaren. Grattis! Jävla synd bara att jag inte fick jobbet tidigare…

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se