Adam Eriksson: ”Hela laget har lyft sig”

Efter att Tommy von Brömsen inte kunnat spela de två senaste matcherna, så har Adam Eriksson tagit över rollen som vänsterback. Med resultatet sex poäng och 5-0 i målskillnad kan man inte vara annat än imponerad och Sambadefensiv kollade läget med Adam efter vinsten på Stadsparksvallen.

Berätta om matchen, Adam.

– Det stod och vägde i början och båda lagen hade några chanser. Vi fick ett bortdömt mål när domaren blåste av Alvaro efter mitt inlägg, det var riktigt synd. Vi får självförtroende efter Alvaros viktiga mål precis före paus. Jönköping höjer sig sedan i andra och och vi var tvungna att göra samma sak, men det dröjde ett tag innan vi kom igång. Först kunde vi inte riktigt svara upp på det och de fick några lägen, men vi kämpade och höll ut trots att vi var trötta – och till sist kunde vi avgöra med Jakobs 2-0-mål.

Var matchbilden som förväntat?

– Jag hade inte ens funderat speciellt mycket på det, utan jag tog det som en vanlig match.

Din egen insats?

– I och med att vi vann, inte släppte till särskilt mycket bakåt och höll nollan, så är jag ganska nöjd – sedan finns det alltid bitar man kan jobba mer på för att utvecklas.

Du hade tidvis det jobbigt på din kant.

– Det var en hel del tryck där, men vi hade bra koll på dem. Jag fick också mycket hjälp av Markus (och av Jakob i slutet) och av Robin inifrån så vi löste det bra. Vi hjälps åt och det fungerar fint. Vi snackar mer och mer och försöker göra det lätt för varandra.

Ska vi räkna dig som vänsterback?

– Mittback är egentligen min rätta position, men det har funkat bra som vänsterback de här två matcherna.

Vad är största skillnaden?

– Det finns en del problem med att vara ytterback, det är mycket enklare att spela mittback. Man får tänka helt annorlunda och det tar ett tag att nöta in positionsspelet.

Att plötsligt hamna i startelvan efter lång tid utanför laget?

– Jag skulle aldrig ge upp att jobba på när jag inte får spela. Jag har alltid det där suget efter att träna och kommer att köra på som förut, så får vi se hur långt det räcker.

Och med framgångar kommer en fast plats i laget?

– Generellt är det så…

Finns det ett samband med att vi byter ytterbackar och börjar vinna?

– Det vore väl kaxigt att säga så. Jag tycker att hela laget har lyft sig och vi har haft en del snack tillsammans i gruppen.

Vad för snack?

– Att vi måste börja vinna matcherna. Vi får inte vara nöjda med att kryssa och kryssa och kryssa, det är i stort sett samma som en förlust. Det var väldigt deppigt efter Brage-matchen, oerhört tungt att  tappa poäng på det sättet.

Tyder på styrka att komma tillbaka efter den motgången.

– Ja, det känns fantastiskt just nu.

Hur bra är ÖIS just nu?

– Vi kan bättre än vad vi presterade idag, men kan vi fortsätta så här, så är vi helt klart ett lag för toppstriden.

Var alla kryssen en formsvacka?

– Jag vet inte om det var en formsvacka precis. Vi har varit bättre än lagen vi har mött och det har varit surt att tappa ledningen flera gånger, så vi borde nog vunnit fyra av de de åtta oavgjorda matcherna.


'Adam Eriksson: ”Hela laget har lyft sig”' have 7 comments

  1. 14 juli, 2010 @ 12:58 E

    Oroar mig för att Adam E och övriga inte använder veckans badsemester till att slipa knivarna utan istället gottar sig i solen åt att vi lite turligt spelat 5-0 de två senaste matcherna.

    Sheriff Suma och Jukka Sauso kommer förmodligen att spela från start på tisdag. Det är två spelare med mycket hög högstanivå…varning för ett taggat J-Södra.

    Nu är det hög tid för Sambadefensiv att sluta gotta sig i den uppåtgående trenden och istället fokusera på nästa match (Jannarna efterfrågar säkerligen stöd i hur styrkorna skall formeras). J-Södra hemma på GU är en måstematch på samma sätt som Väsby, Landskrona, Ljungskile och Trollhättan…

    Svara

    • 16 juli, 2010 @ 12:46 Pehr

      Anklev tillbaks för oss gör att anfallet börjar på en högre nivå.
      Heder åt Sandberg men Anklev är bättre.
      Det kommer gå bra det här

    • 16 juli, 2010 @ 13:01 Martin Johansson

      Om vi också får tillbaka Alex Perreira och Tommy von Brömsen så tycker jag att det ser rätt lovande ut. Följande startelva känns helt OK tycker i alla fall jag:

      Peter Den Store

      Danny Ervik – David Leinar – Robin Jonsson – Tommy von Brömsen

      Alexander Mellqvist – Pavel Zavadil – Sebastian Johansson – Alex Perreira

      Álvaro Santos – Björn Anklev

      Byten: 45 minuten Santos mot Luka Mijaljevic, 65 minuten Mellis mot Markus Gustafsson, 80 minuten Alex mot Jakob Olsson

      Slutresultat: 1-3, Santos, Anklev, Gustafsson & Fagercrantz
      Publik: 4267 personer
      Antal förbannade kupongare: 23 stycken.

    • 16 juli, 2010 @ 16:08 E

      1-3 , vilka två av Öisarna är självmålsskyttar?

    • 16 juli, 2010 @ 16:23 timberhochmandie

      :-D

    • 16 juli, 2010 @ 16:46 Martin Johansson

      Äh, sluta nu, man måste skriva det så för att inte jinxa matchen. Det vet väl alla! ;-)

  2. 14 juli, 2010 @ 13:41 Danny E

    Tror inte att det ska vara någon fara med det. Anklev, Leinar, Sebban och Pavel kommer aldrig att tillåta det. De kommer att driva på och de kommer att ligga i för att de yngre spelarna inte ska känna sig nöjda och tro att allting löser sig nu. Dessutom tror jag att det är bra att så mycket av detta har skett med rena andrahandsval rent positionsmässigt. Om man ser till matchen mot J Södra så var det inte många spelare som kan betraktas som ordinarie på sin position: Peter, Robin, David, Pavel & Álvaro. Resterande har en eller två spelare som flåsar dem i nacken. De måste därmed göra sitt yttersta och anstränga sig så in i helvete för att få behålla sin plats i startelvan. Jag tycker också att Adams svar ger en antydan om detta.

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se