Janne Carlsson: ”Den här segern behövde vi”

Första hemmavinsten för säsongen efter fem raka kryss. Första segern sedan matchen mot Öster den 9/5. 3-0 mot förra årets allsvenska kollega Hammarby var förhoppningsvis vändpunkten för Lirarnas Lag, nu när snart halva serien är avverkad. Janne Carlsson berättade exklusivt en del om laget och spelare för Sambadefensiv.

Äntligen, Janne!

– Jag håller med dig. Det var enormt skönt för spelarna, den här segern behövde vi.

Extra skönt efter det snöpliga poängtappet i Borlänge?

– Så här i efterhand kan det vara det, men det var inget som vi hade med oss inför avspark. Alla matcher har sitt eget liv, men det är härligt att bryta trenden och få vinna hemmaplan.

Din syn på matchen?

– Hammarby är bättre än vi i första. De är mer aggressiva och vinner fler andrabollar. Vi ligger för långt ner med vårt mittfält och hinner inte med att hjälpa våra forwards. Vi tvingas till en del långa bollar och de vinner både första- och andrabollen där. Vi kommer inte åt dem och de dominerar något. Sedan gör Peter en jätteräddning och det kan vara matchavgörande att gå in med 0-0 i paus i st f 0-1 – kul för Peter också.

– I andra är vi bättre, kopplar på mer aggressivitet, jobbar mer framåt i banan och löper sönder dem till slut. Björn gör ett jättejobb, samma med Luka även om han inte får ut så mycket av det. Alla höjer sig ett snäpp efter halvtidsvilan och det gör att vi vinner. Försvarsarbetet är klockrent och förutom stolpskottet har de bara nåt avslut som vi kan täcka.

Hur tänker man i ett såpass utsatt läge som inför dagens match?

– Det är inte så mycket man kan göra, det är bara att jobba på och det har fungerat bra på träningarna. Vi gjorde en ändring i rutinerna. vi brukar träna dagen innan match, men den här gången så hade vi en aktivering på förmiddagen i stället och så samlades vi här. Jag tror inte det var därför vi vann, men vi lyckades bryta mönstret. Så nu lär vi fortsätta med det här!

Och nu kan vi börja se fram mot fler segrar?

– En match är ingen vändning, men det här betyder oerhört mycket för självförtroendet. 3-0 på hemmaplan och en bra andra halvlek som vi tar med oss, det kan stärka oss mentalt.

En backlinje med fyra mittbackar varav två nya ytterbackar.

– Det blir ju så, när vi har skador. Jag tycker att Danny och Adam klarade sig jättebra. Danny var lite het på Hallenius, som kunde vända bort honom några gånger i början, men han lärde sig det. Danny var lugn och trygg i sitt passningsspel och kul att han fick en assist efter det fina inlägget till 3-0. Adam hade också en framspelningen till första målet. Kul för dem, nu höjer de sig när de ser att de klarar av det så bra, så det är positivt för hela gruppen. Det visar att vi har bredd också.

Inte det minsta orolig för detta innan match?

– Lite, vi vet ju att Hammarbys offensiva spel är bra. Och kunde de sätta press som i första så var man om inte orolig, så visste man att det kunde hända saker. Robin och David är riktigt bra, j-t stabila idag och det var en trygghet för Adam och Danny, så de löste allt perfekt.

Vilka ska egentligen spela mot Jönköping?

– Det är bara ett angenämt problem. Hoppas att Christofer och Tommy är tillbaka till nästa match, så vi har fler att välja på. Både Danny och Adam kommer härifrån med stora plus och har ökat sina chanser, även Jakob gör ett mycket bra inhopp och tillför energi till laget.

Det vände annars när Sebastian kom in.

– Markus och Pavel kom för långt ner, nära våra mittbackar som sagt och vi förlorade den viktiga ytan på det centrala fältet. Sebastian började löpa och det gjorde att de andra tvingades följa efter, så han var en injektion i andra.

Alvaro fick stanna på bänken hela matchen.

– Det var tänkt att skulle hoppa in ifall matchen varit jämn, men nu kände vi att det är bättre att han får en hel veckas bra träning så att hans kropp mår bättre. Målen kom ganska tätt och då bestämde vi att köra på – annars hade han nog kommit in sista 25.

Han kommer att ersätta Björn nästa match?

– Det får vi avvakta och se i veckan. Jag tycker det var synd på Björn, men det var nog varning i det läget. Hammarby hade ett par kapningar i andra, där det också borde ha blivit varningar, så jag tycker inte domaren var riktigt konsekvent. Björn har den spelstilen att han får en del varningar, så det måste vi klara av.

Kommentar till tabellen?

– Jag trodde att Superettan skulle vara jämn, men är överraskad att Degerfors ledde inför dagens matcher. Många lag har överraskat och Degerfors är ett av dem. Sedan är tur för oss, som har kryssat 8 gånger att inget lag har sprungit ifrån mer, så där har vi haft lite flyt med resultaten. Det är mycket möjligt att serien kommer att avgöras i sista omgången på Söderstadion.


'Janne Carlsson: ”Den här segern behövde vi”' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se