Janne Carlsson: ”Väsby är ett lag som vi ska slå”

Oavgjort mot bottenlaget Väsby – efter en bedrövlig inledning – var en besvikelse i ett läge när ÖIS behöver alla tänkbara poäng och vinster för att hänga på lagen däruppe i toppen. Assisterande tränare Janne Carlsson berättar här om matchen.

2-2 mot Väsby, hur kan det bli så?

– Det känns lite bittert just nu. Vi är det bättre laget men slarvar bort det här lite grand. Vi ger bort första kvarten, då är vi inte alls med utan de får spela sitt spel och gör rättvist 1-0, vilket är lite onödigt. Resten av halvleken är bra och vi skapar många jättebra inläggslägen och är heta därinne. Eftersom vi leder med 2-1 i halvtid, så kan man säga att första är ok – förutom första kvarten som är riktigt, riktigt, riktigt dålig. Vi har kontroll i andra och förutom målet, så har Väsby bara nån kort period när man får ett litet tryck, annars är det vi som för matchen. Det är också vi som kommer fram till lägen, men vi är inte tillräckligt beslutsamma där längst framme. Det är ett jobbigt poängtapp tycker jag.

Vad hände den första kvarten?

– Det är upp till varje spelare att du ska vara färdig när domaren blåser. Då måste man mentalt vara där för att ta sina löpningar, men vi var inte där. Vi var inte nära nog, flyttade inte över tillräckligt snabbt, vi gjorde ingenting med fart – inte passningsspelet heller, så Väsby åt upp oss helt enkelt. Vi fick igång spelet när Pavel och Sebastian började vinna bollar och vi fick fast bollen och kunde sätta ut den, då blev det bättre givetvis.

Varför blev ni obeslutsamma?

– Det är möjligt att vi blev trötta, det blev mycket springande i den här matchen och just när vi kommer fram så bör vi vara lite mer klara. I första hade vi löpningar in som var lite mer bestämda. I andra tog det längre tid, vi tvekade innan vi kom in med fart i boxen. Som sagt blir man trött och det inte är konstigt att det blir som det blir i en match. Kvaliteten sjönk i inläggsmomenten, just det som var bra sista 20 i första.

Det var fler inlägg och inläggsförsök än vanligt.

– Vi visste att det var en bra möjlighet att såra Väsby i inläggsspelet, så det ville vi komma åt. I andra kom vi inte till riktigt lika många inlägg som i första, då vi var mer bestämda – satte ut, tog emot och Alex spelade in. Efter paus blev det inte likadant – vi spelade ut, men kom inte till inlägg direkt och då hann de samla sig och det blev svårare att komma till avslut.

Och det blir svårt mot ett samlat försvar.

– Ja det är tufft. Deras mittbackar är stora och starka. Det är små marginaler och jag tycker inte vi ska släppa till 2-2-målet.

Vad hände där?

– Eriksson löper inifrån och ut och hämtar bollen, så jag tycker att vi klara av att täcka undan honom där

ÖIS kom ändå tillbaka målmässigt efter 0-1.

– Vi fick en gratisbiljett med självmålet, men jag tycker att vi hade jobbat oss in i matchen då med ett par lägen före målet. Sedan fick vi extra energi av målet och kunde följa upp med 2-1.

Hur ser du på samarbetet mellan Björn och Álvaro?

– Det funkar bra, de har hittat tydliga roller däruppe. Björn går på djupet och Álvaro hämtar. I första var det bra och då fick vi många chanser inne i boxen.  I andra försvinner det lite, Álvaro är inte riktigt hundra ännu för att gå för fullt.

Hur resonerade ni vid bytena?

– Adam kände sig inte helt hundra och Tommy fick kliva in i stället. Álvaro håller inte för 90 minuter och vi vill ha nytta av honom resten av matcherna, så vi får vara försiktig med honom. Alex har också kommit tillbaka från skada och blev trött, gick ner sig lite och började trampa på bollen i st f att ha fart på den som i första.  så det var naturliga byten allihop.

Hade Álvaro gått ut om det stått 2-2?

–  Jag vet inte riktigt hur vi hade gjort där. Vi vill ha spelare som är på tårna och orkar producera – och Álvaro är inte där för att klara en hel match ännu. Vi vet att om han kommer in i boxen, så är han bra där och man kan alltid hoppas på mål, så vi hade fått ta oss en betänketid där.

Två poäng av sex mot Väsby är inte godkänt.

– Nej, det är det inte. Väsby är ett lag som vi ska slå.


'Janne Carlsson: ”Väsby är ett lag som vi ska slå”' have 3 comments

  1. 26 juli, 2010 @ 09:24 SB

    Alvaro kommer aldrig någonsin klara 90 minuter i någon mer kontinuerlig utsträckning.

    Det ryktas förövrigt om att Muhammad Saeed Al-Sahhaf (Baghdad-Bob) har fått kontraktsförslag eftersom samarbetet mellan Alvaro och Björn ”funkar bra” och Carlsson tycker att vi ”inte skall släppa till 2-2″. Vår vän Janne C gör nog bäst för mina magsyrehalter om han i fortsättningen förblir opublicerad på denna personliga favoritsida. Å andra sidan vore det ju Baghdad-Bob i kvadrat att tysta ner sanningen. Kanske är det lika bra att publicera målaren, vad min mage än tycker om det.

    Svara

    • 26 juli, 2010 @ 10:54 Voldemort

      Undrar om han målar lika illa som han tränar fotbollslag? Jag tänker på kommentaren ”Väsby är ett lag vi skall slå” Nähä? Å ändå har ni bara tagit två poäng av sex möjliga mot dom. vart går det fel, Janne? Det håller ju inte bara med att tala om vad vi borde ha gjort som du gör varje gång. Någon gång kanske du måste tala om för spelarna vad dom skall göra innan match så kanske dom vinner? Istället för att gå runt och lattja med sonen på träningarna? Men du är uppenbarligen bättre på att reagera än att agera. Det är ungefär som att tala om när färgen lossnat att ”underarbetet var nog inte så bra. vi har nog spacklat för dåligt….” Hoppas verkligen att du inte var sådan som målare. Att du bara kunde tala om vad som var fel men aldrig kunde göra rätt från början…

    • 26 juli, 2010 @ 12:22 SB

      Hahaha. Fenomenalt.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se