Ni kan kalla det en comeback!

Med Björn Anklev avstängd, och Alex Perreira, Tommy von Brömsen, Christofer Bengtsson, Valter Tomaz Jr, Markus Anderberg och Niclas Elving borta på grund av skador tog sig ÖIS i kväll ann Jönköpings Södra borta på Stadsparksvallen. Verkligen ingen lätt uppgift! Men lika fullt en uppgift som ÖIS löste galant.

Åter i startelvan var dock Álvaro Santos. Något som skulle visa sig mycket, mycket värdefullt. I den 45:e matchminuten tog Santos emot en passning från egen backlinje, bjöd två hemmaspelare på en åktur som hette duga, bröt in mot offensivt straffområde, såg att bortre krysset ropade på besök och skruvade in 0-1 bakom en chanslös Alexander Nadj. Ett riktigt klassmål!

Den första halvleken var dock helt jämn, kanske med ett litet övertag för hemmalaget. Under den första halvleken hade J-Södra även två riktigt bra chanser. Med en kvart spelad av matchen hittade hemmalaget en passage genom ÖIS annars relativt kompakta försvarsslinje. Strax utanför ÖIS straffområde tog Fredric Fendrich emot en passning från Patrik Redo och sprintade ifrån Robin Jonsson. Strax innanför straffområdesgränsen bestämde Fendrich sig för att pröva lyckan, men Peter Abrahamsson var på alerten och svarade upp med en oerhört flärdfull enhandsräddning. Hur tusan bär han sig åt?

J-Södra och Abrahamsson var dock inte färdiga med varandra riktig än. I den 30:e minuten fick hemmalaget en gratischans när Patrik Redo, i misstänkt offsideposition, fick tag i bollen, efter en frispark från Kristofer Fagercrantz. Helt fri och bara någon meter från Peter Abrahamsson gick Redo på skott. Abrahamsson hade inte för avsikt att kröka rygg denna kväll utan stod ånyo för en helt fenomenal räddning som räddade ÖIS från ett säkert baklängesmål.

Andra halvlek blev också den mycket jämn och J-Södra låg under långa stunder på för ett kvitteringsmål. ÖIS försvarsspel var emellertid alldeles utmärkt och J-Södra tilläts inte skapa mycket mer än ett par distansskott och ett nästanläge för Mathias Etèus. Frågan är om hemmalaget överhuvudtaget var nära en kvittering?

ÖIS startelva i matchen mot Jönköpings Södra

ÖIS andra, och matchdödande, mål i matchen kom även det på tilläggstid. Den här gången i den andra halvlekens sista skälvande sekunder.

I den 91:a minuten tog Pavel Zavadil emot ett utkast från den för dagen förträfflige Peter Abrahamsson. Zavadil drog sig sedan ut mot ÖIS högerkant, tittade upp och serverade Markus Gustafsson ett fint kontringsläge en bit in på J-Södras planhalva. I och med att Jönköping låg på för ett kvitteringsmål hade man bara två man med tillbaka i defensiven. Något som både Gustafsson, Luka Mijaljevic och Jakob Olsson visste att utnyttja. Gustafsson drog på sig bevakning från den ena försvararen, samtidigt som Mijaljevic tog en löpning ut mot högerkanten, vilket lockade med sig den andra försvararen. Och helt plötsligt hade Jakob Olsson öppen gata på sin vänsterkant. Något som Markus Gustafsson förstås hade räknat ut. Gustafssons krossboll satt perfekt på foten på Olsson, som tog med sig den i farten, satte den under kontroll och avancerade in i straffområdet. Trots att Alexander Nadj kom utrusande som ett skenande tåg och att han hade en försvarare hack i häl höll Olsson huvudet kallt och skruvade in 0-2-målet hur säkert som helt. Oerhört vackert!

Segern mot J-Södra var ÖIS andra raka seger. En premiär och en comeback som heter duga. I och med segern är ÖIS uppe på femte plats, bara fyra poäng efter serieledande IFK Norrköping. ÖIS har dock en match mindre spelade och vinner man bara hängmatchen mot Ängelholms FF är man verkligen med i matchen igen.

Drömmen om Allsvenskan lever!

Och du, glöm inte bort att rösta fram matchens bästa Öisare:

cnncn

'Ni kan kalla det en comeback!' have 8 comments

1. 12 juli, 2010 @ 22:37 E

Vilka klassmål!!! J-södra är välkomna till GU, Anklev kommer att vara extremt spelsugen och tuppkammen har växt på flera av killarna. Vad ni gör så skriv nu inte ner Nico!

Vill dessutom veta om det är sant att Santos utgick pga getingstick i foten? Om det är sant har vi förmodligen det ultimata belägget för glaslirarstämpeln, alternativt avsked för Öis medicinskt ansvarige. Kan man inte behandla ett getingstick finns det plats på Bjöla Äldreboende antingen för patienten eller behandlande sjukvårdare.