Peter Abrahamsson: ”Gott att få revansch”

Syndabock för en vecka sedan, matchhjälte idag. Så fort svänger det för en målvakt inom fotbollens underbara värld. Efter missen mot Brage, så visade Peter Abrahamsson hur bra han egentligen är. Reflexräddningen i första halvlek höll mycket hög klass och var kanske matchavgörande. Sambadefensiv tog ett snack med Peter efter gårdagens match.

Kan du sammanfatta matchen för oss?

– Hammarby har lite grepp om första halvlek – inte för att vi är dåliga, men de har ett litet övertag. I andra går vi ut och får tre snabba mål, då kändes det verkligen som vi har kontroll på det. Det var gott att få revanschera sig efter förra matchens debakel.

Hur har det varit efter missen mot Brage?

– Första dagarna var tunga, men man måste glömma och gå vidare. Det gäller att fokusera på nästa match, annars kommer den också att gå dåligt.

Är det verkligen så enkelt?

– Nej, det är inte så lätt. Man får träna på, men det finns kvar i huvudet och gnager. Nu är det skönt att ha gjort en bra match, först då glömmer man detta helt.

Din enhandsräddning i första kan ha varit avgörande.

– Ja, den blev viktig. Hallenius kom runt på kanten och spelade snett-inåt-bakåt. Sema har ryckt ifrån vår försvarare och kom ganska ren. Jag försökte komma i förflyttning och göra mig stor. Jag får upp en hand och han skjuter mitt på. så det är bara att tacka och ta emot. 0-1 där och det hade sett annorlunda ut.

Du får det att låta väldigt lätt.

– Ibland har man flytet med sig, men det det ligger väl lite skicklighet bakom också.

Stolpskottet?

– Lite flyt där också, men den tog i utsidan av stolpen, så det hade behövts ytterligare en decimeter eller två för att den skulle gå in.

Du fick också väldigt bra hjälp av försvaret idag.

– Det var riktigt säkert idag. Backlinjen var ny till 50% och de gjorde en bra match – väldigt starkt av de nya. Det är skönt för hela laget att få hålla nollan.

Klart annorlunda än för en vecka sedan.

– Ja, nu blir det lättare att vakna i morgon!


'Peter Abrahamsson: ”Gott att få revansch”' har en kommentar

  1. 6 juli, 2010 @ 11:33 Anonym

    Härligt att se Peter igår! Gött att Jörgen Lennartsson satt på läktaren också.

    Men har det hörts något nytt på sillyfronten? Jag är lite tveksam till Matt Harrold. Skulle hellre vilja se en snabb jävel så vi kan hota i djupled när inte björn spelar anfallare!

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se