Adam Eriksson: ”Förlusten mot Falkenberg var som ett hugg i hjärtat”

Adam Eriksson visade framfötterna under sommaren och krigade sig till en plats i startelvan som vänsterback. Efter en skada har han missat fyra matcher, men mot Ängelholm var han tillbaka i laget.

Det var ett tag sedan vi fick se dig på planen, Adam.

– Ja, det började med nackskadan mot Ängelholm hemma. Jag missade några matcher efter det p g a smärtan. Sedan är det ju så att man hamnar utanför laget efter skada, så det har bara varit att kämpa på – man vet att det kommer avstängningar och sånt. Det är givetvis frustrerande att sitta bredvid och titta på, när man inte kan göra något åt det som händer på planen. Och ännu värre är det vid förlust, det var oerhört jobbigt att se senaste matchen mot Falkenberg.

Man får helt enkelt inte bli skadad?

– Det är faktiskt såpass tuff konkurrens att det gäller att hålla sig hel.

Förlusten mot Falkenberg var grym.

– Det var verkligen som ett hugg i hjärtat. En oerhört tråkig förlust i en match, där vi skulle ha haft tre poäng (precis som idag).

Deppigt i truppen efter den matchen?

– Jag missade de två första träningarna p g a halsont och när jag kom tillbaka så märkte jag inget. Vi får försöka hålla huvudet högt även om vi inte presterat så bra som tänkt och att vi inte tagit så många poäng som vi ville. Det blir inte bättre av att gå och deppa eller vara arga på varandra.

Ingen seger idag heller.

– Jag tycker att vi numret större hela matchen och klart bättre än Ängelholm. Vi hade kunnat göra ett eller två mål till, så det var väldigt synd. Nu blev det ännu ett kryss, när vi behöver trepoängare.

Enbart hårt jobb som kan vända detta?

– Ger vi inte allt, så är det piss. Det är alltid hårt jobb som gäller. Hårt jobb och vara på i huvudet, så hoppas jag att det ska räcka hela vägen.

Nytt spelsystem idag.

– Det var ganska stabilt, vi blev inte lika breda som i 4-4-2, men vi skapar ändå flera chanser och spelar stundtals bra fotboll. Det kändes som om det var bra över hela banan. Jag och Anderberg kommer ifrån varandra och det blir en större yta mellan oss, men Valter kommer ut och hjälper till bra, det fungerade fint med att defensiva mittfältarna på båda kanterna.

Ingen större skillnad för dig alltså?

– Nej, alla får ha varsin gubbe och det skiljer inte så jättemycket mellan spelsysytemen.

Nu är det helt nödvändigt att vinna över Sundsvall.

– Sundsvall har två raka förluster, så det är positivt för oss. Det är alltid pressat och har varit så under hela säsongen. Jag tror faktiskt det är bra på ett sätt.

Är det inte pressen som ställt till det?

– När jag är ute på plan, så känner jag bara att jag vill vinna. Jag springer inte och funderar över poäng hit och dit eller att vi måste vinna. Jag fokuserar bara på spelet och att vi ska göra mål, sedan hoppas man att det ska räcka.

Hur långt kommer din vilja att räcka?

– Hoppas vi kan nypa några segrar i rad, vi har fortfarande chansen att blanda oss i toppen.


'Adam Eriksson: ”Förlusten mot Falkenberg var som ett hugg i hjärtat”' have 2 comments

  1. 31 augusti, 2010 @ 12:20 Anonym

    Fakenberg har varit ett av lagen som varit formstarka de senaste 8 matcher 17 poäng har dom spelat in 5 vunna ,2 oavg. 1 förlust 16-10 i målk. ni underskatta dom.
    De formstarka lagen har varit senaste 8 matcher.
    Norrköping 19
    Falkenberg 17
    Syrianska 16
    Assyriska 15
    Sundsvall 14
    Landskrona 14
    Hammarby 14
    anmärkningsvärt är att Syrianska ,Assyriska har en match mer att spela altså 7matcher kvar. Någon av ovanstående lag kommer att knipa 2: och kvalplatsen, Norrköping är jag övertygad håller serien ut , Syrianska är utmanare till 2:platsen Sen finns det ett jämt skägg till kvalplatsen. Kommer Öis fortsätta vara oslagbara men inte vinna matcher och dessutom förlora någon då kommer vår slutplats hamna långt ner ,Då hoppas jag vi inte blir indragna i kvalstid i andra ändan. Så vi skall se till att vi fortsatt är oslagbara. Varje match måste ses som en cupmatch och det är viktigt att få med poäng , även 1poäng har betydelse.

    Svara

    • 31 augusti, 2010 @ 12:29 Anonym

      Öis har spelat in 11 poäng på de 8 senaste matcherna.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se