Alexander Mellqvist: ”Det var en skitmatch”

Alexander Mellqvist kom in i andra halvlek och hann bara vara på planen i två minuter innan han hade kvitterat Falkenbergs ledning. Nu blev det ändå en tung och sur förlust till slut, men Sambadefensiv tog ett snack med Alexander.

Vad hände där ute?

– Det var en skitmatch, det räcker väl så. Redan i första halvlek ligger vi för långt ifrån dem, vi är inte med i närkamperna och vinner inga andrabollar. Det är först efter deras mål, som vi vaknar till en aning, vinner lite och får en del tryck på dem, men det var väl sent.

Vad kan en sån här genomklappning bero på?

– Jag vet inte alls, det kan vara många olika grejor. Man kan ju tro att folk är lite trötta och slitna efter att det har varit många matcher. Jag hoppas att det är det och inget annat, så att vi kan få kropparna fräscha till på söndag.

Var fanns självförtroendet efter förra matchen?

– Vi gör ingen jättematch mot Öster heller. Det var ingen kvalitet, men vi vann den matchen och vi kunde lika gärna vunnit idag – men det gjorde vi inte.

En måstematch som slutade med förlust.

– Alla våra matcher är det. Det blir ju färre och färre poäng att spela om, så varje match är en måstematch och vi måste börja ta trepoängare.

Extra tungt att förlora på hemmaplan?

– Det är lika tungt, när vi behöver alla vinster vi kan ta.

Du själv gjorde 1-1 direkt när du kom in.

– Det var inte så svårt att göra mål där, även om målvakten var nära att ta bollen. Leinar nickar i stolpen, jag chansar och går på returen och bollen kommer perfekt till mig. Jag träffar målvakten och tror att den studsar innanför i första läget, men han håller på att fippla lite där så jag tryckte in bollen igen för säkerhets skull.

Och ytterligare en möjlighet i 84:e.

– Jag hade en bra chans där, men kom lite fel och fick bollen för nära mig, så det blev ingen bra träff. Det var synd.

Du fick spela på din rätta plats också.

– Det är skönt, såklart. Jag trivs mycket bättre som innermittfältare, men blir man placerad på ett annat ställe så är det bara in och jobba.

Pavel är avstängd mot Ängelholm. Orkar du en hel match på mitten?

– Nu har jag varit hyfsat skadefri ett tag och klarar att spela 90 minuter, men jag kommer kanske att vara väldigt trött i slutet – så orkar gör man. Det beror också på hur matchbilden ser ut och hur mycket man behöver springa, men absolut att jag orkar en hel match.

Tittar du på tabellen lika ofta som Sambadefensiv gör?

– Nej, det gör jag nog inte. Jag vet ungefär vad lagen ovanför har och att vi behöver vinna våra matcher för att blanda oss i där.

Kan vi skylla på småskador och annat?

– Så är det på hösten, men vi har ju ändå haft basen med samma gubbar i nästan alla matcher. Det är möjligt att Norrköping och Sundsvall kunnat spela mer med samma lag förstås.

Och små marginaler?

– Så är det alltid i fotboll, men man förtjänar marginalerna också.

Passar Falkenberg extra illa för ÖIS?

– De är duktiga, har mycket folk på mitten, bra kantspelare och ställer om snabbt. Falkenberg borde ligga högre upp än vad man gör.

Är de så bra att vi ska ha 1-1 och 1-2 mot dem?

– Nej, jag tycker vi är bättre än att bara ta en poäng på två matcher mot Falkenberg.


'Alexander Mellqvist: ”Det var en skitmatch”' have 2 comments

  1. 25 augusti, 2010 @ 00:19 Andreas

    Nu får du du f%n sluta med ödmjukheten Alexander, alla ser ju att matchen på mittfältet svänger helt när du kommer in idag.
    Om jag hade varit tränare för ÖIS hade bara 3 spelare varit givna i startelvan: Peter, Leinar och Mellqvist. Det är grunden i en centrallinje, sen har vi ett gäng grymma, tekniska spelare som tränarna kan placera runt om för att få fart på spelet. Kan detta vara så svårt att fatta?

    Svara

  2. 25 augusti, 2010 @ 00:54 Anonym

    Klart du spelar nästa match Mellis. Med krut i dojan.

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se