Alvaro Santos: ”Det kommer att vända”

Alvaro Santos är lagets bäste målskytt med 7 mål. Mot Ängelholm fick han agera ensam på topp i det nya spelsystemet. Trots att det inte blev vinst såg uppställningen intressant ut och vi kommer antagligen få se mer av detta. Sambadefensiv fick några kommentarer av Alvaro efter matchen.

Tankar efter 1-1 mot Ängelholm?

– Det är svårt att acceptera att vi bara tar en poäng. Vi dominerade matchen och hade vi fått 2-0, så hade det varit avgjort. I stället fick Ängelhom en straff och vi fick betala dyrt med två poäng för det och det var egentligen den enda situation de hade. I andra försöker och försöker vi, men det vill sig inte. Det är så ibland i fotboll. Vi har inget flyt just nu, men man får fortsätta att kämpa och hoppas på att marginalerna är på vår sida i nästa match.

Nu är det 14 kryss i år.

– Vi borde ha vunnit minst hälften av alla oavgjorda matcher, men de har har hela tiden hänt nåt på vägen – straff eller några misstag som har tagit ifrån oss segern. Killarna förtjänar en framgång och vi måste stå upp nu och jobba hårt. Det kommer att vända, hoppas bara att det gör det i tid.

Ja, bara sex omgångar kvar.

– Om man inte börjar vinna, så kan man inte ändra på något. Tar vi tre poäng i nästa omgång, så kanske det kan bli fyra raka segrar och då är vi verkligen med. Vi jobbar vidare och siktar på vinst mot Sundsvall och att få medvind efter det.

Du var ensam forward idag.

– Det var ok. Vi gör en bra match och jag trivs med att spela ensam på topp. Jag spelade så en hel säsong i Frankrike och det passar mig perfekt.


'Alvaro Santos: ”Det kommer att vända”' have 19 comments

  1. 30 augusti, 2010 @ 15:06 Stefan

    Skyller inte väl många på olyckliga omständigheter?
    Det börjar låta som ett mantra nu: ”Det är inte vårt fel”…

    Nåja. Hoppas att han har rätt och att det inte vänder försent.

    Svara

    • 30 augusti, 2010 @ 16:02 Martin Johansson

      Har faktiskt lite samma känsla. Det är skador och oflyt som gjort att man har spelat oavgjort i 14 av 24 matcher. Mnja, det känns lite för lätt. Lite för enkelt med tanke på det som Pess skriver i en kommentar till ett inlägg längre ner på bloggen: spelet har väl aldrig sett riktigt bra ut denna säsong. Ingen flyt, ingen struktur och halvdan organisation. Aldrig får man höra någon som säger att det brister inom laget eller att det är den egna förmågan som inte räcker till. Istället är det alltid: vi får inte in bollen i mål. Jag har svårt att tro att det bara beror på slump, otur och tillfälligheter. Jag har bara hört en enda spelare säga att han tvivlar på om alla verkligen har den rätta viljan. I och för sig har väl Janne varit inne på det spåret också på sistone, bl.a. efter matchen mot Falkenberg (ifrågasatte om alla verkligen hade den rätta glöden) och nu i går (pratade om dålig precision och slarvigt utförande). Nej, efter säsongen får man göra en ordentlig översyn av spelarmaterialet och sannolikt rensa upp lite i fjollträsket (om det nu är ett sådant vi har att göra med).

    • 30 augusti, 2010 @ 16:57 Magnus Börjesson

      För egen del börjar jag tycka riktigt illa om floskeln ”bristande skärpa i sista tredjedelen”, alternativt ”…i sista passningen”, som Jannarna har gödslat frikostigt med i år. Problemet har med stor sannolikhet mycket lite med ”skärpa” att göra. Varför skulle den bli sämre just kring offensivt straffområde?

      Vad det handlar om är väl helt enkelt att när ÖIS-spelaren bara har en liten yta, och/eller liten tid, att leverera passningen på så är han inte bra nog att få dit bollen mer än undantagsvis. Detsamma gäller egentligen över hela planen, det råkar bara vara så att man får mindre tid och yta på sig ju närmare motståndarmålet man kommer. Vad klyschan egentligen betyder är alltså ungefär: ”Våra offensiva spelare är inte tillräckligt bra med bollen”.

      Men det undrar jag om Jannarna inser själva. De tycks tro att det har med otur eller okoncentration att göra, och att det därmed kommer att ordna sig av sig själv. Det gör det naturligtvis inte. Det man kan göra är väl antingen fokuserad och enveten teknikträning (men det är tveksamt om det går att träna upp sånt på så liten tid som står till buds), att prioritera mer bollskickliga spelare i laguttagningarna (i den mån vi alls har några i truppen), eller att försöka spela på ett sådant sätt att det inte blir så kritiskt att få den där ”sista passningen” precis rätt. Det skulle väl då innebära att ligga mer på kontring, så att våra lägen blir färre men öppnare. Fast jag undrar om vi har rätt spelare för den taktiken (heller).

    • 30 augusti, 2010 @ 18:05 Martin Johansson

      Magnus, jag tror mer att det handlar om att du och jag tolkar Janne Anderssons svar på olika sätt. Där du ser en floskel ser jag inlindad kritik. Kanske har jag fel. I ”bristande skärpa i sista tredjedelen” ser jag ”spelarna är inte tillräckligt duktiga passningsspelare eller avslutare för att lyckas på den här nivån”. Det är klart som tusan att man inte uttalar den typen av kritik mot en spelare som man är beroende av under resten av säsongen. Jag tror dock att vi kommer att få se en rejäl omvälvning efter säsongen. Många spelare kommer att få lämna och man får börja om från scratch och bygga något nytt. Det är i alla fall vad jag hoppas. I början tror jag att man ”trodde på” bristande koncentration och otur, men jag tror att det sedan länge gått upp för herr Andersson att alla spelarna inte riktigt håller måttet. Det finns liksom en förklaring till att Alex Perreira numera är femtealternativ som yttermittfältare. Gone, daddy gone, som Violent Femmes sa.

    • 30 augusti, 2010 @ 18:42 Hox

      Ska vi citera låttexter så föredrar jag Skid Rows låt nummer 6 på Slave to the grind-plattan. Men bara för att ingen ska få en grovt felaktig bild av min musiksmak bara för att jag känner till den låten vill jag bara förtydliga att hårdrock är bajs.

      Jag ser inte inlindad kritik. Hade det varit så att Janne faktiskt tyckt det, så är det tjänstfel att inte flytta upp Pavel i en offensiv position. Jag är helt inne på att vi inte har problem den sista tredjedelen, utan vi har svårt att göra mål utanför fasta situationer. Det är i avslutandet som bristen är. Tar vi bort fasta situationerna har vi en målskillnad på +-0. Sedan missar vi lägen att ta oss fram till målchanser och i Ängelholm så var det mer än vanligt, men generellt över säsongen så känns det inte som vårt sista tredjedel-passningsspel varit sämre än någon annans. Snarare tvärtom.

    • 31 augusti, 2010 @ 07:30 Stefan

      Jag kan förstå om tränarna ger inlindad kritik i intervjusituationer. Men jag hoppas att de skäller ut folk efter noter i omklädningsrummet.
      Att hänga med huvudet efter en misslyckad insats är kanske OK, men nog måste den känslan sopas bort och ersättas med ett jävlar anamma till nästa match. Det verkar inte ske. De verkar ha hamnat i en allmän gråhet…

    • 30 augusti, 2010 @ 17:31 Anonym

      Rätt karaktärer måste in, i det avseendet måste man även ta i beaktning att det är viktigt att ta in spelare med potential, som vill och är på väg någonstans. I ärlighetens namn så har majoriteten av årets ÖISare nog nivåmässigt nått sitt tak och känns ganska nöjda med att lyfta lön och kunna livnära sig på sin idrott. Det är en känsla som jag tycker varit signifikativ i de senaste årens upplagor.

      Visionen som legat till grund för truppsammansättningen de senaste åren vore intressant att höra. Hoppas att vi tar in ett par nya ögon då vi gör truppöversyn i slutet av säsongen. Har en spelare inte god potential att bli en habil allsvensk spelare så skall dem inte spela för ÖIS, så enkelt är det. Så trött på att spelare finns kvar i truppen år efter år utan att det finns någon egentlig framtidstro på dem.

      Köper Pess tjongresonemang i en tidigare kommentar och visst är den riktning klubben tagit förkastlig. Helt utan ambition, tro på sig själv och kvalitet.

      Ur Janne A:s synvinkel förstår jag emellertid varför han valt att gneta sig fram. För att lira någon form av fotboll krävs att man har spelare med hyggligt passningsspel och speluppfattning, ÖIS har max 3-4 sådana spelare. Det krävs att man har spelare med fart och fläkt, ÖIS har 1 sådan spelare vars övriga egenskaper dessutom är väldig div. 5. Det krävs element av kreativitet ÖIS har max två spelare som kan räknas in i denna kategori.

      Så vad hade Janne A att tillgå? jo, mittbackar på ytterbacken, centala mittfältare på kanterna och en stor stenbumling längst fram. Ett gäng med bättre fysiska än fotbollstekniska egenskaper. Lägg där till en kille som är vass på att slå fasta och valet tror jag var ganska självklart. Med lite flyt hade vi varit med i racet om kvalplatsen på allvar vid den här tidpunkten. Hans jobb är ju trots allt att göra resultat, med alla kryssen i facit kan man ju fråga sig om det var rätt eller fel. Om jag hade varit Janne inför säsongen hade jag nog valt samma strategi. Jag tror att det är det bästa man kan göra av dagens material.

    • 30 augusti, 2010 @ 18:08 Martin Johansson

      Jag kunde knappast hålla med mer. Riktigt bra sammanfattat. Håller med om att det är truppsammansättningen och spelarmaterialets kvalitet som inte riktigt håller måttet. Personligen hoppas jag på att man gör en rejäl utvärdering efter säsongen och byter ut de spelare som inte riktigt håller måttet eller har de rätta ambitionerna (om det nu skulle finnas några sådana). Jag är ledsen men det är inte första gången man slås av att vi kanske har tillgång till för många mitten-av-Superettan-spelare för vårt eget bästa. Vi Öisare är numera experter på att övervärdera och tro gott om våra egna produkter och värvningar. Å andra sidan finns det någon supporter som inte begår det misstaget årligen. Dang!

    • 30 augusti, 2010 @ 20:55 1234

      Samtidigt känns det som att klubben är i något av ett döläge vad gäller värvningar. Alltså, om vi har x antal spelare med kontrakt som inte håller måttet , så krävs det erbjudanden från andra klubbar för att få dessa att försvinna. Samtidigt har klubben x antal kr för spelarköp, om vi ens har några pengar. Vad får man då för spelare?

    • 30 augusti, 2010 @ 21:19 Vergilius

      Visst finns det dökött i truppen, om jag fått välja hade vi efter nedflyttning rensat truppen på i princip alla över 24-25, tror tom jag sa nåt sånt i en supporterintervju på gamla sambadefensiv.

      Nu valde man en annan väg, man ville upp direkt och satsade därför på att behålla de mer rutinerade spelarna, vilket någonstans är fair enough, om man gör det helhjärtat. Jag menar fortfarande att laget meritmässigt och kvalitetsmässigt, på det berömda pappret, definitivt ska vara nog bra för att klara direktuppflyttning. Problemet är egentligen inte att de spelare vi har inte är tillräckligt bra för en serie som superettan, utan att vi helt saknar vissa helt avgörande pusselbitar, som nämnts saknas kreativitet och fart. När dessutom de två spelare som man hoppades, eller snarare förväntade, skulle vara den spetskompetens som skulle kompensera för bristen i kreativitet och fart svek fullständigt står vi där med ett lag som är ofullständigt. Halvfärdigt. Som är tungt att möta eftersom man har grunden, men som är som en gräddtårta utan jordgubbar (eller andra bär), förvisso ganska gott men absolut inte värdigt en födelsedag.

      Det som nästan är märkligast av allt är att man väljer att behålla de rutinerade spelarna och plockar in en högprofiltränare istället för att satsa långsiktigt, men sen när man tappar den ene av stjärnorna längst fram och inser(eller borde inse) att den andre bara är en spillra så händer ingenting på värvningsfronten, hur man inte kan värva någon forward, helst två, i sommarfönstret när man nu gjort valet att gå för allsvenskan direkt är totalt ologiskt. Det tyder på att man inte riktigt vet vad fan man håller på med.

      Jaja, den slutgiltiga analysen får väl vänta till efter säsongen, tiden för mirakel är ju inte förbi även om jag har förlorat det mesta av hopp nu.

      Hade lovat min själ ÖIS-vila några dar men det är svårt att hålla sig borta…

    • 30 augusti, 2010 @ 23:35 SB

      Det är just därför vi med spänning väntar på den slutgiltiga avräkningsnotan från Sambadefensiv gällande ÖIS motsvarighet till HQ-bank aka. han det numera är känsligt att kritisera.

      Det finns ingen anledning att blunda för det som alla andra ser. Vi har innermitt och innerback som stabilt fungerande lagdelar säsongen igenom. Vi har inga anfallare utöver den unge lärlingen Luka. Givetvis gör vi inget åt det.

      Till nästa säsong kräver jag östeuropéer i truppen. Flera. Lite jävla hat och vinnarmentalitet. Spelare som inte gråter när de blir kritiserade utan ber om ursäkt när de förlorar mot ett gäng bönder och vinner nästa match med 5-0. Dessa söta drömmar!
      Men alla dessa analyser och åsikter om ledning, trupp, mentalitet, virket på gården etc. är vatten värda innan säsongen även i praktiken är körd. Ännu är den ju bara körd i teorin. Så vi skall försöka överleva veckan utan att gå ner oss, korka upp ordentligt på lördag och sedan ladda inför att korka upp igen, hata Norrland och stödja Örgryte lördagen därpå.

    • 31 augusti, 2010 @ 08:08 DrJonas

      SB. Nu måste innermitt sluta överskattas. Det är ju där det brister som mest. Om vi t.ex hade haft en stabil mitt, med en kreativ lirare med lagom mycket tuffhet så hade mycket löst sig – finlir, ögongodis och Santos hade fått bollarna på läppen…och alla hade varit nöjda.

      Men jag instämmer helt med vinnarmentalitet saknas…men det ju lika uppenbart som att sambadef rockar fett. ; )

    • 31 augusti, 2010 @ 12:17 SB

      På papperet skall tilläggas. Våra problem på innermitt behöver inte värvas bort. Där finns brett utbud av kvalitet. Vi har alternativ där säsongen igenom. Det var det jag menade. Uttryckte mig klumpigt. Skall man kritisera spelet som vi de facto har fått ut så kan ju kritik anföras mot samtliga lagdelar.

    • 31 augusti, 2010 @ 13:29 Hox

      Brister som mest på innermitt? Jag protesterar å det kraftigaste. Talar vi värvningar till nästa säsong så sätter jag innermitt på nästa lägsta prioriteringsplats, strax före målvaktsposten. (Om inte att flytta upp Alexander Bergstedt till a-laget räknas som en värvning förstås. Då är innermitt längst ned på listan.)

    • 31 augusti, 2010 @ 15:07 DrJonas

      Hur tänker du nu? För du förväxlar väl inte kvantité med kvalité nu? Zavadil håller måttet, med råge. Men jag ser ingen annan som gör det tyvärr. Mellqvist alldeles för långsam, MarGus alldeles för vek, Seb och Walter kan inte ses som kreativa krafter. Skulle vara Danny då kanske. Men det gör bara 1.5spelare….och i dagens moderna fotboll så behövs tre innermitt. Saknas alltså två……Hoax? ; )

    • 31 augusti, 2010 @ 16:21 Hox

      Samtliga spelare som du nämner är i dagsläget bättre än samtliga våra yttermittfältare, undantaget Andeberg. De är bättre än samtliga våra ytterbackar undantaget Björn. Bättre än samtliga mittbackar förutom Leinar och Robin. Och bättre än samtliga anfallare (även om man ju får anta att Santos kommer vara bättre igen nästa år). Eftersom man hela tiden måste göra prioriteringar av ekonomiska skäl så skulle jag aldrig välja nya centrala mittfältare före yttermittfältare, forwards, ytterbackar eller mittbackar. Vi har knappt förlorat en enda mittfältskamp i år. Så jag tycker definitivt inte det är inte där det brister.

    • 31 augusti, 2010 @ 18:36 DrJonas

      I hear you Hoxen. Men ditt resonemang förutsätter väl att alla är lika värda. Det tycker varken jag eller ZoranL. ; ) En bra innermitt gör mycket mer skillnad än en bra ytterback.

    • 31 augusti, 2010 @ 22:52 Anonym

      De unga killarna , växer ju till sig på ett år ,Samt att vissar dom inte jävlar annama nu och att dom utvecklas och vinna matcher så stärker dom ju inte sina aktier för framtiden. Det ser man ju i år då vi blivit tagna på sängen att det krävs mer av spelaren att spela Superetta än för två årsen. Det är ju bara att se hur det gick för Ken de matcher han spelade. Det är ingen söndagskola längre och något man kan sova igenom. utan seriös satsning som gäller varje minut. Sen är det dagens unga ,de känns loja på något sätt. Men så har ju säkert Alvaros loja sätt och att han inte springer smittat av sig på de unga. Känns som han skiter i vilket på något sätt och det finns några till.Så mitt råd ser dom kortsiktigt att spela fotboll så var loj och stå still i utveck. men vill du spela fotboll på högre nivå så se till att visa att du vill vinna till varje pris och utveckla dina kvaliteer, var inte nöjd med var du är. För då får du ha fotboll som hobby kära spelare,där är skillnade förutom talang och spelsinne.

  2. 30 augusti, 2010 @ 18:04 Nikh

    Tyvärr börjar kommentarerna och svaren från spelarna bli rätt löjliga nu.

    Santos pratar om att vi borde vunnit minst hälften av alla kryssmatcher men att det alltid hänt något på vägen… En seger och allt kan vända. Skitsnack, hur förvalta man segern mot Degerfors hemma? Eller Öster hemma?

    Adam pratar om att vi skulle vunnit både mot Falkenberg och Ängelholm…

    Vi är onekligen inte bättre för då skulle vi ju vunnit några fler matcher av alla vi skulle vunnit i år… Man kan tycka att vi har otur. Men tur eller flyt är något man förtjänar och jobbar sig till. Det får man inte när man så ofta visar upp avsaknad av gnista eller hjärta.

    Många av spelarna är helt enkelt för dåliga, inte minst forwards. Lägg sedan till att på tok för många spelare inte hatar att förlora (eller spela oavgjort) och du har Öis 2010.

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se