David Leinar: ”Helt perfekt!”

Klockan hade tickat fram till 78:e minuten. När en vänsterhörna från Pavel Zavadil plötsligt hamnade hos David Leinar efter lite flipperspel. En sekund och en sträckt vrist senare var matchen avgjord. Sambadefensiv kollade läget med David efter slutsignalen.

Berätta om dribblingsuppvisningen och målet.

– Jag har inte en aning om var bollen kom ifrån. Den studsade lite och helt plötsligt damp den ner framför mig via nåt smalben och jag visste inte vad jag skulle göra. Jag hade många framför mig, så jag kunde inte skjuta direkt utan var tvungen att göra nåt annat. Jag drog med mig den med höger, satte dit den med vänstern, bra träff och bollen satt precis där den skulle.

Träffen var ”bra”?

– Helt Perfekt! Jag siktade inte utan ville ha den hårt och högt.

Man kan säga att du avgjorde matchen?

– Det kändes som Öster gick ner sig efter målet och tappade gnistan. De ville inte mer och det blev frustration i deras lag och då känns det bra för oss, men det gäller att inte slappna av så att de kan komma tillbaka. Trots allt var det som matchen dog där, det var skönt.

En mittback som gör mål och laget håller tätt, då är man nöjd?

– Det hade kunnat se ut hur som helst bara vi vann idag – och det gjorde vi. Nollan och målet och allting är bara bonus, men nu är det helt underbart.

Det var ganska lugnt i försvaret?

– Ja, de hade nån skarv eller två i första som kunde ha blivit farliga, men som tur var fick vi ordning på det. I andra skapar Öster i stort sett ingenting, så det är relativt ok.

Nu väntar en ny måstematch mot Falkenberg.

– Det är sju måstematcher efter det också. Det är bara att suga åt oss av det här och hur gott det är att vinna. Nu ska vi göra allt för att få den känslan, så många gånger som möjligt under resten av serien.

Hela laget får en extra kick av detta?

– Vi har spelat kryss efter kryss och många har spekulerat om den jämna Superettan. Vi vet att ett par segrar gör mycket. Nu finns en otrolig glädje och en lättnad efter den här trepoängaren.


'David Leinar: ”Helt perfekt!”' have 3 comments

  1. 21 augusti, 2010 @ 07:35 Voldemort

    Martin, du får nog revidera epitetet ”att göra en Leinar”.
    Nu har han varit på rätt plats vid tre tillfällen på fyra matcher. Tycker du får ändra på det till ”att göra en Jonsson” dvs skicka långa uppspel åt helvete fel adress…. :-)

    Svara

    • 21 augusti, 2010 @ 08:26 Hox

      Jag är mer förvånad att du kunde hålla dig en hel natt utan att kommentera Robins uppspel från igår. Normalt sett brukar jag inte tycka det är så farligt när mittbackarna missar lite tjongisar här och där så länge de sköter sitt jobb bakåt, men igår fick t.o.m jag nog och var irriterad…

    • 21 augusti, 2010 @ 17:50 Voldemort

      Nja, jag tyckte nog att det var så urbota dåligt igår så någon annan fick säga något. Jag har liksom snart sagt mitt i ämnet Jonnson & uppspel… ;-)


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se