David Leinar: ”Vi är alldeles för snälla”

Två mål av David Leinar borde räckt till seger, men som vanligt den här säsongen blev det oavgjort för ÖIS.  3-3 slutade den uppskjutna matchen mot Ängelholm och ÖIS tappade åter segern i slutminuten.  Sambadefensiv tog en kort pratstund med David, som var hårsmånen från att bli matchhjälte.

Första tanken efter slutsignalen.

–  Gör vi tre mål på hemmaplan, ska vi också vinna – så är det bara.

Du själv gjorde två mål.

– Vi var vassa på alla fasta den här gången, både hörnor, frisparkar och inkast. Jag stod rätt idag helt enkelt.

En nick till 2-2.

– Det var en frispark från höger och jag gjorde som mot Hammarby i år och Helsingborg förra året. Jag står nedanför en av deras försvarare, så jag låser honom och han inte kan falla med de andra och då blir jag fri –  det funkade bra.

Och 3-2?

– Hörna från vänster, det är en klockren boll. Det var bara den minsta lilla nicktouchen från mig, sedan vet jag inte vad som händer bakom om nån Ängelholmsspelare är på bollen. Slår Pavel dem där så kan vem som helst styra in bollen, både anfallare, försvarare och målvakt. Riktigt bra inlägg från Pavel båda gångerna.

Ditt mål i första blev underkänt.

– Jag tycker absolut inte det ska bli bortdömt. Ännu en bra boll från Pavel och det är ytterst liten kontakt. Vi hoppar in i varandra, men det är ingen smäll utan en regelrätt duell. så den frisparken var billig.

Deras kontringar var väldigt farliga.

– Vi är alldeles för snälla på offensiv planhalva. Vi låter Ängelholm komma med fart, vi har chansen flera gånger om att smälla på, ta en frispark eller vinna bollen – nåt av det så kommer aldrig deras chanser. usch, det där får vi rejäl bakläxa på.

Otroligt nog ännu en oavgjord match.

– Det är fruktansvärt surt, även om en förlust givetvis är tyngre. Det var en kryssmatch som känns nästan som en förlust igen. Jag är ganska trött på det här, vi har väl 8 av 11 såna. Det håller inte, vi måste börja vinna nu. Vi har sagt så i flera månader och ändå fortsätter kryssen. Jag vet inte vad man ska säga om det.

Hur kan bli så här?

– Det är marginalerna som är mot oss och sen är vi väl inte tillräckligt bra. Vi har inte det där lilla sista, som gör att vi vinner de här täta matcherna. Tur förtjänar man ju nånstans och det är dags att vi tar tag i oss själva och börjar förtjäna det.

Det sitter inte i skallen?

– Nej, det tror jag inte. Vi kämpar på som bara den idag. Vi kämpar och sliter för varandra i 94 minuter. Det är bara att vi behöver hitta flytet så att det rullar på. Mentalt gäller det att bara komma in i det. Det kan räcka med en skitmatch som vi vinner när vi spelar dåligt för att det ska vända. Sedan kanske vi både gör fler mål på våra chanser och börjar hålla nollan.


'David Leinar: ”Vi är alldeles för snälla”' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se