Eftersnack med Björn Anklev

Björn Anklev kämpade och slet så det stod härliga till – som vanligt, men krutet har inte varit torrt för våra anfallare på ett tag. Sambadefensiv tog ett snack med kapten Anklev efter matchen.

Hur vill du sammanfatta matchen, Björn?

– Det är en match där vi har mycket boll och får föra spelet, tyvärr går det lite för långsamt för att vi ska straffa dem ordentligt. Vid vårt mål går det undan och då hinner de inte med. När vi driver upp tempot och har ett snabbare passningsspel, så kan vi såra Syrianska, men det är alldeles för sällan.

Vad skulle vi gjort i stället?

– Ja, förutom ett snabbare passningsspel, så skulle vi kunna spela rakare så man slår ut en av deras lagdelar när man vinner bollen. Nu höll vi i bollen för mycket och spelade bakåt eller i sidled. Då hann de samla sig och det är svårt att ta sig igenom.

Ingen skillnad efter paus?

– De backar hem ganska långt och vi får börja långt ner med bollen. De är kompakta bakåt och hinner tillbaka, så jag tycker det är ungefär detsamma.

Det blir inte många heta chanser.

– Det är svårt när det går så långsamt och när vi kommer till inläggslägen, så är de hela tiden samlade med backlinjen och minst två till, då blir det trångt därinne.

Och kryss som vanligt.

– Idag är det inte så mycket att säga om det. Vi skapar väl bara nåt läge som vi kan göra mål på, mycket mer är det inte. Det är nog en sån match som ska sluta 1-1, även om det är j-g tråkigt.

Hur fungerade samarbetet mellan dig och Alvaro?

– Lite bättre än förra matchen, då vi kom för långt ifrån varandra. Vi hittade varandra lite bättre, men deras mittbackar är väldigt vakna på de bollar som går upp mot Alvaro och plockar honom rätt hårt vilket innebär att han har svårt att styra bollarna dit han vill och jag får chansa lite på var bollen ska hamna. De stör oss rätt bra högt upp.

Hur tycker du att det gick för dig själv?

– Det gick lite långsamt idag och jag får inte riktigt med mig de bollarna jag får på mig. Sedan tycker jag att vi sliter bra allihop, det får vi ta med oss, men vi får vara lite snabbare om vi ska vara det bollförande laget.

Du avslutade matchen som ytterback.

– Danny blev lite trött på slutet och fick gå av. Då kan jag tycka att det är helt ok att kliva ner som högerback, det är svårt att sätta in en spelare sista 10, så det är bättre att flytta ner nån som är inne i matchen. Luka kommer också in och vi vet att han är giftig där framme.

Blir du aldrig trött?

– Ytterbackarna fick springa mycket idag eftersom vi hade mest boll, sedan ska man hem igen. Som forward blev det inte lika mycket spring, så det funkade bra för mig

När är det dags för mål från våra anfallare?

– Det kommer nästa match vill jag säga. Vi jobbar stenhårt för att göra mål och det är en forwards huvudsakliga uppgift, nu är det ett bra tag sedan. Det gäller bara att vi skapar de lägen som behövs för att vi ska göra mål också.


'Eftersnack med Björn Anklev' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se