I dag blir det tre poäng!

I dag spelar ÖIS sin sjätte match på nitton dagar. Snacka om ett tight och tufft spelschema. Matcherna har duggat så tätt att laget knappt haft tid att träna och nöta detaljer. Än mindre ta hand om sina slitna och sargade kroppar. Och som de flesta av er redan känner till har skadorna kommit som ett restskattskravbrev från Skatteverket på posten. I dagens match får ÖIS klara sig utan Sebastian Johansson (nyckelben), Tommy von Brömsen och Adam Eriksson (rygg) samt Markus Anderberg och nyförvärvet Steinthor Thorsteinsson (baksida lår).

Lagets två ordinarie vänsterbackar är med andra ord borta. Likaså en av få spelare i truppen som klarar av att på egen hand höja tempot, dra tio gubbar i Wissman-tempo och därmed göra motståndarnas defensiv lika oorganiserad som den amerikanska armén under Vietnam-kriget. Och det när vi ska möta det lag som stundtals är seriens mest anfallsskickliga och frejdiga lag.

I dag gäller det att alla spelare mäktar med att leverera på toppen av sin förmåga. Halvmesyrer, loj inställning, Steinthor-avslut, ytterbackar som tror att de är anfallare och mediokert försvarsspel på omställningar vill vi inte se. Absolut inte! I dag räknas inget annat än tre poäng. Annars är det bara att – som vi säger på läktaren – ”Göra om, och göra rätt, eller XXXX!”.

ÖIS trupp till matchen mot Syrianska FC:

1. Peter Abrahamsson
2. Christofer Bengtsson
5. Markus Gustafsson
6. Alexander Mellqvist
7. Björn Anklev
8. Valter Tomaz Jr
9. Pavel Zavadil
16. Alex Perreira
18. Álvaro Santos
20. Luka Mijaljevic
22. Felix Sehlström
23. Jakob Olsson
25. Nicolas Sandberg
26. Dennis Jonsson
27. Jonathan Lindström
29. Danny Ervik
30. Victor Skoglund
44. David Leinar

Givet denna trupp kan man ta vissa saker för givna, som att Peter Abrahamsson fortsätter i mål; att David Leinar och Dennis Jonsson bildar mittbackspar; att Pavel Zavadil agerar balansspelare på mitten; och att (det dysfunktionella) forwardsäktenskapet mellan Álvaro Santos och Björn Anklev fortsätter. Ännu ingen skillsmässa i sikte.

Det är nu fem matcher sedan någon av Álvaro eller El Pato nätade. Senast Álvaro gjorde mål var i bortamatchen mot Jönköpings Södra. Och som jag kommer ihåg det var det ett riktigt drömmål. Dessutom firade Santos stora triumfer senast vi mötte Syrianska.

Repris i dag, ja tack!

När det gäller frågan om när Anklev gjorde mål sist så måste jag säga att det är så länge sedan att jag inte ens kommer ihåg när det skedde eller så är det bara så att Anklev har bränt så många hundraprocentiga chanser på sistone att man blandar ihop när han gjorde mål senast och när han stod för en riktig blunder. Thank heaven för fotbollsförbundets eminenta statistik! [Ironivarning] Tack vare den vet jag nu att senast Anklev gjorde mål var i hemmamatchen mot Hammarby IF. Det är ju inte så länge sedan.

Kanske, kanske är det dags för grizzlybjörnen och ankan att börja leverera i matchen mot Syrianska FC.

Låt oss hoppas det!

Annars kan det rapporteras från morgonens matchdagsvärmning att det tycks vara bra stämning i truppen just nu. Under det inledande kvadratspelet var gott om breda leenden, glada tillrop och svidande pikar efter tunnlar eller andra ”förnedrande” passningar.

Startelvan blir sannolikt Peter Abrahamsson i mål, Danny Ervik (höger) och Christofer Bengtsson (vänster) som ytterbackar med Dennis Jonsson och David Leinar som mittlås. Centralt på mittfältet får vi se Pavel Zavadil och Markus Gustafsson. Dessa två flankeras av Alexander Mellqvist (höger) och Jakob Olsson (vänster). Och på topp får vi givetvis se Björn Anklev och Álvaro Santos.

Inför dagens drabbning ligger ÖIS och Syrianska FC på samma poäng, 29 poäng, men ÖIS innehar femteplatsen tack vare en något bättre målskillnad. ÖIS har åtta plusmål, vilket ska jämföras med Syrianskas tre. Sett till de senaste fem matcherna som lagen har spelat har emellertid Syrianska en något bättre form än ÖIS.

Syrianskas senaste fem matcher:
Syrianska FC – Väsby United 1 – 0
Degerfors IF – Syrianska FC 0 – 0
Syrianska FC – Degerfors IF 2 – 1
Ljungskile SK – Syrianska FC 1 – 1
Syrianska FC – Landskrona BoIS 1 – 1

Syrianska har alltså tagit 9 poäng och har en målskillnad på 5-3 över de fem senast spelade matcherna. De har inte heller förlorat på sex omgångar. I dagens match kommer Syrianska dock att få klara sig utan två nyckelspelare. Målvakten Dwayne Miller blev utvisad i senaste matchen mot Landskrona BoIS och är därför avstängd i dagens match. Avstängd är även Södertäljelagets mittfältsgeneral och starkast lysande ledstjärna, Abgar Barsom.

Snälla ÖIS – ja, det stämmer Álvaro och Anklev, jag riktar i synnerhet blicken åt ert håll – se nu till att utnyttja det. Straffa Syrianska! Straffa dem hårt!

För den som är mer intresserad av Syrianska FC kan vi rekommendera följande intervju med försvararen Ahmet Özdemirok.


'I dag blir det tre poäng!' have 10 comments

  1. 8 augusti, 2010 @ 13:07 Ailton Fan

    Konstig uppställning på mittfältet Mellkvist borde vara centralt å Alex ska vara vänster

    Svara

    • 8 augusti, 2010 @ 13:09 Martin Johansson

      Det kan man tycka, men så tycks det inte bli. Alex är petad efter sin första halvlek mot Ljungskile och en krasslig vecka. Det blir att börja på bänken. Sannolikt vågade Janne och Janne inte chansa med Alexs defensiva svagheter på vänsterkanten. Det är bara att gilla läget!

  2. 8 augusti, 2010 @ 13:18 Rompan

    Hur skall det gå idag. Jag tror vi kryssar igen om nu inte killarna fattar alvaret och sliter som djur för varandra. Santos måste leverera idag

    Svara

  3. 8 augusti, 2010 @ 13:21 Martini

    Tänk att man kan förvandlas från nattsvart pessimist till lite muntrare realist bara genom att läsa några rader på en viss site på Internet…
    Bockar o bugar för färsk info Martin!
    Kom igen nu slappisar, dyk upp o stötta nu i stället för att dega ner er i soffan hemma!

    Svara

  4. 8 augusti, 2010 @ 13:25 Ailton Fan

    Byt Olsson i halvtid då senast var han ju trött efter en halvlek idag gäller det verkligen att anfallet gör mål annars måste ändra, dom borde spelat fem mittfältare idag med Anklev som högerytter o Santos ensam på topp Gustavsson centralt sanslöst

    Svara

  5. 8 augusti, 2010 @ 14:19 Anonym

    Hoppas Abraham, Anklev, Santos och Pavel samtliga har en av årets bästa dagar för startelvan ser sannerligen svag ut. Årets på förhand minst vassa? Sett både till form och namnkunnighet.

    Hoppas på ett nytt åskavbrott ikväll.

    Svara

  6. 8 augusti, 2010 @ 15:18 Anonym

    Santos kanske lyfter sig för att visa att han är bättre än Peter Ijeh. Hoppas!
    Nu måste de gamla visa ungdomarna att den här matchen förlorar vi inte idag. Alla skall vara på tå och gärna på de andras tår! Lycka till i kväll.

    Svara

  7. 8 augusti, 2010 @ 15:21 Mendel

    Det vore rätt typiskt ÖIS anno 2010 att ta tre poäng just idag (för att sedan…..)

    Svara

    • 8 augusti, 2010 @ 15:32 Martin Johansson

      Jag har faktiskt tänkt precis samma sak.

    • 8 augusti, 2010 @ 16:44 Magnus

      Va ska man säga? Peppar peppar…!? Trender är till för att brytas?!
      Äh! Jag har ingen aning.
      Mot 3 poäng!


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se