Janne Andersson: ”Brist på respekt för oss som håller på med det här”

Ny oavgjord match. Den här gången 1-1 mot Ängelholms FF. Och frågan är om ÖIS nu har mer än en teoretisk chans att nå Allsvenskan 2011. I praktiken gör vi nog bäst i att förbereda oss på ytterligare ett år i näst högsta divisionen. Dagens presskonferens ägnades mestadels åt snack kring ÖIS taktiska nyordning, 4-2-3-1, och det internationella domarutbytet som både Janne Andersson och Roar Hansen hade mycket liten förståelse för. Ängelholms ansvarige inledde dock presskonferensen med att säga att ÖIS återigen spelat en oavgjord match. Något som gjorde Janne Andersson riktigt uppåt (not!).

Janne Andersson: Kul att du tar upp det som inledning. I fall någon hade missat det.

Vi tycker själva att vi har haft lite problem på det centrala mittfältet i år. Vi har varit lite tunna i ett par av de tidigare matcherna. Vi har vunnit lite för lite boll och fått i gång lite för lite bra passningsspel och omställningsspel i vårt anfallsspel. Därför valde vi då att spela 4-2-3-1 i dag när vi ändå fick göra lite förändringar på grund av skador och avstängningar.

Första halvlek är trevande från vår sida. Det är väl en ganska jämn halvlek. Vi börjar lite bättre, men sedan kommer Ängelholm in i matchen och de har några överlånga inlägg där de kan straffa oss. Vi är väl uppe på något och de får straffen. Och det är straff. Vi har ju haft några sådana som vi inte har fått tidigare. Det är bittert när motståndaren får det på precis samma situation. Men det är straff och då ska de ha den.

Jag tycker att vi jobbar oss in i matchen i andra halvlek. Vi håller backlinjen högre upp, så att de inte kan nå in så lätt på sina forwards – på kropp – vilket jag tycker att de fick göra för att etablera spel i första halvlek. Jag tycker också att Valter och Mellqvist börjar ligga rätt centralt i planen och att de börjar vinna närkamper. Vi får ett antal lägen där vi kommer med rättvända spelare, men vi har tyvärr inte skärpan och kvaliteten i den sista passningen. Det är en fyra eller fem jättebra lägen där vi ska såra dem eller komma till ett avslut. Men det gör vi inte. Vi har några fasta som är farliga också, men den sista skärpan i den sista passningen är inte tillräckligt bra, och då är det klart, då gör man inte mål. Vi kommer inte hela vägen fram för att göra mål och då kan de göra mål i slutet där de får ett jätteläge.

Men totalt sett tycker jag att vår första halvlek är trevande och vår andra halvlek är bra. Lite skärpa till och det kan bli riktigt bra. Det var första gången vi spelade som vi gjorde i dag och jag tycker att utifrån det så gör killarna en klart godkänd match på bortaplan mot en bra motståndare. Utifrån det perspektivet får jag väl inte – ursäkta uttrycket – spy över just det här krysset.

Roar Hansen: Jag kan väl tycka att det är ett ganska rättvist resultat. I vissa stunder av första halvlek är vi lite, lite bättre. Kanske. Men vi får egentligen inte i gång något spel överhuvudtaget, tycker jag. Spelmässigt är jag väl inte missnöjd, men besviken. Vi sliter med självförtroendet. Hetsen runt den allsvenska kvalplatsen som folket i Ängelholm hoppas på – att vi ska vara med i racet, vilket vi själva hoppas på – gör att vi inte får till det. Det värsta är att innan har vi kunnat glädja oss åt att vi spelar fantastisk bra fotboll, men det gör vi inte längre. Just nu känns det som att vi famlar lite i mörkret.

Om man ska kommentera läget om den allsvenska kvalplatsen så har vi vår hängmatch och den är vi ju så illa tvungna att vinna på onsdag för att vi överhuvudtaget ska vara med i racet. Annars gäller det väl bara att skrapa ihop så många poäng som möjligt så att Ängelholm i alla fall får spela i Superettan för fjärde året i rad.

Journalist: Var det någon som vann på det här resultatet?

Roar Hansen: Ja, de som ligger över oss i tabellen. Så är det ju eller hur?

Janne Andersson: Ja.

Roar Hansen: Vi sitter ju här som två losers.

Janne Andersson: Jag har gjort det fjorton gånger denna säsong.

Jag vill gärna framföra en kommentar. Om man nu ska ha någon form av testsystem med domare från Danmark så måste man nog diskutera det här med språket. Det är inte rimligt att man har domare som inte kan kommunicera med spelare och ledare. Då får de prata engelska. Och så måste man informera om det innan för det här är inte OK för mig. Det tycker jag är brist på respekt för spelarna.

Roar Hansen: Jag kan kommentera det också. Där tycker jag från våran sida – från klubbens sida – och från Superettan. Jag förstår inte detta, när Superettan ska in och avgöras så ska vi ha utbyte. Här satsas det miljontals kronor runt om i landet och så helt plötsligt ska vi ha utbyte. Vi hade två pajasar uppe i Ljungskile som var från Färöarna och nu fick vi danskar. Alltså, jag fattar ingenting. Jag förstår att man vill ha ett internationellt utbyte, men kanske inte när det gäller som allra mest i en serie.

Janne Andersson: Ja, det är jättekonstigt. Det är dåligt respekt för oss som håller på med det här.


'Janne Andersson: ”Brist på respekt för oss som håller på med det här”' have 5 comments

  1. 29 augusti, 2010 @ 22:19 gogol

    Angående domaren: allt är bättre än Antti Kanerva!

    Svara

  2. 30 augusti, 2010 @ 01:07 Joakim G

    Det finns en inarbetad strategi angående domarna i superettan enligt SvFF (Jag vill gärna höra den i alla fall) men det här var väl ändå lite märkligt? Att sätta in en trio, som inte var nåbar på något sätt för spelarna i en så pass viktig match? Vi, liksom ÄFF var mycket förvånade över detta s.k. utbytet. Man undrar VEM som fick göra den danska andraligan osäker… ;)

    Joakim

    Svara

    • 30 augusti, 2010 @ 06:00 Martin Johansson

      Antti!!! Tyckte domaren var lite väl petig med vissa saker – som den där offsiden i slutet av matchen där Peter fick lägga om frisparken, vi diskuterade om det hade med att Björn rörde bollen innan den passerat straffområdesgränsen, men kanske bara det rörde sig om språkförbistring. Oavsett vilket tycker jag att domaren gjorde en hyfsad match. Högre nivå än tidigare i år och ingen av våra killar fick varning vilket är bra då det var fem spelare som riskerade avstängning.

  3. 31 augusti, 2010 @ 12:44 Anonym

    Ja det minsta man kan begära att skall utbyte ske måste ju engelska språket användas så man kan förstå varandra. Men som spelare måste man sätta sig över sånt under match och får inte bli ett störningsmoment. Likadant får inte Janne ge det för mycket uppmärknadshett i paus, men efter tycker jag man tar upp det och en påpekande till förbudet är på sin plats!

    Svara

  4. 31 augusti, 2010 @ 12:53 Anonym

    Samtidigt är man förvånad över den ojämna kvaliten på domare i år. Vissa diskrimineras på grund av sin storlek, Vi har ju två bastanta spelare i David och Alvaro och hade det varit en lite spelare som varit där så hade det inte blivit bortdömda mål och frisparkar, Det tycker jag är ett problem. Det räcker ju att David vänder sig om med sin hydda ,så blåser dom.
    Men jag samtidigt blir jag trött på bortförklaringar på att vi inte vinner matcher pågr av domaren eller planer. för i matchen är det ju lika för båda lagen.

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se