Janne Andersson: ”Jag ger inte upp, aldrig i livet!”

ÖIS fortsätter att kryssa sig fram i Superettan. Så pass mycket att man har tröttnat för länge sedan på alla dessa urtråkiga oavgjorda matcher. Kryssen är nu så många att till och med Janne Andersson har fått nog. Efter matchen mot Landskrona BoIS tog vi oss därför ett snack med Andersson.

Hur vill du sammanfatta matchen, Janne?

Vi gör en bra match och jag tycker faktiskt att vi bör vinna den här matchen. Landskrona är ett lag med bra självförtroende som ligger kvar med tre spelare hela tiden, vilket gör att vi måste vara väldigt nog med deras omställningsspel. Jag tycker att vi sköter det bra totalt sett. Det är två lägen på slutet som jag inte är riktigt nöjd med, men annars gör vi det bra.

Sedan har vi i dag ett bättre passningsspel än vad vi har haft tidigare. Vi har pratat om ett mer varierat spel och det har vi i dag. Vi kommer i väldigt många halvbra lägen, sedan har vi ett par jättebra lägen, bl.a. Álvaros [Santos] mitt framför på inlägg i första halvlek och ett där Markus Gustafsson chippar in den till honom i straffområdet. Vi har straffsituationen. Vi har Markus Gustafsson som får en passning rullande snett inåt bakåt som de räddar. Och vi har också ett antal nästanlägen.

Jag är jättemissnöjd med att vi inte gör mål i den här matchen. Så klart. Jag tycker att vi är bättre än dem över 90 minuter. Vi fightas och vi stångas. Jag kan liksom inte gå in och skälla på killarna. Det är ju ingen som missar med vilje. Det är lite frustrerande. Det är återigen en match som vi har inom räckhåll. Även om det inte är solklart. Om man slår ihop allt över 90 minuter så tycker jag att vi har klart bättre chanser än dem. Vi har en boll inne, en straff och en i stolpen. Jag tycker vi är vassare än vad de är och att vi har fler lägen.

Men det kan lika gärna gå åt andra hållet. Det är som sagt ett lag med självförtroende och det räcker med att de ligger kvar med tre spelare som de gör så får de någon chans. Det får de förr eller senare, men då ska vi ha sårat dem tidigare.

Valter Tomaz Jr gjorde comeback i startelvan och såg lite sliten ut mot slutet av matchen, hur ser du på det?

Ja, han blev ju trött och det snurrade mycket i huvudet på mig under slutet av matchen. Jag ville gå för segern även det var en liten sexpoängsmatch. Jag valde att låta Anderberg vara kvar fast han var trött och Steine [Steinthor Thorsteinsson] fick komma in och vi låg med fyra man offensivt mot slutet av matchen. Vi hade ju chanser att såra dem. Men det gjorde att det blev rätt så mycket löpande för övriga spelare. Balansen i laget blev inte bra under de avslutande tjugo minuterna. Men jag chansade

Vad var det som du tyckte blev fel i balansen?

Anderberg och Steinthor kommer för långt fram. Och sedan har vi två forwards och Markus fyller också på. Vi försökte verkligen gå för vinst. Att göra ett mål.

Men så hade jag lite rörelse i huvudet, dels fick Robin en smäll på knäet så det fanns ett litet frågetecken där. Valters ork var också ett frågetecken. Skulle Anderberg klara 90 minuter och Álvaro…, Men jag tycker ändå att vi skapade lägen så jag lät matchen flyta på.  Jag gav allt vi hade och vi skapade en del. Ja.

Steinthor gjorde sitt andra inhopp, vad säger du om hans insats i dag?

Ja, det är ju svårare att komma in i matcher och är man en explosiv spelare som han är så springer man sig lätt trött. Han fick ju pingislunga. Det märkte man ju. Han är konstruktiv och lite flink. Han är lite som Anderberg. Han är flink med bollen och rör om lite. Han behöver väl ha lite självförtroende och lära känna de övriga spelarna lite bättre för att bli ännu mera kreativ i sitt spel.

Han sökte sig väldigt mycket in centralt i planen under sitt inhopp?

Ja, han kom in lite för mycket centralt i planen i dag. Vi blev lite för smala där. Men det var också det att vi bryter deras mittfält bra. Vi gör det flera gånger i matchen och tar bollen framåt. Markus Gustafsson gör det, Anderberg gör det och Steine gör det. Och då blir det att de faller av och då blir det automatisk så att du söker dig in centralt i planen. Hade de inte fallit av hade vi sökt mer kantspel. Men visst, vi blev lite för centrala, det håller jag med om. Jag tycker att vi borde hittat ut med bollar några gånger för att komma till inspel. Å andra sidan är vi nära några gånger att sticka in bollarna och skapa några fina lägen.

Orkar du ta det bortdömda målet och straffsituationen också? Hur ser du på dessa situationer?

Där jag sitter på det bortdömda målet så ser jag inte vad som händer. Leinar själv tycker inte att han använder armarna, utan att det är en normal duell. Han är ju stark och kraftfull när han kommer i de lägena. Han vinner duellen. Sedan om han har armen ute eller inte, det vet jag inte, men jag kan lova att det inte finns en spelare som inte använder armarna i de duellerna. Att blåsa av det målet är tufft. Det är djäkligt tufft.

Ja, han hade en tuff period där ett tag.

Ja, det hade han. Sedan straffen säger han att han inte ser och då kan vi ju inte göra mycket mer. Han blåser av för precis en liknande situation lite senare. Så man tycker ju att assisterande kunde vakna till liv. Handen är ute och det är ingen naturlig ställning och bollen – passningsvägen – stoppas och han är rättvänd. Det är inte så att han har ryggen mot eller något sådant. Han är rättvänd. Det måste vara straff. Det är djäkligt tungt.

Vi har inte marginalerna med oss helt enkelt. Så är det bara. Det är ingen dålig match vi genomför och det är ingen dålig arbetsinsats. Taktiskt tar vi hand om deras 4-3-3 i stort sett OK. Det tycker jag. Det är några gånger där de får komma rättvända. Och vi skapar tillräckligt mycket för att vinna. Men vi har fan inte marginalerna på vår sida.

Álvaro Santos och Björn Anklev har nu spelat sju matcher tillsammans utan att göra ett enda mål. Hur tänker du på den situationen?

Nej, hur ser du på det? [skratt]

Jag vet inte, men om jag ska vara ärlig så måste det vara en knepig situation att hantera?

Man tänker och man funderar. Det var som vi pratade om uppe på ÖIS-gården, jag har ju funderat på att bryta mönstret lite och spela med en forward, men det har inte funnits möjlighet att göra det. Det var väl en sådan grej. Sedan om man tittar på de forwards som vi har, så tycker jag inte att Nico [Sandberg] och Luka [Mijaljevic] är där än. Jag tycker att Álvaro i dag gör en bättre match än sist mot Syrianska. I alla fall spelmässigt. När vi var inne i det här tuffa spelschemat så blir han sliten. Han var bra mot Ängelholm, men Syrianska var inte bra.

Det är klart att både Álvaro och Björn är målskyttar. Jag har sagt det innan, de är målskyttar. När säsongen är slut ska de ha ett antal streck i den kolumnen. Det är klart att det är frustrerande för dem också. Álvaro har ju lägena. Björn får ju inte riktigt de öppna lägena, utan han får något avslut där han inte får slag på bollen, men han har ett par riktigt bra man-man-lägen. Så visst finns lägen att göra mål i dag.

Nej, det är frustrerande. Det är det. Det är som jag säger Álvaro och Björn är skyldiga ett par mål nu. Och vi får väl hoppas att de kommer. Jag känner som tränare att vi – utifrån hur det ser ut och hur det är – gör det ganska OK. Vi kan liksom inte säga att det här är dåligt. Jag kan inte gå in och skälla ut dem efter matchen. Jag kan inte klandra mig själv för det taktiska upplägget. Men vi vinner inte de här matcherna. I dag har vi 19 avslut och gör inte mål.

Och ni har fortfarande häng på kvalplatsen.

Ja, det har vi och jag ger inte upp detta. Aldrig i livet.

Vi har ju pratat några gånger under året och det är ju så här att vi inte har marginalerna med oss. Marginalerna får man ju med sig, men nu pratar vi om straffarna som vi inte har fått och tre bortdömda mål. Det grinar lite i ansiktet på oss. Det gör det just nu. Men det finns ju bara ett sätt att lösa det på och det är att jobba vidare.

Och om man pratar om Álvaro och Björn – nu har jag inte tagit ut laget mot Öster än – så finns det ju bara ett sätt som spelare och det är att jobba vidare. Förr eller senare lossnar det. Så är det.

Avslutningsvis eftersom ni har häng på kvalplatsen och det ryktas om att Pavel Zavadils kontrakt går ut innan kvalmatcherna spelas, hur ser du som tränare på en sådan situation?

Oj, det hade jag ingen aning om.

OK, men då får vi ta det med Dick Last i stället.


'Janne Andersson: ”Jag ger inte upp, aldrig i livet!”' have 10 comments

  1. 16 augusti, 2010 @ 23:50 Jonathan

    Hur kan Janne inte veta att Pavels kontrakt går ut och dessutom innan kvalet!? Kommunicerar man inte på öisgården!?

    Svara

    • 17 augusti, 2010 @ 00:01 Martin Johansson

      Tja, det kan ju vara så att ryktet är felaktigt. Eller hur? Det skulle ju inte vara första gången något sådant hände. Vi får kolla det med Dicken i morgon.

    • 17 augusti, 2010 @ 00:31 Hox

      Jag gissar på ”inga kommentarer”:-)

    • 17 augusti, 2010 @ 00:36 Martin Johansson

      Haha! Då får jag gå på någon annan där uppe. I värsta fall Pavel själv.

    • 17 augusti, 2010 @ 01:09 Sjögräs

      ”Jag inte förstå”

      Nej, skämt åsido, vi måste fixa nytt kontrakt för Pavel! Jag älskar honom!

  2. 17 augusti, 2010 @ 00:14 timberhochmandie

    Var GP på plats nere i Skåne..? http://www.gp.se/sport/fotboll/1.427010–vi-maste-borja-gora-mal- Eller tycker de att ett telefonsamtal till Janne C och en inköpt bild räcker som bevakning?

    Svara

    • 17 augusti, 2010 @ 00:18 Martin Johansson

      Blåvitts oldboys hade visst träning i kväll så man hade ingen möjlighet att skicka någon till ÖIS match. Fattar’u väl! Handen på hjärtat, jämfört med en ÖIS-match är oldboysseriens träningar rena publikfesten.

  3. 17 augusti, 2010 @ 08:15 Tjuvnyp

    Inte blir det lättare att vinna när domarna älskar Henke-borg…

    Svara

    • 17 augusti, 2010 @ 08:15 Tjuvnyp

      Henke-rona heter det visst numera…

  4. 17 augusti, 2010 @ 10:24 Anonym

    Det hör ni spelare Janne har inte gett upp han tror på er och laget !

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se