Lustiga saker som tränare gör #1

Jag vet inte om ni har tänkt på det, men många tränare har många lustiga saker för sig. Hammarbys tränare Michael Borgqvists gillar t.ex. att spänna ögonen i journalister och vägra att svara på deras frågor med mer än två eller tre ord. En praktik som Landskrona BoIS Henrik Larsson också gärna tillämpar även om det i Larssons fall mer handlar om att lämna ett nedlåtande och suckande svar som ska signalera att personen som ställt frågan är så extremt okunnig och puckad att det är tveksamt om personen i fråga ens skulle få tillåtelse att besöka en fotbollsarena igen. Och AIK:s Alex Miller behöver vi inte ens tala om. En aprak dansk skulle inte ens kunna göra fler bisarra uttalanden och putslustiga framträdanden. Därutöver finns det också en hel uppsjö av hårresande historier att berätta om träningsmetoder och psykologisk terror, men det har vi inte tid för här och nu.

En sak som vi har tid för och som många tränare gillar att syssla med är att lämna desinformation och vilseledande ledtrådar om taktiska dispositioner. Allt för att vinna matchen. Allt för att föra motståndarna bakom ljuset. När ÖIS var i Landskrona senast lämnade t.ex. Janne Andersson in en 4-3-3-uppställning till sekretariatet och svenska fotbollsförbundet. Inget lustigt med det. Det är sådant som sker i varje match och det finns nog ingen tränare – förutom FC Trollhättans LO Mattsson – som inte har gjort det. Östers tränare, Ludvig Erntsson, har dock tagit denna tradition och praktik till helt nya nivåer, vilket framgår med önskvärd tydlighet av nedanstående bild.

Ludvig Erntssons taktiska disposition i matchen mot ÖIS

Ho-ho-ho! Freddy Borg som målvakt! Ha-ha-ha! Rasmus Rydén som en av två anfallare i en 4-4-2-uppställning. LMAO! För att inte tala om Oliver Karekezi som mittback och åldermannen Fredrik Bild som offensiv mittfältare. Tror ni att Álvaro Santos blev ett dugg överraskad när det inte var Borg han skulle lägga straffen på eller att David Leinar och Robin Jonsson blev förvånade när de ställdes mot Borg och Karekezi istället för Rydén och Bild. Nej, eller hur. Snacka om att den där Erntsson är en riktig lustigkurre. Trist nog – för Erntsson och Östers del – hjälpte det inte ett skit. Vi tackar dock och tar emot för underhållningen och de tre poängen.


'Lustiga saker som tränare gör #1' have 4 comments

  1. 21 augusti, 2010 @ 14:38 Tomas Levin

    Jag fick en helt annan version. Har de fejkat ihop en specialare för att lura Janne&Janne?

    Svara

  2. 21 augusti, 2010 @ 14:53 Joakim G

    Jag pratade med ”Ludde Pung” innan match om detta och han garvade gott åt misstaget. Grejen var att deras assisterande hade vänt på siffrorna, när dessa lämnades in till GU:s sekretariat. Jag kan tycka att okunnigheten lyser igenom från de sistnämnda som skriver ut det, utan att reagera själva… Det rättades till ganska snart och sen var det frid och fröjd.

    Ludde var på gott humör annars, innan fighten och berättade om hans sista match i karriären, som faktiskt var mot just ÖIS och på Gamla Ullevi. Den slutade med att han blev överkörd och tacklad i skallen så att han svimmade i luften. Han landade medvetslös på axeln som fick duktigt stryk. Ambulans till Östra och axeln trasig samt hjärnskakning. Karriären var över…

    Vem var det som körde över honom? Atli :)
    Vem gjorde 3 (4?) baljor den matchen? Paulinho :)

    Joakim

    Svara

    • 21 augusti, 2010 @ 16:39 Hox

      4 baljor var det. Minns dock inte överkörningen, inte heller att Atli var med i den matchen. Dock var det tiden med Afonso, Paulinho, Boyd och Hemberg på planen samtidigt. Tokoffensiv var bara förnamnet på det spelsättet!

    • 21 augusti, 2010 @ 23:56 Sjögräs

      Den matchen stod jag för en heroisk insats vad gäller att locka publik. Var på resa med klassen till Göteborg (från Uppsala) och lyckades övertala rektorn att ge oss möjligheten att gå på Gamla Ullevi och se ÖIS-Öster. Fick med mig kanske 20-30 personer (ganska imponerande med tanke på att Uppsala inte direkt är någon fotbollsstad). Som stolt Öisare styrde jag gruppen mot Ullevi och vad fick vi se? Jo, 4 mål av Paulinho Guará. Den kvällen var jag lycklig.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se