Magplask på Gamla Ullevi

Regnet vräkte ner. Och på planen hade Markus Anderberg och Björn Anklev skiftat positioner. Anderberg numera anfallare bredvid Álvaro Santos och Anklev som ny vänsterbreddare. Allt för att röra till det för Falkenberg och för att optimera truppens styrkor och färdigheter. Janne Andersson ville helt enkelt bespara Anderberg det hårda löpandet på mittfältet och utnyttja Anklevs starka defensiv för att stänga Falkenbergs högerkant.

Inte för att det hjälpte ett dugg då ÖIS i dag stod för en riktigt, riktigt svag insats mot ett hårt kämpande Falkenbergs FF. Förlust med 1-2. Ett rejält djävla magplask. Tyvärr går det inte att sammanfatta matchen på något annat sätt. Synd och skam. Uppgivenhet och orkeslöshet. Och till råga på allt snackade Pavel Zavadil till sig en varning och är nu avstängd i matchen mot Ängelholms FF.

Inledningsvis bytte lagen halvchanser med varandra, bland annat hade Álvaro Santos en lam nick på ett inlägg från Markus Gustafsson och Falkenberg en fast situation nere vid den högra hörnflaggan som oroade ÖIS-försvaret en aning, men så mycket mer underhållning än så bjöd inte den inledande kvarten på. Så långt såg det ut som en typisk 0-0-matchen. Om det ändå vore så väl.

Matchens första riktiga målchans blev Falkenbergs och kom efter att Robin Ganemyr störde Robin Jonsson så pass mycket att Stefan Rodevåg fick en chans att lätta bollen över David Leinar och avlossa sin berömda ärtbössa. Pfoff! Inte mycket mer än en reklamskyltsträff! Och verkligen inget att hänga upp sig på. Dessutom går alla lätta om.

I den 16:e minuten introducerade Valter Tomaz Jr sig, när Falkenbergs Christoffer Carlsson fick en chans att ställa om någon meter in på ÖIS planhalva. Lugn, bara lugn, med Valter i backlinjen är det ingen fara på taket. Allt som behövdes för att ta död på den omställningen var att Valter klev in i situationen och träffade boll. Och spelare. Vad annat! Med Carlsson liggande i plågor i höjd med mittlinjen ställde ÖIS om snabbt på vänsterkanten där Björn Anklev trädde fram bollen till Markus Anderberg som tagit en smart löpning in i ytan mellan Falkenbergs mittback och högerback. Hyfsat läge, men tyvärr hann Stojan Lukic ut från sin mållinje för att minimera Anderbergs skottvinkel. Inte mycket mer för Anderberg att göra än att försöka skjuta rakt igenom Lukic. Resultatet, en av matchens många resultatlösa hörnor.

Efter att lagen bytt chanser med varandra mattades matchen rejält och inget av lagen producerade därefter något spel eller några målchanser att tala om. Falkenberg hade kanske lite mer boll och förde spelet. Och om man ska vara helt ärlig så såg det under perioder ut som att det var omvända roller. Att det var Falkenberg som krigade om den allsvenska kvalplatsen och ÖIS som höll till i seriens nedre regioner. Ett tag var det till och med så illa att ÖIS stod med nio spelare i eget straffområde och två spelare vid mittlinjen. Och Falkenberg fick förstås vinna boll på boll på ÖIS planhalva. Verkligen inte lovande. En föraning om vad som komma skulle?

I den 27:e minuten stack dock ÖIS upp och Markus Gustafsson skruvade en frispark mot Stojan Lukics vänstra kryss, men Lukic var med i matchen och hann upp för att boxa ut bollen till en hörna. Ungefär tio minuter senare fick Falkenberg en frispark i ungefär samma läge, som Tobias Nilsson tryckte rätt i magen på Peter Abrahamsson. Inget att skriva hem om.

Med fem minuter kvar att spela av den första halvleken fixade sedan Danny Ervik till sig en ledig söndagkväll genom en vårdlös tackling mot Stojan Lukic inne i Falkenbergs straffområde. Något onödigt kan sägas, men någon gång ska väl Christofer Bengtsson återigen få chansen från start.

Första halvleks absolut bästa chans kom dock i den 43:e minuten, när Robin Ganemyr hittade rätt med en genomskärare och Stefan Rodevåg fick fri lejd från ungefär tio meter utanför ÖIS straffområde. Peter Abrahamsson visade dock återigen prov på fina reflexer och Rodevågs friläge blev aldrig mycket mer än en ”nästanchans”.

Falkenberg skulle dock få utdelning under den andra halvlekens inledning, när Danny Ervik missbedömde ett inlägg från höger. Mycket, mycket oturligt! Rent av klantigt. Tafatt. Lamt. Etc. Erviks rensning blev till en perfekt nedtagning/framspelning till Erik Johansson. Och Johansson visade ingen pardon utan bombade in 0-1 via ribban.

ÖIS fick dock relativt omgående en riktigt bra chans till kvittering. Dess värre fortattte Álvaro Santos på sin inslagna bana att bränna öppna lägen. I nuläget sker det banne mig i samma takt som den svenska valrörelsen levererar grodor, tomma löften och plattityder.

Direkt efter Santos friläge bestämde sig Janne Andersson för att göra ett byte. Ut med Markus Anderberg och in med Alexander Mellqvist. Och det dröjde inte mer än en minut och femtionio sekunder innan Mellqvist satte sitt avtryck på matchen. I den 59:e minuten jagade Álvaro Santos i fatt en förlupen boll på ÖIS vänsterkanten och spelade in ett inlägg mot ytan strax nedanför straffpunkten som David Leinar mötte med pannan. Klick! Klang! Klockren stolpträff. Turligt nog höll sig Mellqvist vaken och tryckte in returen mellan benen på Stojan Lukic. Så djävla skönt!

Och ett tag såg det ut som att Janne Anderssons fingertoppskänsla skulle greja en poäng till ÖIS. Efter kvitteringen slog ÖIS mer eller mindre upp läger Falkenbergs planhalva och under en femton minutersperiod efter målet uppträdde hallänningarna märkbart skärrade. Där borde nog ÖIS ha dödat matchen. Tyvärr lyckades inte ÖIS utnyttja sitt övertag till så mycket mer än ett distansskott från Pavel Zavadil, som i gick fem meter utanför, och en tung mörsare från straffområdesgränsen signerad Alexander Mellqvist som också gick utanför samt en nick i bra läge av Álvaro Santos.

Istället blev det som sagt bortalaget som fick sista ordet. I den 87:e minuten trampade Mikael Boman runt på ÖIS högerkant och hittade fram med ett inlägg till Christoffer Carlsson som letat upp en obevakad yta i den vänstra delen av straffområdet. Och Carlsson mötte Boman inlägg med sträckt vrist och helt plötsligt var 1-2 och årets tredje förlust ett faktum.

Överlag måste man säga att ÖIS gjorde en riktigt, riktigt dålig match. Kanske rent av årets bottennapp? Alldeles för lite glöd och vilja ute på planen. Få spelare som nådde upp till normal standard eller är det här kanske den nya normalstandarden? För att inte tala om det svaga duellspel och det obegripligt tafatta och taffliga försvarsspelet och den passivitet som samtliga spelare visade upp över hela planen. Det såg stundtals proppmätt ut. Som om man är nöjda med att bli ett mittenlag i Superettan. Och så kan vi väl inte ha det? I dag släppte man dessutom till två ruskigt billiga mål och om man vill ha en chans till allsvenskt spel nästa säsong måste man visa en helt annan attityd och beslutsamhet i spelet på egen planhalva. En sådan här insats mot Ängelholm på söndag och säsongen är körd.

Gör om, gör rätt, glöm bort!


'Magplask på Gamla Ullevi' have 51 comments

  1. 24 augusti, 2010 @ 21:54 Martini

    FETA 1:or till:
    – Danny
    – Valter
    – Anklev
    – Margus
    – Santos
    – Anderberg
    SVAGA 2:or till:
    – Robin
    – Pavel
    – Steine
    3:a till:
    – Leinar
    – Mellis
    STARK 3:a till:
    -Peter

    Ska kanske börja stanna hemma o spela schack istället. Totat menlöst Öis idag.
    Fan, vilken bortkastad kväll…

    Svara

    • 24 augusti, 2010 @ 22:03 Martin Johansson

      Kunde inte hålla med dig mer. Totalt bortkastad tid. Börjar dessutom tappa energin och gnistan. Nu måste det blir vinst på söndag och vinst mot Giffarna. Tyvärr ser jag inte hur det ska gå till. Det är så mycket som brister just nu att jag tror att vi får finna oss i att spela i Superettan även nästa år. Fan också!

    • 24 augusti, 2010 @ 22:15 Jens Z

      Tänkte precis skriva att det är otroligt hur du orkar hålla uppe gnistan, Martin. Men absolut, jag förstår dig. Det är jävligt tungt nu.

    • 25 augusti, 2010 @ 01:33 Hox

      Vi ger aldrig upp vi älskar ÖIS!:-)

      Känns uppgivet nu, men imorgon är det U21-match. Nya tag då.

    • 25 augusti, 2010 @ 08:41 För kort som målvakt

      Orkar egentligen inte skriva men känner ändå att jag måste framhålla en ”spelare” som under hela säsongen presterat och levererat på absolut toppnivå. Jag pratar givetvis om Dig Martin! Om Du nu tröttnar kan ingen förebrå eller klandra Dig. Själv kastar jag nu in handduken, jag skulle bli förvånad om jag får lust att kommentera någon mer gång denna säsong. Beslutet är enkelt då det tas i förvissningen om att jag inte tillfredsställt något annat än mitt egna ego med mina korta synpunkter.

    • 24 augusti, 2010 @ 23:41 Andreas

      Roligt att du tar upp schack här Martini,eftersom det första man lär sig som schackspelare är att erövra centrum!
      På samma sätt tjatar de flesta fotbollstränare om att centrallinjen är det absolut viktigaste i fotboll. Därför blev jag mäkta förvånad när ÖIS idag ställde upp med 4 tekniska småkillar på mittfältet, vilket kan ses som självmord mot FFF som tillsammans med Sundsvall har ett av superettans tyngsta mittfält.
      I praktiken bestod vår centrallinje idag av Leinar och Santos, ställ det mot den centrallinje som
      vi skulle kunna ha: Leinar, Valter, Danny, Mellqvist, Santos. Idel stora, starka, tunga (och lite farliga spelare ;-) som kan stötta våra tekniska små mirakel.
      För att få till en sån här centrallinje framstår det för mig som helt självklart att spela med denna startelva á la 4-2-3-1: Peter – Anklev, Leinar, Valter, Bengtsson – Pavel, Danny – Gustafsson, Mellqvist, Anderberg – Santos.
      Med denna startelva skulle dessutom våra 4 bästa och mest erfarna backar spela i backlinjen, lämpligt nog. Våra yttrar Anderberg och Gustafsson skulle få springa sönder sig fullständigt för att senare bli utbytta mot Steinthor, Alex el. Jakob. I den bästa (och troligaste) av världar har även Alvaro gjort sitt efter 1 timme (ca. 3-0) så att vår supertalang Nico äntligen får lite speltid och kan trycka in 4:an och 5:an!

  2. 24 augusti, 2010 @ 22:21 Rompan

    Vi har inte tillräckligt bra mittfält till att lira 4-4-2 som Janne envisas med att spela. Med ett femmannamittfält hade vi vunnit mittfältet.

    Svara

  3. 24 augusti, 2010 @ 22:40 Jacke

    Ja nu får det änna hända en liten förändring. MarGus har inte riktigt fysiken för att spela tufft försvarsspel på mittfältet och vinna bollar, och mellqvist har inte tekniken eller spelsinnet för att ge offensiven en extra dimension. Det optimala måste ju vara att låta MarGus spela mer offensivt och mellqvist mer defensivt i så fall. Fast om Seb kommer tillbaka föredrar jag honom som defensiv framför mellqvist!

    Svara

  4. 24 augusti, 2010 @ 22:40 Rompan

    ´Tycker inte vi var tillräckligt taggade för att vinna idag. Janne A verkar inte få ut det där sista ur varje spelare som Åge lyckades med. Vi har inte gjort en enda riktigt bra match spelmässigt sen Janne A gjorde sitt intåg

    Svara

  5. 24 augusti, 2010 @ 22:48 Rompan

    Fattar inte hur alla kan tycka att Zavadil är så bra? Idag snurrade han hemåt minst 10 ggr och tappade bollen. Det är dags att byta ut Zavadil

    Svara

  6. 24 augusti, 2010 @ 22:59 Sek. Verbaut.

    ÖIS SÄK. – GESTAPO

    Svara

    • 24 augusti, 2010 @ 23:22 Anonym

      Vad fan menades med det? förklaring tack! Några på läktaren undra om det var tilllåtet att skriva så.
      Jag fatta inte vitsen med budskapet, jag skämdes hade några Falkenbergare bakom mig.

    • 24 augusti, 2010 @ 23:45 Sek. Verbaut.

      Om du inte fattade vitsen med budskapet så skall du ge fan i att skämmas. Det är ju helt ologiskt att ha åsikter om man inte vet vad det handlar om. Ta reda på vad det gäller eller fråga någon först om så är fallet.

      Om så hårda ord används lär det finnas en anledning. Eller hur?
      I det här fallet gäller det en protest mot hur ÖIS SÄK. beter sig mot oskyldiga supportrar.
      Beträffande det legala så finns det inget att ifrågasätta i ovan nämnda protest.

      Allt klart?

  7. 24 augusti, 2010 @ 23:27 Anonym

    De va Ervik som gjorde inlägget till målet. Pajas

    Svara

    • 24 augusti, 2010 @ 23:48 timberhochmandie

      Pajas? Är det din signatur månne..?

    • 25 augusti, 2010 @ 00:06 Hox

      Nejdå. Han vill bara visa sitt stöd för Miljöpartiets förslag att införa clowner på ålderdomshemmen.

    • 25 augusti, 2010 @ 08:15 E

      Jag då behöver ju inte gamlingarna gå på Öismatcher utan får samma underhållningsvärde i kantinen.

  8. 24 augusti, 2010 @ 23:50 Anonym

    Saknar Sebastian. Hoppas han tränar på rejält. Det hade väl inte varit något magplask om bollen gått i må lför chanser fanns både i första och andra halvlek. Vi kunde vunnit trots att spelet inte var bra. Spelet har blivit för plottrigt , Valter drar sig inåt, Anderberg är ofarlig , märks tydligt att han inte är på Superettanivå nu, Han måste lära sig att släppa bollen och rikta blicken uppåt ,göra två saker samtidigt. Vi har väl inga anfallare för vad gör Anklev där uppe är min fråga, det är inget som gynnar Öis lag han rosar mer på högerbacken där kommer hans gryma löpningar. Adam tycker jag skall få spela vänsterback nästa match tack. Sen förstår jag inte fördelen med Steinthor framför tex. Jakob ,Alex m.m Dom inkasten tröttnar man snabbt på,som man inte vet var dom hamnar. Den värvningen förstår inte jag.
    Öis nu drar ihop sig mot mitten och det har försämrat spelet.
    Det blev mycket bättre när Mackan spelade på kanten och Mellis kom in på mitten då breddades spelet. Jag är ledsen men spelet har inte blivit bättre med Valter, Anderberg och Steinthor. Många blir väl förbannade på mig nu. Men det är min åsikt Alex är väl inte perfekt men han höll ut spelet mot kanten och det tycker jag är bättre , och även Adam. Då blir vi mer svårslagna. Kämpa på killar än är inte matchen avgjord.

    Svara

  9. 25 augusti, 2010 @ 00:48 okänd

    Det skummaste med hela situationen som ÖIS befinner sig i nu är, enligt mig, hur lite inverkan Janne A (och kanske Janne nr2 också) verkar ha på laget. Alltså; man förbereder sig för match och gör upp en game plan, i detta fallet för att möta Falkenberg. Gubbarna springer ut på planen och efter 15-20, ja kanske till och med 30 minuter, så inser precis alla som befinner sig på Gamla Ullevi att denna game plan inte fungerar. Janne om någon fattar det uppenbarligen, då det förmodligen var han som kom upp med en plan.

    I halvlek få varje lag, och tränare, ca 15 minuter (kanske mer) på sig att samla hela truppen i ett litet jävla omklädningsrum för att på något sätt förmedla VAD det är som inte fungerar, HUR man skall gå tillväga i andra halvlek för att få det att fungera, men framförallt, dunka in lite jävlar anamma i spelarna.

    Oavsett vem man möter och oavsett vad det är som inte fungerar, så bör man som tränare ha den inverkan att laget årminstonde går ut efter halvtid och FÖRSÖKER rätta till misstagen.

    Idag såg man tydligt att Janne inte har den iverkan på laget, då SAMTLIGA spelare går ut och spelar om möjligt ännu sämre än i första halvlek. De första 15 efter pausvilan idag spelade ÖIS såpass dålig fotboll att jag och flera andra omkring mig på läktaren brast ut i någon typ av ångestladdat skrattliknande läte, som endast kan uppkomma när man inte längre vet om man skall skratta eller gråta.

    Olycklig är man hur som helst.

    Svara

  10. 25 augusti, 2010 @ 00:48 Krilliano

    Anonym här ovanför såg vi samma match?
    Håller med Martin om att det va ett ordentligt magplask. Bedrövligt rent ut sagt. Tycker nästan du va för snäll i din matchanalys.
    Falkenberg va etta på allt. Sämsta matchen jag sett Öis göra i år. Tyvärr.
    Eftersom betyg ska sättas så gör jag det nu.

    WALTER 2

    För mycket felpass och rejäl felplacering på 1-2 målet. Annars okej.

    ROBIN 1

    Gör ibland horribla brytningar. Sitter med hjärtat i halsgropen. Har tappat en del sen starten på säsongen. På tok för kass på fötterna idag. Spela kort till närmaste borde vara Jannes motto till Herr Jonsson.

    LEINAR 2

    Likadant här. Fipplar, står fel ibland och slår urusla bollar i luften. Men klarar tvåan på starkt huvudspel på fasta.

    DANNY 2

    Tycker om Danny mycket men går bort sig helt vid målet. I övrigt gör han ett par riktigt bra raider framåt som så när hade funkat. Visade i alla fall lite glöd.

    ANDERBERG 1

    Nja, det här va en besvikelse. Alldeles för snurrig idag. Tittar för mycket på bollen. Gör om, gör rätt. Tror Andy kan bättre än så här.

    PAVEL 1

    Inte många siffror rätt idag inte. Kladdar, kommer in fel, irriterad, drar på sig kort, slarviga hörnor m.m. Nej. Det här va inte Pavels dag.

    MARGUS 1

    Samma här. Konstiga felbeslut, dutt, dutt, dutt och fjutt. För lite kött och alldeles för långt ifrån sina motståndare gång efter annan. Springer runt som en yr höna stundtals. En fin frispark men det räddar inte betyget idag.

    ANKLEV 1

    Gult kort, ovän med bollen. Tillför inte mycket just nu. Ner med Anklev på backen nu för i helvete.

    SANTOS 2

    Seg och inte inne i boxen på dom lägena som fanns i första rundan. Men glimtvis hyfsad. Tyvärr så sätter han inte sina lägen. Tar emot bollar på ett bra sätt. Hade en strålande aktion i första när han sånär dribblade sig igenom. Mera sånt. Våga ta initiativ som bryter mönstret. Kan dock inte motivera en trea.

    MELLIS 2

    Spelade lite kort tid men va faktiskt alert när han kom in. Och stabiliserade mittfältet en smula. Gillar att han köttar till sig en andraboll och kommer till skott. När inte Sebban är med tycker jag att Mellqvist i form är det bästa alternativet från start.

    ALEX –
    Va bara inne och vände.

    JANNE ANDERSSON 2
    Bra byte med Mellqvist. Om jag skulle kalla det fingertoppskänsla.. Nja. Önskade att han kunde byta lite tidigare ibland. Så även i den här matchen.

    Ooops.. Glömde Steine.

    STEINE 2

    Tja.. Vad ska jag säga. Cirkus Island kastar långa inkast. Gör både bra och dåligt. Snabb. Nja. Långsam. Nja. Teknisk. Nja. Helt enkelt medioker.

    Nu har t.o.m jag gett upp hoppet om direktplats till Allsvenskan. Såg chansen och hade det blivit seger idag så.. Men ack nej.
    Börjar ledsna på att spelet inte blir bättre.
    Har sakta men säkert börjat tro att dom inte är bättre en såhär. Men jag hoppas innerligt att jag har fel och att spelet är bländande redan i nästa match.
    Alltid Öisare! Kämpa på!

    Svara

    • 25 augusti, 2010 @ 01:14 Anonym

      Jag tycker inte matchen är bra från Öis håll idag men det fanns målchans så vi kunde vunnit om någon kan få in bollen innanför målramen. Jag gillar inte heller fjollspelet dutt,dutt. Är ledsen många är lyriska och har gamla minnen med Valter men så bättre har det inte blivit. Sen blir jag oerhört besviken på spelare som inte kan hålla sitt humör under ca 93 minuter som match pågår. Det är ingen ide att käfta med domaren.
      Falkenberg är luriga.

  11. 25 augusti, 2010 @ 00:54 Krilliano

    Och jag glömde PETER stark 3. Kanske va för att han utmärkte sig med att vara bäst på plan. Glömde av att det faktiskt fanns något som va bra med den här matchen.
    Den enda ljuspunkten. Peter har sett oförskämt stabil ut dom sista matcherna till skillnad mot ett par matcher i början på säsongen då han va en aning släpphänt.

    Svara

  12. 25 augusti, 2010 @ 01:23 Hox

    Jag undrar om jag såg helt fel vid 1-2-målet, eller om jag såg rätt och alla andra fel… (låter som en ledande fråga, jag vet:-) )

    När FFFspelaren drar sig ned mot kanten för att slå inlägget är Valter ensam back på bortre stolpen. På bortre finns två spelare. Valter är tvungen att markera någon och väljer att plocka upp markering på den spelare som är närmast mitten (och därmed farligast). Inlägget går till den bortre spelaren som då förstås är omarkerad. Alltså, det är inte Valters fel enligt mig. Någon som också såg det eller har matchbilder som säger annorlunda?

    Svara

    • 25 augusti, 2010 @ 01:34 Hox

      Finns visst på ÖIS.se. Inte bra av Valter eller Robin.

    • 25 augusti, 2010 @ 01:58 timberhochmandie

      Jag skulle säga att Valle går på den spelare/yta som redan står under bevakning av en lagkamrat istället för den spelare/yta som rimligen måste vara vänsterbackens ansvarsområde?

    • 25 augusti, 2010 @ 08:51 Hox

      Måste säga att jag inte är imponerad av Robins agerande heller. Han springer hela tiden med ryggen mot den spelare han ska plocka upp och är aldrig i närheten av honom. Sedan ser inte Valter spelaren som gör målet som tar en lång maxlöpning för att komma in i boxen. Inte bra av Robin och väldigt dåligt av Valter.

    • 25 augusti, 2010 @ 10:59 timberhochmandie

      Mja, fast det hade inte gått så himla fort om han hade sprungit baklänges… ;-) Sen hade kritiken förmodligen inte varit nådig om han hade släppt kollen på bollhållaren och därmed missat när/varifrån/vart inlägget kom. Han kollade över axeln både efter Peter/Valle och FFFaren och jag tycker inte att jag kan begära mer av en spelare som samtidigt ska springa hyggligt fort och ha koll på killen med bollen. Däremot gäller det att hålla sig på benen och att snacka med sina medspelare. Han hade också förutsättningar att se guling nr 2 i ögonvrån och kunde då ha sagt till Valle att han hade koll på mitten och att Valle skulle ut och passa kanten. (Kanske med något färre ord…) ;-)

      Det här är ju inte första gången Robin och Valle har lite svårt med samspelet. Nånting säger mig att Valle vill spela i mitten och inte på vb. Han verkar ibland lika benägen att hålla sin kant som våra centrala mf som blir tilldelade en kantplats. Håller sig Adam och TvB mycket längre till vänster?

    • 25 augusti, 2010 @ 11:02 timberhochmandie

      Ah, glömde… Jag utgår också från att FFFarna inte rör sig som älvor när de springer, utan att alla våra försvarare får viss hjälp av en del duns, klafs och flås när de ska hålla koll på var de har sin gubbe.

  13. 25 augusti, 2010 @ 02:41 Nikh

    Skitmatch eller magplask kalla det vad ni vill. Det KAN vara okey att göra det ett par gånger per säsong.

    Problemet med Öis är att dessa matcher duggar tätt. Följande matcher, och då är jag snäll att inte ta med några till, är just skitmatcher/magplask från Öis sida i år.

    Väsby (h), LSK (h), Falkenberg (b), Trollhättan (h), Brage (b), J-Södra (h), Väsby (b), LSK (b), Syrianska (h), Falkenberg (h).

    10 jävla skitmatcher, där i många fall inställningen/kampmoralen vart medioker, har Öis alltså gjort fram till idag.

    Hur f-n är detta möjligt???

    Spelarna ska skämmas riktigt ordentligt samtidigt som man måste ifrågasätta Janne & Janne! Klarar man inte ens av att tända laget till match så är man inte rätt man för uppgiften.

    Mer än halva laget borde få lämna tillsammans med tränarduon. Ta in karaktärsspelare från div 1-4 som tycker det är roligt att spela fotboll och satsa på en yngre, hungrig tränare med visioner.

    Nu får det f-n vara nog.

    Svara

  14. 25 augusti, 2010 @ 07:58 C

    Börjar längta efter ett uppehåll nu. Igen verkar det som om vi och alla andra Öisare (finns säkert undantag som bekräftar reglen) överskattat spelarmaterialet å det grövsta (lätt överdrift, men dock). Detta material har ingen framtid i allsvenskan. Vi är för långt ifrån. Så är det.

    Svara

    • 25 augusti, 2010 @ 08:06 Martin Johansson

      Vet du vad det värsta är? Att du faktiskt har rätt. Och det är för djävligt. Gör om, gör rätt, men kanske framförallt, avgå! Någon. Vem som helst. Bara något händer.

    • 25 augusti, 2010 @ 10:05 För kort som målvakt

      Jag håller helt och fullt med om att vi all verkar ha överskattat spelarmaterialet. Dock håller jag det inte för uteslutet att laget skulle kunna hålla i AS. Vad som i så fall skulle krävas är dock kraftiga förändringar.

      Viktigast tror jag dessvärre är att vi får en ny tränare helt utan tidigare anknytning till klubben. Även om jag tycker att JC är en trevlig person och måhända skicklig tränare tror jag att han är för mycket kompis med spelarna. JA kan jag på den korta tid han varit i klubben inte bedöma. Jag befarar dock att JCs förhållande i klubben ”smittar” även JA. Därav min önskan om tränarbyte. Vem skall då ta över? Drillo vore en dröm om han nu är som jag uppfattar honom. En tränare som helt och hållet bortser från person, ser hela tiden till laget, har en ”vetenskaplig” syn (någon klandrar honom för att bara trångsynt och stelbent) på frågor som spelsystem och liknande. Vart jag vill komma är att skapa ett lag som (eftersom de spelare vi har idag inte är tekniskt tillräckligt skickliga) slaviskt underkastar sig ett spelsystem baserat på kollektivet. JA brukar återkommande i intervjuer framhålla att fotboll är ett komplext spel, detta som förklaring till varför laget brister. Javisst, men hur svårt kan det egentligen vara? Spelare spelar till medspelare, ju enklare passet är desto större är förutsättningen att passet lyckas. Har du inte en fantastisk känslig fot skall du inte ge dig på chanspassningar. Har du inte boll ska du se till att vara spelbar utan att bollhållaren behöver vara skicklig som Ronaldinho elller Messi. Nä, inför ett bonussystem där varje lyckad passning och varje lyckad mottagning premieras eller i vart fall uppmärksammas.

      För att ”tvinga” spelarna till total underkastelse av ett spelsystem krävs inte endast en elak jävel till tränare utan också att spelarna inser att deras ”storhet” förutsätter medspelarnas hjälp. Fotboll är ingen individuell sport och de spelare som är så duktiga och betydelsefulla att spelat skall byggas kring dem hamnar dessvärre inte i ÖIS. Denna ödmjukhet/insikt tar jag inte för självklar hos en 20 åring som tjänar 30 000 kr/mån på sin hobby och som dominerade på jympalektion i gymnasiet. För att uppnå resultat i detta avseende vill jag se OBLIGATORISKA, täta kontakter hos idrottspsykolog. Detta skall vara ett god-damn-fucking obligatorium som aldrig får ifrågasättas! Det får gärna (skall) vara inskrivet i kontraktet. Alla MÅSTE förstå att ingen spelare är större än laget!

    • 25 augusti, 2010 @ 10:13 Danny E

      Bara för att understryka hur dramtiskt läget är. Det viskas om att spelarna i går hade fått instruktioner om att man skulle satsa på fasta situationer för det är man bra på. Spelet i övrigt? Det lämnade man åt slumpen. Det fick spelarna själv lösa. Låter sanslöst och är djävligt upprörande om det stämmer.

  15. 25 augusti, 2010 @ 08:35 Bisse

    Det finns ingen glädje i spelet och vi har inget egen spel överhuvudtaget,idè fattigt 90 minuters kramp.Ingen få godkänt och man undrar vad tränarna håller på med.Bort med de två och bort med Dick Last.

    Svara

    • 25 augusti, 2010 @ 08:39 Martin Johansson

      Jag är beredd att ge den ena Jannen fortsatt förtroende. I övrigt får jag väl erkänna att det ligger något i det du skriver. Något eget spel har ÖIS definitivt inte. Jämför bara med Falkenberg som är mycket tydligare och klarare i vad de ska göra.

    • 25 augusti, 2010 @ 13:33 Anonym

      Även jag villig att ge Janne A ännu en chans, även om han varit lite utav en besvikelse så tar det säkerligen lite tid att komma in i en klubb. Tror att hans signum, stabilitet och kontinuitet kan bli bra om det förenas med ett par skopor kvalitet på planen. Janne C däremot känns utan att jag har några som helst belägg för det inte som den bästa influensen han kan ha bredvid sig. En kompetent tränare är han inte i alla fall, det visade fjolåret om inte annat. Inte för resultaten för det var inte lätt att trolla med spelarmaterialet han hade att tillgå utan för hans urusla coaching, ett tag kändes det som att det var en 11-åring som spelade Football Manager. Dessutom får man leta efter en person som har ett sådant onyanserat, simpelt och grått sätt att se på fotboll. Sådant tänk kommer aldrig utveckla vare sig klubben, spelet eller spelare.

      Något måste verkligen hända efter denna säsongen, hur det än går. Den sportsliga kompetensen är inte tillräckligt bra, varken på eller utanför planen, så enkelt är det, nu har vi fått facit på det. Det måste ritas upp linjer för hela den sportsliga verksamheten. Vad är vi? Vad vill vi vara? Hur når vi dit?

      Andra året i rad där uppenbara farhågor på förhand negligeras av den sportsligs ledningen. (läs ytterbackar, brist på speed, teknik och kreativitet). Farhågor som tidigt under säsongen biter oss i arslet. Dick tror jag har gjort sitt. Självmål redan från början då han valde att ge närmare 100 procent av truppen fortsatt förtroende. Där majoriteten av dem bevisat att de inte har i allsvenskan att göra. Nog för att man inte hade miljoner och åter miljoner men man kan ju avyttra förbrukade resurser för att lämna plats åt nya. Dessutom ett otroligt misskött sommar-transfer-fönster, för ganska mycket pengar fanns avsatta för det ändamålet.

      Suck. Längtar till mars månad med nya giv, nytt hopp och förhoppnings en hel del förbättringar på alla plan. 2010 känns som ett bara som waste of time.

  16. 25 augusti, 2010 @ 09:18 E

    Öis har bara vunnit 2 av de 9 senaste matcherna i Superettan.

    Vi ligger på plats 9:e i motsvarande formtabell (stämmer även för de 6 senaste matcherna).

    Vår anfallstjärna Santos har gjort 5 spelmål på 16 matcher.. varav hur många de senaste 9 matcherna???

    Vi har ”förstärkt” truppen med Steine som kan kasta inkast. Några mer tillskott??

    Vi har en tränare som ger intryck av att vi haft ”otur”. Kanske skulle Janne A fundera över den tur vi haft som inte tagit färre poäng?

    Öis presterar hittils under hösten som ett bottenlag i Superettan och vi bör lägga ner allt snack om Allsvenskan. Öis är moraliskt och spelmässigt i fritt fall.
    Vi bör inrikta oss på att hålla J-södra och Falkenberg bakom oss i tabellen (två lag som vi som alla vet förlorat mot på hemmaplan under hösten) och undvika kval till div. 1.

    Beachlägret i Grundsund var det fantastiska avstampet för den här hösten.

    Det enda som håller Allsvensk klass i Öissfären är Sambadefensiv. Vi hörs igen till första träningsmatchen vintern 2011 nu är min fotbollssäsong över för i år.

    Svara

    • 25 augusti, 2010 @ 10:48 timberhochmandie

      Hörru du…

      SKAM DEN SOM GER SIG!

    • 25 augusti, 2010 @ 10:56 Martin Johansson

      Två tummar upp! Käka taggtråd! Drick bensin! Kissa på Syrianskas och Landskronas eld! Vi vill, vi ska till Allsvenskan!

  17. 25 augusti, 2010 @ 09:31 Krilliano

    Nog för att saker och ting inte står rätt till med ledare och spelare. Inte fan tänker jag ge upp ännu. Även om det ser svårt ut. Om vi ger upp så gör spelarna det också. Upp till kamp!

    Svara

  18. 25 augusti, 2010 @ 11:54 okänd

    Janne Andersson har flera gånger sagt att det tar lite tid att få spelide`n att sätta sig.

    Jag kan fortfarande inte se någon direkt spelide`. Jag tycker att Janne A borde lämna sin plats om inte laget inte når kvalplats. Det är ett stort misslyckande. Han envisas med sitt 4-4-2 som uppenbarligen inte fungerar. Ändra då för fan innan det är för sent. Men det är redan för sent. Han lyckas inte med att få fram spelarnas killer instinkt. Var enda match som vi måste vinna spelar vi som om vi vore lama.

    Steinthor värvningen får en att verkligen att undra om vår Sportchef gör något rätt. Inget av det som han är värvad för kan jag hitta hos spelaren. Utmana en mot en? snabb? en förstärkning???

    Svara

    • 25 augusti, 2010 @ 12:46 okänd

      Eyy, du snodde min signatur jue! Håller dock med dig till 100% ;)

      Såg förövrigt Luka på läktaren brevid Elving mfl. Antar att han är skadad, någon som vet hur allvarligt det är? Känns ju skönt att ha honom på bänken om inte annat…

  19. 25 augusti, 2010 @ 12:23 C

    Okej, vi gör om. Detta blev väckarklockan som får spelarna att börja jaga och duellera i nittio minuter? PZ och DE ut nästa match och det öppnar för AM och kanske BA åter tillbaka i backlinjen. Vinst på söndag och vi som har gett upp börjar drömma igen?

    Känns bara som att denna taggtråd är vansinnigt hårdsmält och skulle vi ta oss upp en nivå så undrar jag vad vi skall göra där. Vilka spelare skall hålla oss kvar i Allsvenskan?

    Svara

  20. 25 augusti, 2010 @ 20:32 Krilliano

    Resonemanget om att Öis inte har att göra i Allsvenskan med det här laget ändå köper jag inte överhuvudtaget.
    Med den inställningen kan man ju lika gärna lägga ner klubben nu med en gång.
    Öis ska alltid gå för seger i alla matcher dom någonsin spelar.
    Och huruvida dom klarar sig kvar i Allsvenskan (om dom klarar det) nästa år står skrivet i stjärnorna.
    Allsvenskan är också oerhört jämn och jag tror inte topplagen i superettan är så himla mycket sämre än bottenskiktet i AS.

    Svara

    • 25 augusti, 2010 @ 21:08 Anonym

      Öh, står det verkligen ”skrivet i stjärnorna”? Förlorade inte samma lag mer eller mindre alla matcher i allsvenskan förra så när som på 3-4 st som Alvaro vann på egen hand. Var det inte detta lag som gjorde oss till ett historiskt åtlöje inför hela fotbollssverige? Du menar att dem i år tagit revansch och visat att de egentligen hör hemma i allsvenskan?

    • 25 augusti, 2010 @ 21:31 C

      Självklart skall detta och alla andra lag gå för vinst i varje match, annars så är det bara att säga upp kontrakten och klapa ihop. Dock måste vi ändå se framåt med viss realism och skapa en långsiktig idé för hur Öis skall bli ett topplag i Allsvenskan. För det är där vi hör hemma och dit vi skall igen. Efter de två senaste säsongerna har jag få förhoppningar om att Öis spelartrupp innefattar en stomme av spelare som kan utvecklas till den grad att Öis kan nå denna målsättning. Om ledningen för denna klubb börjar fundera på vad som står i stjärnorna istället för att göra sitt yttersta för att nå dit de vill så har vi ytterligare en anledning att stänga butiken. Med det sagt funderar jag på om det är till Öis fördel att gå upp i år eftersom jag då ger dem låg chans att etablera sig där. Visst x 1: är Allsvenskan jämn men många lag från SE har svårigheter att hänga kvar. Visst x 2: en påsepengar från någon trevlig person/firma kan säkert göra sitt till men på sikt behöver Öis få till en annan mer uthållig situation, såväl fotbollsmässigt som ekonomiskt.

      Sedan har vi ju det där med hoppet, det sista som överger oss människor. Visst x 3: hoppas jag på en 4-0 seger på söndag med JO, LM, AM och Islänningen i målprotokollet samt att MG spelade fram till samtliga mål och nu har hittat sin livsform. Men, mkt lite tyder ju på detta… så varför inte fundera på verkligheten ett slag och då återkommer jag till min fundering om denna spelartrupp har i allsvenskan att göra. Och jag kommer nog fundera på det åtminstonde ända tills söndag.

  21. 25 augusti, 2010 @ 20:59 Johan

    Någon mer än jag som tycker att Janne A och Janne C borde byta plats. Kontinuitet i all ära, men nog fan bör man ändra på något som inte fungerar? Tycker Janne C är underskattad. Han tog oss trots allt till seger i superettan för två år sedan. Min känsla är att han är bättre på att motivera spelarna samt på att sätta rätt man på rätt plats. Däremot är jag mer tveksam till han taktiska kunnande. Men som det känns nu så är det stora problemet att bra spelare slösas bort på fel positioner och att spelarna inte går in 100%.

    Svara

  22. 25 augusti, 2010 @ 22:06 Gustaf

    Hoppet ska tydligen vara det sista som överger en. Tyvärr börjar jag svänga åt att bli realist. Dagens ÖIS hör inte hemma i Allsvenskan för tillfället. Kan man inte vinna mot lag som Falkenberg är ngt uppenbarligen helt åt skogen fel. Innan säsongen började trodde man att matcher mot Falkenberg, Ängelholm mfl skulle bli rena promenadsegern och som supporter tycker jag man har rätt att tycka så. Som spelare däremot bör man ha en helt annan inställning till de här matcherna. I år har spelarna inte levererat ett ruttet lingon. X-matcher är i stort sett synonymt med förlust. Vi ska vara glada att serien varit såpass jämn som den är, i annat fall kanske vi hade åkt ner ytterligare ett hack i seriesytemet.

    Falkenberg ligger på kvalplats, men är i ärlighetens namn ett betydligt bättre lag än anrika ÖIS. Det tar emot att skriva så, men det är ett faktum.

    Till nästa säsong kräver jag en upprensing i ledet. Våra spelare håller inte måttet och dom bjuder inte upp till kamp, bortsett från ett fåtal spelare.

    ÖIS borde säga upp flertalet av alla kontrakt med omedelbar verkan direkt efter säsong med hänvisning till brist av kompetens. Därefter får spelarna söka jobbet igen tillsammans med övriga spelare på marknaden. Jag har för mig att en viss herr Allbäck läxade upp killarna föregående säsong, no mercy. Vem gör det i år?

    Ngt drastiskt behövs göras omdelbart och då syftar jag inte bara träning och spelsystem om ni förstår vad jag menar…

    G

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se