Markus Gustafsson: ”Straffen är solklar”

0-0 på Landskrona IP mot seriens bästa hemmalag, då kanske man inte ska vara helt missnöjd med kryss nummer 13. Örgryte ställde upp med två lite mer renodlade yttrar mot Landskrona. Då blev det också mer balans i spelet även om Markus Gustafsson och Pavel Zavadil var i numerärt underläge på det centrala mittfältet. Sambadefensiv tog ett kort snack med Markus direkt efter slutsignalen.

Hur vill du sammanfatta matchen, Markus?

– Jag tycker vi spelade bättre än de senaste matcherna. Passningsspelet fungerade bra och det kändes roligt att spela. Båda lagen skapade en hel del chanser, men det är fördel till ÖIS och vi borde ha vunnit matchen. Sedan måste man tillägga att domaren inte var speciellt bra.

Straffen?

– Straffen är solklar! Han har armen rakt ut och bollen tar klockrent på handen. Om inte det är straff, så vet jag inte vad som ska till för att det ska bli straff.

David Leinars bortdömda mål?

– Jag såg inte situationen ordentligt, så jag ska inte uttala mig. Leinar kom bra där, men det är möjligt han var alltför tuff in i närkampen.

Du var med i många anfall, men bara ett avslut.

– Några lägen blev det för mig, men jag sköt inte tillräckligt ofta och inte tillräckligt bra.

Att möta ett spelande lag?

– Vi spelade bollen bättre och då lyfter sig hela laget. Vi löste de svåra lägena som uppstod och skapade ytor. Det var kul med en match mot ett offensivt lag.

Hur är det att spela mot Landskronas 4-3-3?

– Det är nästan svårare, det blir mycket folk i mitten och extra trångt. Jag tycker ändå att vi kom förbi dem ganska bra. Sedan böljade tidvis spelet en hel del fram och tillbaka.

Vad ger du dig själv för betyg idag?

– Godkänd.

Öster på fredag.

– Vi får ta tre poäng då. Det har varit oerhört många ettor. Jag tror vi fixar det på hemmaplan den här gången


'Markus Gustafsson: ”Straffen är solklar”' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se