Sju snabba med David Leinar

Mittbacken David Leinar var förstås i blickpunkten, när han återvände till Starke Arvid Arena efter att ha spelat för Ljungskile 2004-08. Det brukar vara extra roligt att besegra sitt gamla lag, men den här gången liksom så ofta i år slutade det oavgjort.

Förvånad över hur matchen såg ut?

– Det var lika tufft som väntat, ganska exakt som vi hade trott och förväntat oss.

Till omväxling, så ska vi vara nöjda med oavgjort?

– Ja, faktiskt. 1-1 ska vi vara mer nöjda med än vad LSK är – tyvärr…

Ändå missade Alvaro straffen.

– Visst är det surt, men nu fick vi 1-0 nästan omgående. Jag tror inte vi hade fått det målet om straffen suttit, så det hade knappast blivit 2-0 i det läget. Då är det desto värre att vi släpper till kvitteringen precis före halvtidssignalen, det svider desto mer.

Det var LSK som dominerade matchen.

– Ja, de har spelat ihop sig bra och har några gubbar på mitten som är bollskickliga och springer mycket. De vet vad det ska göra på plan och är tunga att möta.

Hur illa ute var ÖIS?

– Jag tycker inte det var så massivt tryck från Ljungskile. Vi kände oss inte direkt tillbakapressade, men vi slarvade med vårt passningsspel och kom inte upp med laget och kunde behålla bollen på offensiv planhalva. Vi slog bort för många bollar idag, men kände oss inte nedtryckta utan det var mer att vi inte kom upp i normal standard.

Och du hade en del att stå i.

– Martin Smedberg-Dalence är duktig på inläggsspelet (och det visste vi innan), så det gällde att få honom rättvänd med bollen så få gånger som möjligt. Jag tycker ändå att vi hade hyfsad koll på de inlägg som kom.

Ger du dig själv godkänt?

– Nej, det kan vara betydligt bättre, precis som hela laget. Jag hoppas på snabb revansch mot Ängelholm på onsdag.


'Sju snabba med David Leinar' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se