Valter Tomaz Jr efter matchen

Efter en skada i andra omgången mot Degerfors, så tog det ett bra tag innan Valter Tomaz Jr var tillbaka på planen. Efter några matcher som ytterback var det nu dags för Valter att ta plats på mittfältet.

Valter Tomaz Jr värmer upp inför matchen mot Ängelholms FF

Hur vill du beskriva matchen mot Ängelholm?

– Det är inte mycket att säga. Vi har matchen, men det blir bara 1-1. Det här ligger bakom oss nu, så det är enbart att tänka på nästa match.

ÖIS dominerade rejält efter paus.

– Vi har första också, egentligen har vi matchen helt och hållet. Jag vet inte vad som är problemet, men vi får inte in bollen i mål. Det är svårt att säga vad man ska, det är bara att köra på och sluta grubbla över det här.

Idag fick du spela på mitten.

– Det känns bra att kunna spela igen efter att jag blev skadat tidigt på säsongen. Nu blev det först några matcher som vänsterback innan jag fick spela def mitt, men jag har alltid varit en allround-spelare.
Man vill ju hjälpa till där man behövs bäst för laget, så det är absolut inget problem för mig.

Du ser ut att trivas bäst centralt?

– Det är helt olika positioner. Vissa saker är sagt att man ska gör som ytterback och vissa andra på mittfältet, så det blir olika spelsätt. Att spela på mitten är givetvis mer fritt.

Hur var 4-2-3-1?

– Det blir inte så stora ytor att täcka, så man orkar nog mer. Det blir liksom mer fördelat, sedan gäller det att vi fyller på när vi har en forward som jobbar ensam. Det känns som om det fungerade ganska bra – även om vi inte vann matchen.

Och din egen form?

– Den börjar komma och tempot blir allt bättre för varje match. Man känner i benen att man sakta blir piggare och orkar alltmer.

Du blev snabbt trött i comebacken mot Landskrona.

– Det blir så, när man inte är i toppform. Jag hade inte spelat en match på fyra månader och då hjälper det inte att man kört mycket kondition som rehab. Det går inte alls att jämför med matchtempo, så är det bara.

Så vi kan vänta ännu mer av dig framöver?

– Får jag fortsätta att spela, så ska det bli det!


'Valter Tomaz Jr efter matchen' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se