Janne Carlsson efter matchen

Efter den mållösa matchen mot Sundsvall och säsongens 15:e kryss, så rann sista möjligheten att blanda sig i toppstriden mellan fingrarna. Efter matchen gav Janne Carlsson en sammanfattning av spelet och spelsystemet för Sambadefensiv.

Janne Carlsson var inte glad efter dagens kryss mot GIF Sundsvall

Hur vill du kommentera 0-0 mot Sundsvall?

– Killarna försöker, men det räcker inte. Vi har inte tillräcklig med tempo och jag saknar lite av den där ”desperationen”. Det brinner inte hos alla, även om vi försöker – så är det i grund och botten en dålig insats av oss.

Andra var väldigt händelsefattig till att börja med.

– Hela matchen var sömnig. Det hettade till i andra runt 70:e minuten, när vi vann fler andrabollar och kunde lägga tillbaka. Vi spelade lite enklare under den perioden men utöver de 10-15 minutrarna, så tycker jag inte det var nåt tempo i matchen.

Det blev tryck när Leinar kom upp i anfallet.

– Det blev chansfotboll där och Sundsvall hade också en del omställningar som de kunnat utnyttja om de varit lite mer noggranna i sitt passningsspel. Vi hystar in en del bollar, men den dimper inte riktigt ner hos oss. Vi vinner en del förstabollar genom Leinar och Mellqvist, men är inte riktigt först på den. Det blir inte tillräckligt tryck och är lite skenbart, inte farligt nog.

Varför så uddlöst framåt?

– Vi har inget tempo i vårt passningsspel i första och inga löpningar – möjligtvis när bollen redan är slagen, så Sundsvall hinner ner med hela sitt lag. Det är nio man därnere och det är jättesvårt att spela sig igenom det, så det är lite för dåligt tempo i allt vi gör.

Andra matchen med 4-2-3-1.

– Det är spännande och jag tycker att vi har en del spelare för det. Idag var inte löpviljan och tempot tillräckligt för att utnyttja det, annars kändes det helt ok.

Något att bygga vidare på?

– Det tror jag definitivt, det är enkelt att försvara sig med och det finns alla möjligheter att bli ett bra lag med det spelsystemet.

Varför gick vi inte över till det tidigare?

– Man har haft en tro på att vi ska lösa det med 4-4-2 och skapa tillräckligt med chanser med två forwards. Nu har vi inte löst det, men jag tror inte det blivit så mycket bättre ifall vi börjat med det tidigare – fast det vet man ju aldrig.

Det behövs en inkörningsperiod?

– Det är klart att det behövs, men tittar vi på Sundsvall så har man spelat 4-2-3-1 i flera år och är inte bättre än vi idag. Det handlar mer om spelarnas individuella prestationer och fysiska status för att det ska bli riktigt bra. Sedan är inte det här med spelsystem så viktigt.

Är serien helt körd?

– Teoretiskt finns det säkert chans i många omgångar framöver, men det känns som om vi får springa j-t snabbt för att hinna med tåget nu. Vi har inte råd med oavgjort utan får gå för fem vinster och se hur långt det räcker. Vi har inte gett upp, men det känns tungt och det är långt fram.

Klandrar du dig själv just nu?

– Det gör vi nog allihop. Det finns alltid saker man kunde ha gjort annorlunda och skulle vilja rätta till. Jag tror att alla tycker att man efter 26 omgångar kunde gjort lite mer och annorlunda, men det är inget vi kan påverka just nu utan det gäller det att vinna det som är kvar och se vad som händer.


'Janne Carlsson efter matchen' have 9 comments

  1. 10 september, 2010 @ 11:49 The Danster

    Tomas Levin – half man, half amazing!

    Svara

  2. 10 september, 2010 @ 13:15 Bisse

    Samma tomma snack som förra året.Jesus!!!

    Svara

    • 11 september, 2010 @ 07:12 Martin Johansson

      Bisse, jag fattar inte riktigt, tycker inte alls att det är samma tomma snack längre. Tycker snarare att det är så att fler har börjat tala klarspråk: det saknas kvalitet och det brister i inställningen. Att identifiera problem är början på lösningen (som är början på de nya problemen).

  3. 11 september, 2010 @ 08:49 Mendel

    Bara inte slappna av nu. Det är faktiskt kortare väg ned till kvalplats än upp till kvalplats! Minns Gifflarna….

    Svara

    • 11 september, 2010 @ 10:07 Martin Johansson

      Jag vill hävda att det skulle krävas väldigt mycket för att ÖIS ska bli indragna i ”bottenstriden”. Innan vi tog en poäng mot Sundsvall hade vi sju poäng ner till J-Södra. Det är en skön kudde. Men den stora grejen är att vi hade fem lag mellan oss och det nedre kvalstrecket. Det är tillräckligt många för att det aldrig kommer att bli tal om att behöva kvala för att hänga kvar i Superettan. Det är min nuvarande bedömning. Degerfors befinner sig dessutom i fritt fall och jag har svårt att se att de grejar mer än fem poäng till över de avslutande omgångarna.

    • 11 september, 2010 @ 14:54 Nikh

      Lika omöjligt som det är att nå en kvalplats uppåt är det att nå en neråt.

      Finns inte inte chans eller risk. För många lag och poäng emellan helt enkelt både uppåt och neråt.

    • 11 september, 2010 @ 15:16 Magnus Börjesson

      Å andra sidan skulle det kännas ganska typiskt för ÖIS anno 2010 att vika ner sig fullständigt nu när sista hoppet om Allsvenskan är ute, och förlora med ett eller två mål i alla de återstående matcherna, som vi skulle ha kryssat annars….

    • 11 september, 2010 @ 15:40 Martin Johansson

      Hörru, din buttergök, ryck upp dig nu!

      Håller med Nikh, finns inte en chans i helvete att vi får kvala mot Qviding FIF.

      Snabb genomgång av vad som krävts poängmässigt för att klara sig kvar utan kval 2000-2009:

      2009: 33 poäng
      2008: 33 poäng
      2007: 35 poäng
      2006: 35 poäng
      2005: 34 poäng
      2004: 28 poäng
      2003: 34 poäng
      2002: 35 poäng
      2001: 33 poäng
      2000: 33 poäng

    • 11 september, 2010 @ 12:14 Anonym

      Jag instämmer med dig Mendel, för någon veckas sen kom samma tanke upp hos mig. Motiveringen till det är att Öis är uddlösa framåt, Får motståndare lagen första målet, så finns det idag inget som säger att vi kan vända detta till oavgjort eller vinst. Med 5 matcher kvar är oavgjort 5 poäng. som jag ser det nu är dessa fem oerhört mycket värda för att inte bli inblandade i slutstriden i bottenträsket. Dels beroende på de lag vi möter,samt att de andra lagen kan göra mål. Jag ser det inte klart vilka lag som kommer få kvala idag. För så jämt är det mellan lagen.Jag säger det jag sa förut att åka till Påskbergsvallen och se Varberg Bois- Öis kan hända om man inte är rädd om poängen . För chanserna har funnits 25 tidigare matcher och snacket har varit att vi har många matcher kvar. Jag har mycket jag skulle plocka fram här ,men jag sparar det. Men till vissa av spelarna vill jag säga ni är Elitspelare när man spelar i Superettan i Sverige och nivån har höjs om man vill spela där. Det kräver att man prioritera sitt jobb högt för att kunna prestera och utvecklas på planen. Dom som inte gör det skall inte spela för Öis 2011 för vi kan inte ha spelare som bara lyfter lönen, och ser det som man håller kroppen igång och tror att den talang man kom med räcker.Tar man inte ansvar för sin utveckling ,men samtidigt behöver man ju ha folk omkring sig som se vad som behöver förstärkas där man befinner sig . Så kommer man inte framåt. Att bara gå för vinst kan kosta oss platsen i Superettan 2011 tänk på det. Då slår jag hellre rekord med Öis med kryss för då syns vi och då finns vi. Hamnar vi i div 1 kommer laget och Öis försvinna och det ekonomisk och spelarn skall vi inte tala om. Så vi Supportar, sponsorer bör nog inser allvaret vad vi står och skriker, att vi vill se uppgång till Allsvenska ,men det kan också innebära i dagsläge Div 1 om jag inte missminner mig har inte vår käre Pavel den erfarenheten.
      Den uppmaning jag har till ALLA stötta laget,tränare och finns där på matcher visa er kärlek ni talar om, de sista 5 matcherna.( Ingen är ofelbar)
      Sen är det en sak till alla pratar så mycket om historia , Jag hade också önskat jag var 23 år. Ni kanske skulle göra en notalgikväll med skön filmsekvenser för Öisare, finns det någon bra lokal som tar en större grupp och där man kan äta lite enkelt käk och ta ett glas öl el vin till. En gemensamhets grej som stärker Öisandan. Som dagens spelare,tränare kan ta del om också och veta vad ni pratar om.
      Tar man säsongen 2010 på rätt sätt så tror jag att det kan komma mycket gott av detta och kan vara ett steg framåt för Öis. Det gäller oss alla Supporters, sponsorer, spelare,tränare,Öisgårdspersonal, ledning var å en på sitt sätt, men målet är gemensamt det bästa för Öis. Det skall inte vara så att när Spelarna(tränarna) på en hemmamatch skall ha flera slag att bekämpa mot,utan dom skall känna att dom har vårt fullständiga stöd i ryggen i matchen. Vissa det de återstående matcherna på Gamla Ullevi är min uppmaning. Genom att komma ,sprida posivitet och det gör man inte genom att tracka våra egna spelare. Det ligger också i våra händer.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se