Ingen Santos mot Assyriska

Matchen mot IFK Norrköping inledde Álvaro Santos på bänken. Det blev förvisso ett kort inhopp och ett taffligt bicacletaförsök mot slutet av matchen när ÖIS jagade kvittering, men så mycket mer fick inte Santos uträttat. När ÖIS i morgon tar sig ann Assyriska FF på bortaplan finns emellertid Santos inte ens med på bänken. Spelaren som skulle göra 100 mål i Superettan är alltså nu helt utanför ÖIS matchtrupp. Herrens vägar är outgrundliga, eller hur är det man brukar säga. Att Santos ”står över” morgondagens match beror till viss del på Santos ihängande skadebekymmer. Ljumsk- och magskadorna gör sig ständigt påminda och det råder i dag inga som helst tvivel om att Santos är en eller två eoner från den spelare han en gång var. Frustrerande. För Janne Andersson. För oss på läktaren. Och för Santos själv. Enligt två olika uppgiftslämnare har Santos under veckan uttryckt önskemål om att få opereras omgående och att få genomföra sin rehabiliteringsträning hemma i Brasilien, vilket skulle kunna vara en förklaring till att Santos inte åker med laget till Södertälje under lördagen och söndagen. Klubben gör dock gällande att det inte kommer att bli tal om någon operation förrän efter säsongen. Vad som händer framöver står dock skrivit i stjärnorna. Allt vi vet i nuläget är att Santos inte spelar mot Assyriska i morgon.

Av allt att döma ställer ÖIS upp med följande trupp mot Assyriska FF:

1. Peter Abrahamsson
3. Adam Eriksson
5. Markus Gustafsson
6. Alexander Mellqvist
7. Björn Anklev
8. Valter Tomaz Jr
9. Pavel Zavadil
13. Steinthor Thorsteinsson
14. Tommy von Brömsen
16. Alex Perreira
17. Robin Jonsson
19. Markus Anderberg
23. Jakob Olsson
24. Sebastian Johansson
25. Nicolas Sandberg
29. Danny Ervik
30. Victor Skoglund
44. David Leinar

En lite längre text om dagens träning, funderingar kring morgondagens startelva m.m. kommer senare under dagen.


'Ingen Santos mot Assyriska' have 12 comments

  1. 2 oktober, 2010 @ 14:09 Voldemort

    Nähä, Öis. gå inte på den lätte nu. Han vill ha en operation, ”rehabträna” i Brasilien, (jojo, det vet man ju hur det blir med den träningen) för att sedan komma tillbaka och bli såld för en billig penning eller helst bortskänkt. Vill han opereras så får han fanimig ta av sin stora sign on och under rehabtiden gå utan lön. Han har kostat tillräckligt nu, tycker jag. Dumpa vraket i närmaste havsvik.

    Svara

    • 2 oktober, 2010 @ 14:23 Martin Johansson

      Om jag har förstått det hela rätt har han faktiskt sagt att han ska bekosta operationen själv. Dock räknar han nog med lön under rehabtiden. Min gissning är dock att han inte kommer tillbaka nästa år. Varför skulle han göra det? Han vill inte tillbaka och jag tvivlar på att ÖIS vill ha honom tillbaka.

  2. 2 oktober, 2010 @ 14:41 Björn

    Under sjukskrivningen får han anmäla sig till Försäkringskassan som alla oss andra som jobbar

    Svara

    • 2 oktober, 2010 @ 15:12 bisse

      så är det, men det beror hur kontraktet är utformad.Ibland få de lön av klubben även under sjukskrivning

    • 2 oktober, 2010 @ 15:26 bisse

      och eftersom kontraktet förhandlade en viss Dick Last så …..

  3. 2 oktober, 2010 @ 18:31 Anonym

    Jag säger det samma gå inte på detta Öis! Han kommer inte spela en minut nästa år sanna mina ord.

    Svara

  4. 4 oktober, 2010 @ 00:44 E

    operera…skall magsäcken sys ihop? Förlåt, den kanske är över gränsen. Mer seriöst är väl att fråga sig vad det är för en operation och vad man hoppas uppnå med den?

    Svara

  5. 4 oktober, 2010 @ 03:42 Afshin

    Vi spelar ju bättre utan Santos. När vi vann mot Bajen så var ju inte Santos med.
    När han inte spelar så öppnar det upp möjligheter för andra på plan, för då kan man spela bollen till andra som kan skapa lägen osv. Men när Santos spelar så går alla bollar till honom och i 99,95% av fallen missar han. Han är seg, långsam, nochalant när han ”jagar” osv.

    ÖIS klarar sig bättre utan honom.

    Svara

    • 4 oktober, 2010 @ 08:41 E

      Att låta Santos försöka matchspela sig i form är förmodligen ett av säsongens stora misstag

    • 4 oktober, 2010 @ 09:48 Martin Johansson

      Vad sägs om att vi från och med nu slutar att tjata om Santos. Jag vet att jag gjort mig skylidg till att tjata för mycket om den gubben. Men nu räcker det. Han är slut som fotbollsspelare och om allt vill sig väl har han gjort sin sista match i ÖIS. Nu fokuserar vi på nästa år och the young guns som ska ta över. Nico på topp från start mot Brage, Luka/Anderberg och Jakob på varsin kant med Mackan i mitten. Det blir som U21! Sebastian och Pavel jagar skiten ur Brages mittfält och de unga killarna har bara ett par enkla instruktioner: spring av bara helvete, våga och ha kul!

    • 4 oktober, 2010 @ 11:17 E

      ok

    • 4 oktober, 2010 @ 11:41 Martin Johansson

      Gôtt!


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se