Janne Andersson: ”Det är skit att vi inte kan prestera bättre på hemmaplan”

Tre vinster av femton möjliga. Åtta oavgjorda och fyra förluster. Dessutom fem röda kort. ÖIS hemmafacit säsongen 2010 är verkligen ingen munter läsning. Det är som att det vilar en förbannelse över Gamla Ullevi. Den här säsongen har ÖIS verkligen haft det svårt på hemmaplan. Något som Janne Andersson också konstaterade i samband med presskonferensen efter förlusten mot IK Brage.

Lennart Andersson: Det är förvisso tätt inpå, men det känns naturligtvis oerhört skönt att vi tar tre poäng och löser situationen av egen kraft. Man ska aldrig förlita sig på hur det går i andra matcher. Matchen som sådan så hade Örgryte ganska stort bollinnehav, men jag tycker inte att ÖIS kommer till de där riktigt vassa målchanserna. Däremot så skapar vi målchanser med våra omställningar. Vi borde gjort något mer mål, framförallt på Johan Eklunds friläge och naturligtvis på straffen. Äh, jag tycker att vi vinner matchen rättvist.

Janne Andersson: Jag får börja med att gratulera Brage. Så är det ju, de vinner rättvist i dag. Vi kan ju lägga karbonpapper mellan nästan alla våra matcher på hemmaplan i år. Det har ju sett ut så här. På bortaplan tror jag att det är IFK Norrköping och GIF Sundsvall som är bättre än oss. Men hemma är vi inte bra. Det här var femte röda kortet. Bara en sådan sak. Lagen går hem lite mot oss och spelar på omställningar och gör det bra, som Brage gör i dag. Vi klarar inte av att skapa tillräckligt bra chanser. Trots ett stort bollinnehav. Vi har många bra chanser att såra dem. Det finns ju lägen; det är en hörna som nickas undan på mållinjen och det är en hands inne i straffområdet. Sådana har vi fått emot oss innan och då har det varit straff. Han är uppe med armen högt och plockar inne i straffområdet. Det är något ytterligare läge. Vi spelar oss igenom till ett par bra lägen i första halvlek. Steine kommer fri, men kommer inte till avslut, och det är någon gång som keeper’n räddar också.

I andra halvlek blir det långa stunder där vi trycker på ner mot deras mål, men vi är inte tillräckligt tydliga i vårt inläggsspel. Vi väger också lite för lätt. Tittar man på antal avslut så har vi väldigt få avslut på det stora bollinnehav och spelövertag som vi har. Vi når inte ända fram. Det kan väl delvis bero på att vi spelar med lite yngre spelare, lite lättare spelare. Men de är med för att lära och det är en investering för framtiden. Som helhet blir det dock inte tillräckligt mycket av det, och så har det ju sett ut i många matcher denna säsong. Skillnaden är att det tidigare blivit oavgjort, men i dag fick vi stryk.

Det är tungt. Och det är jättetråkigt att vi har spelat så mycket bättre fotboll på bortaplan än hemma på Gamla Ullevi. Det är tråkigt för våra supportrar och för våra hemmaåskådare att vi inte har kunnat prestera bättre på hemmaplan. Det är skit.

Sambadefensiv: Janne, Sebastian [Johansson] gick ut redan i paus?

Janne Andersson: Ja, han hade ont i låret. Så det var på grund av skada som han klev av.

Journalist på brett och sävligt dalmål: Lennart, du hade en något annorlunda ytterbacksbesättning i dag, hur kommer det sig?

Lennart Andersson: Johan Persson har varit sjuk i veckan så vi drog på det ända till i dag. Både Fredrik Jansson och Johan Persson var kvar hemma. Vi hade en bil som gick ner i dag så vi väntade ända till i dag innan vi bestämde oss. Men nu vart det inget spel, och likadant med Vyacheslav Jevtushenko som inte heller kom till spel i dag. Det berodde på en smäll på ett revben i samband med träning. Därav den här uppställningen som vi fick se i dag.

Janne Andersson: Ett tillägg också, som jag glömde förut, Brage spelar ju taktiskt smart. Tittar man på frisparksstatistiken så är den ju enormt till vår fördel. Det är väldigt många gånger där vi har lägen att slå om där de är listiga och tar en frispark så att de hinner samla ihop sig. Sedan får vi börja stångas mot deras försvar och där är vi inte tillräckligt bra. De genomför ju matchen på ett jättebra sätt.


'Janne Andersson: ”Det är skit att vi inte kan prestera bättre på hemmaplan”' have 13 comments

 1. 16 oktober, 2010 @ 21:00 Mendel

  Ska bli gött med ett rejält stålbad nu. Alltid lika uppfriskande. Och i mars står man där och drömmer om champions league igen…. Suck…

  Svara

 2. 16 oktober, 2010 @ 21:21 Krilliano

  Ja.. Herregud.. Det här är pinsamt. 0-1 mot Brage i sista hemma. Tröstlöst. Gör om gör rätt och släng ut allt och alla som inte vill, kan eller försöker. Nästa år vill jag se spelare med pulserande Öis-hjärtan..

  Svara

 3. 16 oktober, 2010 @ 22:12 E

  Tre skott på mål över 90 minuter på hemmaplan?? Mot vem då? Brage? Hur är det möjligt? Jo, Öis modell 2010 är ett bottenlag i Superettan, med en kapacitet som nätt och jämt håller kvar laget i serien.

  Svara

  • 16 oktober, 2010 @ 22:21 Martin Johansson

   E, var du på plats i dag? I sådana fall vet du att avslutsstatistiken inte speglar matchbilden. Dessutom är den sannolikt direkt felaktig. Det tycks vara en nybörjare inom SvFF som gjort statistiknoteringen den här gången. T.ex., var Markus Gustafssons hörna som nickades undan när den höll på att gå över mållinjen? Räknas inte det som ett avslut. Om den gått i mål, hade det då blivit ett mål utan avslut? Dessutom var är Alexander Mellqvist skott som nickades undan av en Brageback någon meter framför eget mål? Hade inte backen stått där hade bollen garanterat gått i mål. Men det blir inget avslut på mål, varför då? Fanns ytterligare något avslut ”mot mål” som inte plockats upp i statistiken. Överlag tycker jag att Janne är rätt ute i sin analys. Den här gången var man bra mycket bättre än sin motståndare ute på planen – fuck, Brage ville ju inte ens försöka spela fotboll, bland de sämre lag jag sett i år faktiskt, de ska vara glada att de har Daniel Åkervall – men man var inte tillräckligt vassa när man fick chanserna. Vad fan Steinthor höll på med i samband med sina två frilägen vet jag inte, för att inte tala om varför Mackan Gustafsson alltid måste finlira istället för att bomba på mål. Suck, vilken djävla säsong det här har varit. En match kvar, sedan är det äntligen över. Puh!

  • 16 oktober, 2010 @ 22:42 Hox

   Jag fick en smärre chock när jag kom hem och såg att Brage vann avslutstatistiken. Det var mer eller mindre spel mot ett mål fram tills straffen och Robins utvisning och när man ser att tränarna tycker Brage vann rättvist då undrar ju jag iaf vilken match de kollade på. Inte samma som jag iaf.

   I övrigt har jag alltid undrat vad ”vi är inte tillräckligt tydliga i vårt inläggsspel” betyder? Någon som vill förklara?

  • 17 oktober, 2010 @ 09:13 Martin Johansson

   Jag kan på ett sätt hålla med dig, men jag förstår även tränarna. Ja, ÖIS hade oerhört mycket boll och det var under långa stunder spel mot ett mål, men Brage hade matchens tre bästa målchanser. Deras målchanser – Daniel Åkervalls mål, Åkervalls framspelning till Johan Eklund som var helt fri med Peter Abrahamsson och Åkervalls friläge där han rundade Peter och bara hade att bredsida in bollen i öppet mål – var överlägsna våra. Dessutom hade de straffen som de brände. Sett till målchansernas kaliber så var Brage värda att vinna matchen. Sett till spelet ute på plan så var man det inte. Lennart och Janne har med andra ord både rätt och fel. :-)

  • 17 oktober, 2010 @ 09:15 Martin Johansson

   Och apropå det där med ”vi är inte tillräckligt tydliga i vårt inläggsspel” så lovar jag att fråga Janne det. Jag har också funderat på det, men skulle man kunna tänka sig att det har något att göra med löpvägar in i straffområdet och vilka ytor man söker och vem som gör vad inne i straffområdet när man väl kommer till lägen för inlägg? Men som sagt, jag lovar att ta upp det. Jag hoppas nämligen få till en uppsamlande intervju med Janne Andersson när säsongen väl är över.

  • 17 oktober, 2010 @ 10:54 Håkan Wall

   Låter bra det. En annan idé jag fick var att det kunde betyda att kantspelaren med boll skulle vara mer tydlig att visa när han tänkte slå inlägget och anfallarna således kunde tajma sina löpningar bättre.

  • 16 oktober, 2010 @ 23:07 bisse

   Jag vägrar analysera matcher efter avslutstatistiken…..
   Tyvärr kan vi inte säga ”vi ska vara glada att vi har …….”,så som du säger om Åkervall.I dag kvittade det vilka som spelade och vilka inte.Jag håller med om att nästa lördag är det över …äntligen!
   PS: undrar om Dennis få spela sista matchen. :-) du vet varför :-)

  • 17 oktober, 2010 @ 20:12 E

   Vi är ett bottenlag i Superettan och förändrar vi inte analysen från ”otur” till konkreta insikter om vad som måste förbättras så kommer ”oturen” att bestå.

 4. 16 oktober, 2010 @ 22:41 Känning

  15 gubbar står under kontrakt nästa år, utav dem kan man ju dessutom hoppas att vi lyckas lura på Syrianska eller liknande Alex Pereira. Santos borde ju vilja lösa ut sig själv kan man tycka.. Så kan han köra grillfester och gudstjänster på hemmaplan.

  Kvar är 13 gubbar, och följande startelva:

  Abraham – Anklev, Robin, NY, Adam – Seb, Ervik – Steinthor, Margus, Jakob – Nico

  På bänken har vi då bl.a. Elving o Luka. Detta lär kompletteras med talanger från GBG området och våra egna u-truppare. I vilket fall lär vi se 7 nya namn i truppen nästa år – jag längtar redan!

  Svara

  • 16 oktober, 2010 @ 22:57 bisse

   ja ….lycka till!!!

  • 17 oktober, 2010 @ 12:20 1887

   Tycker du borde ha med Leinar i din uppställning, bra med rutin och målfarlighet i fasta situationer…


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se