Janne Andersson efter matchen

Efter övertygande 2-0 i träningsmatchen mot GAIS, så berättade Janne Anderson för Sambadefensiv lite om matchen, säsongen och att ha säkrat kontraktet.

Träningsmatch i mitten av oktober?

– Vi kände att vi behövde en match för att hålla uppe tempot när det var två veckors uppehåll och jag tycker att vi genomför matchen bra. Vi har känt sedan vi gick över 4-2-3-1 att vi jobbat mycket med hur vi ska spela. Man ser tendenser i försvarsspelet och framförallt i anfallsspelet till hur vi ska agera. Vi hittar bra ytor att attackera i och jag ser det som jag vill se utifrån vad vi tränat på. Det blir ju match av det även om det är en träningsmässigt, lite mer kamp och högre tempo, så det blev en perfekt för oss. Nu börjar alla bli friska och då har vi en bred trupp (som jag tjatat om hela året). Den har vi behövt med alla skador, men vi har saknat spetsen. Bredden har vi verkligen, det visade vi sista 30 när vi byter in 11 nya spelare och alla fick en bra genomkörare.

Kan du ge några individuella omdömen?

– Både Jakob och Nico har mycket energi, det tycker jag är jätteroligt att se. Det blir inte alltid rätt, men de har vilja och ambition och har vuxit en hel del under detta året. Niclas Elving gör ett fint mål efter bra framspelning av Alvaro. Generellt tycker jag att vårt försvarsspel är bra under 90 minuter. Vi släpper till väldigt få chanser. Peter gör visserligen en tabbe och blir utvisad medan Victor tappar en frispark rakt ut, men i övrigt agerar målvakt och backlinje förtroendeingivande. Vi hittar också de där ytorna som jag vill komma åt i spelet.

Skadeläget just nu?

– Pavel har haft lite känning av ljumskarna och varit småkrasslig, så han fick vila. Felix Sehlström drog upp baksidan, så han är borta resten av säsonger.

Pavel och Steinthor ska alltså in startelvan mot Brage?

– Vi har några dagar kvar till match, men Steinthor har också tagit steg framåt och varit bra, så det är inte omöjligt att han får starta. Vi får se när han kommer hem från landskampen mot Portugal.

Vinsten mot Assyriska var väldigt efterlängtad.

– Man är väldigt resultatfixerad. Det är så att man sällan är bra i en hel match, det bet inte i vårt försvarsspel i inledningen och Assyriska fick mycket tid på sig. Det var samma mot Syrianska, det är två passningsskickliga lag och så vattnar de sitt konstgräs. De får då ett högt tempo och det har tagit ett tag i båda de matcherna innan vi jobbat in oss i matchen och kommit rätt. men när vi väl gjort det, så tycker att vi genomför matchen bra. Det var en stark seger med tanke på allt som hänt runt omkring klubben och all den oro som fanns. En tung seger mot ett högmotiverat lag.

Ett styrketecken att kunna vinna den matchen.

– Det finns ändå någonting, vi har en säsong som vi är besviken över, men det finns ändå delar som varit bra. Vi har hållit ihop det bra trots turbulensen på slutet, så det finns en vettig grund. Sedan har de avgörande kvaliteter saknats i vissa matcher och det är därför vi inte är med högst upp.

Och endast teoretiska möjligheter att behöva kvala nedåt nu.

– Vi behöver inte vara nervösa längre. Då måste vi förlora med 2 x 0-4 och Jönköping vinna med samma siffror, så det har jag strukit. Det finns ett kvalstreck nedåt och även om jag aldrig var riktigt orolig, så ska man ha respekt för det. Hade vi förlorat någon ytterligare mach och fel lag hade vunnit, så hade vi kunnat komma i ett läge som inte var behagligt och det hade varit oerhört jobbigt efter den här säsongen när vi hela tiden strävat uppåt, men inte riktigt haft kvaliteterna att ta oss hela vägen.

Hur ser du på de två sista omgångarna?

– Vi vill komma så högt som möjligt i tabellen. Jag tycker att inställningen och attityden har varit bra hos killarna på sista tiden och hoppas vi kan knipa två segrar. Det är i alla fall vår målsättning. Vi kan hamna var som helst mellan 5:e och 12:e plats och vi ska vara ett lag för den övre halvan. Sedan har vi haft en säsong när det inte har rullat på någon gång och då är det svårt att vara med högst upp, men jag hoppas verkligen att vi ska avsluta starkt.


'Janne Andersson efter matchen' har en kommentar

  1. 14 oktober, 2010 @ 15:01 Anonym

    Sista matchen på hemma plan säsongen 2010. Hur gör Öis och vi för att den skall bli en trevlig ,festlig avslutning på säsongen och något positivt att ta med sig till 2011.
    Jag är idag Mycket glad över att Öis kunde lyfta sig så rejält och ta den viktiga vinsten mot Assyriska de poängen var värda guld och ger framtidstro. För mig känns det som vi känns helt klara för säkrat kontrakt. Finns sen möjlighet till att komma 5 i tabellen så känns även det positivt. Så gå nu ut och lira grabbar och gubbar ni har allt att vinna!
    Hur kan vi sprida, locka med publik till Gamla ullevi på Lördag det är bara två dagar kvar. Så vi slipper den kala,kalla arena.?
    Jag hoppas grabbarna/gubbarna spelar en värmande fotboll.
    Försök locka med sällskap.
    Istället för en kall öl kan man börja med en kopp varmt te med Jägermaster.Varm chocklad hade också varit gott med en fralla till.
    Glöm inte sittdyna eller en pläd.
    Sen kläd dig i dom finaste och varma färgerna rött och blå.
    Vi ses på lördag va? Se det som avslut på säsongen som inte blev som många av oss önskade men vi höll ändå ihop och lärde oss mycket av. Samtidigt som vi gör ett avstamp till något Nytt 2011.

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se