Nicolas Sandberg: ”Jag kan inte se mig själv i nån annan tröja”

Nicolas Sandberg hoppade in mot Assyriska och säkrade segern med sitt 3-1-mål. I dagens träningsmatch mot GAIS fick Nicolas spela från start och visade upp sig från sin bästa sida med ännu en övertygande insats. Sambadefensiv passade på att göra en intervju efter matchen.

Vad sägs om en träningsmatch match så här på förmiddagen?

– Det är otroligt kul att få spela en extra match i st f att gå hit och träna. Det var riktigt skoj och gôtt att vi fick vinna över ett allsvenskt lag till på köpet. Det känns extra bra inför lördagens match mot Brage.

Märkte du nån skillnad på motståndet?

– Mittbackarna var lite tuffare och smartare än i Superettan, de täckte av ytorna mycket bättre också. Vi gör dock en utmärkt match och löser det här kanonbra.

Ditt självförtroendet måste ha stigit efter att du avgjorde mot Assyriska senast?

– Självklart! Jag har ju inte spelat så mycket den här säsongen och hade ett inhopp på 16 matcher, när jag nu fick spela 35 minuter. Jag tänkte att det bara var att gå in och ge järnet – och det gick vägen. Det var riktigt skönt att få göra mitt första seriemål.

Du var på gång på försäsongen, men sedan blev det inget mer?

– Jag vet inte vad som hände. Det går ju lite upp och ner och det är möjligt att jag blev lite bekväm. Sedan har jag kämpat hårdare för målet är givetvis att ta sig in i startelvan. Det är bara att jobba på, prestera bättre och förhoppningsvis göra fler mål.

Känner du att du borde ha fått spela mer under året?

– Klart att man alltid vill spela mer, men det är upp till dagsform och tränaren som tar ut laget. Jag tycker att Janne gjort bra laguttagningar och man får dåliga perioder, så det är inte alltid lätt som forward att göra mål. Nu känns det som det har lossnat lite och det skulle vara stor nytta för utvecklingen med den erfarenhet som några ytterligare matcher i Superettan ger.

Du lär får starta på lördag.

– Som det ser ut idag ja, man vet aldrig vad som händer. Det kan ändra sig, men jag hoppas verkligen på speltid mot Brage.

Berätta lite om din fotbollsbakgrund.

– Jag började i ÖIS när jag var sex år. Då hade jag fått ett brev om ÖIS fotbollsskola och på den vägen är det. Jag har har gått hela vägen och aldrig spelat för nån annan klubb – utan det har varit ÖIS som gällt hela tiden. Har också alltid varit forward i alla lagen och gjort många mål, sedan har jag jobbat mig uppåt med hårt arbete.

Vi som tittar på, tycker att det är nåt extra när man klarar av detta.

– Det är fantastiskt kul och man får ett speciellt hjärta för klubben. Jag kan inte se mig själv i nån annan tröja, nu när jag varit här så länge. Det är ju skoj för ÖIS också att se att ungdomssektionen fungerar som man tänkt sig.

Borde ÖIS få fram ännu fler egna spelare?

– Det är många som kommer upp i juniorlaget och dä räknas man som egen produkt. I dagens lag är det föruom jag själv även Markus, Jakob, Peter, Robin, Adam och Danny som kommit vägen via Tipselit. Så man måste säga att vi har en bra och fungerande ungdomsverksamhet.


'Nicolas Sandberg: ”Jag kan inte se mig själv i nån annan tröja”' har en kommentar

  1. 15 oktober, 2010 @ 00:26 SB

    Alla har ett pris.

    Fö. så finns det en underbar mentalitet inom ÖIS om att prata ”ännu fler” och ”ännu bättre”. Det indikerar ju att de redan är många och att något redan är bra. ”Ännu bättre” används påfallande ofta av mediokra spelare och jag minns särskilt när Mell använde sig av det under våren i någon intervju. Jag bara skakade på huvudet. Bagdad-Bobism när den är som mest pervers.

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se