U21 – Förlust även i sista matchen

Örgrytes äventyr i U21-slutspelet är nu slut efter att man även förlorat den sista gruppspelsmatchen mot IFK Göteborg med 3-1 på Apelsinplan i Tynnered. ÖIS målskytt blev Niclas Elving.

ÖIS laguppställning:
Målvakt: Victor Skoglund
Backar: Christofer Bengtsson, Dennis Jonsson, Felix Sehlström, Joakim Hall
Defensiva mittfältare: Alexander Mellqvist, Jonathan Lindström
Offensiva mittfältare: Luka Miljajevic, Niclas Elving, Markus Anderberg
Forward: Nicolas Sandberg

Matchen inleds direkt med två riktigt farliga målchanser. I 2:a minuten slår Joakim Hall en genomskärare från sin vänsterbacksposition till Nicolas Sandberg som tagit en djupledslöpning mellan Blåvitts mittback och högerback. Nico får ett bra skottläge precis innanför straffområdet och avlossar ett skott efter marken mot bortre stolpen. Duktige IFK-keepern Erik Dahlin hinner precis ned för att rädda ett tidigt ledningsmål för ÖIS. I anfallet efter spelar IFK till sig ett bra skottläge från 10 meter utanför ÖIS straffområde. Skottet blir hårt och välplacerat och tvingar Victor Skoglund till en riktig Busterräddning.

Efter det två inledande chanserna så lugnar man ner spelet lite mer och vi får i fortsättningen se ett ställningsskrig mellan två positionssäkra lag. Bägge lagen har några halvchanser, bl.a. är Alexander Mellqvist uppe och nosar på en målchans för ÖIS, men egentligen händer det ingenting att skriva hem om förrän IFK tar ledningen i den 29:e minuten. Tyvärr så föregås målet av en riktig domatavla för alla som stod i linje med spelet (vilket bl.a. var jag och ÖIS bänk) kan intyga att det vara rejält offside vid William Atashkadehs 1-0 mål. Vi talar ”så klart att Carl Bildt hade sett det utan glasögon”-solklart, och det trots att Carl Bildt antagligen inte ens kan offsideregeln. Nåja, domarn dömer även när han har fel, så William Atashkadeh får ett friläge till skänks och ensam med Victor rundar han honom och lägger in bollen i det tomma målet.

En olycka kommer sällan ensam heter det ju och tio minuter senare utökar IFK sin ledning till 2-0 genom samme William Atashkadeh. Blåvitt spelar sig till inläggsläge från ÖIS högerkant och trots att försvaret är samlat är William helt omarkerad mitt framför Victor i målet. Victor räddar mirakulöst den första nicken men tyvärr inte bättre än att den går rakt ut till William som kan trycka in bollen i mål.

Efter 2-0 målet så gick luften ur ÖISarna av förklarliga skäl. Man var ju trots allt tvungna att vinna matchen med minst två måls marginal för att ha någon som helst chans till avancemang från gruppen och det krävdes ju ingen raketforskare för att förstå att det inte skulle ske denna dag. Resultatet stod sig till paus.

Andra halvlek började på samma sätt som den andra avslutades – spelet var tillknäppt och det var inte några större målchanser. ÖIS reducering i den 17:e minuten kom därför som en blixt från en klar himmel. Nicolas Sandberg jobbar till sig bollen på vänsterkanten efter ett inkast och sätter bollen längs med sidlinjen till Markus Anderberg som kommer med fart. Markus slår ett hårt lågt inlägg som ser ut att gå förbi alla i boxen, men Markus har upptäckt att Niclas Elving är helt fri på bortre stolpen och Niclas kan med en behärskad bredsida sätta bollen i det tomma målet.

ÖIS försöker efter målet att flytta upp spelet och även om man har mycket boll så skapar man i princip inga fler farliga målchanser under matchen. Istället är det IFK som skapar flera farligheter på sina kontringar. Matchen avgörs helt i den 85:e minuten när Jonathan Azulay gör 3-1 för Blåvitt. Återigen en miss i markering i försvaret på en inläggsfrispark och Azulay får helt ensam stöta upp bollen i nättaket vid den bortre stolpen.

Resten av matchen blir förstås en defilering mot slutsignalen och när domaren blåser av matchen så är årets U21-äventyr färdigt. I ett ganska profillöst ÖIS (om vi räknar bort Dennis Jonssons outtröttliga gnäll på domaren) så plussar vi lite extra för Joakim Hall som under säsongen kommit smygande och bara blivit bättre för varje match hela säsongen och nu är redo att ta steget till a-truppen. Enligt uppgift håller tränarna med om den bedömningen, så Joakim kommer vi få se mer av nästa år. För Jocke och alla andra gäller det att bryta ihop och komma igen nästa år. Då ska vi nämligen vinna allt!

'U21 – Förlust även i sista matchen' have 3 comments

1. 5 oktober, 2010 @ 08:48 Tjuvnyp

Härligt att höra om Halls bravader och stora elefantkliv framåt. Precis vad vi behöver.
    Öis u-21 ska vara nöjda med sin säsong. Bra resultat överlag. Helt ok insats.

Blir väl tuffare nästa år, när truppen måste bantas. Men ändå. All eloge till gubbsen. Nästa år spelar säkerligen minst 3-4 av ovan nämnda i en A-tröja istället.

• 5 oktober, 2010 @ 09:43 Mongo

Men vilka spelar i a-tröjan nästa år? Jag kan tänka mig att ge Joakim Hall, Mathias Johannesson, Alexander Bergstedt och möjligtvis Ludvig Evenson (mest för det jag sett av honom tyder på att han har farten och bollbehandlingen som krävs, men jag är absolut inte hundra på att ha kommer att lyckas ta steget) chansen från tipselitlaget. En spelare som Pontus Otterstedt hoppas man ju också på, men när han har fått chansen att visa vad han går för i U21 och på a-lagets träningar så har det inte sett jättelovande ut.

• 5 oktober, 2010 @ 19:17 Neutral

I dagens tipselit finns det tre spelare som bör ligga främst vad det gäller uppflyttning, Mattias, Pontus och Joakim. Extra roligt att Joakim har visat vad han kan under hösten, i våras nådde han inte alls sin potential. Pontus har ju inte spelat så mycket i höst pga skada, men han visade i våras och i samras vad han kan. Mattias är stabil och gör sällan svaga insatser
      Ludde måste bli frisk först, men han har potential.
      Alexander är klart bästa målvakt i tipselit, men behöver ytterligare tid att utvecklas.
      Sedan finns också Joachim O, men jag tror det är för tidigt. Få rejält med speltid i juniorallsvenskan, prova på U-21 och kanske träna lite med a-laget.