Janne Andersson: Det blev ett ganska självklart beslut

Sambadefensiv når Janne Andersson när han sitter i bilen och lyssnar på sportradion. Det har inte gått många minuter efter att beskedet om att Janne slutar som ÖIS tränare kablades ut på ÖIS hemsida.

Berätta lite om hur du kom fram till det här beslutet?

– När jag tog det här jobbet så förstod jag att det skulle bli en utmaning, det är ju inte särskilt många lag som åkt ur och sedan direkt gått upp. Ofta behöver man ett år för att samla kraft. Med det här året som vi haft med alla skador och alla oavgjorda matcher så är ju revanschlustan stor att få göra det bättre nästa säsong. Så min inställning har ju varit hela tiden att jag vill fullfölja det här. Så i augusti/september så varslade man ju tjänstemän och man frågade mig om jag kunde tänkas ta över Dick Lasts arbetsuppgifter och det sa jag att det ställer jag självklart upp på i så fall. Sedan hände egentligen inte så mycket utan det ekonomiska läget blev alltmer sämre och efter Hammarbymatchen så hade vi en första sittning och då fick jag det presenterat för mig: antingen vara kvar med kraftigt reducerad lön eller att vi skulle komma överrens om någonting – utifrån enbart ekonomiska skäl. Man har aldrig framfört någon sportslig värdering i förhandlingarna. Det har hela tiden handlat om att klubbens ekonomi är för dålig och det gällde alla kontrakt, dvs både spelare och tränare.

Sedan har inte vi förhandlat något förrän den här veckan då eftersom Bengt Gabrielii varit på semester. Jag har tyckt att det varit jätteviktigt att få till ett snabbt avslut för allas del, både för min, för ÖIS och för allas del.

Förhandlingen blev inte särskilt långvarig när jag insåg hur illa ställt det var. Det handlade mest om teknikaliteter som t.ex. hur man skriver nytt avtal och vad som händer ifall ÖIS skulle gå i konkurs. ÖIS har egentligen inte kunnat sparka mig då man skulle vara tvungen att betala mig lön under resten av kontraktstiden.

Sammanfattningsvis är det ju flera olika delar som påverkat mitt beslut:
1) Sänkt lön.
2) Utökade arbetsuppgifter
3) Jag vet idag inte en enda spelare som kommer spela för ÖIS nästa år då samtliga avtal ska omförhandlas med start på måndag och jag vet inte vilken trupp eller vilken satsning vi kommer att ha.
4) Jag vet ju inte ens säkert vilken division ÖIS kommer att spela i.
Det blev ett ganska självklart beslut. Tyvärr, det är jättetråkigt.

Och spelarna är informerade?

Bengt Gabrielii och jag har hela tiden varit överrens att utåt sätt säga att förhandlingar pågår tills vi är helt klara för att slippa alla spekulationer.

Hur ser den kortsiktiga framtiden ut? Vem tränar ÖIS den närmaste tiden?

– Jag kommer att köra de här veckorna, det har vi snackat om. Jag vill slutföra det här på ett bra sätt som det var tänkt. Sedan vet jag ju inte om ÖIS kommer anställa en ny tränare imorgon som kommer och säger att han inte vill ha mig där. Då får jag naturligtvis flytta på mig.

Långsiktigt då, har du några andra planer på vad du ska göra nu då?

– Nej för min del har det varit så här att jag varit så inställd på ÖIS och jag har vägrat tänka något annat förrän egentligen den här veckan. Nu när det blev så jäkligt att jag inte kunde fortsätta så har jag ju börjat fundera, men jag har varit så inställd på ÖIS och jag har ju inte tagit några kontakter över huvud taget. Som sagt, det här var ju ett treårsprojekt – man presenterade en bra satsning, det verkade vara en spännande utmaning och passade bra för mig socialt med närheten till Halmstad. Nu blev det ju precis offentligt här idag så nu får vi se vad som händer men min ambition är ju att fortsätta jobba som tränare på elitnivå då givetvis. Vi får se helt enkelt.


'Janne Andersson: Det blev ett ganska självklart beslut' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se