Janne Andersson lämnar ÖIS

Det är nu klart att Janne Andersson lämnar tränarposten som ÖIS huvudtränare.

”Det har i första hand handlat om att ÖFAB erbjudit Janne ett nytt kontrakt på en avsevärt lägre lönenivå än idag eller, i andra hand, att om Janne så önskar, lämna ÖIS med ett visst avgångsvederlag. Parterna har nu enats om det senare alternativet, vilket innebär att Janne lämnar ÖIS den 31 december i år, varav december utgör semestermånad.”
Informationen är saxad från ÖIS officiella hemsida: http://fotboll.ois.se/8403/Nyhet.aspx

Sambadefensiv kommer under kvällen att publicera en längre intervju med Janne Andersson.


'Janne Andersson lämnar ÖIS' have 28 comments

  1. 12 november, 2010 @ 17:22 Elfström

    Mycket oroväckande att det inte sägs något om Janne C, tar han över nästa år smäller jag av :(

    Svara

  2. 12 november, 2010 @ 17:38 Anonym

    Måste vara extremt illa ställt om man inte har råd att sänka Janne A:s lön med säg 20 proc och samtidigt få en ny sportchef på köpet. De vore den absolut bästa lösningen. Detta besked känns som ett steg i en div 2 förberedelse.

    Bara Janne C kvar på lönelistan. Och som han förtjänat det. Ingen anledning till panik bröder vår egen mini-mourinho från Backa kommer att fixa biffen.

    Svara

  3. 12 november, 2010 @ 17:51 John

    Janne C får ta hand om detta tillsammans med en ny ordförande

    Svara

  4. 12 november, 2010 @ 17:54 Anonym

    Finns det möjlighet att ställa ledningen till svars genom att åberopa grov oaktsamhet eller liknande. Att slänga iväg 123 års historia på detta sätt måste väl ändå ses som ett grovt brott.

    Svara

  5. 12 november, 2010 @ 19:52 Ökänd

    Inte en dag för sent. Komma nia i superetten är ingen merit direkt.. Låt Janne C få chansen igen det kommer i alla fall bli bättre än när Janne A coachar

    Svara

  6. 12 november, 2010 @ 20:40 C

    Kom igen nu Tarra – skriv på!! Allsvenskan om 3 år…

    Svara

    • 12 november, 2010 @ 20:57 Magnus Börjesson

      Om du menar Askebrand så förlängde han med Falkenberg i går.

    • 17 november, 2010 @ 08:59 C

      Kanske inte så konstigt, men synd tycker jag.

      Börjar bli bekymmersamt det här.

  7. 12 november, 2010 @ 22:10 Ökänd

    Det stämmer Askebrand har förlängt men tränare finns det gott om. Kållereds tränare verkar vara intressant.

    Svara

    • 13 november, 2010 @ 11:47 Anonym

      Varför är han intressant. För att han lanserar sig själv via media?

  8. 12 november, 2010 @ 22:38 Ökänd

    Roberto Jacobsson menar jag

    Svara

  9. 13 november, 2010 @ 12:21 Andreas

    Visst är det trist att Janne lämnar oss, han har uppträtt väldigt proffsigt mot alla oss runt omkring laget och medverkat i otaliga intervjuer för att hålla oss supportrar informerade. Tack för det Janne!
    Samtidigt har han en hel del uppenbara brister som tränare, vad gäller laguttagningar och byten under matcher höll han betydligt lägre klass än Åge Hareide förra året som ofta lyckades få laget att överprestera och ta poäng i allsvenska matcher där vi inte förtjänade dem.
    Många matcher har varit rent plågsamma att bevittna, t.ex. hemmamatchen mot Falkenberg där vi tappade mittfältet helt och i stort sett saknade centrallinje vilket gav Ganemyr & co fritt spelrum på mittfältet.

    Några saker som Janne borde funderat över under säsongen och åtminstone testat ibland:

    När det går tungt med spelet behöver ett lag så kraftfulla spelare som möjligt i centrallinjen och därför borde Alexander Mellqvist spelat som central offensiv mittfältare. Han kan vara bländande med sitt kraftfulla riv- o- slit-spel. Visst har han brister i tekniken jämfört med Markus Gustafsson men det vägs lätt upp av hans kraftfulla viljespel på den delen av planen där flest motståndarspelare befinner sig.

    Markus Gustafsson är en utpräglad spelfördelare och borde istället spela som defensiv mittfältare med en bollvinnande vinthund bredvid sig. Det skulle ge Markus det utrymme han så väl behöver för att komma till sin rätt som spelfördelare.
    På sikt är det helt givet att den bollvinnande vinthunden på defensiva mittfältet är Danny Ervik, det är jättebra att han fått speltid som högerback under den gångna säsongen men Janne borde börjat spela in honom på sin ”rätta” plats redan i år trots att konkurrensen varit mördande på defensiva mittfältet där Sebastian, Pavel och Valter huserat.

    Det har sagts många gånger men är värt att upprepa; ”Valter är mittback”, inte för att han gör bort sig nånstans på plan men mannen är för tusan mittback!
    Man frågar sig också vem som skulle gjort målen när Santos var skadad el. ur form? Det blev skrattretande vekt och uddlöst framåt när Gustafsson spelade central off-mitt och Nico Sandberg på topp. Därför borde vår kanske största talang testats på topp, med sitt bländade löpsteg, kraftfulla spel, fullgoda teknik och kyliga spel tror jag inte Jakob Olsson skull gjort nån besviken på topp. Nico passar bättre på en kant el. som inhoppare på topp, att kasta in som torped när motståndarbackarna blivit trötta.

    Slutligen tycker jag det framstår som självklart att det är lönesäkningen som gör att Janne hoppar av, han påstår i dagens GP att han är orolig för vilken satsning ÖIS kommer att göra. Ranäng har tydligt sagt att de kommer att satsa på egna produkter vilket jag tolkar som att bl.a. Peter, Adam, Robin, Tommy, Danny, Markus G, Markus A, Alexander, Jakob och Nico kommer att erbjudas nya kontrakt. Det här är inga dåliga spelare och med ytterligare ett års erfarenhet i ryggen kommer de att bli ännu bättre. Kanske räknas även Anklev och Leinar som egna produkter efter flera års trogen tjänst i ÖIS ;-) Som jag förstår det står även många lovande juniorer på tur in i A-laget.

    Så visst ser det ganska ljust ut om vi bara får en tränare som kan maxa laget?

    Svara

    • 13 november, 2010 @ 14:20 Anonym

      ungefär så hoppas jag att det blir, men det behövs ett antal millar från sponsorerna :)

    • 13 november, 2010 @ 16:01 Ökänd

      Helt rätt Andreas! Sen att Janne A envisas med att fortsätta spela 4-4-2 när det uppenbarligen inte funkar.

      Att byta plats på Seb Johansson och Zavadil kan endast en dåre göra och sen att det inte blir några mål är väl inte så konstigt SEB är en riktigt bra defensiv mittfältare. Zavadil skall vara offensiv punkt slut.

    • 13 november, 2010 @ 16:25 Håkan Wall

      Oooo Valter is going to be pissed om han ser vilka du tycker räknas som egna produkter före honom ;)

    • 13 november, 2010 @ 17:19 Jettreno

      Bra tänk Andreas! Visst kommer vi få satsa på egna produkter och det suger på sätt och vis men vi har också en jävla tur.
      Vi har ett ton grymma unga killar som nästa år kommer vara ett år visare och bättre drillade. Med en riktigt bra försäsong så kommer grabbarna ta ännu ett steg i sin fysiska utveckling. Vi har sett flera spelare som redan i år har gått framåt otroligt mycket i både det mentala, tekniska och fysiska. Framförallt så har Danny, Jakobo och Mackan G tagit stora steg på alla de planen. Jämför hur Mackan G gick in i dueller i de första matcherna mot hur han agerade i de sista matcherna. Skillnad? Ich think so kühlung!
      Om vi bortser från alla de negativa aspekten som att vi inte kan värva några toppspelare för att stärka truppen och allt så har vi jävligt mycket positivt att se på också. Förutom de unga spelarna som redan är ordentligt med i truppen så har vi dessutom ett helt gäng lovande juniorer. Mathias Johannesson, Sehlström, Otterstedt och Hall tycker jag har riktigt bra potential allihopa och ifall vi kan behålla våran lilla guldklimp Jakob Olausson så har vi det inte bara gott ställt i defensiven utan också en grym framtida klippa att hålla i när vi drar framåt också.
      Så länge som vi inte konkar så ser jag det här som något positivt. Visst, vi kanske hänger kvar i Superettan ett par år men vad gör det? Det är väl fan nästan en roligare serie att spela i ändå? Mer själ och mer fight om poängen än vad det är i Allsvenskan dit man går för att ha något att göra med barnen när man inte orkar bygga mer lego.
      Det här kommer bli bra. Lita på mig.

      Edit: Min kommentar hamnade lite fel verkar det som. Fixar så den ligger rätt och ifall någon vill och kan så får den gärna ta bort min förra som blev ett otroligt icke sammahängande svar till Ökänd.

    • 13 november, 2010 @ 17:46 Håkan Wall

      Vad hette Joakim Olausson i förnamn sa du? ;)

      Förövrigt så röstar jag på att du får bestämma trupp nästa år, vis av ”Steinegate”.

    • 13 november, 2010 @ 17:56 Jettreno

      26 timmar tog det för mig att komma hem från Serbien och jag fick 4 timmars inatt i Frankfurt efter att ha missat mitt flyg med 1 minut. Jag har dessutom inte sovit sen jag kom hem imorse.
      Jag skyller på det :)
      Om du kan så får du gärna gå in och ändra det så att det blir Joakim och rätt, Håkan.

      Nu har jag blivit utnämnd till både chefsscout och i viss mån tränare. Om jag bara på något vis kan visa vilka taktiska skills jag har så kanske det är jag som blir huvudtränare och sportchef nästa år. Inte mig emot då jag ändå inte har något göra på dagarna längre :D Haha.

    • 13 november, 2010 @ 19:24 Jettreno

      Jag är så seg så att jag inte ens kan skriva rätt när jag förklarar mig själv. Jag fick 4 timmars sömn inatt i Frankfurt.
      Nu kanske man förstår den textraden.

  10. 13 november, 2010 @ 19:21 Ökänd

    Jettreno! vad är dina tankar kring tränarfrågan och Janne A?

    Svara

    • 13 november, 2010 @ 19:39 Jettreno

      Med tanke på att Lars Ranäng kan säga en sak och mena något helt annat så tror jag att uppgifterna om Roberto Jacobsson kanske inte är helt fel. Frågan då är om Roberto verkligen vill gå till oss i det läget vi är i just nu.
      Om jag skulle satsa en tusing hade den gått på antingen Janne C eller Mäster Sören. Båda två har sina brister men det är två stycken som blir billiga och som har varit i klubben länge.
      Jag hoppas allra mest på Roberto men av de troligaste alternativen så ser jag helst Sören som tränare nästa år även om det kanske blir lite på bekostning av juniorerna som blir av med den närmsta kontakten med Sören.

    • 13 november, 2010 @ 19:48 Ökänd

      Dina intryck av Janne Anderssons sejour i Öis?

    • 13 november, 2010 @ 20:48 Jettreno

      Aj då! Glömde den frågan.
      Tråkigt är väl ett bra ord att sammanfatta det med? Han kom inte med någon rolig spelidé som jag själv föredrar framför vinster.
      Sambalir=Glädje. Tjongfotboll=Blåvitt.
      Dock så har han varit väldigt proffsig och sympatisk under sin tid och man känner med honom och tycker väldigt synd att han blev mer eller mindre ”lurad” av Ranäng när han inte fick veta hur jävla illa det var ställt med ekonomin. Om han hade vetat det så tror jag inte att han hade tagit jobbet. För att KANSKE kunna bära ekonomin så hade vi behövt gå ganska långt i cupen (publikintäkter tänker jag på) och mer eller mindre vinna serien med ganska god marginal (bra spel lockar publik och ger vad? Publikintäkter!). Vilken tränare skulle ta det jobbet även om man hade haft den överlägset bästa truppen i serien, vilket vi absolut inte hade.
      För att sammanfatta det en gång till. En tråkig tränarsejour, både för oss och för Janne. Tråkigt för oss då vi inte ens fick se rolig fotboll när vi kryssade och förlorade och tråkigt för Janne som blev förd bakom ljuset och tvingas lämna jobbet och bli arbetslös.

  11. 13 november, 2010 @ 22:42 Ökänd

    Roberto Jacobsson vill träna Öis nästa säsong enligt intervju med honom i dagens
    GT sporten pappersbilagan.

    Han är uröisare och brinner för jobbet om han blir erbjuden det.

    Detta är en kanon tränare för Öis.

    In med något nytt.

    Inte Janne Carlsson igen

    Spelarna behöver en ny röst i omklädningsrummet ungefär som när Hareide kom till Öis

    Svara

    • 14 november, 2010 @ 13:26 Anonym

      Återigen, varför är han en kanontränare, är det för att han med hjälp av kontakter i media gång på gång lanserar sig själv som ny öis-tränare? Börjar bli tröttsamt. Kan du konkretisera vad som är så spännande? Spelidé, coachning, förmåga att utveckla talanger.

      Meritlistan, känns inte jättespännande i alla fall.

  12. 14 november, 2010 @ 12:46 E

    Tittar man i statistiken så går sju av tio bolag i konkurs inom tre månader efter en genomförd rekonstruktion. Det huvudsakliga problemet är att de flesta bolag helt enkelt ansöker om rekonstruktion för sent. (Att få en rekonstruktion beviljad av tingsrätten är inte heller en självklarhet efter det att Björklöven först nekades rekonstruktion i vintras.)

    Vill man veta mer om rekonstruktion kan följande artikel ge lite input http://www.garde.se/filer/Rekonstruktion_av_foretag(1).pdf

    Att ansöka om rekonstruktion är helt enkelt en sista desperat åtgärd för att rädda bolaget och att i detta läget drömma om att knyta ny tränare etc.. till klubben är inte aktuellt. Att rekonstruktören som är en extern person skulle se att en ny tränare skulle påverka bolagets (Öis) ekonomi till det bättre har jag svårt att se.

    Hotellsoppan är väl det enda halmstrået just nu om inte någon stenrik Öisare med större hjärta än hjärna slantar upp. Stena?

    Vill också ställa frågan: Om Öis inte kan driva en fotbollsverksamhet, vad är det då som gör att man helt plötsligt klarar av att driva hotell? Hotellverksamhet är dessutom betydligt svårare än camping…

    Dags att ta bort husvagnen från hemsidan eller är det så att vi nu kan erbjuda Öis spelaretrupp ett boende som motsvarar den nya lönenivån?

    Mardrömen fortsätter…

    Svara

  13. 14 november, 2010 @ 22:01 Ökänd

    Anonym!. kom med ett förslag på tränare själv?

    Svara

    • 15 november, 2010 @ 12:22 Anonym

      Mina förslag är egentligen allt utom Janne Carlsson, Sören Börjesson, Conny Winge, Magnus Källander.

      Janne C av uppenbara skäl, på något sätt symboliserar hans tid i ÖIS a-trupp (ända sedan Zorans tid) klubbens totala förfall på alla plan. Och att Janne dragit ett rejält strå till den stacken går inte att komma ifrån. Sören Börjesson uppfattar jag det som för längesedan tappat verklighetsförankringen kring fotbollen. Den romantiserade bilden av Conny ”mr fotbollsworkout” Winge köper jag heller inte. Magnus Källander tror jag inte alls har de ledaregenskaper som krävs, att vara ledare på och utanför är två vitt skilda ting.

      Vi måste släppa vår nutidshistoria, det är den som har tagit oss dit vi är idag.

      Personligen tror jag det bästa för klubben hade varit Janne Andersson med sportchefsroll, att man var särskilt intresserade av denna relativa budgetlösning tror jag tyvärr är ett tecken på att man inte riktigt tror på spel i superettan nästa år.

      Förhoppningsvis tänker man till lite innan man skriver avtal med tränare och spelare i framtiden. I Dick Lasts frånvaro kan det inte bli sämre med den saken i alla fall.

      Om jag fritt får lansera ett namn så vore det att övertala Johan Anegrund att ta tjänstledigt för att prova på tränarsysslan.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se