Peter Abrahamsson: Man vill sälja mig

Vissa intervjuer är roligare att göra än andra. Så finns det de som är riktigt jobbiga. Som att intervjua sin favoritspelare som klubben inte längre vill ha kvar. Men men, det är bara ta på sig Sambadefensivblåstället och tillsammans med Sambadefensivs nye praktikant Jettreno bege sig upp till Öisgården för att prata med Peter Abrahamsson.

Vi börjar med den mest uppenbara frågan. Vad stod det i det kuvert du fick av styrelsen?

Man vill sälja mig för att få in lite pengar.

Hur kände du när du fick reda på det? Blev du överraskad?

Eh… Ja, det blev jag väl. Klart jag blev överraskad. Jag hade ju ett år kvar på kontraktet och det hade jag ju förväntat mig att fullfölja. Jag vet faktiskt inte vad jag ska säga.

Ok, men då går vi över till att prata fotboll och din egen säsong. Du började säsongen bra och så hade du en svacka i mitten och så avslutade du säsongen bra.

Jag kände att det gick ganska bra i början, men sedan kom det några matcher där som gjorde att jag dippade och jag vet faktiskt inte riktigt varför det gjorde det. Jag tycker personligen att jag var kvar i dippen alldeles för länge och jag hade velat komma ur den mycket fortare. Sedan fick jag göra en räddning där i den matchen (Hammarby hemma, Håkans anm.) som blev viktigt både för matchen och för mig och det var kanske det som gjorde att det vände.

Det har skrivits ganska mycket om den räddningen på olika nätforum och vissa säger t.o.m att det är den snyggaste räddningen som har gjorts i ÖIS de senaste tio åren i alla fall. Jag antar att du sett den ganska många gånger så vad tycker du om den räddningen?

Nja, tittat sönder den har jag kanske inte gjort men… (skratt) sett den har jag gjort. Den är mer flyt än skicklighet, det får jag väl erkänna. Först är det ju Hallenius som kommer runt på kanten och spelar snett inåt bakåt och så får han den på mål, Maic Sema. Som tur är skjuter han ju i mitten av målet så jag försökte bara göra mig så stor som möjligt under förflyttningen.

Har det varit annorlunda i år när du för första gången gått in i säsongen som uttalad förstemålvakt?

Ja, som du säger så 2008 när jag fick chansen att spela så var det ju Dick som var förstemålvakt och då hade jag ju ingen press på mig att prestera. Det kanske var därför som det gick så bra också, om det inte skulle gå bra så kunde bara Dick hoppa in igen. I år har jag ju varit förstemålvakt och då kanske man har känt den pressen mer att prestera och det har säkert gjort att man utvecklats. Jag har fått ta ett större ansvar helt enkelt.

Har du gjort något annat upplägg nu när du kommit i den här nya situationen? Jag har t.ex. läst i intervjuer tidigare att du har pratat med Olof Röhlander och sagt att han har hjälpt dig.

Ja, det var ju under den perioden 2008 som han hjälpte oss. Det var också då som det här med mental coachning kom in för mig. Jag kan inte säga att jag tänkt annorlunda nu än vad jag gjorde på den tiden faktiskt. Jag tror att jag har haft nytta av det som jag fick av Olof, att man ska tänka på det bra man gör och inte på det som man gör mindre bra.

Ok, en sista fråga: Vad ska du göra på semestern nu då?

Först och främst ta det lite lugnt och träna för att hålla igång lite. Sedan blir det en vecka i Egypten också i slutet av december. Sedan får vi se.


'Peter Abrahamsson: Man vill sälja mig' have 7 comments

  1. 25 november, 2010 @ 16:44 Anonym

    Kul att Öis säljer sin största talang!

    Svara

    • 25 november, 2010 @ 16:58 Anonym

      Vafan tycker du att de ska göra??

      Jag gissar att även MarGus är bland de som man försöker sälja. Alex P, Alvaro, Sebastian, Steinthor likaså? Spelare med kontrakt som ev kan vara intressanta för andra klubbar.

      Det handlar om överlevnad nu. Inget annat.

  2. 25 november, 2010 @ 16:49 Anonym

    Du kommer alltid finnas i mitt fotbollshjärta du är en av mina favo i truppen. Lycka till Peter !

    Svara

  3. 25 november, 2010 @ 16:59 Jacob

    jag förstår inte hur man kan förvänta sig att en klubb skall betala någon slags ”välgörenhets”-peng till öis när man vet att kontraktet kommer att brytas? för det är väl så det ligger till, att man omförhandlar alla spelares kontrakt, eller är jag helt ute och cyklar?

    Svara

  4. 25 november, 2010 @ 18:52 Vinz

    De som har kontrakt har kontrakt. Däremot bryts det automatiskt om vi försöker tvinga dem till en lönesäkning. Spelarna som står på säljlistan har alltså fortfarande kontrakt eftersom vi inte försöker omförhandla deras avtal utan istället sälja dem.

    Hur i helvete kan vi helt plötsligt ha en spelarbudget som inte skulle göra Västra Frölunda glada? Vi måste väl ha råd med 5-10 spelare på heltid? Vad händer egentligen…

    Svara

  5. 26 november, 2010 @ 10:21 Voldemort

    Om jag hade varit en annan klubb så hade jag tagit kontakter med spelarna/agenterna, lugnt suttit i båten, uppmanat dom att inte vilja förhandla ned sin lön så det blir kontraktsbrott och sedan gett dom en personlig liten sign on då dom kommer gratis….
    Öis är så rökta som dom kan bli….och dom tror givetvis på tomten och att alla andra skall vara snälla mot den 123-åriga krymplingen…..

    Svara

  6. 26 november, 2010 @ 11:04 Anonym

    Jäkligt tråkigt och bittert som attan. Och visst tycker man att ÖIS borde satsa en del av sin lilla lönekaka till att behålla en så stor talang på en såpass viktigt position i laget. Samtidigt har Abraham 1 år kvar på kontraktet, hur sugen är han på att förlänga med ÖIS?, förmodligen inte särskilt.

    Pengar nu, eller inga pengar om ett år, så enkelt är ekvationen.

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se