Valter Tomaz Jr: Jag var väldigt motiverad att komma tillbaka

Sambadefensiv fortsätter intervjuandet på Öisgården. Nästa spelare på tur är spelaren med flest säsonger i a-laget i årets trupp: Valter Tomaz Jr. Tyvärr så blev säsongen skadefylld och vårt samtal handlade kanske därför mest om… ja, skador förstås!

Vad är senaste nytt angående din situation på Öisgården?

Ja min situation är som de flestas här. Det är olika situationer som ÖIS måste ta hand om, det är folk med kontrakt och först ska de snacka med dem. Sedan är folket utan kontrakt som man måste snacka med som de inte riktigt vet vad de kan göra med ännu. Nu är man i rekonstruktion och då kan man inte bara ta ett beslut att börja förhandla med någon förrän det är klart. Nej, jag vet inte så mycket mer än det faktiskt.

Men de har sagt att de vill ha dig kvar nästa år?

Ja, alltså de vill ju ha kvar oss men det är ju fortfarande en del spelare som har kontrakt, 12st tror jag. (14st är det, Håkans anm.) För spelet behöver man ju minst 18 man i truppen. Så man behöver ju fortfarande ta in spelare tror jag.

Om vi då talar om din säsong, du kom ju tillbaka till din svenska moderklubb ganska sent. Vad hade du för förhoppning på säsongen när den startade?

Förhoppningen var ju först och främst att komma i form. Jag har haft några tuffa år i Norge även om jag trivts bra fotbollsmässigt. Så när jag varit frisk har det varit bra men jag har haft alldeles för många småsaker plus då den stora skadan där uppe. Jag slutade året där uppe ganska bra när det gäller skador, men jag var inte helt frisk när jag kom hit. Målet var att komma hit, få den behandling som jag vet att man sköter bra här och sedan komma i form och ta en plats i laget. Så hade jag otur och blir skadad direkt i andra matchen och då var det riktigt tungt för det var ju ingen smågrej heller. Så man fick ju stå bredvid i tre månader och det var en väldigt jobbig period. När man äntligen trodde att man var på väg att komma igång så blev det inte så.

Efter det så tycker jag att jag kommit bra i form skademässigt och jag har inte känt något på tre månader nu. Tyvärr så har ju den stora delen varit att komma i form konditionsmässigt och visst, tyvärr så var det lite sent för det. Jag tycker ändå att det känns positivt både för mig och för klubben att jag fick så pass bra behandling att jag inte känt något efter den tidigare skadan och kunde delta i några matcher.

Din comeback efter den skadan var ju ändå tidigare än planerat?

Ja precis, som sagt jag har fått kanonbehandling av Fredrik som tog hand om mig nästan mer än det man behöver. Jag fick gå till en specialist och ta hand om mina skador – ja, jag fick verkligen all hjälp som jag kunde önska och lite till. Det var det som gjorde att jag kom tillbaka och jag försökte träna både när laget tränade och även när vi var lediga. Jag var väldigt motiverad att komma tillbaka för jag var ju väldigt glad att komma tillbaka till ÖIS och kanske gjorde det att skadan läkte så snabbt och rehabiliteringen gick så bra.

Vad tycker du om laget säsong då, det har varit ganska mycket oavgjorda matcher?

Jaaaaa (djup suck).

Hur har det varit att sitta på läktaren och titta på?

Det är väldigt deprimerande, det är det. När det blir så mycket oavgjorda matcher och när man har den motivation jag haft att vilja vara med och hjälpa till så har det varit tungt. Det är ju svårt att göra det utifrån även om man är ett lag. Där kan man inte agera utan bara stå och titta och det är frustrerande, det är det. Men det har varit som det varit, man kan inte gå tillbaka i tiden och ändra på det. Det har varit en tråkig säsong sportsligt och ja, annat också då. Det är svårt att säga att vi ska titta framåt ännu för man vet inte så mycket än. Men vi hoppas att klubben kommer på god fot igen och då kan vi titta framåt igen med nya tag och nya mål. Det blir bra då.

Okej, sista frågan: Vad ska du göra på semestern? Åka hem till Brasilien?

Ja. Jag drar faktiskt först till Norge för att besöka min flickvän och sedan blir det Brasilien.


'Valter Tomaz Jr: Jag var väldigt motiverad att komma tillbaka' have 2 comments

  1. 25 november, 2010 @ 19:07 Vinz

    Valter, Peter, Robin, Anklev och Jacob Olsson är absolut prio ett att behålla. Stanna Valter!

    Svara

  2. 29 november, 2010 @ 23:50 meiff

    Fan vilken hjälte du e valter!

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se