Snart kan Peter Abrahamsson spela i The Championship

Så var då anden ute ur flaskan. Vi har ju redan skrivit om det en gång tidigare, men inte gjort någon stor grej av det. Bara nämnt det så där i förbifarten. Men när nu IFK Göteborgs-Posten och Fotbollstransfers.com gör en stor affär av det kan väl även vi här på Sambadefensiv skriva om det lite mer utförligt. Det rör sig alltså om Peter Abrahamssons eventuella övergång till Portsmouth FC. Som vi har förstått det har Peter varit över i England åtminstone två gånger för att provträna och förhandla med den brittiska ”krisklubben”. Portsmouth ligger i dag på 18:e plats i The Championship. Och som det inte var nog har laget läckt som ett såll de senaste veckorna. En ny målvakt är det minsta man behöver. Första provträningen skedde innan jul och förra torsdagen (13 januari) satte sig Peter på kärran till England igen (något som Sambadefensivs utsända på Landvetter rapporterade om i kommentarsfältet). Enligt uppgift skulle man då inleda förhandlingar om en eventuell övergång. Vi blev då ombedda att inte göra någon stor sak av övergången eftersom man trodde att det kunde störa förhandlingarna. Därför har vi inte blåst i för fulla muggar förrän nu.

Till skillnad från när Alex Perreira gick till Syrianska FC och när Björn Anklev flyttade till Hisingen snackar vi inte om några kaffebrödpengar utan i det här fallet kan vi nog förvänta oss en skälig ersättning. Peter är en ung och talangfull målvakt. Och bör kosta därefter. Om man ska tro Lars Ranängs uttalande till Fotbollstransfers.com kan det röra sig om åtminstone en miljon kronor. Inte helt oväntat kan det bli så att det är Peter Abrahamsson som räddar ÖIS från konkursen.

Vi har ju tidigare hintat om att en gammal bekant är på väg in till klubben. Och det har då att göra med Peters övergång till Portsmouth. Om vår källor stämmer, vilket vi tror att de gör, kommer Peter att ersättas av Axel Wibrån som i dag spelar med Lindome GIF i Division 2. Wibrån har tidigare spelat i både ÖIS och GAIS. Senast Wibrån gjorde en match för ÖIS var 2006.


'Snart kan Peter Abrahamsson spela i The Championship' have 28 comments

  1. 21 januari, 2011 @ 23:29 SB

    Rean på alla tillstymmelser till kvalitet i truppen fortsätter sålunda. Vi bör omgående kontakta en konstnär som kan börja fila på den där statyn Ranäng och hans hantlangare bör få.

    Svara

    • 21 januari, 2011 @ 23:42 Martin Johansson

      Hur mycket vill du ha för Peter? Jag förstår att det kan vara irriterande att känna att klubben rear ut spelarna. Men vi sitter i en situation som inte är någon hemlighet. Alla vet att vi kommer att acceptera skambud. Så är det bara. Förhoppningsvis kan vi få lite bättre betalt den här gången än vad vi fick för Alex, Björn och Santos.

    • 21 januari, 2011 @ 23:59 SB

      Om en skräpspelare är värd ett par hundra lax i en nationell övergång så borde en ung klasspelare vara värd någon mille till i en internationell övergång. Men jag förstår att man tar vad man får. Som jag tidigare redogjort för så är det helhetsbilden jag muttrar över.

    • 22 januari, 2011 @ 12:55 Vergilius

      Det är dessutom svårt att få några pengar för en relativt oprövad målvakt utan några jättemeriter som man trots allt får säga att Peter är, Superettan och en U21-landskamp väger inte jättetungt, så även om ÖIS hade haft ett bättre förhandlingsläge tror jag det varit svårt att få mer än absolut max 3-4 millar för Peter.

      Med det sagt så tror jag dock att Pompey gör ett riktigt fynd. Sen handlar det om att klara omställningen men Peter verkar vara en rätt habil ung man så jag tror han fixar det.

    • 22 januari, 2011 @ 13:00 SB

      Peter fixar omställningen. Det är jag övertygad om.
      Det är absolut ett fynd. Du nämner 3-4 miljoner. Ja, det hade varit rimligt i en normal situation. Därför tycker jag att 1 miljon är i underkant. 2, kanske 2.5 i alla fall.

      Men det känns ändå som lite pengar för en spelare som i min värld skulle kunna blomma ut till något riktigt bra (målvakter kommer ju ofta senare) på sikt.
      Därför är det uselt att vi blir av även med unga löften och inte bara gamla löntagare.

  2. 21 januari, 2011 @ 23:58 Johan Gellerman

    Den miljonen som Ranäng snackar om att Peter kostar är väl typ vad vi fick sammanlagt för Alex och Anklev (minus några hundratusen), och han är ju värd minst det dubbla. En miljon är piss och ingenting för en sån målvakt.

    Känns underbart att dra sig till minnes de årsmöten där Ranäng stått och snackat om att man måste tjäna pengar på att sälja spelare för att kunna bedriva en elitklubb framgångsrikt. Vilken fullständig jävla fullblodsidiot…

    Svara

    • 22 januari, 2011 @ 00:47 Black Francis

      Att undvika konkurs är väl en framgång? Och att sälja Peter är väl att tjäna pengar på att sälja en spelare?

      För en gångs skull hade Ranäng helt rätt.

    • 22 januari, 2011 @ 09:38 Voldemort

      Det här är nog en av de få gånger som jag kommer att hålla med dig till 100%…

  3. 22 januari, 2011 @ 01:46 gulkines

    Jag säger som så, att skit samma. För mig är det inte pengarna det handlar om, utan snarare det faktum att vi tvingas se våra framgångsrika (?) spelare försvinna en efter en, utan att kunna göra någonting. För let’s face it, alla som är värda namnet har, eller kommer, att lämna. Pengarna känns ju lätt w/e, mtp att dem inte kommer användas till något roligare än att rädda klubben.

    Svara

  4. 22 januari, 2011 @ 11:23 Ökänd

    Nio hundratusen för Anklev samt 400 hundratusen för Alex. Med enkel matematik blir detta 1.3 miljoner minus kommission till Fager. Det är väl inte så skamligt. Kan vi få något liknande för Peter så är vi nog ur rekonstruktionen snart. Wibrån är ett kanon alternativ.

    Svara

  5. 22 januari, 2011 @ 11:33 Johannes

    men om Peter nu är väldigt nära en flytt och Viktor inte får nytt kontrakt, de betyder att ytterligare en målvakt kommer plockas in? Wibrån känns som ett bra alternativ :)

    Svara

    • 22 januari, 2011 @ 11:59 Martin Johansson

      Fredrik Andersson från Skene är tilltänkt som andremålvakt. Om han inte lyckas peta Wibrån vill säga.

    • 22 januari, 2011 @ 12:20 Felix

      Känns som en bra lösning, vad jag minns så kändes Axel talangfull när han senast var i öis. Och Fredrik Andersson är säkert bra, hörde rykten att öis ville ha Landvetters Målvakt Martin Bolmér som jag vet att bland annat häcken har tittat på tidigare, men han valde Sävedalen istället.

      Rolig kuriosa om Axel Wibrån är att han var bäst i hela gais på straffar i FIFA 09.

  6. 22 januari, 2011 @ 13:47 JP

    Så här låter det från Portsmouth på Sky Sports

    Meanwhile, Lampitt says the club – who have been linked with Ipswich midfielder David Norris – have made offers for players, but refused to specify targets.

    He said: ”We’ve made offers for players in this transfer window.

    ”That’s been difficult for us because we need people in now and the sooner, the better.
    ”We’ve made offers for more than one player and those discussions are ongoing but we haven’t had an offer accepted.

    ”We’re trying to get bargains where we can. If you’re trying to get a bargain, you tend to get it towards the back end of the transfer window, rather than the front. Clubs will hold out to try for a better price.”

    ”I would like three permanent signings and two loan signings so there are five players I would like to bring in”But I would settle for four.”

    Svara

    • 22 januari, 2011 @ 14:15 Martin Johansson

      Fan, de är som musslor de där snubbarna i Pompey. De senaste veckorna har jag dammsugit alla deras forum och nyhetskanaler men inte en knyst har de sagt om Peter. Oerhört frustrerande. Låter dock som att de kommer att komma med en skambud. Och vi vet ju alla hur Lars Ranäng ser på skambud…

    • 22 januari, 2011 @ 14:44 Martini

      Inte böfvelen kan han väl lämna på lån i alla fall…
      :(

    • 22 januari, 2011 @ 15:03 Martin Johansson

      Nej, lån är inte aktuellt. Det har jag svårt att tänka mig. Nu ska man väl alltid ta Ranängs snack med en nypa salt men han har ju trots allt sagt följande till Fotbollstransfers.com:

      – Blir det en affär pratar vi inte 100 000 kronor direkt.

      Å andra sidan, det kan man ju tolka åt båda hållen. Men jag tror han syftar på att summan blir högre. Dessutom har Pompey redan lånat in en försvarare från Manchester United och det är tal om att man ska förlänga lånet av Greg Halford. Det fyller väl de två ”lånen” som det snackas om i artikeln från Sky. Därmed borde väl Peter vara en av de tre permanenta signingarna. Jag håller i alla fall tummarna för det.

    • 22 januari, 2011 @ 15:42 JP

      Med tanke på att dom har 8 försvarare, 6 anfallare och enbart 5 mittfältare i truppen så kommer dom nog att fokusera på att förstärka sitt mittfält och inte bränna några större summor på en målvakt som sannolikt inte kommer att slås om en plats i startelvan den här säsongen.

      Även om jag vet att ÖIS behöver pengarna så hoppas jag inte Peter hamnar i England. Med tanke på hans svaghet i luftrummet så är det helt fel land för honom.

    • 22 januari, 2011 @ 21:52 Anonym

      Inte under 500.000 pund har jag hört. Rätt insatta uppgifter också, och således nog för att rädda klubben.

    • 22 januari, 2011 @ 21:55 Vergilius

      Om det stämmer får vi nog geniförklara Ranäng&co. Eller idiotförklara Pompeys ledning.

    • 22 januari, 2011 @ 22:22 Yodabul

      Vad blir det i svenska kronor? 6 miljoner?

    • 22 januari, 2011 @ 22:35 Martin Johansson

      Snarare runt 5 någonting väl.

    • 22 januari, 2011 @ 22:43 Garotta de Ansjovis!

      Får man fråga vem?
      Stämmer summan är det ca 5,3-5,4mille…

  7. 24 januari, 2011 @ 08:45 Tjuvnyp

    I senaste eminenta exet av Offside sitter den gode boråsaren Andreasson och talar om deras strategi när det gäller inkomster för spelarförsäljningar.

    De ska kosta 10% av köparens omsättning om det är en förste forward som värvas, sedan ner till fallande skala – 8% för en mittfältare, 5% för en back och 3% av omsättningen för en målvakt… Är den en andre forward, ja då drar man av ett par procent till osv osv.

    Abrahamsson lär inte vara tänkt som förste målvakt. Så initialt, enligt Elfsborgs-modellen så snackar vi alltså 1,5% av Pompeys omsättning….

    Nu borde Andreasson förenklade resonemang inte gälla för två klubbar i likviditetskris. Men förstår ändå inte hur det kan gälla rent generellt heller, då det naturligvis finns masso av andra variablar att ta i beaktning – som nuvarande kontraktslängd, ålder, möjlighet för säljaren att hitta en ersättare etc etc..

    Men ändå, nån som vet vad Pompey har i omsättning nuförtiden?

    Svara

  8. 24 januari, 2011 @ 17:10 Anonym

    Var det ingen som var på Valhalla träningen idag och vill rapportera lite? Helt dött här ju…

    Svara

    • 24 januari, 2011 @ 17:20 Oskar Ängermark

      Det kommer rapportering både här och på ÖIS hemsida ikväll. Håll ut tills dess :)

    • 24 januari, 2011 @ 17:20 Håkan Wall

      Träningen avslutades för max en timme sedan. Stressa ner, det kommer… Både Martin och Oskar skulle vara där.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se