Succé för provspelande Melleruds-Pippo?

Lägg namnet Valon Gashi på minnet. Eller Melleruds-Pippo som vi här på Sambadefensiv gärna vill kalla honom. Men oavsett vad du väljer att kalla honom är det viktigaste att du lägger hans namn på minnet. Det är det enda råd jag kan ge dig just nu.

När Melleruds-Pippo i dag gjorde sin första träning med ÖIS öste han in mål. Totalt blev det fem stycken. Huvudsakligen av typen ”måltjuvsmål”. Ettan kom efter ett mycket vackert förarbete längs med högerkanten av Jakob Olsson, Olsson serverade sedan Gashi öppet läge precis på gränsen till straffområdet, Gashi satte bollen under kontroll med två touch och snärtade kontrollerat upp bollen i Carl Malinas högra kryss. Fullständigt otagbart! Vid mål nummer två sög Gashi in en målvaktsretur efter en rökare av Jakob Olsson, fintade ner Malina och rullade kyligt in bollen. I samband med sitt tredje mål för dagen visade Gashi prov på sina kvaliteter som måltjuv när han låg perfekt på rulle inne i straffområde och bredsidade in Niklas Elvings inspel från vänsterkanten. Utsökt. Precis den typen av mål som ÖIS behöver göra mer av. Fyran och femman kom dessutom på likartade sätt. En vältajmad löpning, ett inspel längs med kortlinjen och en enkel bredsida. Pang! Boom! Tjoff! Valon! Gashi! Fotboll behöver inte vara svårare än så.

Ska man säga något ytterligare om Gashi så är det väl att han inte ser mycket ut för världen. Under långa stunder av dagens matchspel var han helt osynlig. Visst han rörde sig bra. Kom ner och mötte när yttermittfältarna behövde det. Drog isär försvaret. Löpte i djupet. Låg på gränsen till offside. Jag vill dock hävda att han ser lite tunn ut och att han saknar den där riktigt vassa bollbehandlingen som krävs för att bjuda motståndarna på korv och bröd i samma stund som de sätter in sin tackling. De gånger som Valter Tomaz Jr, Sebastian Johansson och Danny Ervik tilläts komma in på kropp på Gashi hade han inte mycket att sätta emot. Då blev han lätt av med bollen och anfallen ströps. Men när han väl fick ta löpningar in bakom backlinjen och hugga på inspel i ytan mellan backlinje och målvakt var han nästintill ostoppbar. Då såg han minst sagt lovande ut!

Med på dagens träning var också provspelande målvakten Fredrik Andersson från Skene IF och Oskar Wallén från Kode IF. När det gäller Andersson så måste jag säga att han kan bli en riktigt bra värvning. Under dagens matchspel stod Andersson för ett flertal riktigt vassa räddningar. Allt från vackra frilägesräddningar i dueller med Kodemaffian – Markus Anderberg och Oskar Wallén – till rena busterräddningar på mörsare från Luka Mijaljevic. Under den andra halvleken fick Andersson förvisso kröka rygg ett antal gånger, men det hade mer att göra med det bristfälliga försvarsspelet än med den egna förmågan. Av allt att döma kommer Andersson att bli ett bra alternativ till Axel Wibrån. Eller om vi säger så här, Wibrån ska kanske inte vara allt för säker på sin plats som förstemålvakt.

För Oskar Walléns del får man dock säga att det gick tyngre. Wallén brände så många chanser under dagens träningspass att jag till slut tappade räkningen. Men vi snackar åtminstone om fem utsökta frilägen, ett gäng dussinchanser och ett par gratischanser. Inte bra. Det såg länge ut som att Wallén skulle få gå mållös från dagens träning, men med dagens näst sista touch knoppade Wallén in ett inlägg från Markus Gustafsson bakom Fredrik Andersson. Och tur var väl det med tanke på hur Valon Gashi öste in mål.

Av övriga spelare såg framförallt Robin Jonsson, Markus Gustafsson, Jakob Olsson och Niclas Elving heta ut under matchsspelet. Jonsson hade ett par underbara glidtacklingar och Gustafsson, Olsson och Elving delade broderligt på assisten i en match med många mål.

Dagens träningspass på Valhalla IP inleddes annars med en enklare passningsövning där spelarna var indelade i fyra lag som möttes  två och två i en yta om 15 gånger 15 meter. Syftet med övningen var att hålla bollen inom laget så länge som möjligt. Egentligen ingen svår sak utan mer en övning för att få i gång fötter och huvud. Efter den inledande övningen gick man över till att spela match åtta mot åtta. Det gröna laget tog sig an det blåa laget i en match som pågick i uppemot en timme.

Grönt lag: Fredrik Andersson, Robin Jonsson, David Leinar, Seif Kadhim, Jakob Olsson, Valon Gashi, Oskar Wallén och Niclas Elving.

Blått lag: Carl Malina, Valter Tomaz Jr, Danny Ervik, Sebastian Johansson, Markus Gustafsson, Nicolas Sandberg, Luka Mijaljevic och Markus Anderberg.

Vid sidan av planen körde Dennis Jonsson, Tommy von Brömsen, Christofer Bengtsson, Mikael Odin, Pontus Otterstedt och Mathias Johannesson kvadraten. Mot slutet av matchspelet fick även dessa spelare känna på hetluften, men de fick överlag bra mycket mindre speltid än övriga spelare. Varför? Ingen aning, men en kvalificerad gissning är väl att Jonsson, von Brömsen och Bengtsson är de spelare som är längst ifrån att skriva på nya kontrakt och att Odin, Otterstedt och Johannesson i nuläget ses som truppspelare på marginalen och att dessa därför få stå tillbaka för provspelare och de spelare som man vet kommer att vara en del av laget under den kommande säsongen.

En annan spelare som var närvarande vid dagens pass men som inte deltog i träningen med boll var Jonathan Lindström som körde rehabiliteringsträning tillsammans med He Who Cannot Be Named. Enligt uppgift har He Who Cannot Be Named infört en ny regim på ÖIS-gården som lyder att ingen spelare får gå över i full träning förrän han är 100-procentigt återställd från en skada. Det här mellantinget som Åge Hareide och Janne Andersson införde under säsongerna 2009 och 2010 kan ni glömma. Från och med nu spelar ingen spelare halvskadad. Var sak har sin tid.

Som ni kan se saknades Adam Eriksson under dagens träningspass. Adam tvingas vila på grund av en irritation i ett knä som kommer sig av att han har trillat och slagit sig illa under juluppehållet. Det ska dock inte vara något allvarligt utan Adam väntas vara tillbaka i träning inom kort.

Saknades gjorde även Steinthor Thorsteinsson. Men det är ingen fara å färde, allas vår favoritislänning hade fått ledigt för att träffa sin familj som är på besök i Göteborg.

Även Alexander Mellqvist saknades på Valhallas platsgräs denna eftermiddag. Här har vi dock ingen information att delge er. Kanske är det så att Mellqvist trots allt är på väg att pröva lyckan i Danmark.


'Succé för provspelande Melleruds-Pippo?' have 42 comments

  1. 24 januari, 2011 @ 17:46 Anonym

    Då får vi hoppas ingen läger beslag på honom före Öis. kul om vi kan få in en ny målvaktstalang.

    Svara

  2. 24 januari, 2011 @ 18:05 Ökänd

    Skriv kontrakt innan Gais snor honom!

    Svara

  3. 24 januari, 2011 @ 18:06 Sjögräs

    Jag gillar redan Valon Gashi! Kan bli perfekt med en lite tyngre target som han får springa lite runtomkring. Kan Luka + Gashi vara ett blivande anfallspar? Känns väl inte som att Nico blir något bra komplement.

    Låter rätt stabilt på målvaktssidan då om Wibrån ansluter, någon som vet hur det går för Peter i England?

    Markus Gustafsson, var inte han en av spelarna som ÖIS skulle försöka sälja? Någon som hört något?

    Svara

    • 24 januari, 2011 @ 18:13 Martin Johansson

      Luka såg trög ut i dag. Inte alls lika klipsk och vass som man är van att se honom. Rätt risig bollbehandling. Tveksamt om han håller som target i Superettan. Har han verkligen de kvaliteterna? I dag såg Nico rappare och vassare ut. Tyckte mig se att det hade hänt någonting där.

      Apropå Peter så har i alla fall inte jag hört något mer. Han skulle dock få chansen till matchspel den här gången. Snackas om att PFC är intresserade och att prislappen ligger mellan 2-4 miljoner kronor.

      När det gäller Mackan G har jag bara hört att ÖIS inte fått ett enda anbud. Lutar åt att truppen blir mycket lik fjolårets trupp, minus meatball, ankan, översteget och Abris. Hörde snack om att även David kommer att stanna ett år till. Lutar även åt att Dennis kör en säsong till.

    • 24 januari, 2011 @ 21:59 Anklev Ekström

      Låter ju helt underbart, Det allsvenska intresset för steine då?

    • 24 januari, 2011 @ 22:11 Martin Johansson

      Det har jag inte hört något om. Men det kan kanske någon annan svara på.

  4. 24 januari, 2011 @ 18:22 ökänd

    Grymt trevlig rapport från dagens träning Martin! Låter väldigt bra om vi kan behålla spelarna som tränade idag.
    Tror du Seb blir kvar? Är han inte för dyr?
    Gustafsson hoppas jag verkligen blir kvar han kommer behövas som bollhållare när inte Zavadil är kvar

    Svara

    • 24 januari, 2011 @ 21:28 Martin Johansson

      Vet inte. Har fått intrycket att man räknar med att Sebban stannar. Man måste också ta med i beräkningarna att Sebban inte har så många alternativ. Han verkar ju vilja stanna i Göteborgsområdet. Han har varit i Blåvitt, Halmstad och ÖIS. Han har kvar att prova vingarna i GAIS och Häcken. Om jag ska vara helt ärlig så tror jag att både våra grönsvarta och gulsvarta vänner har bättre alternativ på den positionen. Därmed blir Sebban kvar i ÖIS. Det förutsätter ju att han går med på sänkt lön förstås.

    • 24 januari, 2011 @ 22:28 Heisenberg

      …eller att ÖIS inte river hans befintliga kontrakt.

    • 24 januari, 2011 @ 22:58 Martin Johansson

      Men det lär knappast hända.

  5. 24 januari, 2011 @ 18:41 anonym

    Tydligen har Valon Gashi varit hos Trollhättan och Ljungskile utan att imponera.Det är rätt fysiskt i superettan klarar han det ???

    Svara

    • 24 januari, 2011 @ 18:48 Martin Johansson

      Han var där mitt i säsong. Det kan ha spelat in i deras beslut. Dessutom har LSK Altermark och FCT Viktor Sköld. Kanske vill man satsa på dessa lirare istället. ÖIS har det kanske inte lika bra ställt?

    • 24 januari, 2011 @ 19:03 Oskar Ängermark

      ÖIS har det kanske inte lika bra ställt, på just anfallssidan!
      Vi har många talanger vill jag påstå. Vi ligger nog bland toppen om man skall rangordna talangfulla spelare i Sverige just nu. Visst, vi har ingen Robin Söder, Ivo Pekalski eller Mohamed Bangura (damn you AIK!) men däremot har vi många spelare som kan komma att bli riktigt bra och stabila Allsvenska fotbollsspelare. Det tycker jag iallafall.
      Vi har först och främst Joakim Olausson (snälla Udinese, ta inte honom från oss) följd av ett gäng lovande killar. Vad sägs om Mathias Johannesson, Jakob Olsson, Joakim Hall och Pontus Otterstedt.
      Sen ska man inte hacka alltför mycket på Luka och Nico. De är fortfarande bara 19 år än och kommer inte att peaka förräns om ungefär 10 år. De två kommer också bli bra. Ingen tvekan om den saken.
      Egentligen så är jag lite förvånad över att vi inte snackar mer om hur många duktiga unga spelare vi har. Fast det kanske bara är jag som övervärderar våra egna spelare. Jag hoppas att det inte är så.

    • 25 januari, 2011 @ 18:32 Vergilius

      Utan tvivel är det så att man överskattar sina kids, så är det bara, man ser åldern och tror i princip per automatik att ung=talang. Lätt gjort. Ska man vara krass så är det väl bara Olausson som kan ses som en riktigt stor talang. Övriga har inte visat nåt exceptionellt. Därmed inte sagt att de inte kan utvecklas till allsvenska spelare, eller tom mer än så, men än så länge har grabbarna massor och åter massor att bevisa. I år finns ju verkligen alla möjligheter för dessa unga killar att kliva in och visa att man är värd en ordinarie tröja.

  6. 24 januari, 2011 @ 18:44 PriMax_ÖIS

    Tack för rapporten! Om man tänker på våra usla förutsättningar så är jag imponerad av att träningarna verkar flyta på bra. Finns nått schema över när ÖIS tränar med boll?

    Svara

    • 24 januari, 2011 @ 19:10 anonym

      Tror att det blir träning med boll valhalla ip söndag kl 1200

    • 24 januari, 2011 @ 21:30 Martin Johansson

      Finns schema för alla träningar på ÖIS.se. Det är bara ha scrolla ner och klicka på aktuellt datum så ser man vad de gör dag för dag. Är dock lite ont om fotbollspass just nu. De kör dock boll igen på söndag kl 12:00 på Vippen.

  7. 24 januari, 2011 @ 19:07 DJ-CJ

    Jag hoppas inte att jag har missat något med Steine här… Var håller han hus?!

    Svara

    • 24 januari, 2011 @ 19:08 DJ-CJ

      förresten, grymt kul med träningsrapporter! Keep it up! :)

    • 24 januari, 2011 @ 19:12 Oskar Ängermark

      Han tränade lite tidigare på dagen för att hans familj skulle komma idag. Inga konstigheter alltså.

    • 24 januari, 2011 @ 21:30 Martin Johansson

      Jag gjorde visst en Leinar här.

    • 24 januari, 2011 @ 21:39 Oskar Ängermark

      Borde jag känna mig dum nu när jag inte fattar? :)

    • 24 januari, 2011 @ 21:40 Martin Johansson

      Jag var tvåa på bollen. Det kallas att göra en Leinar.

    • 24 januari, 2011 @ 22:04 Oskar Ängermark

      Aha! Det var nog meningen att jag skulle känna mig dum…

    • 24 januari, 2011 @ 19:13 Martin Johansson

      Ah, glömde det! Tror Steine fick ledigt i dag för att hänga med fru och barn. De var tydligen på besök och hade inte setts på ett par veckor.

    • 24 januari, 2011 @ 19:46 DJ-CJ

      Puh, var rädd att något hade hänt där. Läste din kommentar ovan där det stod:

      ”Lutar åt att truppen blir mycket lik fjolårets trupp, minus meatball, ankan, översteget och Abris. ”

      och tänkte att meatball var Steine, men det slog mig sen att det så klart var Santos. Helt plötsligt var allt lite mystiskt. Tur att vi lyckades återfinna islänningen i rapporteringen :)

  8. 24 januari, 2011 @ 19:31 AlexU

    älskar dessa rapporter, tack Martin!! och förövrigt ligger det ngn mer träning (med boll), kanske på en helg inkommande snart? hade varit trevligt att se med egna ögon.

    Svara

    • 24 januari, 2011 @ 20:36 Martin Johansson

      Träning med boll. På söndag. Kl. 12:00. Valhalla IP. Be there!

  9. 24 januari, 2011 @ 19:33 JD1887

    Grymt bra rapport! Hoppas man gör det mesta för att få både Andersson och Gashi, verkar vara riktigt lovande :)
    FORZA RÖDBLÅTT!

    Svara

  10. 24 januari, 2011 @ 20:06 Vinz

    Väldigt bra rapport som sagt. Ni skall veta att det verkligen uppskattas!

    Svara

  11. 24 januari, 2011 @ 23:40 Håkan Wall

    Nice job. Blev det något inkastsnack?

    Ok, så Adam har trillat och slagit sig under juluppehållet. Vad sjutton är det för pensionärsskada, var sitter lårbenshalsen egentligen? Eller är det ett förklätt sätt att säga ”halkade på vägen hem från festen”? :)

    Svara

    • 25 januari, 2011 @ 08:02 Martin Johansson

      Haha, great minds think a like! Precis vad jag tänkte, men om vi har rätt har jag ingen aning om. Irriterat knä är det som gäller i nuläget. Med tanke på hur förbannat isigt och halt det varit den senaste månaden får vi väl ge Adam lite andrum.

      Inget inkastsnack. Blev aldrig läge. Bengt höll sig hela tiden på andra sidan plan från där vi stod och det var inte läge att glida över och sno ett par ord. Satsar på att få till ett snack på söndag i stället. I värsta fall får det bli en telefonare.

  12. 25 januari, 2011 @ 07:35 Krilliano

    Hehe.. Nog fasiken va det så. Apropå party så mötte jag Ken på andra lång för ett tag sen. Trevlig prick. Härligt Martin med sådana här fina positiva rapporter. Ser ju nästan bra ut inför denna säsong. Blir bra det här säger jag med en dåres envishet. Om man är riktigt jävla naiv så kan Öis faktiskt gå bättre än förra säsongen om man tänker på tabellplacering. Kanske skulle ta med sig dottern o kolla lite träning på lördag då.

    Svara

    • 25 januari, 2011 @ 07:55 PriMax_ÖIS

      OBS! Träningen var på söndag kl 12

    • 25 januari, 2011 @ 08:04 Martin Johansson

      Om vi får behålla den trupp som var på Valhalla i går har vi en trupp som bör klara sig kvar i Superettan. Vore grymt skönt. Det enda vi egentligen saknar just nu är en anfallare som kan leverera mellan 10 och 15 mål. Det är det enda som oroar. Jag håller alla mina tre tummar för att Nico och Luka ska slå igenom denna säsong, men jag har ändå på känn att de inte är riktigt färdiga än. Valon Gashi må ha sett bra ut i går, men jag tror inte vi ska ha för stora förhoppningar där. Vi har ju inte ens värvat killen än.

    • 25 januari, 2011 @ 08:38 Slicen

      Tack Martin, för en bra rapport. När det sedan kommer till Gashi så får jag bilden av att han är en exakt kopia av Nico – en måltjuv som är rapp i boxen men ännu så länge allt för tunn i kroppen. Dock verkar ju Gashi vara bra på att verkligen få bollen över linjen. Vi får dock inte glömma att Nico nu fått vara med lite grann och fått känna på de lite elakare backarna i Superettan. Där har han ett klart försteg i jämförelse med Gashi. Med en rejäl försäsongsträning och lite ytterligare muskelstyrka kommer Nico att göra de mål vi så gärna vill se. Det blir Nicos år i år helt enkelt!

    • 25 januari, 2011 @ 11:38 Martin Johansson

      Tror du har helt rätt, Slicen. Valon Gashi och Nico Sandberg påminner en del om varandra. Jag skulle dock vilja säga att Gashi har lite mer kropp än Sandberg. Eller egentligen är det svårt att säga för Sandberg såg stark ut i kroppen i går. Bra satsning, lite hårdare och lite rappare. Som om han hade tagit ytterligare ett kliv. Av vad jag såg i går tycks dock Gashi var en något bättre avslutare än Sandberg. Avslutet vid 1-0 var pure class. Men sedan har du förstås rätt i att Sandberg har några steg på Gashi i och med att han redan har erfarenhet av Allsvenskan och Superettan. Han vet hur snabbt det går och hur hårt det smäller. Den erfarenheten saknar Gashi. Frågan är dock om ÖIS vågar chansa på att missa Gashi på samma sätt som man ”missade” Gabriel Altermark Vanneryr. Jag tror inte det. Men ska man rangordna nuvarande anfallare måste väl listan se ut på följande sätt (och då räknar jag in provspelarna också):

      1. Nicolas Sandberg
      2. Luka Mijaljevic
      3. Markus Anderberg
      4. Valon Gashi
      5. Oskar Wallén

    • 25 januari, 2011 @ 12:04 Jacko

      Personligen är jag inget större fan av Nico. Han producerar inget, är liten och späd och inte speciellt skicklig med bollen. Det är min uppfattning men det vore riktigt skoj om han kunde visa att jag har tokfel 2011.

      Jag hade gärna sett och stor och stark herre på topp som jobbar hårt och är farlig i luftrummet. Vad gör ”kocken” nu för tiden? Exakt den typen av spelare som sedan kan paras ihop med Anderberg eller Nico. Kanske kan Luka ta den rollen även om jag är tveksam….

      Men som vi alla vet så har vi ju noll pengar så det krävs så ju att vi hittar något gratis i de lägre divisionerna.

  13. 25 januari, 2011 @ 15:18 David

    Är det någonting som Gashi har så är det just ’riktigt vass bollbehandling’. Sen kan han göra mål på huvudet, cykelspark, långt utifrån eller inne i boxen. Spelar ingen roll. En riktigt lovande kille!

    Svara

    • 25 januari, 2011 @ 16:40 Martin Johansson

      Då är det ju synd att han inte passade på att visa det när han ändå var på provspel. I går visade inte Gashi upp någon briljant teknik direkt. Relativt svaga mottagningar och flertal touch innan bollen var under kontroll. Inte heller bjöd han på några läckra finter. I alla fall inte på samma sätt som Jakob Olsson, Markus Anderberg och Niclas Elving gjorde.

    • 25 januari, 2011 @ 19:05 Oskar Ängermark

      Eller som Otterstedt gjorde! ;)

  14. 8 februari, 2011 @ 08:39 Silly season.. « FCF på direkten

    […] Wallén som gjorde så mycket mål för Kode förra året tränar just nu med ÖIS. Enligt Sambadefensiv.se så gick så där för honom […]

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se