Dags för årets första hemmamatch

Så var det då äntligen dags för försäsongens första riktiga hemmamatch. Imorgon söndag kl 13.00 spelar Örgryte hemmamatch på Valhallas konstgräs mot Ljungskile. SMHI lovar plusgrader, Jakob Olsson lovar mål och Sambadefensiv lovar att vara där. Precis som du borde vara! Örgryte ställer upp med följande manskap:

Avbytare blir Peter Abrahamsson (kommer att spela andra halvlek), Pontus Otterstedt, Mikael Odin, Jonathan Lindström, Luka Mijaljevic, Seif Kadhim och Nicolas Sandberg.

I målet så kommer Fredrik Andersson och Peter Abrahamsson att dela broderligt på speltiden. Fredrik står första halvleken och Peter den andra. Peter storspelade i tisdags mot Elfsborg och stod ensam emot Elfsborgs framstormande anfallsförsök. Om vi ser till matchform så ligger nog Peter längst fram, han har som bekant spelat flera träningsmatcher både i England och Danmark. Fredrik har imponerat både på träningarna och match med sitt lugn och enkla spel. Det enda som inte sett bra ut har varit spelet med fötterna, något som förvånat oss åskådare eftersom han enligt uppgift spelade mittfältare ganska sent i sin ungdomskarriär.

Backlinjen består av mittlåset David Leinar och Dennis Jonsson, ett par som skötte sig bra i matchen mot Elfsborg. De flankeras av Christofer Bengtsson till höger som gör säsongspremiär efter att han haft problem med en ljumske under den tidiga försäsongen. Till vänster spelar Joakim Hall, en spelare som väldigt överraskande inte tillhörde de tipselitspelare som blev uppflyttade inför säsongsstarten. Joakim fick mycket beröm efter Elfsborgsmatchen och han var bäst på plan i tipselitlaget i internmatchen förra helgen och det ser ut som om han mycket väl kan ta sin chans och spela till sig ett kontrakt i a-truppen redan nu. Räkna med en taggad Jocke Hall imorgon!

Morgondagens mittfält kan mycket väl vara det mittfält som vi ställer på planen när serien drar igång om två månader. Mathias Johannesson har varit den kanske största positiva överraskningen i träningsmatcherna. Mathias spelar enkelt och verkar inte ha några problem med temposkillnaden från tipselitlaget. Vi noterar också att Niclas Elving nu får spela på sin favoritposition, vänster yttermittfältare, efter att ha spelat ytterback i de första matcherna under säsongen. Sebastian Johansson och Danny Ervik tar hand om det centrala mittfältet och vi hoppas att det samarbetet går bättre än vad det gjorde i J-Södramatchen.

Avslutningsvis har vi anfallet med Oskar Wallén och Jakob Olsson. Oskar fick mycket beröm av både Janne Andersson och Björn Ankev i höstas, men har hittills inte riktigt levt upp till hypen. Han håller fortfarande på att försöka anpassa sig till tempot och måste ta för sig mer. Någon som inte alls har det problemet är Jakob Olsson. Jakob verkar ha tagit både ett och två steg till i sin utveckling och ser ruskigt bra ut. Det går snabbare, det är tuffare och det är rakare. Resultatet har vi sett med två mål och betyget ”bäst på plan” i samtliga tre matcher.

Stekhete Jakob Olsson planerar fler mål på söndag

Vad kan vi säga om Ljungskile då? Ja, Ljungskile är ett hårt arbetande gäng helt enkelt. Förra året slutade man på en sjätte plats i Superettan och man hjälpte Örgryte att sätta kryssrekord genom att broderligt dela på poängen i bägge matcherna med Sällskapet. 0-0 på Gamla Ullevi i den tredje omgången i en extremt chansfattig match och så 1-1 på Starke Arvid i en match som vi mest kommer ihåg för Álvaro Santos missade straff. I Ljungskile återfinns sedan en vecka tillbaka en viss Alexander Mellqvist som ju spenderade de tidigare sex säsongerna i Örgryte. Förutom Mellqvist så har Ljungskile även haft Robin Jonsson på provträning och enligt uppgift har man erbjudit honom ett kontrakt.

Ljungskile har kommit igång sent med träningsmatcherna och man har hittills bara spelat en match och där blev det förlust mot Karlstad BK med 0-1. Enligt uppgift var det en typisk försäsongsmatch där man spelade med många nya spelare. Alexander Mellqvist spelade inte.

Väl mött på Valhalla IP!

***

Precis som under de tidigare försäsongsmatcherna kommer vi att köra en liverapportering här på Sambadefensiv. Alldeles exklusivt för alla er stugsittare som inte har möjlighet att ta er till Valhalla i morgon. Vi drar igång runt kl. 12:30. Hit F5! And hit it often!


'Dags för årets första hemmamatch' have 10 comments

  1. 26 februari, 2011 @ 21:10 Martini

    Det kan nog till 8 eller 9/11-delar vara startelvan mot Did-they-push (Skövde) om några veckor.
    Jakob kan vi nog glömma – tyvärr. Och någon mer kommer säkert vika ner sig och hoppa på nåt mer lukrativt erbjudande från nån halvpissig superettaklubb…

    Hur står det här gänget sig mot de andra lagen i div 1 södra?

    Svara

  2. 26 februari, 2011 @ 21:17 Martin Johansson

    5-0 till ÖIS! Hattrick av Leinar! Alla till Vippen!

    Svara

    • 26 februari, 2011 @ 21:18 timberhochmandie

      Taget!

    • 26 februari, 2011 @ 21:18 Oskar Ängermark

      Så blir det! Alltid 5-0 och hattrick av Leinar! Jag har äntligen lärt mig att det alltid blir så!

  3. 27 februari, 2011 @ 00:10 Anonym

    Har några spelare hamnat i frysboxen eller är resten skadade? Tack för att ni sänder Liverapport i morgon skönt att man kan följa matchen.

    Svara

  4. 27 februari, 2011 @ 00:48 ÖIS

    Kan han sluta spela Mathias Johannesson som högermitt.. Jakobs nya roll gillar jag däremot :)

    Svara

    • 27 februari, 2011 @ 08:33 Anonym

      håller med han är den bästa def-mittfältaren vi har,

  5. 27 februari, 2011 @ 02:25 Sjögräs

    Jag undrar över en sak. Om någon av Öisarna nu lämnar efter att deras kontrakt upphävts, som free agent, och sedan blir en superstjärna och säljs för dyra pengar (kommer antagligen inte att hända, men OM), får ÖIS pengar vid vidareförsäljningar i framtiden? Vet inte vad det kallas, men när tidigare klubbar får en liten andel av försäljningssumman, gäller det även om spelaren lämnat gratis?

    Svara

    • 27 februari, 2011 @ 02:36 Fredrik

      Utbildningsbidraget gäller även om spelaren i fråga lämnat gratis. Däremot blir det inte lika stora pengar som vid vanliga övergångar innehållande ”vidareförsäljningsklausuler” som kan vara allt från 1-70% på nästa transfersumma (70 % är den högsta siffra jag hört talas om).

  6. 27 februari, 2011 @ 13:34 Anonym

    Oskar wallén dominerar precis som han gör när vi spelar med skolan? ;) Kom igen nu oskar!

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se