Bengt Kristensson: Vi borde ha gjort tre mål i andra halvlek

I dag spelade ÖIS sin femte träningsmatch inför säsongen i Division 1 Södra. En av förra årets cupmotståndare – IFK Värnamo – stod för motståndet. Den gången blev det vinst med 1-2 för ÖIS. Men i dag gick det precis som i tidigare matcher denna försäsong. Förlust med 0-1 efter ett olyckligt kontringsmål i den 86:e matchminuten. Efter matchen tog vi ett snack med ÖIS assisterande tränare, Bengt Kristensson.

Hur vill du sammanfatta matchen, Bengt?

Vi hade det tufft första trettio, deras nummer 18 [Joel Löw] var riktigt bra och vi fick inget riktigt grepp på honom. Han låg helt rätt i planen och kunde då fördela boll och ta hand om i stort sett alla andrabollar, och då fick vi det svårt. Vi borde tagit tag i honom tidigare, för när vi väl flyttade ner Oskar i defensiven så blev det mycket bättre. Men under första 25-30 minuterna var de bättre än oss. Sedan tycker jag att de dog efter 35 minuter. Det såg ut som att vi var bättre tränade än dem. Så uppfattade i alla fall vi det. Under de sista tio minuterna av halvleken kom vi tillbaka.

I andra halvlek tycker jag att vi är väl så bra som Värnamo. Vi borde kanske ha gjort tre mål i andra halvlek. Vi har chanser och vi skapar lägen, men vi får inte in bollen. Vi spelade med bra fart och det såg bra ut, men vi har sett det på träningen också – att det börjar släppa nu. Vi har tränat mycket löpning i vinter så någon gång ska det väl släppa och vi får fart under fötterna.

Jag tycker att det var jätteskoj att se att vi skapar så mycket chanser och att vi vågar spela kvickt längs med backen. Det såg lovande ut, helt klart.

Vad säger du om målet då?

Ja. *djup suck* Det är lite olyckligt. Det är orutin och något av ett juniormisstag. I det läget ska han inte springa upp som han gör utan han ska försöka ta både spelaren och bollen. Hade han gjort det så hade det inte hänt någonting där. Tyvärr är det så. Det blev kanske lite snurrigt också för jag och Roberto hade precis tagit ut Danny. Hade Danny varit på planen där tror jag inte att det hade blivit mål. Danny var duktig i dag. Mycket duktig. Egentligen skulle Danny ha varit sista man i den situationen.

Ja, jag tänkte på det att Sebastian Johansson och Danny var ruskigt bra under inledningen av den andra halvleken, det var härligt att se.

Ja, han och Sebastian var fantastiska i dag. Jättebra. Jag måste nog säga att det här är den bästa match jag har sett Danny göra på mycket, mycket länge. Han var riktigt bra i dag. Men det var många som var duktiga i dag, tycker jag.

Mmm, börjar det kännas bra nu, nu har ni nästan en hel elva under kontrakt?

Nu var Steinthor [Thorsteinsson] med i dag också och han bidrar med mycket i vårt spel. Han drar upp farten och vågar utmana. Det är bra. Tyvärr är han inte klar ännu, men han var bra i dag.

Sedan saknade vi David [Leinar] i dag. Han hade ont i ryggen och då är det bättre att vila.

Det där är lite intressant för nu har ni helt plötsligt tre riktigt bra mittbackar under kontrakt. Hur ska ni spela David, Valter [Tomaz Jr] och Dennis?

Ja, det är fantastiskt. I dag spelade Valter från start och han såg riktigt bra ut så länge han spelade under första halvlek. Men det är bra att ha många möjligheter. Dennis kan vi använda som backup till exempel.

Och så hade ni Joakim [Hall] på vänsterbacken i dag, och han såg ju riktigt bra ut, vad säger du om honom?

Ja. Fantastiskt att en junior går in och spelar så bra. Det lovar gott. I dag hade vi två juniorer [Joakim och Robin Raunegger] och två rävar [Valter och Dennis] i backlinjen och vi spelar riktigt bra. Det är skoj.


'Bengt Kristensson: Vi borde ha gjort tre mål i andra halvlek' have 8 comments

  1. 12 mars, 2011 @ 16:10 nytko

    Tankar efter den här matchen:

    Danny!
    Joakim!
    Målskytt???????

    Om Danny bara skulle fått till sina passningar aningen bättre hade han varit fullständigt överlägsen på plan.

    Och Joakim! Där har vi våran vänsterback. Satan i gatan vad bra han var.

    Frågan blev ännu tydligare efter denna matchen.Vem i hela friden ska göra våra mål? Nico börjar jag verkligen helt tappa allt förtroende för, det händer ju inte ett piss när han har tagit en löpning och får bollen.

    Dessutom, Värnamo kommer få det tufft i Superettan.

    Svara

    • 13 mars, 2011 @ 13:38 Anonym

      var vi på samma match.nytko. dannys första halvlek var inte bra.låg väldigt mycket fel i sitt positonspel.och passningspelet var inte bra.andrahalvleken var bättre men passningarna var så där.jocke håller jag med dig om,han är bra! sen har vi island som jag tycker var alldeles för boll kär,han drev bollen alltid tills han blev av med den inte bra!.och avsluten sen var inte bra.

    • 13 mars, 2011 @ 13:47 nytko

      Analysen om Danny kan mycket möjligt vara en aning överdriven på grund av att jag tycker om honom något oerhört.

      Och Steinthor vill jag som du säger se mycket mer utav. Bra initiativ men han passade la knappt bollen en enda gång på hela matchen.

  2. 14 mars, 2011 @ 10:02 Tjuvnyp

    Det enda jag är orolig för inför seriestarten är att vi nu verkar jaga signaturer från spelare som egentligen inte vill vara i Öis. Ok, ingen vill vara i denna serie, utan vill upp och stångas mot bättre lag – inget fel i det, och inte det jag menar.

    Utan att vi jagar kontraktsignatur hos spelare som känner att Öis är sista, och enda kvarvarande alternativet. Som ett slags nödvändigt ont.

    Ska vi verkligen ha sådana spelare?

    Var det inte det som var problemet med exempelvis Santos ifjol. Är det inte bättre att ha killar som brinner för att vinna nästa match – istället för att ha gubbar som drömmer sig bort om en bättre morgondag.

    Motivation slår alltid klass.

    Som exempel, hellre Gashi-Pippo än Alvaro Santos. Självklart är den sistnämndes högsta nivå flera mil ifrån den förstnämnde. Men hela grejen, med större hjärta, mer glädje, lägre lön och bättre stämning i omklädningsrummet gör ändå att jag skulle satsa på den förstnämnde – alla dagar i veckan!

    Tänk er för innan ni erbjuder exempelvis Thorsteinsson, Abrahamsson, MarGus mfl. att kråka dit en signatur på ett kontrakt med Öis. Är de verkligen motiverade och sprider de bloddoftande vinnarmentalitet i bussen när vi ska ta oss an Sylvia borta i ett regning kallt April… Eller blir det oinspirerat, överbetalt och motsatsen till hunger, vilja och tre säkra poäng?

    Smäller dit ett citat från en jävligt skön film:
    ”The ones who lives for today, will always fuck up the ones who live for tomorrow”,
    (från filmen The Man From Nowhere.)

    Svara

    • 14 mars, 2011 @ 10:16 Felix

      Har också funderat lite på detta, men jag tror att det löser sig själv. Jag tror att alla verkligen vill från denna serien på ett eller annat sätt, vill man ifrån den med öis så är det ett jävla bra skäl att kämpa, vill man till en annan klubb så går det inte heller att gå runt o se omotiverad ut. Så jag tror att alla som står med i truppen kommer springa för livet när serien väl börjar, för underpresterar man denna säsongen så är nog alternativen inre speciellt många till hösten. Jag hoppas och tror därför att alla hatar söderettan och kommer göra allt i deras makt för att komma därifrån.

    • 14 mars, 2011 @ 10:45 Håkan Wall

      Det finns en väldigt stor skillnad i ditt resonemang angående Alvaro Santos jämfört med Peter, Markus och de andra. Alvaro Santos hade ett kontrakt och han tvingades spela kvar. Peter och Markus har inget kontrakt och de tvingas inte spela i ÖIS. Väljer de att spela i ÖIS så gör de det av egen fri vilja. Glöm snacket om att de skulle vara omotiverade. Det är snarare så att de i så fall verkligen vill visa att de hör hemma i högre serier och spelar hela säsongen med något att bevisa.

    • 14 mars, 2011 @ 12:36 Anonym

      Skulle dom ovan nämda spelare välja att signa med Öis , så måste dom spela på sin absoluta topp annars gör dom bort sig för många år fram över om ambitionen är att spela i högre serie.
      Det kommer ju inte vara samma bevakning med media, inga tvmatcher.
      Herrarna kommer få jobba ännu hårdare för att synas i fotbolls Svergie.
      Det är bara att gå till sig själv hur många namn känner man till i div 1 ?

    • 14 mars, 2011 @ 15:25 Alex u

      Förutom spelarna i öis, så 1. Igor Utkovic i kristiansstads FF( kan ha att göra med att vi är kusiner hehe)


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se