En härlig träning på Öisgården (med lite skvaller)

Vilken härlig dag! Det är nog första gången som vi haft sol och så här fint väder på träningen! Orden är Bengt Kristenssons, som gick omkring och myste i det härliga vädret som mötte mig och Oskar när vi tog oss upp till Öisgården för att bevittna tisdagens träning. Det var dags för ännu en träning i världens längsta försäsong.

På schemat stod först konditionsövningar och sedan försvarsspelsträning och sist men inte minst tvåmålsspel. Målvakterna (Peter och Fredrik) värmde upp för sig medan spelarna körde en övning som bäst kan beskrivas som mellanstadiekull. När uppvärmningen var klar samlade Roberto och Bengt truppen och hade en genomgång av några punkter från matchen mot Värnamo.

Först och främst så talade man om hur andreforwarden skulle agera i försvarsspelet. Precis som vi rapporterade om så var man missnöjda med att Värnamos #18 fick fördela så mycket boll under den första halvleken. En forward skulle falla ned och antingen ta bort den centrala ytan framför backlinjen eller också ta bort den defensiva mittfältaren i uppspelsfasen. Sedan talade man om att ytorna fanns på kanten och hur man skulle nå dessa, samt löpvägarna för våra anfallare ifall motståndarnas ytterback stöter upp på vår yttermittfältare. Man talade även om hur man skulle spela sig ur press på vår ytterback och slutligen så berömde man spelarna för en bra andra halvlek. Både Bengt och Roberto var slående överens om att vi borde minst gjort två mål.

När dem taktiska genomgången var klar så började man med lite konditionsövningar. Man gjorde jämfotahopp över häckar och så gjorde man ruscher med vändningar på 20 och 40 meter. Spelarna grillades hårt, även om Valter med sin spänst skulle behövt 20 cm högre häckar för att det skulle vara någon utmaning för honom.

Sedan kom man igång med spelet. Först var det en övning 11 mot 11 där ena laget övade försvarsspel och det andra anfallsspel. Så fort man blev av med bollen så blev det nytt anfall. Försvarsspelet såg bra ut, men anfallsspelet gjorde det inte. Frågan är om man ens kom till ett enda avslut på den kvarten man spelade?

Träningen avslutades med tvåmålsspel. Här fick vi se några mål i alla fall, Steinthor krutade in ett, Oskar Wallén likaså (även om vi inte riktigt är säkra om det godkändes pga eventuell offside i ett tidigare läge) och Jakob Olsson missade naturligtvis inte när han fick öppet mål från tre meters håll.

Vilka spelare var då med? Ja, den enda som inte tillhörde a-truppen (än) var Joakim Hall. Trots det var det tre nya ansikten som jag inte kände igen. Vad betyder det undrar ni? Det kan jag tala om. Det betyder att det är dags för… skvallertajm:

  • På dagens träning fanns det tre provspelare med. Den första var David Björkeryd, som förra året spelade 21 matcher för Assyriska. Före Assyriska representerade han Qviding i under deras två år i superettan och han har även spelat för GAIS. Tyvärr så var David inte med på träningen förutom de inledande övningarna, eftersom han fick en rejäl smäll igår och är småskadad. Så det enda vi kan säga om hans prestationer är att han är en jävel på att stretcha vid sidan av plan! Spelare två hette David Nordlund eller David Stevic Nordlund. David spelade i GAIS J19-lag och åkte sedan till Italien och skrev enligt denna sida ett tvåårskontrakt med Genoa. Spelare tre har vi inte så mycket information om, förutom att han heter Dan. Oskar föreslog att vi skulle kalla honom för Dan Banan och på så sätt generera lite intresse från pressen, vi får se hur det går med Oskars planer. Efter lite efterforskningar av Oskar så kom han fram till att Dan heter Mönell i efternamn, kommer närmast från Utsikten och han har tidigare provtränat för GAIS.
  • Skaderapport: Adam Eriksson har opererat sig och man tror att han ska kunna börja spela om två veckor. Adam körde i gymmet hela träningen, precis som Felix Sehlström. Mathias Johannesson var med på konditionsövningarna i början av träningen men avvek sedan till gymmet när spelet kom igång. Inget nytt om Markus Anderberg. Markus Gustafsson deltog fullt ut i dagens träning.
  • Seif Kadhim saknades på träningen och är fortfarande uppe i Västerås och provtränar med Syrianska IF.
  • Fredrik Larsson, mittfältare från Ytterby som Sambadefensiv tidigare rapporterat skulle provträna för ÖIS, har tackat nej och kommer inte att provträna.
  • Tommy von Brömssen ska ha varit på Öisgården i förra veckan och rensat ut sina saker.
  • Joakim Olausson syntes även han på Öisgården men var inte med på träningen.
  • Med stor sannolikhet kommer a-laget att flytta fram sina träningstider till kl. 17 från och med nästa vecka, då det nu finns spelare som har jobb som inte kan komma ifrån tidigare.

'En härlig träning på Öisgården (med lite skvaller)' have 28 comments

  1. 15 mars, 2011 @ 19:37 Jacko

    Trevlig rapport! Positioner på de provspelande?

    Svara

    • 15 mars, 2011 @ 19:48 PriMax_ÖIS

      Haha.. du hann före mig. Jag försökte nämligen leta upp detta själv. Björkeryd är försvarare, Stevic är mittfältare men jag vet inte om dem spelar på kanten eller liknande

    • 15 mars, 2011 @ 20:11 Oskar Ängermark

      Stevic ska vara främst en innermittfältare men på dagens tvåmålsspel så fick han ta hand om vänsterkant. Mångsidig mittfältare eller bara Öisigt gjort att låta en mittfältare spela var som helst på mittfältet? Det får ni avgöra.
      Han såg inte helt ovan ut på kanten dock.

  2. 15 mars, 2011 @ 19:54 Yodabul

    Anderberg, Eriksson, Gustafsson, Luka, Peter och Steinthor, är det någon jag har missat eller är det dom som inte kritat kontrakt än?

    Plus Olausson och Hall då om man ska räkna med de två!

    Svara

    • 15 mars, 2011 @ 20:15 Oskar Ängermark

      Sehlström har inte heller kritat på. Får väl se vad som görs med honom med tanke på hans korsbandsskada.

    • 15 mars, 2011 @ 20:19 Håkan Wall

      Mathias Johannesson, Pontus Otterstedt, Mikael Odin också.

    • 15 mars, 2011 @ 20:37 Elfström

      Har Jakob Olsson signerat?

    • 15 mars, 2011 @ 20:39 Håkan Wall

      Nej:(

  3. 15 mars, 2011 @ 20:03 Macky

    Fredrik Larsson från YIS är en kanon bra spelare…Synd att han inte ville provträna…

    Svara

    • 17 mars, 2011 @ 09:59 x-et på räcket

      Lite underligt med tanke på att Ytterby tvingats ställa in träningsmatch mot Oddevold pga att de inte fick ihop fullt lag. Sitter killen och drömmer om Ifk, Gais, Häcken eller annan storklubb?

  4. 15 mars, 2011 @ 20:03 Rude Boy

    Det var inte Danny Persson som var den hemlige Dan? http://www.fotbolltransfers.com/?p=viewNews&id=7592

    Svara

    • 15 mars, 2011 @ 20:12 Oskar Ängermark

      Sorry! Det är Dan Mönell. Du kan läsa lite mer om honom i den edit jag slängde in i texten.
      Dock hade jag gärna sett Mr. Persson på en eller flera träningar med ÖIS.

  5. 15 mars, 2011 @ 20:34 DJ-CJ

    Hur såg de provspelande grabbarna ut?

    (naturligtvis inte några yttre attribut jag söker, utan kvalitet i liret)

    Svara

    • 15 mars, 2011 @ 21:34 Oskar Ängermark

      Svårt att säga faktiskt. Eftermiddagssolen hindrade oss från att få någon bra syn på det hela samtidigt som vi frös. Jag och Håkan är otroligt varmblodiga och fryser så fort det är i närheten av kallt.
      Genoa-David verkade dock ha ganska bra spelsinne och verkade vara duktig på att hitta nya positioner hela tiden. Mer än så kan jag tyvärr inte säga förutom att David Björkeryd är en väldigt bra ytterback. Speciellt för ett lag i Söderettan. Han är verkligen ett bevis på att det inte är spelarnas marknad just nu. Jag ser gärna Björkeryd i ÖIS och det säger jag utan att ha sett honom göra mer än jogga och stretcha idag.

  6. 15 mars, 2011 @ 22:17 timberhochmandie

    Men sluta nu… Alla heter G…David i Göteborg?

    Svara

  7. 15 mars, 2011 @ 23:03 Fredrik

    Björkeryd och Genoa-David låter onekligen intressant. Men om pengarna skall läggas någon stans så är det väl ändå på en anfallare!?

    Svara

    • 15 mars, 2011 @ 23:14 Oskar Ängermark

      Dan Mönell kan, vad jag erfar, spela både innermittfältare och anfallare. Han dängade in fem mål för Utsiktens BK i Division Två i fjol. Innermittfältare ska vara hans naturliga position och då är det inte fy skam tycker jag.

    • 16 mars, 2011 @ 12:51 Rude Boy

      Mönell är 92a så han kan ju vara aktuell även i ”b-laget” dvs juniorerna i juniorallsvenskan.

    • 16 mars, 2011 @ 12:56 Alex u

      Låter ju som ett bra alt till Jakob Olsson, för honom kan man väl nästan räkna bort, tyvärr.

  8. 15 mars, 2011 @ 23:11 Felix

    David Björkeryds syrra går i min klass kan snoka lite imån ;). Har ni hört nått om varför Luka inte har skrivit nytt, är det klubben som inte är säkra på om man vill behålla honom eller är det han som har tackat nej?

    Svara

    • 15 mars, 2011 @ 23:20 Oskar Ängermark

      Snoka på du. Vi hoppas få se mer av honom på fredag. Men jag har sagt det tidigare och jag säger det igen: Björkeryd är en klasspelare med riktigt bra rutin och passar in i den spelstil som Roberto vill spela. Tekniskt, tempo och offensivt. Jag tycker att Björkeryd kan vara en bra värvning. Speciellt då vi egentligen bara har en naturlig ytterback (Bildsköne) med rutin just nu. Visst funkar det bra med Adam och Bildsköne på på högern och vänstern men att få in en till klasspelare som Björkeryd (som är minst(!) lika bra som de andra två) kan inte vara något annat än bra för laget.

      Angående Luka så kan jag bara ge dig en gissning och det är att han just nu ligger längst ner på prio-listan hos ÖIS. Han har inte visat särskilt mycket sen han kom och har inte fått spela särskilt mycket nu på försäsongen heller.
      Antingen så får Luka nöja sig med en väldigt låg lön eller så får han göra som Seif och leta efter en ny klubb.
      Men det är som sagt bara en gissning från min sida.

    • 15 mars, 2011 @ 23:22 Oskar Ängermark

      Just det ja! Björkeryd har väl en ganska bra vänsterfot för frisparkar och hörnor också? Det behöver vi verkligen!

    • 16 mars, 2011 @ 15:30 Ankan

      Någon målskytt verkar han dock inte vara…Ett mål på fyra säsonger.

      http://svenskfotboll.se/superettan/person/?playerid=4248

      Undrar vad han gjorde åren 2006-2007?

    • 16 mars, 2011 @ 15:48 Oskar Ängermark

      Han är trots allt ytterback och då brukar det inte bli alltför många mål :)

      2006 var han i Norge och 2007 spelade han med Qviding i Div. 1, om jag inte är och cyklar i en sjö.
      Det är bara spel i Superettan och Allsvenskan som registreras på svenskfotboll.se tyvärr.

      Här kommer ett litet länktips där anledningen till varför han lämnade Assyriska i förtid kommer fram. Läs kommentarerna också. Det är några som inte direkt gråter över att han lämnar men det är fler som tycker att han var Assyriskas bästa back i fjol. Det säger kanske lite i alla fall.
      http://fotbolltransfers.com/?p=viewNews&id=4335&comments=0

    • 16 mars, 2011 @ 18:03 Rude Boy

      Björkeryd verkar vara en mycket bra spelare för division 1….och vänsterback.

  9. 16 mars, 2011 @ 12:45 bukowski

    nån som scorar kan jag tänka mig,faktiskt!

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se