Inför premiären mot Stångenäs *Uppdaterad*

Äntligen! Gert Fylking har rätt. Äntligen! Imorgon är det match! Imorgon så är den konstigaste offseason som ett fotbollslag någonsin haft i Sverige slut. Just denna helg skiter vi i gamla konkurser, kontraktstjafs, om Gamla Ullevi är en modern åker eller en fotbollsarena eller om vi tycker att Nicolas Sandbergs lila konstgrässkor med rosa ränder är fula. Nu är det tamesjuttsingen premiärmatch. Jäklar vad kul det ska bli!

Motståndaren för (morgon) dagen är alltså Stångenäs, ett division fyra-lag från Brastad. Förra helgen så slog man ut Gunnilse med 4-2 efter att han gjort mål nästan direkt på avspark och sedan kontrollerat matchen med ett lågt och kompakt försvarsspel. Räkna med att de försöker knäcka ÖIS med samma medicin. För att dyrka upp låset till den andra omgången i Svenska Cupen har Roberto Jacobsson och Bengt Kristensson har tagit ut följande trupp till morgondagens drabbning:

Fredrik Andersson
Alexander Bergstedt
Valter Tomaz Jr
Dennis Jonsson
David Leinar
David Björkeryd
Pontus Otterstedt
Jakob Lindström
Jonathan Lindström
Mathias Johannesson
Danny Ervik
Sebastian Johansson
Niclas Elving
Mikael Odin
Luka Mijaljevic
Nicolas Sandberg
Oskar Wallén

Noterbart är att förutom de (vanliga) skadade Adam Eriksson, Markus Anderberg och Felix Sehlström så saknas även Jakob Olsson och Christofer Bengtsson. Jakob är avstängd efter att ha fått en grov utvisning i träningsmatchen mot Halmstad för ett par veckor sedan.  I gengäld så är Fredrik Andersson, Valter Tomaz Jr, David Björkeryd och Mathias Johannesson tillbaka efter skador.

Från tipselit så ser vi att både målvakten Alexander Bergstedt och lill-Lindström, Jakob Lindström tar plats i truppen. Alexander spelade hela tipselits match mot Alingsås idag och hade ingen bra dag på jobbet med fem insläppta mål och Jakob kom in i mitten av andra halvlek och spelade högerback utan att göra något direkt väsen av sig. Jakob har hamnat i allroundkategorin, det s.k. Dominic Yobe-facket, som innebär att han inte får spela på en fast plats i laget. Idag spelade han högerback, i tisdagens internmatch var det vänsterback som gällde och oftast härjar han runt på det centrala mittfältet. Jakob har i alla fall tränat med a-laget denna vecka och när jag pratade med Roberto Jacobsson i tisdags så var han lyrisk över lill-Lindströms insats. Imorgon så blir det nog bara se och lära, men man måste ju börja någonstans!

Startelvan för dagen ser ut som följer:Laguppställningen mot Stångenäs
Att Fredrik Andersson är målvakt är naturligtvis ett självklart val och i backlinjen gör David Björkeryd troligen debut. Han har varit skadad i snart en och en halv vecka och har en bra bit kvar till matchform och frågan är om han är redo för en hel match. Mittlåset med David Leinar och Valter Tomaz Jr är lagledningens förstaval och det innebär att Dennis Jonsson placeras på den ovana högerbacksplatsen. Det ska bli intressant att se hur Dennis klarar av det offensiva spelet som ytterbackarna sannolikt kommer att göra mycket av nu när vi möte ett division fyra-gäng.

Det centrala mittfältet med Sebastian och Danny känns på förhand lika givet som målvaktsvalet och Niclas Elving får ta en kant när backplatserna är fullbelagda. Den sista yttermittfältsplatsen är den mest osäkra platsen på förhand och här har man valt att sätta Jonathan Lindström. Jonte tar platsen i hård konkurrens med framförallt Mathias Johannesson, men även Pontus Otterstedt kan ha funnit i lagledningens tankar. Sannolikt är det Jontes offensiva kreativitet som fällt avgörandet. I anfallet hittar vi Oskar och Nico, ett på förhand ganska givet val. Luka har en bra bit kvar till storformen (trots bra spel i tisdagens internmatch) och att sätta en av anfallarna på en yttermittfältsplats skulle innebära att vi inte skulle ha några offensiva krafter på bänken att byta in. Det vore helt enkelt för stor risk att ta.

Imorgon kl 16.00 vet vi när det är avspark på Brastad Arena. Då börjar allvaret på riktigt för denna säsong, då börjar den tid när en hedervärd förlust är en förlust och inte ett steg i rätt riktning. Bara ett fåtal personer saknas för att Balders Hages buss ska vara knôkfull. Alla ska till matchen. Häng med du också!


'Inför premiären mot Stångenäs *Uppdaterad*' have 53 comments

  1. 26 mars, 2011 @ 20:47 Anklev Ekström

    Adam Eriksson, Markus Anderberg och Felix Sehlström har väl ändå inte kritat kontrakt och kan då inte vara med?

    Svara

    • 26 mars, 2011 @ 23:11 Håkan Wall

      Ingen aning om de har skrivit på något kontrakt eller om de ens blivit erbjudna ett. Däremot vet jag att ingen av dem gjort ett enda fotbollspass i år och inte är med av det skälet. Av de spelare som är med är det rätt många som vi, ÖIS eller någon annan rapporterat har skrivit kontrakt: Luka, Mathias, Pontus, Odin, Jakob Lindström och Alexander Bergstedt. Så Adam och co kan ju mycket väl skrivit kontrakt utan vår vetskap. Det första ÖIS gör när ett kontrakt är skrivet är ju inte att meddela Oskar eller Patrik då tidigare – inte ens när det gäller så viktiga spelare som Jakob Olsson har man skyndat på att göra den informationen offentlig utan det fick jag ta reda på själv. Lite synd egentligen, sånt kan man ju tycka de borde publicera direkt men samtidigt så har de ju ganska mycket att tänka på så vi förlåter dem för denna gång…

  2. 26 mars, 2011 @ 21:03 JD1887

    Varför har man inte tagit upp Julian Stahler i A-truppen?
    Duktig ytter vad jag vet.

    Svara

  3. 26 mars, 2011 @ 22:47 SB

    BH har alltså NÄSTAN en helt full buss…
    http://www.youtube.com/watch?v=3ichQOqbewA Ja, den här videon sammanfattar fortfarande.

    Rykten gör gällande att diverse bönder och fiskare förväntar sig ett nedslag av engagerade supportrar imorgon. Som tur är finns det fortfarande mänskligt material i de rödblåa leden som kan leva upp till det ryktet.

    Svara

    • 26 mars, 2011 @ 22:55 Håkan Wall

      De hade sålt 22 av 28 platser i morse fick jag uppgift om. Det är väl nästan en full buss? Jag antar att du egentligen menar den här länken?
      http://www.youtube.com/watch?v=dQw4w9WgXcQ

    • 26 mars, 2011 @ 23:14 SB

      Ja, jag ifrågasatte knappast faktan i artikeln. Den tror jag på i allra högsta grad. Därav relevansen i min länk.

      28 platser… Fan, då är det bara att köra länken på repeat.

    • 27 mars, 2011 @ 12:17 Håkan Wall

      Ett program om barnsliga varelser i enhetlig klädsel som lever i en egen fantasivärld, den supporterorganisation jag associerar till är inte direkt Balders Hage… Men det kanske finns en dold mening i Teletubbies, jag är lite för gammal för det programmet.

  4. 26 mars, 2011 @ 23:06 Danne

    Det blir liverapportering hoppas jag!?

    Svara

  5. 26 mars, 2011 @ 23:58 1887

    När blev Christian bror med Jonte och Jakob?

    Svara

    • 27 mars, 2011 @ 08:46 Håkan Wall

      Är de inte bröder? Det fick jag förklarat för mig 2009 på en försäsongsmatch av en farbror som stod och pratade med mig och hade långa utläggningar om Ahlafors ungdomsverksamhet. Ok… Men Jonte och Jakob är väl bröder i alla fall?

    • 27 mars, 2011 @ 11:08 Niclas

      Jonte och Jakob är bröder, och har dessutom en till bror som spelar i tipselit yngre/p16.

    • 27 mars, 2011 @ 11:38 Håkan Wall

      Ok, tack! Bra att ni håller koll på mig! :)

  6. 27 mars, 2011 @ 11:34 Felix

    Varför är inte Chrille B me?

    Svara

  7. 27 mars, 2011 @ 11:47 John

    Blir de liverapport ?

    Svara

    • 27 mars, 2011 @ 12:19 Håkan Wall

      Jag vet inte. Det bestäms antagligen vid arenan bara någon kvart innan start. Gissningsvis nej.

    • 27 mars, 2011 @ 12:24 John

      synd, har inte SAIS nån rapportering från deras ”största match i historien” ? ;)

  8. 27 mars, 2011 @ 12:36 Andreas

    Så härligt att säsongen äntligen startar på allvar!

    Men skall det verkligen behöva gå så långt som att behöva spela Dennis på högerbacken för att desperat kunna hålla fast vid 4-4-2? Det är nästan skrattretande hur RoB håller fast vid långbollarnas förlovade formation oavsett vilka de 11 bästa spelarna för dagen är.

    Så här kan vi t.ex. ställa upp i 4-2-3-1 med samma 11 gubbar:
    Fredrik
    Jonathan-Leinar-Dennis-Björkeryd
    Valter-Danny
    Nico-Seb-Elving
    Wallén

    Denna uppställning ger en mycket bättre centrallinje och tajtare mellan lagdelarna vilket ger bättre förutsättningar för ett snabbt och bra passningsspel.
    Man får väl trösta sig med att individuell skicklighet troligen avgör dagens match och inte vilken formation vi använder oss av, så jag gissar ändå på 5-0 till ÖIS och hattrick av Leinar!

    Svara

    • 27 mars, 2011 @ 13:34 Oskar Ängermark

      Jag måste säga att jag på något vis gillar den där formationen mot just ett gäng som SAIS.

      De kommer försöka leva på kontringar och därför behöver vi inte ha de mest försvarande ytterbackarna och då kan jag tänka mig att Nico agerar som en extra forward på sin kant med Jonte högt upp på sin kant för att slå sköna passar och inlägg.

      Dock fungerar Jonte bara mot just ett sånt här gäng som ytterback. Men mot lite bättre gäng skulle man bara kunna byta plats på Jonte och Elving.

      För er som inte vet det så har Jonte sett oförskämt bra ut den senaste tiden. I’m just saying…

  9. 27 mars, 2011 @ 13:08 Sushi

    Hoppas på liverapport :)

    Svara

  10. 27 mars, 2011 @ 14:45 Oskar Ängermark

    Det blir ingen liverapportering kan jag säga. Snöblandat regn och en arena utan läktare och tak förstör det hela.

    Svara

  11. 27 mars, 2011 @ 14:57 Karlsson

    Om någon åtminstone kunde rapportera målen förslagsvis via mobil här i kommentar fältet så vore nog många lyckliga

    Svara

    • 27 mars, 2011 @ 15:41 Felix

      Hade vart grymt!

    • 27 mars, 2011 @ 15:51 Eric

      Skulle vara oerhört uppskattat, så man slipper att sitta här i total ovisshet.

  12. 27 mars, 2011 @ 16:30 Hasta La Vista

    Hur går det för hjältarna?

    Svara

    • 27 mars, 2011 @ 16:31 1887Orgryte

      Vi leder tydligen med 1-0 enligt SMS, vet inte vem som gjorde målet

    • 27 mars, 2011 @ 16:36 Hasta La Vista

      Härligt! Sjuk abstinens man har nu. Fortsätt att rapportera om ngt händer? :-)

    • 27 mars, 2011 @ 16:39 1887Orgryte

      Så fort jag får SMS så kommer jag lägga upp info

  13. 27 mars, 2011 @ 16:49 Magnus

    Händer det nåt?

    Svara

  14. 27 mars, 2011 @ 17:16 1887Orgryte

    1-0 i halvlek och riktigt dåligt väder

    Svara

    • 27 mars, 2011 @ 17:20 nytko

      0-1 hoppas jag väl va?

    • 27 mars, 2011 @ 17:23 crowax

      Ja 0-1, när inte lagen står framför resultatet är det helt ok att skriva 1-0 trots att ÖIS är bortalag. Det är ändå ett ÖIS-forum du befinner dig på, så tror du fattar. :)

    • 27 mars, 2011 @ 17:38 nytko

      Man måste vara helt säker! : )

    • 27 mars, 2011 @ 17:24 1887Orgryte

      Stämmer, vana trogen så har jag ÖIS först

    • 27 mars, 2011 @ 17:32 Felix

      Fortfarande ingen info om målskytten?

  15. 27 mars, 2011 @ 17:58 1887Orgryte

    1-0 till ÖIS och slut, Elving gjorde målet

    Svara

    • 27 mars, 2011 @ 18:06 Jacko

      Skönt med seger men 1-0 mot ett lag från div 4 låter inte som en klang och jubelföreställning. Hade varit skoj med ett derby i nästa omgång…

  16. 27 mars, 2011 @ 17:59 JD1887

    Jaa, fan va gött! :D

    Svara

  17. 27 mars, 2011 @ 18:04 Felix

    Grymt!

    Svara

  18. 27 mars, 2011 @ 18:14 Tjuvnyp

    Godis!

    Svara

  19. 27 mars, 2011 @ 18:25 Gäst

    Vilken skitmatch, men härligt med seger!

    Lite korta grejer;

    Nico brände 5-6 fria lägen — helt galet. Jonte drog 6 raka hörnor bakom målet. Wallén blev varnad för filmning när han skulle fått straff. Johannesson blev utvisad i 89e men var ruggigt bra innan dess. elving var bäst på plan och satte målet säkert efter att Wallén kämpat fram bollen i 8e min. mycket varningar. Björkeryd såg mkt bra ut, stor och trygg och säker med en bra vänster. Han, seb och valter gick ut i halvlek mot chris, pontus och johannesson. Målvakts fredrik såg osäker ut, men fullt förståeligt, fick en rad tuffa bakåtpassningar..

    Det var sjukt dåligt väder så inget kan väl egentligen sägas..

    Svara

    • 27 mars, 2011 @ 18:47 JD1887

      5-6 frilägen?! Lägg av, så dååligt, minst hälften ska ju vara i mål tycker man ju…
      6 hörnor bakom mål? Efter 3 borde han ju bytt med nån annan?

      Annars så var det väl bra att ÖIS vann för första gången i år :)

    • 27 mars, 2011 @ 18:54 Jacko

      Målskyttet kommer vara det stora problemet denna säsongen. Tycker man borde säga tack och hej till Steine och MarGus och låta det löneutrymmet gå till en riktig striker!

    • 27 mars, 2011 @ 19:05 nytko

      Och var fasen skall man hitta den strikern någonstans så här när vi snart går in i april?

      Men jag förstår vad du menar.

      Nico kommer ju aldrig att bli någonting så mycket han missar.

    • 27 mars, 2011 @ 19:11 John

      HAnnes Sigurdsson ;)

    • 27 mars, 2011 @ 19:20 nytko

      Lite realistiska får vi väl ändå vara ; )

    • 27 mars, 2011 @ 19:41 John

      Han e kontraktslös och har ännu inte hittat nån klubb så varför inte ? ;)

    • 27 mars, 2011 @ 20:04 Felix

      Det hade vart så jävla grymt, men kanske inte helt realistiskt, men vem vet?

      Annars så tycker jag att man borde ge Valon Gashi en chans, jag vet inte hur mycket förtroende man ska ge nico för att han ska lyckas.

    • 27 mars, 2011 @ 23:24 Tjuvnyp

      Håller med. Hellre en anfallare än spelare som inte vill signa…

  20. 27 mars, 2011 @ 18:34 Karlsson

    När lottas nästa omgång?

    Svara

    • 27 mars, 2011 @ 18:54 simon

      Tror omgång två lottas under vecka 13, (alltså denna vecka som kommer)

  21. 27 mars, 2011 @ 19:47 Cyban

    Sicket jävla väder, Nico hade väl en boll på mållinjen ungefär? Han skulle bara placera in bollen men gjorde de för löst så bollen fastnade precis innan mållinjen.

    Svara

  22. 27 mars, 2011 @ 20:15 John

    Skriv kontrakt med Peter.

    Dessutom minst två av Hannes Sigurdsson, Valon Gashi, Steine, Margus.

    Och till sist upp med Joakim Hall, Jakob Lindström, Joakim Olausson och ev. Alexander Bergstedt till seniortruppen.

    Dessa plus de nuvarande spelarna skulle ge en fullt duglig trupp för Division 1.

    Svara

    • 27 mars, 2011 @ 23:15 JD1887

      Låter helt perfekt, superettan nästa!


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se