Sebastian Johansson: Det är roligt att spela fotboll igen

På tisdagsträningen så lyste solen och vädret påminde om den vår vi alla tror finns i Göteborg men normalt aldrig får se pga allt regn. När vi fick oss ett snack med mittfältsgeneralen Sebastian Johansson så visade det sig att det inte bara vädret som var positivt. Kan det vara så att vårkänslorna är på gång inom ÖIS?

Du har skrivit på ett nytt kontrakt för ÖIS. Kan du berätta lite hur dina tankegångar har gått här under hösten och vintern – i höstas ville ÖIS ju sälja dig.

Ja, men det var ju ingen klubb som ville köpa mig. Så enkelt var det. Ju längre tiden led och det kom in nytt folk i ÖIS, så tyckte jag det blev väldigt intressant faktiskt. Jag gillar de nya killarna som tagit över samtidigt som jag känner en väldig revanschlust gentemot förra säsongen. Jag har fortfarande väldigt mycket mer att ge och jag vill gärna visa det. Jag tror faktiskt också att vi kan få ihop ett bra lag och det gör ju sitt till. Så här sugen på att spela har jag inte varit på flera år faktiskt.

Känner ni spelare av att det blivit något nytt i och med den nya styrelsen?

Nej, inte direkt egentligen. Det vi känner av mest är den nye tränaren. Det andra visar sig nog mer på lite sikt kan jag tänka mig.

Ny tränare igen då med Roberto, något annat som du tycker blivit annorlunda förutom att det är mer boll och mindre fysträning?

Ja det har det blivit faktiskt. Jag gillar Robertos filosofi, åtminstone det jag sett hittills i alla fall. Det är mycket boll och bra träningar och bra fart. Jag tror vi kan utveckla vårt passningsspel och vårt eget spel i år. Jag har faktiskt bara positivt att säga om honom än så länge faktiskt.

Hur ser du på stämningen i truppen? Var det som lägst i samband med konkursen?

Det är klart att det var tungt, det var tungt för alla som jobbar här. Både spelare och ledare. Det går inte att komma ifrån och det satte sig förstås på psyket. Det var inte så jäkla kul att spela fotboll just då, det får jag faktiskt erkänna. Det visade sig också i några matcher tycker jag, som när vi var i Jönköping. Där var det egentligen ingen som hade någon lust att ens spela tror jag faktiskt.

Det talades om något strul med försäkringar bland annat.

Ja precis, men allt efter som tycker jag att det har blivit ganska bra stämning. Det enda som ska på plats nu är väl att vi ska spika truppen. De som är här ska vilja vara här, inte bara för att de inte har någon annanstans att spela. Så vi kan svetsa samman gruppen och börja bygga ett lag.

Det känns som om laget gått fram ganska mycket sedan första träningsmatchen i Jönköping.

Ska vi vara ärliga så kan vi stryka den matchen. Första matchen var egentligen Ljungskile, därifrån kan vi börja räkna tycker jag. Jag tycker det går åt rätt håll, vi har lite problem att göra mål men senast så skapade vi en del chanser så förhoppningsvis så löser det sig också.

Hur ser du på division 1? Du kommer ju ändå från en annan nivå från början så att säga.

Ja, det går fort utför faktiskt (skratt). Jag är ganska prestigelös. Som jag sa innan så är jag väldigt inspirerad inför den här säsongen, jag tycker kroppen känns bättre än den gjort någonsin faktiskt. Det ska bli väldigt kul att spela, sedan skiter jag i om det är division ett eller Superettan. Det är roligt att spela fotboll igen, det var det inte förra året. Jag är och tacksam för det.

Okej, en avslutningsfråga: Vad tror du om att spela matcherna på Öisgården?

Det kan nog bli bra faktiskt! Det låter som en kul idé, speciellt med tanke på den ekonomiska situationen. Om klubben kan spara tre miljoner så tror jag det är väldigt bra och sportsligt tror jag även att det kan vara bra. Om planen håller för både träning och matcher så tror och hoppas jag på det. Och att supportrarna hittar hit också!

Janne Andersson talade förra året om att det var ett handikapp att inte få träna på sin hemmaplan, är det något som du tror kan bli en fördel med Öisgården?

Ja, det tror jag. Eller ja… Det är nog väldigt marginellt kanske. Det är nog svårt att mäta, men det är nog ingen nackdel i alla fall.


'Sebastian Johansson: Det är roligt att spela fotboll igen' have 31 comments

  1. 16 mars, 2011 @ 14:28 nytko

    Härligt Seb!

    Svara

  2. 16 mars, 2011 @ 14:51 Oskar Ängermark

    Inte för att det har så mycket med Seb att göra men Anklev verkar ha det gött:

    http://www.bkhacken.se/index.php/2011/03/hacken-tv-fran-miami-4/

    Svara

    • 16 mars, 2011 @ 15:04 Anonym

      Fuck Anklev! Han är en wuss!!! Ligga och lata sig i Miami när hans klubb behöver honom. Svagt! ;-)

    • 16 mars, 2011 @ 16:39 Edwin

      Jävla GothiaCup pengar ! ÖIS kanske på sin höjd kan åka på träningsläger ut till Billdal.. Ja ja, bättre än Hisingen I guess? Franescca var ju dock go, undra om Björn löser.

      Men för att inte gå helt OT ne, skönt att Sebbe känns så på ”g” eller vad man nu ska säga.

    • 16 mars, 2011 @ 17:35 Markus B

      Jag har inget emot att anklev lämnade Öis, jag tycker att det är förståligt med tanke på situationen. Dock tycker jag att det är dåligt att han gör repotage mm för häcken när han var en sådan frontfigur i Öis.

    • 16 mars, 2011 @ 17:50 Alex u

      Han gillar ju musik, så ska beskriva känslorna för honom nu med en låt… Hammerfall – Renegade! ”comiting the ultimate sin”

  3. 16 mars, 2011 @ 15:33 Anonym

    Seb ar sa grym! Han har precis den installningen som kan fa vemsomhlst att ga hur langt som helst. En bra kombination av odmjukhet , skills och ledarskap. Att han sedan kan bidra med positiv energi ar som gradde pa moset :D

    Svara

  4. 16 mars, 2011 @ 16:18 Anonym

    Ni Göteborgare behöver Ulricehamnsanda som visar vägen i år. Heja på Sebbe.

    Svara

    • 16 mars, 2011 @ 22:00 Martini

      Aaach. Är Seb från Uschlehamn? ;-)

    • 17 mars, 2011 @ 11:05 Anonym

      Ja där är han född och hans fotbollsbana börja där i IFK Ulricehamn och gått fotbollsgymnasium innan han gav sig ut i ”stora världen”.

  5. 16 mars, 2011 @ 18:07 Fredrik Federgay

    Intressant att Ankan hade Uhl-sport tofflor iaf, har Röv inte råd med tofflor?
    Kontraktsbrott antagligen, var anmäler jag?

    Svara

    • 16 mars, 2011 @ 18:27 Edwin

      Tänkte också på det! Den dagen han lämnade ÖIS borde han lämnat till baka tofflorna

    • 16 mars, 2011 @ 19:21 Anonym

      Såg en bild i tidningen när george mourad hade blåvitthandskar på bänken i holland, så de e tydligen inte bara våra grannar på hisingen som har det knapert (läs: snåla i häckens fall)

    • 17 mars, 2011 @ 14:30 Garotta de Ansjovis!

      Undrar om det är fler saker han ”glömt” att lämna igen, skulle inte förvåna om Röv uppmanar spelare dom ”köper” att ta så mycket material som möjligt. Typiskt Tattarön! Jag bor där själv sedan ngra år… (dock ej kriminell eller pundare) RÖVarmentalitet!

  6. 16 mars, 2011 @ 21:22 Anonym

    Är det inte så att efter Ängelholmsmatchen så är det tävlingspremiär helgen efter i Svenska cupen då Öis i nuläget inte har någon match inplanerad?

    Eller är jag ute och cyklar… Nej för det är halt… Men jag undrar fortfarande…

    Svara

    • 16 mars, 2011 @ 21:27 Edwin

      Det är som du säger Svenska Cupen är den 27 och Ängelholm nu till helgen. Problemet är inte att det är halt, inte längre i alla fall utan att det är förbannat mycket grus på vägarna. Tror fanimej att jag ska böra promenera.

  7. 17 mars, 2011 @ 00:44 Andreas

    Seb inspirerad, så gött, vilken vår!

    Jag skulle gärna se Seb mer delaktig i det offensiva spelet, speciellt med tanke på hur bra han var senast och att vi var så ofarliga framåt trots stort spelövertag.
    Tänk er Seb vinna, hålla i och fördela bollen strax utanför motståndarnas straffområde. Några härliga glidtacklingar och skott därtill så kan vi omöjligt misslyckas med att göra mål.

    Han passar inte som forward, löpandes mycket utan boll, så jag skulle istället föredra honom som riktigt offensiv mittfältare med enda defensiva uppgift att förstöra motståndarnas speluppbyggnad genom att jaga skiten ur deras defensiva fältare.
    Det var precis denna uppgift vi misslyckades med i första halvleken senast och som knapphändigt reparerades i andra med hjälp av en ”andreforward”, ett verkligen helmysko koncept.

    Jag är övertygad om att Seb skulle lyfta sig ännu mer i t.ex. denna elva (4-2-3-1):
    Peter
    Bengtsson-Leinar-Valter-Adam
    Johannesson-Danny
    Anderberg-Seb-Jakob
    Wallén

    Denna elva har fullt tillräcklig med rutin defensivt för att låta Seb kliva upp ett steg.
    Personligen tycker jag inte heller vi har råd med 2 valpiga forwards på plan samtidigt när vi knappt har 1 fullgod forward i truppen, men det kanske bättrar sig framåt seriestarten.

    5-0 mot Ängelholm och hattrick av Seb!

    Svara

    • 17 mars, 2011 @ 08:28 Håkan Wall

      Du har precis beskrivit exakt det uppdrag som Seb hade under första halvan av 2010 när vi fortfarande spelade 4-4-2 med bara en defensiv mittfältare. Jag tycker att det resultatet talade för sig själv och röstar nej tack till att utnyttja Sebban som offensiv mittfältare.

    • 17 mars, 2011 @ 20:44 DrJonas

      Hmmm, man vänder kappan efter vinden Håkan? Var du inte en häftig förespråkare av Seb som off mitt? Gött att du ändrat dig iaf. Vad tycker du om MarGus? Skicka iväg, eller satsa stenhårt på? Gissa min hållning. ; )
      En helt annan sak. Hur ser planen ut på öisgården – kommer den hålla för träning o matcher?

      Keep it up! Ni e grymma

    • 17 mars, 2011 @ 21:03 Håkan Wall

      Nja, nu minns du lite fel. Jag var en förespråkare av Pavel som defensiv mittfältare och att Mellqvist och Margus skulle ta den offensiva rollen. Inte Sebban.

    • 17 mars, 2011 @ 21:40 DrJonas

      Ja så vad det. Har minne som en guldfisk. Illa. Ursäkta mig!

      Hur ser planen ut då? Den brukar inte vara tiptop…?

    • 17 mars, 2011 @ 21:52 Oskar Ängermark

      När jag var på Öisgården tidigare idag så nämnde Hans Björnestöl (materialförvaltare) planen och sa att den såg bra ut i år och kommer vara redo för premiären. De ska dock försöka byta plats på matcherna mot Skövde och på så sätt skjuta upp premiären för säkerhets skull.

    • 17 mars, 2011 @ 21:55 Håkan Wall

      Gräsplanen på Öisgården? Den ser tråkigt gul ut, som vilken random gräsmatta som helst just nu. Sedan låg det någon form av markduk som täckte målvaktsboxen på sidan närmast konstgräset. Oklart varför. Det är klart att man tittar på planen och tänker att den aldrig blir klar i tid, men blir det 10 grader och sol i tre dagar så blir väl den grön igen som alltid. Med tanke på GU förra året så kan det inte bli sämre iaf…

    • 17 mars, 2011 @ 23:25 Tomas Levin

      Man ska lägga premiären i Skövde?

    • 18 mars, 2011 @ 00:09 Oskar Ängermark

      Det snackas om det men tydligen så är inte förbundet så glada för att man byter speldatum hit och dit. Vi får se helt enkelt.

    • 18 mars, 2011 @ 07:53 Håkan Wall

      Ni borde ringa och säga att ni är från TV4 och vill tv-sända matchen, då flyttas den på fem röda…

  8. 17 mars, 2011 @ 06:45 Anonym

    Leinar som anfallare? Det vore något :)

    Svara

  9. 17 mars, 2011 @ 18:52 Garotta de Ansjovis!

    Tänk om vi hade 11 Leinar…

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se