Framtiden för Sambadefensiv

Som de flesta nog har noterat så har den här bloggen drabbats av ett flertal tunga avbräck på sista tiden. Av olika anledningar har såväl Martin Johansson som Håkan Wall, Johan Gellerman och Mikael Carlsson hoppat av. (Var och en av dem har sina egna personliga skäl, det är alltså inget kollektivt strömhopp det rör sig om.) Vad vi förstår (även om vi förstås hoppas något annat!) så kommer ingen av dessa att skriva något mer för Sambadefensiv. Dessutom har ju Oskar Ängermark rekryterats att sköta ÖIS officiella sida, och skriver därmed heller inget för Sambadefensiv tills vidare. Här har vi dock vissa förhoppningar om en återkomst så småningom.

Vi är några kvar i redaktionen, men det är mest sådana som har råddat med det tekniska bakom kulisserna och/eller som klämmer ur sig kanske någon text i månaden. Undantaget är Tomas Levin, som dessbättre är villig att fortsätta med sina uppskattade intervjuer och även en eller annan matchrapport. Men den stora massan av texter här har ju skrivits av Martin, Håkan och Oskar, och alla dessa är alltså borta.

Frågan är nu hur, eller ens om, Sambadefensiv kan resa sig från den här smällen. Att den här bloggen har varit uppskattad tror vi oss ha förstått, så det är nog fler än bara redaktionen som skulle tycka att det vore synd om den lades ned. Och även vi som skriver sällan vill ju gärna ha någonstans att publicera våra alster när andan väl faller på.

Första steget måste därför bli att gå ut med en allmän förfrågan. Finns det någon där ute som skulle ha lust att vara med och skriva för Sambadefensiv? Alla typer av ÖIS-skriverier är välkomna: Träningsrapporter, införtexter, matchrapporter, reserapporter, intervjuer, krönikor… you name it.

Det är alltid lite obekvämt att gå ut och ”rekrytera på öppna marknaden” så här. I idealfallet vill man hellre handplocka folk som man känner eller åtminstone känner till, som i någon form redan har visat att de kan skriva och hålla en god ton. Annars riskerar man att hamna i den mycket jobbiga situationen att behöva säga nej till folk. Hur säger man till exempel åt någon glad fjortonåring som spritter av energi och god vilja att hans skrivande tyvärr inte riktigt håller måttet än, att han får komma tillbaka om några år? Eller hur undviker man att ens nye skribent visar sig vara en skrivlysten huligan som vill rapportera om senaste ”matchen” i grusgropen mot Bunkeflo Pucklers? Jag menar, vi vill ha högt i tak på Sambadefensiv, men det finns ändå gränser. Och bloggen har dessutom arbetat upp ett rykte som en sida av klass, och det renomméet tänker vi vara rädda om. Vi lägger hellre ner än att tumma på kvaliteten.

Men vi har inte lyxen att kunna handplocka folk just nu. Var och en som vill vara med och skriva, vare sig vi känner dig eller inte, är därför hjärtligt välkommen att höra av sig! Vi lovar inte att tacka ja, men vi lovar att vara tacksamma för det visade intresset. Skulle du ha visat upp skrivarfärdigheter tidigare, kanske rent av i form av en förtroendeingivande samling välskrivna kommentarer här på bloggen eller på vårt forum, så är det förstås ett plus, men alla ansökningar mottas med öppna armar. Adressen är kontakt@sambadefensiv.se.

(Vi kan för övrigt meddela att bevakningen av den adressen har ramlat lite mellan stolarna i samband med avhoppen, så om någon redan mailat men inte fått svar beror det på det. Vi skall försöka beta av mailskörden allt eftersom. Inkorgen är, ser vi nu, full av onödiga automatmail som tydligen skickas för varje kommentar som skrivs, men där kanske göms lite annat också…)

* * * * *

Och om vi inte hittar några nya skribenter? Vad gör vi då?

Ja, vad tycker ni läsare? Är det värt att ha kvar bloggen om den levererar kanske någon text eller två i veckan, snarare än dito om dagen som det har varit under glansdagarna? Eller slutar ni besöka oss då, så att vi lika gärna kan dra ur sladden?

Och vad tycker ni om forumet, är det värt något att ha det kvar? Det har inte varit särskilt välbesökt hittills, men med färre blogginlägg att kommentera kanske ni vill diskutera där istället? Där kan man ju till exempel skapa en tråd för varje match, så att man kan diskutera den även de gånger det inte finns något inlägg att knyta kommentarerna till.

Allt det gamla materialet på bloggen, finns det något intresse av det? Om vi lägger ner bloggen, skulle ni se något värde i att de gamla texterna ligger kvar? Det kostar inga jätteslantar att hålla adressen och webhotellet vid liv, men det innebär ju ändå en viss utgift och en viss administration.

Ordet är fritt!


'Framtiden för Sambadefensiv' have 67 comments

  1. 15 april, 2011 @ 17:25 John

    Tycker att vi ska försöka få in lite nytt folk.

    Svara

  2. 15 april, 2011 @ 17:25 Anonym

    Armin Samandi som tidigare skrev på Svenska Fans kanske kan vara intressant.

    Svara

    • 15 april, 2011 @ 17:49 Anton

      Nej va?!

    • 15 april, 2011 @ 21:26 Ormen

      Ja!
      Sen tar vi in Ulrika som halvtidsunderhållare tillsammans med Lars Lagerbäck. Fan vad bra!

      ….

      ….

      Fan heller.

  3. 15 april, 2011 @ 17:33 ÖIS 1994

    Helst av ser jag ju att det kommer in ett par nya skribenter som täcker upp efter Håkan, Oskar, Johan m.fl. Skulle det mot förmodan inte dyka upp någon som är intresserad (och som håller måttet som skribent) så tycker jag, precis som ni frågar i slutet av inlägget, att bloggen skall ligga kvar och att det skrivs ett par inlägg i veckan. Även om det då inte skulle bli som förr – så skulle det iallafall bli någonting i ÖIS-väg att läsa om, vilket jag tror att varenda ÖIS:are vill ha.

    Keep on going, Sambadefensiv!

    Svara

  4. 15 april, 2011 @ 17:45 Göran, Sthlm

    Skönt med ett livstecken även om det verkar vara ett förestående dödsbud. Oerhört snopet när sidan som gick från klarhet till klarhet plötsligt tvärdog. Strömavhopp eller inte, precis när säsongen som kan bli en kultsäsong men samtidigt en säsong som blir svårare att följa i media än på länge. När ÖIS låg i SE förra året var det ett antal TV-matcher och serien var naturligtvis av riksintresse. I år är det mer regionalt intresse, inga tv-sändningar och antagligen inga radiosändningar heller. I detta läge hoppades jag på att Sambadefensivs skarpa pennor skulle fylla en stor lucka.

    Hur kunde det bli så här? Helt oväntat var det kanske ändå inte. Ideella krafter tröttnar förr eller senare men det är klart jag är nyfiken på varför de tre musketörerna slutar samtidigt. Det lär inte klarläggas och är väl så som Magnus och Johan har antytt, andra saker har kommit emellan, andra saker har blivit viktigare.

    Svara

    • 15 april, 2011 @ 17:54 Göran, Sthlm

      En from önskan nu är att Magnus och Tomas och andra inblandade kan hålla visst liv i sidan och exempelvis leverera en matchrapport och kanske någon enstaka intervju eller krönika. Om sidan lever kvar ökar kanske chansen att någon av avhopparna återvänder när det börjar klia i fingrarna igen. Det var synd att sidan inte hann få något erkännande i sportsverige. Sidan borde ha uppmärksammats, den förtjänade det. Tyckte den höll hög sverigeelitklass.

      Nu kommer forumet att bli mycket viktigare och jag måste bara lära mig att använda det på ett bättre sätt. Har tyckt att det varit någon eller några knapptryckningar för mycket för att hitta rätt där men jag får lära mig nu. Snälla lägg inte ner forumet. Jag lovar inte att bidra med något vettigt där, känns som att jag är för långt från ÖIS-centrum men jag ska i alla fall skriva en eller annan förvirrad tanke där.

      OT: Magnus bor du i Partille nu?

    • 15 april, 2011 @ 18:03 Magnus Börjesson

      Några enstaka texter blir det nog från mig, men definitivt inte som i fornstora dar. Det har jag inte tid, eller ärligt talat heller lust, med.

      OT: Nej, men jag jobbar där. :) Fast inte länge till, jag är på väg att byta jobb – vilket också är en faktor som kan tänkas begränsa mitt skrivande.

    • 15 april, 2011 @ 18:01 Magnus Börjesson

      Herrarna har motiverat sig lite grann internt, men det publicerar jag förstås inte. Jag tycker att de var och en själva får förklara precis så mycket eller så lite de vill av sina anledningar, till exempel som kommentarer här. Jag kan bara säga att det inte föreligger någon enskild anledning som orsakat avhoppen, utan alla har sina egna skäl. Martin var först (om vi inte räknar Oskars ”förräderi” :)), och när Mr Sambadefensiv himself plötsligt försvann så bidrog det säkert till att övriga också började fundera över sin situation.

  5. 15 april, 2011 @ 18:02 För kort som målvakt

    För mig som Öisare i Stockholm har Sambadefensiv varit en ovärderlig informationskälla. Ingen annanstans har jag fått så aktuell information presenterat på ett sådant trovärdigt sätt som här.

    Det känns oerhört ledsamt att behöva skiljas från MJ, HW, JG och MC, personer som jag har arbetat upp ett förhållande med/till, låt vara för att det har varit ensidigt. Alla fyra har på ett eget och individuellt sätt bjudit på sig själv i en omfattning som man absolut inte kan kräva eller förvänta sig. Stort tack ska ni ha alla fyra.

    Frågan om lägga ner SD eller att ”skära ner” är svår. Om kvalitén hålls uppe är en eller ett par inlägg vecka helt klart godkänt för min del. Med förståelse för hur mycket en blogg av SDs kaliber kräver oroar jag mig dock för att bloggen skall dö sotdöden. Då är en snabb avlivning att föredra.

    Svara

  6. 15 april, 2011 @ 18:19 JD1887

    Det är en väldigt svår fråga att diskutera om. Om det skulle komma upp några inlägg i veckan räcker det ju. OM man håller kvar kvalitén som varit. Dessutom finns det säkert några engagerade Öisare på västkusten som gärna skulle vilja skriva. Kanske ska fråga lite på dom olika supporterföreningarna i öis, som inferno örgryte, fanatics osv. Några måste ju säkert vilja skriva matchrapporter iaf.

    Det värsta scenariot hade ju vart att dra ut sladden på denna underbara sida där man 4-5 gånger dagligen tittar in på.

    Jag tycker spontant utan att verkligen ha funderat på det, att ni kör på och fortsätter med det otroliga arbete ni gör. Dessutom tror jag dom flesta vill ha kvar forumet där man alltid kan läsa rykten osv.

    Kämpa på gubbar! Jag hade gärna hjälpt till om jag kunde!

    Svara

  7. 15 april, 2011 @ 18:55 ois

    nyfiken på varför de tre musketörerna slutar samtidigt

    Svara

  8. 15 april, 2011 @ 18:58 Alex u

    Lägg varken ner sidan eller forumet! Förstår inte att jag klarat mig utan Sambadefensiv innan dess födsel. Det räcker med ett par texter i veckan, tills vidare. för man vet ju inte när 14- åringen blivit 15 och mogen nog att blogga på världens bästa blogg. Dessutom kan jag tänka mig att det trillar in en och annan gästkrönika, när redaktionen försvagats.
    Kan man inte locka över svenskaFans skribenter? Det känns onödigt jobbig att ha 2 st bloggar om öis. Speciellt eftersom båda verkar ha knapert med skribenter.

    Skam Den Som Ger Sig!

    Vi behöver er! Även om det bara blir en liten mängd!

    Svara

  9. 15 april, 2011 @ 19:19 Johannes

    LÄGG INTE NER! Sambadefensiv.se är helt klart den bästa sidan och så tycker jag de ska förbli! försök få in lite folk och fart på sidan igen, annars så skriv någon gång i veckan, lite är bättre än inget!

    Svara

  10. 15 april, 2011 @ 19:22 Richard

    Tycker inte Sambadefensiv ska läggas ner, Jag nöjer mig sånt fall med någon text i veckan!

    Tack för ett bra jobb, Alla Inblandande!

    Svara

  11. 15 april, 2011 @ 19:53 Anonym

    Som utsocknes har Sambadefesiven varit mycket värdefull, jag hoppas att det finns någon som vill ta vid. Jag gillar att det funnit ett vårda linje, Har fullkomligt älskat Martins målande texter jag kommer sakna dem. Ibland har man fått säg ett mycket gott skratt när någon svarat med en go kommenter. Det känns som det funnits en kommunikation mellan oss supporter även om man inte sitter på samma läktere eller känner varandra. Sambadefensiv har verkligen varit något extra och jag hoppas någon vill fortsätta i Martins och de övriga grabbars anda.

    Svara

    • 15 april, 2011 @ 20:48 x-et på räcket

      Kan bara hålla med, för oss utanför närområdet är Sambadefensiv helt ovärderligt bra att kasta blickarna mot!
      Hade mer än gärna bidragit med texter – viss vana finns sedan tidigare, men är osäker på hurpass relevant och regelbundet jag kan bidra – dessvärre känner jag att mina tankar kring krönikor lätt fastnar i samma banor, konstant:/.

  12. 15 april, 2011 @ 20:11 Yodabul

    Behåll texterna, skriv då och då, håll forumet uppe! Skulle dock gärna se någon avskedstext från exempelvis Martin eller Håkan som skrivit mycket inför framtiden.

    Dock är det så att flera av Svenska Fans skribenter håller rätt hög klass. Skulle inte deras texter kunna publiceras här också? Och att man därefter kan kommentera dem, vilket skapar diskussioner som inte nås lika lätt på SF!

    Vore kanon, dör diskussionen försvinner tankar om framtiden och ideér som är väldigt viktiga att få ut, det är enklare än att maila, länge leve Sambadefensiv!

    Svara

  13. 15 april, 2011 @ 20:15 Magnus

    Jag har sagt det förr, och jag säger det mer än gärna en gång till. Sambadefensiv är det bästa som hänt ÖIS under 2000-talet!
    Det vore en stor sorg om SD skulle dö, och jag sållar mig till skaran av läsare som ser att sidan fortlever, även om det blir sparsamt med inlägg.

    Svara

    • 15 april, 2011 @ 21:55 nytko

      +1

    • 15 april, 2011 @ 22:34 Black Francis

      SD är inte det bästa som hänt Öis under 2000-talet. Däremot är Martin J det tredje bästa som hänt Öis under 2000-talet. Om inte Martin skriver längre är det inte SD och då kan det lika gärna kvitta. Bättre att de som har tid och lust lägger energin gemensamt på svenskafans istället för att sprida ut det.

  14. 15 april, 2011 @ 20:32 Garotta de Ansjovis!

    Hellre nånting än ingenting… Kanske på resans gång , ngra nya skribenter dyker upp…

    Svara

  15. 15 april, 2011 @ 21:47 Jowass

    Kan bara hålla med vad de flesta redan har skrivit. Försök håll igång grejen vem vet hur stort det blir när vi vandrar uppåt i systemen igen. Höll på att få abstinens när det var helt dött här i några dagar. Har tom bläddrat en del i forumet och det brukade jag inte göra förut.

    Svara

  16. 15 april, 2011 @ 22:26 Felix

    Håller med de flesta behåll bloggen och hellre ett inlägg då och då än inget alls!

    Svara

    • 15 april, 2011 @ 23:21 Tjuvnyp

      Ja. Även om det är extremt sällsamma inlägg. Vi lär alla hitta tillbaka – även om besöksfrekvensen trubbas av lite till mans om texterna inte uppdateras lika ofta.

      Vi är trots allt väldigt långt ner i seriesystemet och kravlar. Tror det blir betydligt enklare att skaffa sig kraft, tid, ork och duktiga skribenter när vi börjar vår vandring uppåt igen.

      Den här sidan är så välskriven att det vore djupt tragiskt ifall den försvann helt. Ett litet kulturarv redan. Fantastiskt jobbat gubbar!!

      Svenska fans är FANTV och reportage, på svenska, om våra favoritklubbar utomlands. Klubbsidorna om svenska lag är väl bra i vissa fall. Men mer ett samlingsforum där man läser om andra klubbar än sin egen.

      Det är ganska långt till den typ av texter som publicerats här. Vore tacksamt ifall vi inte blandade ihop dessa. Svenska fans är bra – på sitt sätt. Men Sambadefensiv, trots en text varannan vecka – en helt annan sak…

      Keep it up! One way or another…

  17. 15 april, 2011 @ 23:29 Linney D

    Tycker det hade varit otroligt tråkigt om denna fantastiskt bra informationskällan försvann, men om den höga klassen skulle försvinna samtidigt som de blir färre inlägg så kommer nog intresset hos många läsare försvinna, tyvärr. Hade gärna hjälpt till med matchreferat och liknande, men känner att jag brister lite i kunskap för att kunna genomföra detta och därmed hade kvaliteten sjunkit vilket jag inte hade velat bidra med.

    Därmed hade det varit väldigt kul om ni lyckades hålla kvar Sambadefensiv vid liv för ni som skriver här har gjort ett otroligt bra jobb, och jag hoppas att det kan fortsätta på samma vis! Annars så är det bara att säga tack till det som ni bidragit med!

    Svara

  18. 15 april, 2011 @ 23:34 Johan Gellerman

    Nu är väl inte jag rätt person att uttala mig kanske, men om jag ändå tillåts göra det så anser jag att ni/vi (jag kan tänka mig att vara med på ett hörn) ska försöka utveckla forumet och bygga upp någon slags ÖIS-community likt AIK-forum.se. En användarvänlig community med ett snyggt gränssnitt (nuvarande forumet är inte vidare attraktivt) tror jag kan fylla informationsluckan. Många tillbringar ju en stor tid med att leta efter information om ÖIS på internet och finns det ett ställe där man kan samla allting så är mycket vunnet för alla de som är sämre på att hitta information. Dessutom kan var och en bidra med egna iakttagelser från träningar och matcher utan att man behöver uttrycka sig i lika formellt som om man hade bloggat om det.

    Jag besitter själv inga vidare programmeringskunskaper men det verkar som att v-bullentin är bättre anpassat för ändamålet än phpbb, även om man antagligen kan tweaka phpbb-forum för att få det personligt och bra.

    Svara

  19. 15 april, 2011 @ 23:49 Johan Gellerman

    Och anledningen till att jag valde att hoppa är att jag kände att min stil inte passade in här. Det är meningslöst att lägga ner tid och energi på att skriva inlägg med en personlig touche när man sen blir refuserad för att ens åsikter inte är helt rumsrena och uttryckssättet inte det mest polerade, men det är sån jag är och det ingick i paketet när jag gick med. Jag kommer aldrig ägna mig åt självcensur, inte ens för den goda sakens skull och det blir extra märkligt när jag inte ens kan köpa delen om ”den goda sakens skull”.

    Jag har inga problem med att komma tillbaka om det blir lite friare tyglar. Nu kommer det ju antagligen inte vara lika nära samarbete med ÖIS så då kanske jag inte förstör för någon som försöker få tillgång till folk på ÖIS-gården när jag uttrycker mina åsikter om före detta spelare. Annars har jag väl tänkt att skriva lite på Infernos hemsida med fokus på annat än det sportsliga.

    Svara

    • 16 april, 2011 @ 00:40 ÖIS 1994

      Jag själv har gillat dina texter stort.

    • 16 april, 2011 @ 09:24 x-et på räcket

      Johan, det må så vara att dina texter ibland stuckit ut hakan väldigt mycket. Men, jag tillhör den skaran som gillar när det är kantigt och bökigt bland skribenters olika stilar – det ökar närvaron av att man får delta. Att det sedan kan innebära att man får ta en del kritik och små smällar, det hoppas jag att både sidan och skribenten/rna kan tåla;=). Hoppas du kommer tillbaka med dina perspektiv och högst personliga texter, det breddar en redan bra sida!

    • 16 april, 2011 @ 21:25 :-)

      Nej,din stil passade inte här!

  20. 15 april, 2011 @ 23:53 John

    Hur blir det med rapportering från morgondagens match ? Everysport ?

    Svara

    • 16 april, 2011 @ 00:14 John

      Kom på nu att jag inte har tillgång till internet då heller så jag undrar om
      Nån skulle kunna sms:rapportera resultatet till mig imorn

    • 16 april, 2011 @ 02:27 Gustaf

      Mig veteligen kommer rapporteringer via Everysport att fungera under 1a matchen. Däremot kommer han som rapporterar att vara ny i gemet, vilket kan, jag säger kan, föranleda att det i början inte kommer att gå lika snabbt som vi är vana vid. Ha överseende med detta under 1a matchen.

      Jag sållar mig till skaran av folk som tycker att det är tråkigt att initiativtagarna till SD beslutat att sluta. Sambadefensiv har stått för kvalité och ett nyhetsflöde vi ÖISare inte varit bortskämda med tidigare. Inget ont om Svenska Fans, men dom har långt kvar till SD-klass. Jag förmodar att var och har sina privata skäl till avhopp. Därför tänker inte fråga varför dom slutat utan bara konstatera att det är tråkigt för oss som älskar att läsa om ÖIS…

      Givetvis hoppas jag att SD kommer att leva vidare i ny skepnad. Det vore synd om ett redan etablert varumärke och tillika tillhål går i graven. SD har på kort tid vuxit och blivit ett måste och nästintill en drog för oss ÖISare, vilket ändå måste ses som en bragd. I synnerhet med tanke på hur kort tid forumet och bloggen funnits.

      Min röst går således till att SD ska få leva kvar om än i förändrad kostym.

      Bring back the memories….

      G

  21. 16 april, 2011 @ 02:30 Fredrik

    Lägg inte ned tack. Förhoppningsvis kan ju forumet ta sig nu när säsongen kommer igång.

    Svara

  22. 16 april, 2011 @ 06:44 Anonym

    Men det bygger ju att får ihop en skrivartrupp och seriestarten är i dag mina vänner!

    Svara

  23. 16 april, 2011 @ 10:29 Sjögräs

    Jag vill tacka Sambadefensiv för att det överhuvudtaget finns/har funnits, det är egentligen ofattbart hur mycket det kan betyda för en liten Öisare i en avlägsen stad. Alltid den första sidan man besöker när man sätter på datorn. Ni har gjort ett fantastiskt jobb och jag hoppas att den här bloggen kommer att leva kvar på ett eller annat vis – hellre då med ett par inlägg i veckan än en kvalitetssänkning med dagliga inlägg. Jag vill rikta ett lite extra stort tack till Martin, som gav en ovärdelig insikt i ÖIS under den ångestfyllda säsongen i Allsvenskan 2009 och som utifrån sin blogg på Nyheter24 skapat en av de allra bästa fotbollsbloggarna i hela Sverige. Sambadefensiv är ytterligare något som gör en stolt som Öisare.

    Något jag funderat på ett tag är om det skulle gå att få olika gästkrönikörer att skriva en text någon gång ibland. Jag tänker på personer som Marcus Birro till exempel, gamla Öisspelare, eller andra ÖIS-profiler. Det kanske blir svårt att få in sådana nu, men det skulle vara kul.

    Hursomhelst hoppas jag att Sambadefensiv inte går i graven, det skulle göra den här säsongen (och kommande säsonger) tio gånger tuffare, och distansen till ÖIS skulle öka enormt.

    Länge leve Sambadefensiv!

    Svara

    • 16 april, 2011 @ 14:23 Ronny

      Jag tycker också att gästkrönikörer kan vara en väg att gå. Personligen hade jag gärna sett en text från en ”huligan”. Det skulle vara intressant läsning och säkert givet en livlig diskussion. Givetvis menar jag inte att sidan ska fungera som deras språkrör men faktum är att de också är en del av öis.

      Slutligen vill jag tacka alla som bidragit till Sambadefensiv.

  24. 16 april, 2011 @ 12:26 Markus B

    Sambadefensiv har varit helt otroligt, man är inne och kollar varje dag och ofta så finns det något nytt att läsa om ÖIS. Man får nyheter och känner sig delaktig, medans man läser får man även goda skratt då skribenter skriver med mycket humor och personlighet. Sambadefensiv är den bästa ÖIS-hemsidan och jag ser mycket hellre att det skrivs någon text i veckan än att det läggs ner helt.

    Tack till alla som har hjälpt till (och förhoppningsvis kommer att fortsätta hjälpa till) för en mycket rolig och informativ läsning.

    Edit: Har Martin J mf bara slutat helt, läser de tex inte längre våra kommentarer och intresserar sig för öis mm. (Ingen kritik, tycker bara att det är konstigt att man en dag skriver texter och är jätte insatt, och nästa dag inte skriver någonting, bara nyfikenhet).

    Svara

    • 16 april, 2011 @ 13:42 Anonym

      Eftersom jag vet att Martin inte är inne och läser här längre (han betraktar det som ett avslutat kapitel och jag vet att han har tyckt att det har varit jävligt jobbigt att lägga ner) så tänkte jag att jag kan svara i hans ställe. Som jag har förstått det handlar det inte om att sluta att vara insatt och engagerad (tror att han såg träningen igår och jag vet att han ska på matchen idag) utan det handlar om att inte skriva längre. Det lär mao inte komma någon avskedstext från honom.

  25. 16 april, 2011 @ 13:19 Håkan Wall

    Hej på er!

    Först och främst vill jag tacka för de vänliga orden, både i kommentarerna här och i alla tidigare inlägg. Det känns väldigt roligt att det man gjort har uppskattats, även om 99,9% av alla tack bör riktas till Martin Johansson som skött allt på ett helt fantastiskt sätt fram tills nu. Inte bara för hans bloggande, utan även för allt runt i kring. Om ni uppskattar SD och råkar se Martin in person på stan eller på en ÖIS-match så tycker jag ni ska gå fram och visa er uppskattning för det han gjort. För det är killen värd!

    Jag ser att många vill att vi som slutat ska skriva en avskedstext och jag förstår att ni är nyfikna. En vis man skrev rätt nyligen: ”jag har inte för avsikt att skriva någon avskedstext på SD. Sådana blir oftast bara bittra och skapar mer oro än avslut. Dessutom har de en tendens att måla upp skribenten som mer viktig och central än vad den faktiskt är. Jag hoppas att ni har överseende med det.” Det får gälla även för mig.

    Så istället för att ge en avskedstext så kommer här en lista med mitt eget topp-fem över Sambadefensivska händelser (som jag varit inblandade i):

    5. Intervjun med Jakob Lindström efter Varbergsmatchen. Av många skäl, men främst för att jag aldrig pratat med någon som varit så glad i hela mitt liv. Han fnittrade som en tonårstjej nästan hela tiden. Dessutom är killen både snäll och artig, samtidigt som han inte hade en aning om hur han skulle förklara hur han tyckte och tänkte – han var helt enkelt för glad för att tänka.

    4. När Jakob Olsson berättade i höstas vad han behöver förbättra som spelare. Innan hade jag sett honom som en stor råtalang både i U21 och a-laget och hans talang borde utan problem platsa i ÖIS. När han i intervjun berättade exakt vad han behövde jobba på, väldigt konkret och utan någon som helst tveksam var det ett sådant tillfälle när man fattade att den här killen har precis allt för att bli riktigt bra. Minst ”proffs-i-Holland-bra”. Jag tror fortfarande mer.

    3. Niklas Jarelinds Twittring om mitt och Martins inlägg i samband med ÖIS första kris, ”Ny ekonomisk kris: Är ÖIS fast i hamsterhjulet?”. Minns inte exakt vad han skrev, men det var ungefär att det inlägget var det mest välskrivna han läst på mycket länge. Det var väldigt kul att få ett sådant omdöme av en journalist.

    2. Det tack-SMS jag fick från en spelare igår. Det värmde själen. Nej, jag tänker inte säga vilken spelare det var.

    1. Hej Peter. Mitt enda inlägg som var riktigt sambadefensivskt och det är väldigt, väldigt nära att vara ”det perfekta inlägget” med min skrivförmåga mätt. Som den smygperfektionist jag är jag fortfarande sur för att jag sköt ut det innan det kändes helt rätt men allt gnäll på Peter tvingade mig att lägga ut det innan jag var helt nöjd. Att Peter sedan spelade bra året ut gör ju att jag i min ensamhet ibland låtsas att jag faktiskt hade något med det att göra.

    Där har ni det. Inget bittert avskedsinlägg utan ett försök att snarare inspirera eventuella nya skribenter. Jag har haft skitkul under min tid på Sambadefensiv och jag kan varmt rekommendera alla som funderar på att anmäla sitt intresse för att skriva att faktiskt göra det. Ni kommer inte att ångra er!

    Svara

  26. 16 april, 2011 @ 20:57 Mikael Carlsson

    Hej!

    Ja, jag kan hålla mina fingrar borta heller den här gången. För er som undrar om det ligger någon konflikt bakom SDs ”avhoppare” så vill jag bara döda den spekulationen direkt.

    Jag har heller inte för avsikt att skriva något ”avskedsbrev” för för mig är detta inte ett avsked från SD utan bara ett personligt ställningstagande när det gäller att hoppa av. Jag har en personlig situation med hus, familj och jobb som tar tid och där jag är tvungen att prioritera fritidens få timmar. Jag tror inte jag är ensam om det. Sen skall jag inte sticka under stolen att detta turbulenta år med ÖIS vara eller icke vara har satt sina spår i min motivationskarusell vilket också bidrar till att jag inte brinner lika mycket nu som tidigare. Men det kommer säkert tillbaka i samband med att ÖIS kommer tillbaka. När det gäller skrivandet så är jag ingen person som bara sätter mig ned och skriver och sen är det bra utan jag vänder och vrider tankar ett tag innan jag anser mig ha något att säga. I ett liv där tankarna inte kan härja fritt kring ÖIS så väljer jag alltså att ta en längre paus från skrivandet i form av fortlöpande texter som en blogg som SD behöver för att vara den stora källa för ÖISare som kanske förväntas av er läsare. För mig handlade iallafall i slutändan om att visa för mina medskribenter att jag var en resurs eller inte en resurs för att skapa en tydlighet om hur det skall bli i framtiden. Jag valde alltså att stiga åt sidan för att heller inte indirekt skapa en förvänting på mig som jag kanske inte kunde hålla.

    Som sagt, no hard feelings utan bara ett enkelt ställningstagande. För mig har skrivandet på SD varit en fröjd och jag har bara positiva erfarenheter med det. Det fina med att vara skribent på SD är att man har chansen att påverka och säga vad man tycker. Vill du berätta vad just du tycker om ÖIS, om truppen, och spelet i matchen senast eller vad som så tveka inte att höra dig för om att få delta. Precis som Håkan säger så tror jag inte att ni kommer att ångra er.

    För egen del så ser jag med spänning fram emot att få läsa artiklar som utomstående här på SD och jag hoppas givetvis att jag skall få läsa artiklar av flera nya förmågor. Jag hoppas även kunna bidra med någon gästkrönika framöver om det passar och tid finns.

    Just nu är jag bitter över ÖIS tämligen ruttna start och jag hoppas att jag får se lite fler glädjeämnen som gör att jag får tillbaka inspirationen att skriva om ÖIS.

    Blev detta ett avskedsbred ändå? Nja, vetifan… men nu vet ni iallafall varför jag valde att stiga åt sidan.

    Vi ses på läktaren!

    Svara

  27. 16 april, 2011 @ 21:22 :-)

    Gellerman kan vi nog vara utan,hans (hoppas sista) inlägg om Gustavsson var botten.
    Jag saknar Martin, ingen håller hans klass.

    Svara

    • 17 april, 2011 @ 00:47 Janne B

      Varför var inlägget botten? Det var välskrivet och på samma gång väldigt känslofullt. Keep upp the good work Johan. Allt med ÖIS är inte en dans på rosor, även om en del folk gärna vill se det så.

    • 17 april, 2011 @ 04:52 Johan Gellerman

      För din skull så lovar jag att jag inte är klar med den här sidan riktigt än. Don´t feed the troll har du uppenbarligen aldrig hört talas om så då ska jag vara så snäll att jag ser till att du blir varse om dess innerbörd. :-) ;-) :)))))))))))))

      Och eftersom du hoppas att det var mitt sista inlägg om GustaFsson (hur svårt är det för folk att läsa och uppfatta hur ett namn stavas, igenkligän?) så kan jag meddela att jag inte kommer skriva något mer om honom. Om han nu inte skulle råka bli fotbollsinvalid eller dylikt, då kan han få ett inlägg även om det antagligen inte hamnar på den här domänen. Så du slipper läsa om det ifall du kommer fortsätta besöka Sambadefensiv på regelbunden basis.

  28. 17 april, 2011 @ 16:03 :-)

    Du skrev som en idiot som inte fattar nånting om dagens fotboll.Ge mig ett skäl varför han skulle stanna i ÖIS ?En kille på 21 år som älskar fotboll och vill spela på så högt nivå det bara går.Div I? 8000:-/mån ?
    Alla spelarna var fria att gå var de vill,de som var intressanta försvann resten är klar
    och säg inte att de stannade för de har ÖIS hjärta
    Jag säger återigen att utan Martins artiklar har kvalitet sjunkit avsevärd så för min del kan du lägga av helt.

    Svara

    • 17 april, 2011 @ 22:50 Magnus Börjesson

      Du får naturligtvis tycka vad du vill, men om du inte klarar att göra det utan att förolämpa och mobba folk så kan du för min del lägga av helt.

  29. 18 april, 2011 @ 07:48 :-)

    Yes, det var precis var du gjorde Gellerman,förolämpade Margus

    Svara

    • 18 april, 2011 @ 08:45 Johan Gellerman

      Nu var det inte mig Magnus syftade på utan dig. Och man får vara bra skitnödig för att man tycker att titeln ”legosoldat som symboliserar allt det vidriga med den moderna fotbollen” är en förolämpning. Även om det bör betraktas som en sådan, men för en överväldigande majoritet så är det ju skitsamma.

  30. 18 april, 2011 @ 11:31 :-)

    Jag tyckte det var löjligt hela artikeln,hur många legosoldater har vi haft under åren?
    När uröisaren Allbäck gick till Holland har du också spottad?Tar det för vad det är och skriv inga känslomässiga/mesiga inslag.Det blir bara löjligt.Folk byter arbetsgivare till höger vänster men just fotbollspelare ska ha hjärta för klubben stanna och spela gratis?

    Svara

    • 18 april, 2011 @ 11:38 Magnus Börjesson

      En allmän fundering, smilet, och nu menar jag inte detta hånfullt eller så utan som en uppriktig fråga: Skulle du vilja hålla med om precis allt som skrivs här? Tycker du inte att det blir en roligare sida om det finns ett brett spann av olika åsikter, där man ibland retar sig på en del av det som skrivs? Som jag ser det – om någon enda av våra läsare lyckas hålla med om precis allt vi skriver, då har vi misslyckats. Då har vi inte fått in en tillräcklig bredd av olika infallsvinklar.

  31. 18 april, 2011 @ 11:57 :-)

    Så är det,där har du rätt.
    Om det nu var så välskrivet varför togs det bort efter 1 timme???

    Svara

    • 18 april, 2011 @ 12:23 Magnus Börjesson

      Därför att en majoritet i redaktionen, numera avhoppad, ville ha det så. Det fanns fullt vettiga skäl till det också, jag tyckte personligen bara inte att dessa skäl övervägde.

  32. 18 april, 2011 @ 13:06 :-)

    så välkrivet men opassande? :-)

    Svara

  33. 18 april, 2011 @ 13:57 Robbban

    Ska väl inte skriva er på näsan kring det, men varför bemöter ni en anonym skribent som inte har stake nog att gå ut med sina åsikter och stå för dom under något annat än en smiley?

    Svara

    • 18 april, 2011 @ 14:07 Magnus Börjesson

      Vi vill förbehålla oss möjligheten att ha ganska högt i tak i våra egna texter, och då får vi väl tåla lite i kommentarerna också. Och rätten att vara anonym när man kommenterar tycker jag personligen är viktig.

      Därmed inte sagt att vi inte hade föredragit ett mindre hånfullt tonläge från en del håll. Och självklart finns det en gräns för vad vi tål innan saxen vaknar…

    • 18 april, 2011 @ 14:28 :-)

      Min smiley är lika anonymt som din ”Robbbbbban”

  34. 18 april, 2011 @ 14:41 Lorens

    Det är väl upp till redaktionen att bestämma om vad som passar och vad som inte passar. Vad som publiceras är en internt ställningstagande för Sambadefensiv.
    Sen är det upp till var och en att läsa inläggen om man vill. JG är en missnöjeskonstnär som är rak med vad han tycker och verkar trivas med det. God stämning är inte hans grej, verkar det som. Kanske kommer du JG, att hitta rätt forum för din personliga stil tids nog?
    Sambadefensiv får väl komma på var de själva vill stå. Martin J har gjort ett grymt jobb och som läsare kan man bara hoppas att några tar vid i samma anda.

    Svara

  35. 19 april, 2011 @ 09:40 Jocke G

    Jag tycker det definitivt kan vara värt att hålla igång bloggen. Tråkigt med avhoppen dock. Sambadefensiv har varit en bra och väldriven blogg och har haft en tydlig linje, därför upplever jag att den har varit väldigt viktig för många supportrar landet över. Känns som bloggen kompletterar ÖIS hemsida med lite personliga åsikter, vinklingar och granskning.
    Angående forumet tycker jag att matchtrådarna är en bra idé. Det behöver ju inte betyda att bloggandet upphör.

    Hoppas på många duktiga nya skribenter och tvivlar inte en sekund på att de finns.
    (Visst hade jag läst även om uppdateringarna blivit mer sällan)

    Svara

  36. 19 april, 2011 @ 10:50 Rude Boy

    Keep on keeping on!
    Sambadefensiv über alles!

    Svara

  37. 21 april, 2011 @ 00:23 anonym

    Jesper Lunnevi borde vara ett namn utav intresse!

    Svara

  38. 18 maj, 2011 @ 13:41 Christin

    Hoppas verkligen att Sambadefensiven kan leva kvar. Som nybliven öisare så är det väldigt bra och kul sätt att få veta vad som händer i och omkring ÖIS. Har på denna korta tid (sedan nov 2010) läst många läsvärda inlägg och vill gärna fortsätta med det.

    Svara

  39. 13 juli, 2011 @ 14:08 anonym

    jag tycker ni borde försöka kontakta afonso alves eller ailton igen för dom står de inte så mycket om. Det känns för mig som att dom inte har nån klubb, så varför inte iallafall försöka ?

    Svara

    • 13 juli, 2011 @ 15:21 Magnus Börjesson

      Som skribenter på bloggen, menar du? ;)

    • 13 juli, 2011 @ 15:59 ÖIS 1994

      Jo, båda har klubb… Men kanske att dom har tid över att skriva på SD då o då. ;-)


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se