Christofer Bengtsson, matchhjälten

Matchklockan visade 84 minuter när Nicolas Sandberg fälldes i utkanten av straffområdet. Christofer Bengtsson stegade fram, satte bergsäkert den efterföljande straffen och säkrade tre poäng till ÖIS.

Idag var det din tur att avgöra för ÖIS.

– Alla mål behövs och det spelar ingen roll hur de görs. Det var oerhört skönt att vi kunde vinna idag. Jag har varit andre straffskytt bakom Pavel i alla år, men han har varit på plan nästan hela tiden, så jag har har aldrig fått chansen. Idag dök den upp och det känns härligt att jag tog tillvara på den.

Där knäckte du också Kristianstads förlustnolla.

– Ju längre matchen led ju grinigare blev det och det är naturligtvis ett avgörande läge att få ta en straff i slutminuterna, men det gick bra det här gången, så det är kanon.

Hur vill du beskriva matchen?

– Det var en bra match med ganska högt tempo trots det varma vädret. Kristianstad är ett stabilt lag och man var de enda som inte hade nån förlust innan denna omgången. Vi är också stabila, skapar flest chanser, är lite tyngre. Vi har många fasta situationer där vi är nära att nå ända fram, men det vill sig inte riktigt. Kristanstad har inget riktigt farligt läge under hela matchen, så det kändes säkert.

Bergsäkert bakåt som vanligt.

– Det är bara första matchen som är en plump i protokollet, när vi släpper tre mot Skövde. Vi har sedan fått ihop försvarsspelet på hela banan, vi har rutinerat folk som nu spelat en tid tillsammans. Man bygger ett bra spel från ett starkt försvar. Det blir ett lugn i hela laget och börjar man bara i rätt ände så kommer det offensiva också. Vi har skapat ett antal chanser i de flesta matcher, men tyvärr varit alltför ineffektiva.

Du står här med en ispåse.

– Jag har haft problem de tre senaste matcherna med en inflammation i axeln. Det började under andra halvlek mot Varberg, så jag har inte kunnat träna normalt under veckorna utan fått köra rehab och försöka få bort inflammationen. Det kändes ingenting i början, men jag slog upp det nån gång under matchen och nu värker det ordentligt. Egentligen är det vila som behövs för att det ska läka, men det har man inte tid med nu.


'Christofer Bengtsson, matchhjälten' har en kommentar

  1. 7 juni, 2011 @ 13:16 Magnus Börjesson

    Bildsköne Bengtsson allez allez, Bildsköne Bengtsson allez!

    Jag får medge att jag kände mig ganska orolig när just Bengtsson blev den som klev fram för att lägga straffen. Men den satt ju hur säkert som helst!

    Bengan täpper till rätt bra på sin kant, trots skral hjälp av Elving i går. (Kanske dags att prova Otterstedt igen?) Det är på andra kanten det ser lite svajigt ut. Ska Hall fortsätta spela från start så behöver han ha någon annan än Jonte framför sig. Jag var inte i Borås, men ryktet säger ju att det såg betydligt bättre ut med Björkeryd där framför.

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se