Danny Ervik: ”Det är en laginsats”

Söderettans två försvarsstarkaste lag möttes på Valhalla och det var ÖIS som vann med 1-0. En av de som sett till att Örgryte håller tätt bakåt är mittbacken Danny Ervik och Sambadefensiv tog en liten pratstund med honom efter matchen.

Hur vill du sammanfatta dagens vinst?

– Det är en jämn match, man märker att Kristianstad är ett stabilt lag, men det hände inte så mycket sista tredjedelen för dem. De har duktiga och kvicka spelare som spelar bra fotboll.

De verkade nöjda så länge det stod 0-0?

– Jag såg att de började gnabba lite på varandra i slutet av första, så då kände vi att vi skulle ut och ta över efter paus.

Stämningen på plan?

– Det var lite halvgrinigt, mer än det brukar. Publiken gör en del, det var några konstiga domslut mot oss i början, särskilt när Sebastian får gult kort. Domare bör ta tag i det och sätta sin prägel på matchen.

Plasten?

– Det känns som om det är en fördel för oss även om jag personligen föredrar naturgräs. Inramningen blir mycket roligare här på Valhalla än på Gamla Ullevi, så med tanke på det är detta en bättre hemmaarena. Det känns mer eget på nåt sätt.

Ett insläppt mål på 485 minuter.

– Det är ok, det är riktigt bra, det är fantastiskt!

Hur kunde de bli så?

– Jag kom ju in som mittback (skratt). Det är inte bara backlinjens förtjänst, det är en himla massa jobb därframme också. Det är en laginsats att vi släpper in så få mål. Det blir lättare för oss när man kan jobba framåt i st f bakåt.

Och lika lugnt idag?

– De får alltid nån chans, så det gäller att hålla koncentrationen uppe ändå till slutsignalen.

Vad tror du om Söderettan?

– Vi klättrar i tabellen, men vi ska inte tänka på det utan vi måste fortfarande ta varje match för vad den är och inte bli övermodiga – för då går det snabbt neråt igen.

Satsningen är på serieseger alltså?

– Ja, det tycker jag. Truppens målsättning är att vara med i täten och nu har vi topplagen inom räckhåll. Styrelsen har sagt att det får ta den tid det tar, så vi har inte känt oss stressade eller nånting. Vi fick ju stryk de två första matcherna och satte in någon press på oss själva. Nu har vi fått ett gott flyt med flera segrar och då siktar man givetvis uppåt också.


'Danny Ervik: ”Det är en laginsats”' have 3 comments

  1. 8 juni, 2011 @ 10:34 Ankan

    Stort tack för en återigen mycket bra intervju!

    Svara

  2. 8 juni, 2011 @ 11:01 Rude Boy

    Härligt svar :-).
    ”- Det är ok, det är riktigt bra, det är fantastiskt!”

    Svara

  3. 8 juni, 2011 @ 12:49 Johannes

    Bra jobbat Tomas! fin intervju och tack för att du är en av dem som håller våran allas favorit sajt igång!

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se