Roberto Jakobsson: ”Vi är absolut på rätt väg”

Roberto Jakobsson gav sin syn på läget till Sambadefensiv efter 1-0-vinsten över Kristianstad på Valhalla IP.

Det dröjde ända till 85:e minuten innan ÖIS spräckte nollan.

– Det satt långt inne, men det kändes som om vi var på gång. Det var vi som producerade chanser och man hoppades att vi skulle få in en boll.

Precis som mot Rosengård.

– Idag hade vi inte så många klara chanser som mot Rosengård, men vi var starka i andra. Vi ville vinna, killarna la ner jobbet och så fick vi chansen till slut.

Du satsade på offensiva byten.

– Vi skulle försöka vinna matchen, det är stor skillnad på en eller tre poäng. Anderberg var pigg när han kom in och det är tacksamt med hans steg när motståndarna är lite trötta, det skapar möjligheter för oss.

Tabellen?

– Nu är vi med och har stabiliserat det. Vi har spelat ganska mycket med samma lag på sista tiden och känns tryggare i vårt spelet än i början. Vi har bytt en del på forwardssidan och nån yttermittfältare, så det är där vi letar lite, men vi är absolut på rätt väg.

Jakob Olsson?

– Jakob kanske kan börja träna fotboll nästa vecka. Vi behöver den bredden för att kunna göra taktiska byten. Det är jätteviktigt att ha spelare som kan förändra matchbilden.

Oroad av svårigheten att göra mål?

– Så länge som vi skapar chanser, så tror jag att det kommer. Efter några segrar är det nu lugnare bland de unga spelarna. De känner att det inte är nån panik utan vi har större marginaler nu när vi fått fler poäng.

Trollhättan borta i nästa omgång.

– Det blir en svår match. FCT har två raka förluster, en med 2-5 mot Rosengård, och det brukar vara så att man kommer väldigt vässade efter det, så jag är beredd på en tuff match.


'Roberto Jakobsson: ”Vi är absolut på rätt väg”' have 3 comments

  1. 7 juni, 2011 @ 13:11 Magnus Börjesson

    Mycket intressant med de här tränarintervjuerna efter matcherna. Bra jobbat, Tomas!

    Något du gärna får fråga nästa gång (eller någon av er andra förstås, om ni får för er att prata med Roberto på någon träning eller så) är hur han ser på mittbacksparet Danny/Leinar. Jag tycker att de båda känns som vår bästa och stabilaste duo där bak på hur länge som helst. Men Danny var ju inte tänkt på den platsen från början. Finns det någon risk att Roberto spräcker den dynamiska duon när Valter kommer tillbaka från skada?

    Svara

    • 7 juni, 2011 @ 13:44 ÖIS 1994

      Det hoppas jag verkligen inte att han gör. Valter ser jag helst inte på planen igen.

    • 7 juni, 2011 @ 14:14 Göran, Sthlm

      Intressant fråga med Valter. Själv har jag till de som inte gärna ser Valter som mittback (och har aldrig gjort), däremot tycker jag att han under sin tidigare sejour har fungerat bra som back och där fick hans snabbhet komma till sin rätt när han fick täcka upp när inte mittbacksparet hängde med. I mitten tycker jag att hans våghalsiga spel blir för våghalsigt och ibland har hans omdöme klickat och han kan på egen hand skapa en målchans för motståndaren.

      Och vad hände med Björkeryd? Skadad eller sjuk?

      Tack Tomas för dina tränarintervjuer, alltid lika läsvärda:)


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se