Solsken, skönlir och en Nico i målform!

Jag kan börja med att be om ursäkt för att det inte följer med några bilder idag. Bilderna existerar men går inte att infoga i artikeln. Förra träningsrapportens nödlösning vid strul funkade tyvärr inte idag så jag får be om överseende med det.

16.30 stod det på hemsidan. 15.45 var det i verkligheten. På grund utav felaktig information så anlände man till ÖIS-gården smått irriterad men det skulle solskenet snabbt råda bot på! Efter att ha missat de inledande 45 minuterna av så kan jag tyvärr inte rapportera om hur bröderna Lindström såg ut på uppvärmningen, om David Leinar skällde på den inledande övningen eller om Roberto medverkade i något moment. Däremot så kan jag berätta att det var en rolig träning att bevittna. Vädrets makter var på ÖIS sida och visst verkade solen lysa lite starkare över ÖIS-gården än vad den var över den grönsvarta sidan av riksväg 40. Det kan dessutom vara värt att nämna att David Björkeryd inte medverkade alls vid utomhusträningen, han gjorde ett kortare framträdande i slutet men höll sig då vid sidan av planen, bakom målen. Jakob Olsson, Felix Sehlström, Mathias Johannesson och Markus Anderberg höll sig dessutom i ett hörn av konstgräsplanen och spelade fotbollstennis. Efter lite skottträning som såg helt okej ut så var det dags för den avslutande tvåmålsövningen.

De som varit och kollat på någon av ÖIS tidigare träningar med Roberto i spetsen vet att istället för tvåmålsspel på fullplan med två elvamanna lag (Janne Andersson-style) så spelar laget istället med färre spelare på en mindre yta. Det brukar smälla på rätt bra och man får ofta bevittna en eller två riktigt tjusiga mål varje träning.  Lagen som möttes i tvåmålsspelet såg ut såhär:

Lag Väst:

Peter Abrahamsson

Danny Ervik – David Leinar – Pontus Otterstedt

Jakob Lindström – Sebastian Johansson – Ludvig Brisby Jeppsson

Nicolas Sandberg – Oskar Wallén

Lag Blå:

Fredrik Andersson

Joakim Hall – Dennis Jonsson – Christoffer Bengtsson

Mikael Odin – Jonathan Lindström – Niklas Elving

Luka Miljaljevic

Matchen började i rasande tempo och likt Oskar Wallén i Norrby-matchen så satte Luka bollen i nätet tämligen omgående. Rasande grant! Ett klassmål! Bravissimo! Efter så följde ett spel som skulle kunna liknas vid hawaiifotboll. Sambadefensivs utsända hade svårt att hålla koll på alla mål samtidigt som vi satt och skrev frågor och räknade medverkande på träningen. Det kan vara tufft att vara supporter också! Slutresultatet skrevs, efter hur vi räknande, till 8-5 till lag Väst efter tre mål utav Oskar Wallén och fyra mål av Nicolas Sandberg! Världsklass på de två alltså! I lag Blå så var Jonte Lindström lagets gigant med tre mål gjorda. Han började sin målskörd efter ett pangskott upp i krysset!

Målskyttar:

Luka Miljaljevic 1-0
Jonathan Lindström 2-0
Sebastian Johansson 2-1
Nicolas Sandberg 2-2
Oskar Wallén 2-3
Nicolas Sandberg 2-4
Jonathan Lindström 3-4
Nicolas Sandberg 3-5
Jonathan Lindström 4-5
Luka Miljaljevic 5-5
Nicolas Sandberg 6-5
Oskar Wallén 7-5
Oskar Wallén 8-5

Rörigt? Javisst!
Spännande? Absolut!

8-5 slutade alltså matchen med viss reservation för fel! Det blev lite rörigt i skallen när Roberto vid ställningen 5-3 till lag Väst skrek ”1-0 till de blåa” och det gäckar mig ännu hur det var han tänkte när han sa det. Klart var iallafall att lag Väst gick segrande ur kampen. Som avslutning på denna något tunna rapport så får vi lov att presentera en intervju med lagets ledare Roberto Jakobsson så att ni ska orka hålla ut tills på söndag då Sambadefensiv presenterar sin inför match-rapport:

Tjena roberto kan du berätta lite om dagens träning?

Aa vi började med något som vi kallar för den engelska kvadraten där man spelar som kvadraten med två felvända mål. Den tycker spelarna mycket om för det händer en del där, Så där får man igång dem bra. Sedan tränade vi lite taktiskt inför matchen emot Kristianstad och med tanke på hur dom spelar så jobbade vi med åtta mot sex där en stund. Jobbade lite med uppspelsvarianter och lite positionsspel. Med de som inte var med där så körde vi lite avslut. Sedan körde vi lite anfall mot försvar kan man kalla det då vi spelade fem mot tre för att hitta lite rytm och hitta löpningar för att komma till avslut, det har vi tränat på ett tag och det brukar funka bra. Avslutnings spelade vi som vi brukar göra.

Hur såg det ut tycker du?

Jag tror det kostade på lite med värmen och spelarna var nog lite trötta, med det blir ju ändå fajt och det är ju ingen som vill förlora, så det brukar ju bli bra ändå, och det är det vi vill.

Jakob Olsson tillbaka lite vid sidan av idag, hur är statusen på honom?

Han har tagit en spruta för någon vecka sen så han känner ju ingen smärta i alla fall, så det är ju bättre. Sedan får vi se, vi hoppas att det håller. Han har ju inte varit med och tränat fotboll med oss, men kanske att det håller så han kan vara med och träna om en vecka eller så.

Men matchen på måndag är inte aktuell?

Nej, det är den inte, han har inte varit med och tränat fotboll så nej. Han måste vara igång och se att det håller med riktigt fotbollsträning.

David Björkeryd var inte med på dagens pass, hur är det med honom?

Han hade en liten känning så att han var ute och löpte och körde lite intervaller. Men vi hoppas att han kan vara med på måndag.

Hur ser skadeläget ut i övrigt?

Ja det är ju Valter som är borta i ytterligare några veckor. Felix vet vi ju att han är borta ungefär fram till början på augusti. Mattias Johannesson har kanske ett par veckor till kvar sedan hoppas vi att vi får igång honom också.

Slutligen, Silly season stundar, hur ser du på det, är det något som du känner att ni måste få in?

Ja, man vet aldrig det kan ju öppna sig möjligheter. Det är väl kanske främst något offensivt alternativ vi tittar på isåfall. Det andra tycker jag fungerar ganska bra nu. Försvarsspelet sitter ganska bra nu.

Ja det känns som att det har kommit igång nu.

Ja det har det rent allmänt. Det som har varit bekymret är ju det att vi inte har fått in bollarna egentligen.

Ja de va det hela då får jag tacka dig för det.

Tack själv.


'Solsken, skönlir och en Nico i målform!' have 4 comments

  1. 3 juni, 2011 @ 22:14 nytko

    Härlig rapport!

    Svara

  2. 3 juni, 2011 @ 22:21 ÖIS 1994

    Tack så mycket för rapporten!

    Svara

  3. 3 juni, 2011 @ 22:50 Vinz

    Trevligt med en träningsrapport!

    Svara

  4. 4 juni, 2011 @ 16:46 Edwin

    Man tackar!

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se