Roberto Jakobsson: ”Vår attityd måste vara betydligt vassare”

En besviken Robert Jakobsson tog sig ändå tid att svara på några frågor från Sambadefensiv efter förlusten mot Husqvarna.

Din syn på 0-1 mot Husqvarna?

– Det var ingen bra avslutning på vårsäsongen, jag hade hoppats på betydligt bättre. Det var för dåligt jobb och för dålig inställning. Det är lika varmt för Husqvarna, så det finns inget att skylla på utan det är bara en dålig insats av oss.

Förluster mot bottenlag som Skövde, Motala och Husqvarna, finns det ett samband?

– Det är möjligt. Vår attityd måste vara betydligt vassare, annars är vi inte bättre än de andra lagen. Vi kan inte skylla på nån annan, utan måste rannsaka oss själva och jobba mycket hårdare i matcherna.

Var vi värda poäng idag?

– Vi skulle absolut kunnat tagit poäng, men som matchen blev när Husqvarna tog ledningen efter kontring på en av våra hörnor, då får de en matchbild som passar dem perfekt. De kan hålla ihop laget, får ytor och har lättare att skapa chanser än vi i andra. Vi har inga jätteklara chanser, men visst skulle vi kunnat få en eller tre pinnar.

Första målet avgör?

– Ja, så är det. Hade vi gjort 1-0. så hade vi säkert få de där ytorna och kunna vinna. Vi saknar för mycket i vårt anfallsspel, det blir för dålig fart i passningsspelet, vi släpper inte bollen och rör oss, löpviljan är inte heller den rätta. Sedan har vi hur många inlägg som helst (särskilt i andra) och vi måste kunna komma först på nåt av dessa.

Varför blir det så?

– En del inlägg blir för långa, men vi har också många som är bra, då måste man vilja vinna. Vi har ofta 5-6 man inne och vi måste offra oss på ett helt annat sätt om vi vill skapa målchanser.

Vad säger du om poäng och tabell?

– Som det ser ut nu, så ska vi vara glada om vi kan hitta en placering i mitten eller strax under toppen. Större kapacitet har vi inte och vi får vara nöjda om det inte blir bekymmer här.

Spelmässigt?

– Vi är fullt medvetna om att det inte har var varit bra. Vi spelar alldeles för svårt och det är inte alls som vi tänkt oss. Här är vi, vi får inse det och försöka förbättra oss.

Var det naivt att tro att ÖIS skulle vinna Söderettan?

– Det är bara att titta hur det ser ut. I någon enstaka match har vi varit det bättre laget, men annars så är det jämnt. Om vi ska vara självkritiska, så kan vi inte säga att vi är bättre än någon annan. Vi får rätta oss efter det vi har samt börja jobba både hårdare och mer på sikt.

Rafael?

– Vi får se. Det är tufft för ÖIS ekonomiskt, så vi vet inte om vi kan skaffa nån över huvud taget.

Vad händer nu?

– Det blir först ett uppehåll, vi börjar träna igen den 18/7, åker till Grundsund på läger den 19:e. Där kanske Andreas Clarholm ska vara med, men det är inte klart ännu. Sedan blir det en match mot Grundsund den 20:e och en mot Gunnilse den 25:e.


'Roberto Jakobsson: ”Vår attityd måste vara betydligt vassare”' have 23 comments

  1. 10 juli, 2011 @ 14:22 Martin Johansson

    Skönt att läsa att Roberto är nykter och klartänkt. Bra sammanfattning av det ÖIS som jag sett denna säsong.

    Svara

    • 10 juli, 2011 @ 20:47 DrJonas

      Förvisso, men jag saknar jävlar anamma. Vill man något riktigt riktigt riktigt mycket så går det…även om man har sparka-hål-i-luften Blondie på ytterbacken.

    • 11 juli, 2011 @ 09:49 Martin Johansson

      Jo, visst är det så, men de här ”inställningsproblemen” har vi ju levt med ett par säsonger nu. Jag har dock svårt att fatta hur de kan uppkomma säsong efter säsong. Men som flera har sagt flera gånger tidigare, vissa spelare borde man gjort sig av med för länge sedan, men trots det ingår de fortfarande i startelvan eller har en bänkplats.

    • 11 juli, 2011 @ 10:16 Krilliano

      Det är ju just det. För länge sedan skulle dom gjort sig av med vissa. För nu går det liksom inte att fimpa någon för då skulle vi inte ha gubbar på plan. Får hoppas det inte blir några problem att hänga kvar så får Öis jobba vidare med det nya i lugn och ro. Tycker ändå det verkar positivt om man ser det på längre sikt. Å andra sidan är jag optimist och tror alltid Öis ska komma igen. Lär väl dröja denna gång antar jag.

    • 11 juli, 2011 @ 17:30 DrJonas

      Jo men jag känner inte någon ”can-do” attityd från tränar Roberto. Bara krasst konstaterande att vi inte är eller kan bättre (samma som vissa spelare) Dags att plocka Ternström från qviding.

    • 11 juli, 2011 @ 17:38 ÖIS 1994

      Vi ska inte plocka någon. Vi ska köra på det med vi har nu och reda ut denna säsongen. Därefter får en utvärdering göras och sedan försöka bygga upp något nytt.

  2. 10 juli, 2011 @ 15:12 x-et på räcket

    Ja, han sticker inte under stol med den bittra sanningen som råder. Kan, mao, absolut inte anklagas för att vara ”feg” och insiktslös.

    Svara

  3. 10 juli, 2011 @ 16:41 Garotta de Ansjovis!

    Nej Robertos analys är klockren, men många verkar har glömt att vi nyss konka.
    Och har helt andra resurser att rätta oss efter, minnet är kort!

    Svara

    • 11 juli, 2011 @ 10:31 Krilliano

      Kunde inte sagt det bättre själv. Tycker att det är alldeles för mycket snack om uppgång redan i år. Visst.. Det hade varit kul men det behövs mer tid för Öis. Det här kommer på sin höjd börja rätta till sig framåt nästa säsong om ens det. Det är vad jag tror men jag hoppas jag har fel. Efter sommaruppehållet kommer Kocken in och får en lidnersk knäpp. Rödblått vinner serien en poäng före Varberg. Kocken tar skytteligan på 33 mål. Eller? Kanske inte. Men man kan väl få drömma lite. : )

  4. 10 juli, 2011 @ 17:34 Anonym

    Det jag har så svårt att acceptera är att höra, se och läsa att det långtifrån är självklart att alla spelarna har en 100% proffsig inställning inför varje match.. :( När ska ÖIS få 18 spelare som med Stolthet & Glädje är beredda att tugga taggtråd och få blodsmak i munnen vid varje träning o match??

    Svara

  5. 10 juli, 2011 @ 17:44 Anonym

    Resurser hit och resurser dit. Vi har mest resurser hela i serien. Vi har inte använt dem på rätt sätt. I princip lag som varit totalt uddlöst i 3 år står vi med än idag (förutom att det har försvagats år för år). Jag är totalt oförstående till varför man klamrat sig fast vid dessa spelare.

    Svara

  6. 10 juli, 2011 @ 21:19 Rompan

    Vi har dyraste truppen i hela serien och vi kan inte prestera bättre.

    Svara

  7. 10 juli, 2011 @ 22:46 ois

    Vad säger du om poäng och tabell?

    – Som det ser ut nu, så ska vi vara glada om vi kan hitta en placering i mitten eller strax under toppen. Större kapacitet har vi inte och vi får vara nöjda om det inte blir bekymmer här.

    Svara

  8. 10 juli, 2011 @ 22:48 Vad hade Sven-Agne gjort?

    Ett blygsamt förslag till positionsbyte inom befintlig startelva för att lösa upp de offensiva knutarna: låt Lillström och Seb byta plats på mittfältet. Lillström har SÅ mycket passningsblick i sig – placera honom längre upp i banan och instruera honom att slå passningar framåt (och skjuta! – såg ni hans kanon mot Husqvarna?). Seb kan rensa upp bakom honom.

    Svara

    • 11 juli, 2011 @ 09:25 Oskar

      Jacob har alldeles för mycket bakåt i sitt spel. De två behöver inte byta plats då Sebastian utan tvekan har lika bra blick som Jacob har. Det som behöver göras dock är att instruera Jacob att inte alltid slå tillbaka bollen ner mot backlinjen alla de gånger han möter, utan att ibland hålla i bollen och vända upp och driva bollen framåt ett par meter innan han slår den passningen eller tar skottet som vi alla vet att han kan.
      Hade han gjort det på alla matcherna så hade vi utan tvekan skapat mycket fler chanser.

      Lite synd i Husqvarna dock för han verkade alldeles för passiv sprang liksom bara och tittade på spelarna och gick inte på i duellerna som han brukar göra.
      Hoppas det blir bättre nästa match för vi behöver Jacob och Sebastian i bra form på mitten för att det ska hända någonting.

    • 11 juli, 2011 @ 10:23 Krilliano

      Lillström är en intressant spelare och har ett gött driv i sig. Men är ju inte spelaren som ett lag lutar sig mot ännu. Han är väl knappt byxmyndig. Hoppas verkligen att den här killen utvecklas åt rätt håll för han har rätt skön blick och sliter på bra. I någon match så blev jag mäkta förvånad där han vann flera nickdueller. Härligt att se fin spänst och timing från en kort kille.

    • 11 juli, 2011 @ 10:51 Vad hade Bengt Sternhult gjort?

      Tack för svar men jag håller INTE med om att Seb har lika bra blick. Eller fot för den delen.

  9. 11 juli, 2011 @ 13:30 :-(

    God middag

    Jag hoppas att allt är bra med dig och att du njuter av sommaren. Jag skulle vilja uppmärksamma dig om läget just nu i ÖIS då vi har lovat att vara mer transparenta och tydliga i vår kommunikation med våra partners. Det är viktigt för oss att alla får veta hur det ser ut i tid så att vi tillsammans kan göra det bästa utav den situation vi nu befinner oss i!

    Det jag som lagkapten kan göra vid sidan av mitt jobb på marknad är givetvis att få alla i laget att prestera så bra som de kan. Om vi gör det så är jag säker på att vi kommer att göra en riktigt bra höst och vara med och slåss om en plats i Superettan 2012!

    För att vara helt ärlig så är läget för ÖIS allvarligt och jag ber nu dig om stöd!

    Konkursen i februari tillsammans med den stiltje och handlingsförlamning som denna process bar med sig har gjort att framför allt partnerintäkterna är betydligt mindre än budgeterat p.g.a. att vi kom igång för sent med införsäljningen. Att flera partners ombads att betala ett förskott i höstas för att rädda föreningen från en, redan då oundviklig konkurs gjorde att uppförsbacken redan från början blev ganska brant. Totalt gick vi miste om 1,4 miljoner på detta!

    Den nya klubbchefen, Mats Janson, tillsammans med en slimmad stab, ÖIS huvudstyrelse, ÖIS fotbollsstyrelse, Balders Hage m.fl. jobbar febrilt med att komma igenom 2011 genom att bearbeta nya och gamla samarbetspartners, skriva längre avtal med partners, aktivera hotellprojektet, förhandla med leverantörer mm så klubben kan stabiliseras och sikta framåt igen.

    Kampanjer för att få in mer pengar till ÖIS har gjorts tidigare och vi vet och förstår att många är besvikna och står vid sidlinjen och ser hur klubben klarar sig just nu. Just nu är läget så allvarligt att all aktivitet som ÖIS bedriver och de förväntningar som partners, supportrar och vår omvärld har på ÖIS kan bli ändrade genom att klubben tvingas att skära ner verksamheten kraftigt för att reda ut den situation som klubben befinner sig i.

    Jag hoppas att du finner något av de erbjudanden som jag bifogat intressant och att du kan hjälpa till att reda ut den situation ÖIS just nu befinner sig i. Titta lite extra på vårt sommarerbjudande, kallat ”Andra halvlek 2011” som bl.a. innehåller en resa till landskampen Sverige-Holland i oktober. MYCKET PRISVÄRT!

    Du som redan bidragit i år är naturligtvis välkommen att ge ett extra bidrag till vår verksamhet utöver de erbjudanden som bifogas.

    Framtiden ser ljus ut om vi reder ut 2011

    Situationen som ÖIS Fotboll är i har inneburit att alla kostnader som finns har ifrågasatts och här är exempel på förändringar som gjorts:

    – Väsentligt slimmad organisation på kansliet med färre anställda

    – Kraftigt sänkta löner till spelare och ledare

    – Indragna skobidrag

    – Mer fotbollsverksamhet på ÖIS-gården = mindre externa plankostnader

    – Omförhandlade städ-, elavtal mm

    – Många egna produkter har fått chansen i A-laget – och fler knackar på dörren

    Jag hoppas innerligt att du vill vara med och stötta föreningen på något sätt, hör gärna av dig med eventuella frågor och funderingar.

    Jag önskar dig en fortsatt riktigt skön sommar!

    Svara

  10. 11 juli, 2011 @ 18:01 Krilliano

    Jaha.. Då ska man väl va glad om Öis existerar efter årets slut helt enkelt.

    Svara

  11. 11 juli, 2011 @ 23:32 stefan B

    e denna kommentar skriven av David Leinar? borde inte den läggas ut på ois.se då med?

    Svara

    • 11 juli, 2011 @ 23:57 Magnus Börjesson

      Det är gissningsvis ett utskick från marknadschef Leinar till sponsorerna, och därmed inte riktat mot den bredare ÖIS-allmänheten.

      Glad av att läsa det blir man ju hur som helst inte… :(

    • 12 juli, 2011 @ 01:13 ois

      - Indragna skobidrag

      Jaha. Då är jag 100% säker på att a-laget inte lirar i div1 södra pga bristande likviditet.

    • 12 juli, 2011 @ 01:15 ois

      ..nästa år alltså. Om man nu lyckas med konststycket att åka ner sportsligt oxå. Är ju bara 4 poäng ner till strecket.

      spelar ju ingen roll eftersom ekonomin inte tillåter spel i div1 nästa säsong ändå…..


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se