Patrik Elmander: ”Gott med tre poäng”

Då var det dags för hemmacomeback för Patrik Elmander och han tog rollen som alla hoppades på – som målskytt. Sambadefensiv fick en liten pratstund med Patrik efter matchen.

Berätta om målet.

– Jag hade tagit position strax utanför straffområdet, när inlägget kom. Såg Jakob Lindström i halvcirkeln och la direkt över bollen till honom. Jag trodde först att han skulle avsluta själv, men bollen kom tillbaka till mig. Jag  försökte placera den vid stolpen, men fick ingen bra träff – det är ofta just de skotten som går in och det räckte den här gången också.

Vad säger du om matchen?

– Tycker att vi hade koll på Slepiner under 90 minuter. De skapade i stort sett inga farligheter alls medan vi hade bra fart på bollen för det mesta.

Segern kunde varit mycket större.

– Det var skönt att gå till halvtidsvila med 1-0. Sedan är det klart att när man bara leder med ett mål så är det lite osäkert. Efter 2-0 och med en man mindre, så kändes det som om det gav upp.

Spelet?

– Det kändes stabilt och vi hade bestämt oss att vi skulle vinna. Vi hittade in med bollar både bakom deras stora mittbackar och på ytan framför.

Samarbetet med Andreas Clarholm?

– Det fungerade bra med ”Kocken”. Visserligen är vi lite lika i spelstilen, men vi skapade en del chanser.

Det här var sista chansen att haka på toppen.

– Gott med tre poäng! Nu får vi tuffa på, gör vi bara jobbet, så är vi bättre än de flesta andra i serien.


'Patrik Elmander: ”Gott med tre poäng”' have 13 comments

  1. 13 augusti, 2011 @ 23:08 Martini

    Jorå, Patrik var bra idag. Men Kocken gjorde inte många rätt…
    Nico kompletterar säkert ElMando på ett bättre sätt. Jakob också för den delen, men honom kan vi kanske räkna bort i rödblått – tyvärr.

    Svara

    • 13 augusti, 2011 @ 23:24 nytko

      Oskar!!

      Förlåt att jag tjötar, men det känns som att många glömmer bort honom…

    • 13 augusti, 2011 @ 23:25 nytko

      Eller nåt…

    • 14 augusti, 2011 @ 00:07 Krilliano

      Han har väl varit okej och tuggar på rätt bra men är han inte väl lik Elmander och lite grön i sitt spel än så länge. Tycker också han behöver jobba på att få en lite mer funktionell teknik. Förstatouchen är lite svajig kan jag tycka. Men han borde väl inte vara avskriven bara för att ElMando är med heller. Kanske så kan han utvecklas och bli våran mastertarget till nästa säsong. Jag är hoppfull.

    • 14 augusti, 2011 @ 00:31 nytko

      Ja, precis så tycker jag med faktiskt..

      Men jag tycker man skall ge honom chansen! Han har definitivt större potential än Nico…

  2. 14 augusti, 2011 @ 01:03 Lanslarke

    Jag kunde inte se något stabilt alls i den här segern. Trots hemmaplan, ledning och en man mer tycker jag vi hade tur som vann. Första halvlek var hyggligt stabil, även om övertaget mest var skenbart, i och med att vi knappt skapade något.

    I andra var all aggressivitet som bortblåst. Sleipner vann de flesta närkamper och tilläts också bygga upp spelet i lugn och ro. Nu var de bussiga nog att missa sina chanser. Två gånger fick de skjuta ohotade i straffområdet, men båda gångerna gick skottet över. Det räknar jag som ren röta. Den tredje chansen var en inåtskruvad frispark. Nu gick den rätt i famnen på Peter. Med minsta lilla oflyt, hade någon av de pyjamasrandiga i bollbanan fått ett hårstrå på bollen och det hade räckt för att vår målis skulle varit överspelad.

    Den här matchen var egentligen rätt lik den mot Skövde. Då föll vi med1-3 trots ledning med 1-0. Idag hade vi det flyt vi saknade då. Ska vi sluta gå på minor som senast mot Bonkeflo, duger inte det vi fick se i dag.

    Jag ser att idag har hunnit bli igår. Sak samma.

    Svara

    • 14 augusti, 2011 @ 01:45 Dr, Gniden

      Tack för att det äntligen är någon som ser nyktert på den här segern. Folk stirrar sig blinda på resultatet, utan att inse att insatsen idag var håglös. De tidigare hemmamatcherna har präglats av hög press, att vinna tillbaka bollen tidigt, att spela bollen framåt tack vare löpningar i djupled och på så sätt successivt tvinga ner motståndarbacklinjen i knät på egen målvakt och därigenom mala ner motståndet.

      Idag stod spelarna still och väntade på att Sleipner skulle ge dem bollen. Både Kocken och Pelmander joggar lite för syns skull, men man ser omedelbart att om Seb eller Jakob försöker spela bollen så hamnar den i famnen på målvakten, något som båda är begåvade nog att begripa. Det är därför alla bollar spelas bakåt, eller ut till Lycén som kan misslyckas med att slå sin gubbe, få till ett inlägg till någon av våra forwards som ”är bra på huvudet” eller i bästa fall få med sig en hörna.

      De enda gångerna vi på allvar hotade var när bollen slogs på en Anderberg i fart ner mot kortsidan så att han kan slå passningar snett inåt bakåt.

      Jag har sett många förlustmatcher med en bättre prestation än den här.

    • 14 augusti, 2011 @ 08:24 Mendel

      Jag håller med. Och, usch, vad jag kände igen Pelmanders alibi-spel sedan förra sejouren. Majoriteten av situationerna går han in i bara till 25%. Han är nästan hela tiden nästan nära… Men inte alls där… Kocken hade nog en mycket dålig dag. Och Otterstedt är helt enkelt bättre, snabbare och hungrigare än Lycén… Jackie O och Nico ser jag i dagsläget som mitt favoritanfallspar…

  3. 14 augusti, 2011 @ 02:56 Edwin

    Vill ta tillfället i akt och tacka klacken med inferno i spetsen. Fastän en nästan skämmigt låg publik siffra så höll de ändå på 90 minuter ut. Gellerman förtjänar en öl tycker jag allt.

    Svara

  4. 14 augusti, 2011 @ 14:16 Lanslarke

    Jag tycker att både Elmander och Kocken (faktiskt) klarade sig hyggligt igår. Båda är bättre bollmottagare än alternativen vi har där framme. Däremot vill jag inte ha båda på planen samtidigt, eftersom båda är för långsamma för att kunna utmana i djupled.

    Nicos missade chanser bryr jag mig inte mycket om. Det blir nog bättre med tiden, även om det kanske aldrig blir riktigt bra. Däremot retar jag mig en del andra grejer han gör.

    1: Han gör en fin löpning längs kanten, lyckas hålla bollen på plan och tar sig även förbi sin motståndare och skär in mot mål. I det läget har han två spelare med sig i kanonlägen. I stället för att passa väljer han att skjuta i steget, med dålig balans, i halvdålig vinkel och dessutom med vänsterfoten. Suck!
    2: Vi kommer i en kontring 3 mot 2. Det kan vara Elmander som driver bollen och Nico och Anderberg är på språng. Håller sig bara Nico på rätt sida, kommer han att få ett friläge. Det var tydligen inte så bara, för han springer genast tre meter offside. Elmander ser det och lägger ut bollen på Anderberg i stället. Nico upptäcker till slut att han ligger fel, stannar upp och väntar in Anderberg. Denne driver bollen, tittar upp för att lägga en passning och ser då att Nico har sprungit offside igen. Dubbelsuck och anfallet havererar.
    Samtidigt kan man konstatera att Nico ändå är ett hot hela tiden i och med sin snabbhet. Det är friläget i slutsekunderna ett exempel på. Jag avstår dock från att kommentera avslutet.

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se