Roberto Jakobsson: ”Man är besviken”

Roberto Jakobsson ställde som vanligt upp för Sambadefensiv och gav sin syn på 2-2 mot FCT.

Tankar efter 2-2 mot Trollhättan?

– Man är besviken, så här efteråt. Vi ledde med både 1-0 och 2-1 och borde klarat av det. Hade vi fått spela på resultaten ett tag så hade det kanske ordnat upp sig, det var olyckligt att kvitteringarna kom så snabbt.

Spelet?

– Det var sådär, inget av lagen skapade mycket i första. Det öppnande upp sig och blev bättre fart i andra, det blev fler chanser åt bägge håll.

Den långa pausen?

– Det är nog lika för båda lagen – att man är lite orolig att komma upp i nivå igen.

Du hade gjort en del ändringar i startelvan.

– Danny var ju avstängd och eftersom vi ville ha snabbhet i backlinjen kom Valter in, samma tanke med Pontus. FCT brukar ju backa hem och kontra, det klarade vi bra, men det var värre med inläggen.

Andreas Clarholm?

– Det fattas fortfarande lite tempo, han behöver träna några veckor till innan han är på topp, men det ser bättre och bättre ut på träningarna. Jag hoppades att vi skulle skapa nåt med hans huvudspel på slutet.

De fyra spelarna som kom under sommaren har fått mycket speltid.

– Killarna behöver mer tid för att nå sitt max, men de tillför mycket vid matcher och träningar, konkurrensen är betydligt tuffare än i våras.

De hade behövts redan vid seriestarten?

– Så kan man tänka, nu är det som det är, men så hade man givetvis velat ha det från början.

Hur ser du på avslutningen av Söderettan?

– Vi får fortsätta jobba, laget har blivit mer stabilt under hösten, truppen mycket bredare och bänken bättre. Vi har bra förutsättningar att skaka samtliga lag som vi möter.

Fortfarande satsning på kvalplatsen eller en match i taget?

– Vi får ta en match i taget. Man ser hur jämna matcherna är, annars får man göra som Sylvia och rada upp segrar. Vi ska ladda om och försöka göra en bra insats mot Varberg. Det blir inspirerande att möta serieledarna.


'Roberto Jakobsson: ”Man är besviken”' have 17 comments

 1. 30 augusti, 2011 @ 22:04 Hocus Focus

  Byt kant på Lycén och Anderberg !
  Bildsköne tillbaka mot Varberg.
  Jacob och Nico (…?) på topp.
  Då blir det åka av !

  Svara

  • 31 augusti, 2011 @ 09:30 Sektion LM

   Ingen Lycén mer på plan iförd ÖIS-tröja tack! Jag var trött på hans låtsats-spel, meningslösa dribblingar och fummel ut över sidlinjen redan förra ÖIS-sejouren. In med Björkeryd till vänster, sätt Anderberg på höger efter att han fått gå i intensiv-terapi.

  • 31 augusti, 2011 @ 18:23 sambaliran

   Du måste skämta. Ta in Bengtsson istället för Pontus. Även om Otterstedt inte gjorde sin bästa match så har han visat i varenda inhopp han gjort att han är betydligt bättre än Bengtsson samt att han mycket väl kan peta både Lycen o Anderberg på mittfältet. Varför skulle man peta Pontus efter bara en mindre bra match då Bengtsson och Lycen gjort många dåliga matcher och får starta match efter match. Killen är bara 19 år och har mycket utvecklingspotensial och det får man genom att få spela. Sen tror jag inte det spelar någon större roll om Anderberg och Lycen byter kant. De kanske borde byta till bänken i stället efter sina dåliga insatser.

 2. 30 augusti, 2011 @ 22:32 Anonym

  bra ide hocus pokus

  Svara

 3. 30 augusti, 2011 @ 23:21 Krilliano

  Varför ska bildsköne vara med?

  Svara

  • 30 augusti, 2011 @ 23:40 Slavisa Cula

   Otterstedt hade ju ingen lyckad kväll i går och visst brukar Bengtsson vara bättre på Valhallas konstgräs? Å andra sidan så tillhör Otterstedt framtiden och han behöver spela mycket i höst för att utvecklas så att han kan ta ett par kliv framåt till nästa säsong.

  • 31 augusti, 2011 @ 07:51 ÖIS2011

   Instämmer i att otterstedt bör få fler matcher på sig. Gjorde ingen av sina bättre matcher senast, men vem gjorde det. Bengtsson har inte varit bra sedan uppehållet. Vet inte om kantbyte kan rädda Anderberg och Lycén, deras oförmåga att utmana och ta sig förbi sin spelare har nog inte med vilken kant de spelar på. Låt Björkeryd komma in om han är redo för minst 60 minuter. Skulle gärna ge Nico chansen igen, men vet inte om han och Olsson passar så bra ihop och andra sidan har varken Elmander eller Kocken presterat mycket vettigt som bollmottagare. Danny åter in bredvid Leinar.

 4. 31 augusti, 2011 @ 08:26 Benhinnan

  Håller med om att Björkeryd måste in o lira så länge han orkar.

  I övrigt slår det mig att det är färre poäng ner till nedflyttning än vad det är upp till kvalplatsen… Ouch.

  Svara

 5. 31 augusti, 2011 @ 08:54 Anonym

  Jag endast lyckats pricka in ett fåtal matcher i år. Vilket har Roberto Jacobssons bidrag varit i år? Har något förändrats i träningsupplägget, har han satt någon prägel på spelet, finns det några linjer whatsoever?

  Att döma av matchrapporter låter det som allt är som vanligt. Dålig inställning, oförmåga att hålla ledningen mer än 3 min, långa bollar på bengt, dåliga ytterbackspresationer, bristande teknisk kvalitet överlag och nyförvärv som skall vara ”uppe i tempo” runt lucia….

  Klart inte lätt att göra så mycket åt det manskap som fått representera vår klubb de senaste 3-4 åren. Men finns det något som tyder på att han är värd att få fortsatt förtroende nästa år?

  Svara

  • 31 augusti, 2011 @ 09:04 Felix Jonsson

   Jag inte ens att man ska fundera på att göra sig av med Roberto grundat på resultaten, han har inte haft möjligheten att spela ihop ett lag och sätta sin prägel överhuvudtaget. Enda fallet där jag kan tycka att det är läge att sparka honom är ifall det skulle visa sig att spelarna inte är nöjda i annat fall tycker jag inte att det är aktuellt. Det är inte aktuellt av den anledningen att jag tycker mig se en potential hos honom samtidigt som spelarna inte behöver föränding utan man måste få arbeta i lugn och ro och spela ihop truppen till nästa år.

   Sena poängtapp är väl inte lika vanligt iår som förra så dettycker jag inte att man kan klaga på anledningen till de flesta förluster tycker jag istället är att det blir för ängsligt när man släpper in ett mål, den ängsligheten tror jag bara kan botas genom att spelarna får speltid och växer in i sina roller och känner sig trygga.

  • 31 augusti, 2011 @ 10:52 ÖIS2011

   Instämmer, är spelarna nöjda så behåll Roberto och Östlund. Låt dom få chansen att genomföra ett hel säsong, från spelartrupp och upplägg och hela vägen. Klubben, spelarna och tränare behöver kontinuitet och trygghet.

  • 31 augusti, 2011 @ 11:05 Slavisa Cula

   Att återigen byta tränare skulle nog bara skapa osäkerhet och förstärka intrycket av att ÖIS är en klubb som velar och endast söker kortsiktiga lösningar. Jag tycker absolut att man skall ge Roberto och Östlund en ärlig chans att få försöka bygga upp ett slagkraftigt lag till nästa säsong. Självklart är vi alla otåliga och blir besvikna över att laget inte ligger uppe i tabellen och kämpar om förstaplatsen. Men med tanke på förutsättningarna så tycker jag att laget gör en ok säsong och nu gäller det att utveckla verksamheten och scouta noggrannt under vintern så att man kan spetsa laget till nästa år.

 6. 31 augusti, 2011 @ 11:53 Krilliano

  Tycker det är givet att Roberto ska vara kvar. Han har gjort det helt okej. Och det finns glädjeämnen i år även om vi inte är längst upp. Det är ytterst få matcher i år där Öis faktiskt varit det sämre laget vilket är positivt. Visst.. Det gäller o börja leverera resultat också men jag ser det som en grej dom får sikta på till nästa säsong. Och visst finns det linjer. Ganska tydliga sådana om hur Öis vill spela tycker jag. Kan rödblått dessutom behålla Jakob O, Lillström och några av dom äldre (seb, leinar) så har vi en bra grund inför nästa säsong. Sen ska vi inte ge upp helt och hållet för kvalspel. Sylvia har en fantastisk svut av matcher utan förluster och ser klara ut. Men hoppet står till att dom helt faller ur ramen och hamnar i en rejäl svacka på slutet. Öis har ändå varit bättre på slutet och kan nog göra en bra avslutning. Ett skört halmstrå men hoppet är det sista överger Öisaren.

  Svara

 7. 31 augusti, 2011 @ 12:57 bukowski

  anderberg och lycén helt ur form,lycén mest rädd om permanenten!
  eller så kanske man får testa anderberg som anfallare?
  två vindsnabba fram,med björkeryd till vänster o jakobo till höger som viker inåt
  och avlossar vänstersläggan!?
  peter
  bb-danny-leinar-adam
  jakobo-seb-fimpen-björkeryd
  elmander-nico

  Svara

  • 31 augusti, 2011 @ 21:37 Anonym

   Den startelva kör vi på.

  • 31 augusti, 2011 @ 21:52 sambaliran

   Håller med om alla positioner förutom högerbacken där Otterstedt borde få chansen igen.

  • 31 augusti, 2011 @ 22:01 Anonym

   2 vindsnabba fram avser anderberg-nico,inte elmander…
   bb-kung av plast,överdrift månne,men funkar bra där


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se