Roberto Jakobsson: ”Det behövs en spelare i varje lagdel”

Säsongens sista match och säsongens sista matchintervju med Roberto Jakobsson.

1-1 mot Skövde i sista omgången.

– Det blev inte som jag hade hoppats spelmässigt, vi hade inte den aggressiviteten som behövs och hade stundtals problem att hålla ihop laget. Jag tror att killarna var tyngda av stundens alvvar och vi underpresterade idag.

Det blev annars ett drömläge efter 1-0 och underläge för Sylvia.

– Det kändes jättebra och vi spelade som vi skulle i början, men sedan blev vi passiva efter 20-25 . Vi blev stillastående och hade för dålig löpvillighet i anfallet, så länge vi spelad rakt och enkelt, så skapade vi chanser. I pausen pratade vi om att försöka fortsätta som vi startade, men det var svårt i motvinden, bollen kom ofta tillbaka. Sedan har vi chanser i andra med bl a straffen och Kocken, så jag tycker absolut att vi skulle vunnit matchen.

Nu hade vi i ställer behövt vinna med 6-1.

– Ja, det var starkt av Sylvia att vända 0-2 till seger nere i Lund, det måste man säga.

Hur ser du på framtiden?

– Vi tränar fyra ggr/vecka till 30/11, så jag hoppas att vi ligger mycket längre fram till nästa säsong och kan gå in i den med en rejäl trygghet.

Och din egen framtid?

– Jag vet inte riktigt vad som händer med mig, vi får ta ett snack och se var vi landar. Det är tufft med först ett heltidsjobb och sedan lägga 20-30 timmar på fotbollen, i så fall hoppas jag vi kan hitta en bra lösning på det hela.

Du är fortfarande sugen?

– Ja, jag tycker det är roligt, fotbollen är mitt stora intresse – eller rättar sagt fotbollen är min passion och ÖIS är klubben i mitt hjärta.

Så det kan bli du och Hasse Prytz?

– Jag har läst om det, men vet inget mer, så jag kan inget säga.

Truppen?

– Det behövs nog en spelare i varje lagdel, men vi får se vilka som blir kvar. Man gjorde ett bra jobb efter konkursen och fick ihop ett lag. Nu bör man titta på vilken fotboll ÖIS ska spela och vilka spelartyper vi ska skaffa. Man ska hitta behovet och bygga vidare.

Jakob Olsson är ryktenas man och lämnar?

– Det är inte oväntat om nån/några vill iväg och spela högre, det får man vara beredd på. Samtidigt har vi flera jätteduktiga killar i Tipselit – t ex Filip Holländer och Alexander Jeremejeff – som säkert kan vara med och slåss om en plats i A-laget.

Vinner ÖIS Söderettan nästa år?

– Det får vi absolut hoppas!


'Roberto Jakobsson: ”Det behövs en spelare i varje lagdel”' have 14 comments

  1. 23 oktober, 2011 @ 15:46 Superman

    Det är behövs inte bara en spelare i varje led,det behövs också kompetenta ledare i ett lag också. Så många konstiga laguttagningar och byten har Roberto inte gjort. Så pinsamt dåligt att man envisas med att Lycen ska spela från start hela tiden.Och Kocken och Elmander gör inte mycket rätt dom heller. Och hur tänker man när man sätter in Valter sista minutrarna?????. När Lycen blev utbytt varför då inte sätta in Otterstedt med sin speed samt att han kan hålla i bollen. Men Roberto har visat tydligt att han hellre spelar med tunga oröliga 30+are som hör hemma i div.4. Är detta framtida Öis så hoppas jag att många av de unga killarna ser sig om efter andra alternativ nästa säsong.

    Svara

    • 23 oktober, 2011 @ 18:36 Dojan

      Ge inte Elmander,Lycen och Kocken kontrakt över nästa säsong. Köp hellre in en mer etablerad anfallare som håller måttet. Och flytta upp några av de unga talangerna från tipselit som håller måttet. Får sen Hall och Otterstedt tränarens förtroende så tror jag att det kommer bli ett spännande lag nästa säaong.

    • 23 oktober, 2011 @ 20:57 läktarcoachen

      Att Lillström byttes ut mot Valter tycker jag var helt rätt. Jacob hade inte sin bästa dag, vare sig i passningsspelet eller i närkampsspelet. Med Valter fick vi mer tyngd på mitten. Bytet borde skett tidigare.

    • 24 oktober, 2011 @ 15:40 Kom igen

      Valther tillförde inget när han kom in, lullade runt på mittplan när bollarna flög fram och tillbaka mellan lagens backlinjer. Orkade ju knappt öka från gåfart till löpning. Med detta kritiserar jag inte Valther, kritiken är riktad mot bänken.

  2. 23 oktober, 2011 @ 19:39 Mendel

    Vilka kommer lämna? Jakob x 2, Abrahamsson, Nico, möjligen Danny. Resten torde inte ha särskilt många bättre erbjudanden. Kocken, Elmander, Lycén, Valter och Dennis kan man släppa. Och så får vi ge ungtupparna chansen med kompetent ledarskap och en riktig, kvalitativ försäsong som börjar imorgon! Spika truppen och tränare innan november är slut och alla går på semester.

    Kvar har vi Anderberg, Hall, Adam, Leinar, Bengtsson, Fredrik Andersson, Otterstedt, Storström, Elving(?), Seb (?), Jeremejeff och ytterligare några tipselitspelare som borde kunna platsa. Hmmm…. Kanske, kanske… Men det blir tufft….

    Vi kommer aldrig ha en på pappret bättre (i.e. mer meriterad) trupp i div 1 södra än vad vi haft i år. Gäller att vi hittar en del guldkorn ungdomsleden och kranskommunerna…

    Svara

    • 23 oktober, 2011 @ 20:01 ÖIS 1994

      Jakob skrev nyss fyraårskontrakt. Lär stanna. Elving har redan lämnat laget. Det gjorde han i somras, för moderklubben Ahlafors IF.

    • 23 oktober, 2011 @ 22:16 Mendel

      Just det, ja… Synd bara att 4-årskontrakt inte är någon garanti för att stanna… Vill verkligen se Jakob utvecklas i ÖIS…

    • 23 oktober, 2011 @ 20:30 DJ-CJ

      Abrahamsson och Jakob O lämnar nog, men hoppas innerligt att båda stannar. Danny hoppas jag att vi får behålla. Han har äntligen (!) fått spela på sin riktiga position denna säsong och då visat att han är en riktigt duktig fotbollsspelare. Han pluggar väl dessutom i Göteborg (rätta mig om jag har fel) så om han skulle få för sig att lämna skulle det vara till GAIS, Blåvitt eller Häcken, vilket jag inte tror händer.

  3. 24 oktober, 2011 @ 09:01 x-et på räcket

    Målvakter; Fredrik känns som en kompetent målvakt, alltså ingen panik om Peter lämnar.
    Försvaret; Satsa hårt på att bygga över nästa säsong med Leinar, Danny, Adam, Bildsköne, Hall, Sehlström och Dennis. Där finns en stomme som kan uppgraderas när vi går i superettan.
    Mittfältet; Här finns talang och tyngd, starkaste lagdelen just nu. Jobba stenhårt på att behålla Jakobo, Lillström, Seb, Otterstedt, Björkeryd, Holländer och Valter. Risken är ju överhängande och uppenbar att vi tappar en del här….kan alltså lika gärna bli vår svagaste lagdel om sisådär 2-3 månader.
    Anfallet; Vi behöver en Pelmander i truppen, han har dessutom gjort en del avgörande mål under säsongen. Nico och Oskar har fortfarande tid på sig att utvecklas, Anderberg vet jag inte riktigt vart han skall användas och hur man skall tackla hans skadeproblem. Kocken, nej tack!!

    Svara

  4. 24 oktober, 2011 @ 14:15 Anonym

    Just nu är det turbulens i Norrby osämja så det ryker om det i ledning, Varför inte hör sig för om spelare som Axengren, Anders Johansson om de är sugna att spela för Öis istället. Marcus Rohden som tillhör Elfsborg men lånats ut till Skövde vissa matcher , vet inte om EIF kommer satsa på han. Unga killar som kanske kan plugga bredvid och har en mer lantlig uppväxt ,jag tycker ofta de killarna är mer arbetssamma.
    Herr Anderberg har jag get upp ,han verkar ha en kropp som inte håller för högre serie spel synd. Finner Dennis motivationen att träna hårt för ett år till? Ärligt talat skall Valter verkligen vara kvar för mig är han skadedrabbad och ingen startspelare.
    Inga startspelare Dennis,Valter,Anderberg.
    Fredrik ser jag inga problem med han har varit med nu i år så han är defenitivt mogen att ta sig an uppgiften. Peter får gärna vara kvar men skall jag vara ärlig önskar jag att han skall få spela högre upp i Elitfotbollen så bra är han. Jag är av den natur att jag gillar när spelare utvecklas och har spelat för Öis man är lite stolt. Som nu att Lillmackan tagit en start plats i Gais.Tråkigast är ju att Öis inte fick några pengar,men den sittsen hade de satt sig i själva.
    Sebbe skall helt klart vara med nästa år ,jag sticker ut hakan och säger att han skall vara laget lagkapten. Leinar har ju ett år till så han är ju med och får jobba lika hårt nästa år med den ekonomiska biten. Så släpp lagkaptensrollen där är min uppmaning.
    Björkeryd är ett önskemål gillar skarp det jag sett det han kunnat spela ger honom chansen och hoppas han får vara frisk. Adam och Danny är helt givna äntligen har tränarna Danny på rätt plats . Bengtsson har verkligen kommit igen nu på slutet tummen upp men själv klart tar det mycket att både jobba och spela div1 fotboll vad det kräver. Lillström får han ett erbjudande han inte kan motstå? Oskar hoppas jag får se utan begränsningar vår matchhjälte från Norrbymatchen i Borås. Sen tror jag helt klart att man skall ge ungtupparna Nico,Halloch några till förtroendet de har varit med ett år nu och vet vad som krävs. Vår flygande Jakob kan vi inte styra utan får se hur han väljer. Ja det gäller att varit ute och scottat på ytterområden och landsbyggslag för att hitta spelare. Det är många om det nu som vill ha div1 spelare i GBG området nu. Tråkigt att Lycen inte kommit upp i nivå. Kocken/Elmander skulle jag välja så väljer jag E. men ingen har ju varit med en hel försäsong. Det måste ju finnas ett oerhört hjärta för Öis komma in ,så på säsongen för det har nog inte handlat om några jätte löner hoppas jag. Jonatan kan jag inte uttala mig om har sett honom för lite.
    Som ni säkert läser lite mellan raderna vill jag krydda med spelare utifrån som mer vuxit upp mer på landet mindre ort tycker dom jobbar hårdare faktiskt.

    Svara

  5. 24 oktober, 2011 @ 17:49 bukowski

    tjötigt,men valon gashi,mellerud+ ibrahim alushaj,lärje/angered,två MÅLSKYTTAR,dom bör
    kontaktas OMGÅENDE,kan lycén få en extern finansiär så!?

    Svara

  6. 24 oktober, 2011 @ 18:46 KG

    Är beredd att ge Roberto en chans till om han orkar med det på grund av sitt andra jobb. Med risk för en stor käftsmäll…Janne Carlsson och Roberto tillsammans? Alltså kontinuitet och ÖIS-hjärtan med en väl samlad rutin på den nivå vi befinner oss just nu.

    Hoppas av hjärtat att Jakob Olsson ser fördelen med att mogna och utvecklas ett år till med ÖIS men vi får se. Sticker Peter är jag inte bekymrad då Fredrik också är bra.

    Tackar de äldre stjärnorna som rekryterades under säsongen och önskar dem lycka till.

    Finns egentligen bara en spelare jag önskar att vi får med oss nästa år utöver de ungdomliga interna resurserna och det är givetvis allas vår Björn Anklev. Precis rätt typ av människa och spelare som vi behöver för att klättra framöver. Just därför lär vi väl inte få tillbaka honom.

    Svara

    • 24 oktober, 2011 @ 20:10 Krilliano

      Anklev är väl för gammal och tjänar lite för bra för att han ska byta så här i slutet på karriären. Skulle väl vara att han vill spela fotboll då för det verkar han inte få i Bk Röven.
      Men vem vet.. Hörde något om något att han ev. skulle kunna komma tillbaka. Men det är nog mest en skröna.

    • 24 oktober, 2011 @ 22:00 Anonym

      Har inte Anklev dragits med skador?


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se