Hans Prytz efter matchen

Sambadefensiv gjorde en kort intervju med nye tränaren Hans Prytz efter första träningsmatchen för året.

Då var din tränardebut avklarad, 0-1 mot GAIS.

– Det är en insats vi tar med oss och killarna kan vara stolta. GAIS ligger ett par serier över oss och är före oss i träningen, men vi står upp och matchar dem bra i 90 minuter.

I stort en jämn match.

– Ja, vi har flera bra chanser och ett skott i målställningen, i första var det 3-3 i avslut. Visserligen hade GAIS ett större bollinnehav, men vi är väl så heta och det här var en bra start för oss.

Hur ser närmaste framtiden ut?

– Nu blir det lite annat när fasen med träningsmatcher tar vid, då får vi något att referera till och hänga upp vår träning på. Vi har hittills kört väldigt allmänt med fokus på det kollektiva försvaret, det fortsätter vi givetvis också med.

Vad ska förbättras?

– Vi blir lite långa i vårt försvarsspel ibland och det är en stor yta framför våra mittbackar att försvara, det ska vi styra upp, korrigera och få rätt på. Det är inget jag känner mig orolig över, det är bra att ha grejor att jobba på efter första träningsmatchen, det hade varit för j-t tråkigt om det var klart nu.

Är truppen spikad nu?

– I stort ja, i dagsläget har vi den truppen vi har. Sedan får vi se om det kommer till nån, det kan bli nåt enstaka tillskott, men det är inget jag kan lova nu. Bra spelare är alltid välkomna, men just nu känner jag att vi har en bra trupp som täcker upp samtliga positioner. Kommer det rätt spelare och rätt förutsättningar, så får vi se vad som kan hända.

ÖIS har haft en väldig omsättning på spelare de senaste åren.

– Det gör ju att man får börja om varje säsong och bygga från grunden, men vi vet förutsättningarna och killarna är beredda att göra jobbet. De har gjort det fantastiskt de första fyra veckorna som vi har tränat, det syntes att vi tog med oss det ut på planen idag och vi uppträdde som ett lag.

Du verkar väldigt positiv?

– Ja absolut, ser fram emot det här med stor tillförsikt. Vi är inte glada när vi förlorar med GAIS (som har blivit något av en ärkerival). Vi vill förstås göra resultat, men det här var en bra prestation och något att bygga vidare på.


'Hans Prytz efter matchen' have 12 comments

  1. 5 februari, 2012 @ 09:22 Fredrik

    Skämtar han eller? Vi behöver ju en spelare i varje lagdel!

    Svara

    • 5 februari, 2012 @ 09:57 hannes

      Nja på den, anfallet ser bra ut, med pontus otterstedt ser även försvaret rätt klart ut, jag tror felix kommer in i det med tiden. En yttermitt känns viktigt.

    • 5 februari, 2012 @ 13:52 Fredrik

      Hur kan försvaret vara klart när vi har 2,5 mittbackar?

  2. 5 februari, 2012 @ 09:58 Jidevik

    Han kan väl inte lova något helt enkelt. Går han ut med att förstärkningar behövs så sågar han ju delar av truppen som finns. Jag är positivt överraskad av Prytz. Mer genomtänkt och tydliga ideer än på länge. Heja Öis!!!

    Svara

    • 5 februari, 2012 @ 13:18 Anonym

      Instämmer,Han verkar sund med fötterna på jorden.Som sagt vad, alla vet ju hur ekonomi nu fungerar. Man måste ha inkomst för att kunna ha utgifter och osunda krediter är som ett struptag om halsen.
      Att man tar tillvara och arbetar och utvecklar de resurser är ju prio ett. Sen om det finns utrymme och en bra spelare är ju inget som tackas nej till.Men det får inte bli som ett strupgrep på ekonomin.

    • 5 februari, 2012 @ 13:54 Annonym

      För mig fungerar ekonomin så att har man mest pengar i serien att lägga ut på spelarbudget så skall man vinna serien.

    • 5 februari, 2012 @ 18:46 A

      Tror du är inne på helt rätt spår här.

      Naturligtvis kan inte Prytz stå och lova förstärkningar på stående fot. Sedan visar Pryts ytterligare smarthet genom att inte nänma några förstärkningar då det kan skapa viss oro hos spelarna. Jag tycker också att Prytz verkar vara en herre med fötterna på jorden. Hittills har han han bara sagt väl genomtänkta saker.

      Det är lätt att slänga ut sig vissa saker. Ni som varit med ett tag vet ju hur det är med en ordförande som säger en hel del saker utan att det har haft ngn som helst förankring i klubben. Nu när det ska vara som det är, dvs att allt som är på gång stannar inom klubben, då är inte det heller bra.

      ÖIS, anno 2012 har skött sig riktigt bra. Det var länge sedan jag gick mot en säsong med lika stort hopp som jag har nu. Det verkar som att saker och ting börjar falla på plats med organsiation, lag och administration. Ni ska ha en stor eloge uppe på ÖIS-gården.

      Tidigare år har verkat vara en hönsgård gentemot hur det ser ut utåt sett i år. Jag hoppas verkligen den här mentaliteten får fotfäste i väggarna vid ÖIS-gården. Inget om företrädarna på ngt sätt, men ibland undrade man faktiskt vad vissa sysslade med där uppe? Bla anställdes det en person som skulle ha hand om kommunikation? Hur i hela friden skulle en klubb som ÖIS ha råd med en heltidsanställd person för kommunikation. Om det nu var så att övrig personal inte klarade av kommunikationen med omvärlden då var det verligen helt rätt att göra sig av med stora delar av den gamla personalen.

      Som sagt. Det här ser mer lovande ut än på länge! Jag har följt ÖIS i 30 år och årets inledning är minst sagt lovande.

      Jag lyfter på hatten för alla inblandade vid ÖIS-gården!

      A

  3. 5 februari, 2012 @ 10:01 JP

    Med tanke på ekonomin kan Prytz knappast kräva att få in spelare. Jag tror att man avvaktar till i mars och ser om det finns spelare som vill komma på lån när övriga lags trupper blivit spikade.

    Svara

  4. 5 februari, 2012 @ 11:46 Daniel_K

    Kanske några fynd från bananerna..?

    Svara

    • 5 februari, 2012 @ 13:06 Anonym

      Där verkar som LSK försöker knyta upp så många som möjligt. Det känns helt konstigt med Köpeborg de skrotar ju helt sina talanger nu.

    • 5 februari, 2012 @ 18:55 Jesper

      Deras satsning på etablerade spelare liknar den de gjorde -98. Minnet är kort ibland!
      Å andra sidan kanske man kan knyta till sig spelare som inte får förnyat förtroende…inte som gais, med andra ord;=).

    • 6 februari, 2012 @ 06:55 M.

      Känns som att det är någon som drömmer sig tillbaka till svunna tider när man refererar till Blåvitts värvningar som att ”det luktar 98″. Värvningarna av norrbaggen, Alvbåge och Farnerud lär ju vara klockrena (enligt uppgifter har Farnerud tillhört topp 10 i Tippeligan de senaste tre åren). Sobralense är väl förvisso en chansning, men det går inte att komma ifrån att det är en ruskigt bra anfallare/offensiv kraft. När man dessutom lägger till att han ska bilda ”anfall” tillsammans med Glenns pôjk så inser man ju att Blåvitt lär bli görfarliga i år. Men visst, han är en chansning, särskilt sett till att han ”vilar” försvar. Gerzic känns också som en chansning. Kan bli bu, kan bli bä. Allt sammantaget kan man ändå inte komma ifrån att Blåvitt bör utmana om ”guldet” i år. Tyvärr.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se