Jonas Karlén: ”Vi ska vara ödmjuka och köra på”

1-0 mot Oddevold efter mål av Oskar Wallén gav serieledning till ÖIS. Vi fick en liten pratstund med Jonas Karlén efter matchen.

Sambadefensiv gratulerar till en mycket viktig seger.

– Tack, det var en av flera nyckelmatcher, men det visste vi från början. Oddevold är ett av de bättre lagen i serien och de var sugna på att möta oss. Så det var starkt av oss att vinna en så här viktig match.

Vad säger du om matchen?

– Det var spännande i andra, men vi ska punktera matchen tidigare. Vi slarvar lite på deras planhalva och det ger Oddevold möjlighet till onödiga omställningar. Det blev lite väl böljande och vi borde kontrollerat matchen bättre, men vi gör ett ordentligt jobb på alla positioner, ett lojalt försvarsspel på egen planhalva och spelarna ska en jätteeloge för insatsen.

Oddevold skapade ändå inte så många heta chanser.

– De har lobben från Vega och inlägget på slutet där Bengtsson tar bort Karlsson på bortre stolpen. Dessutom är Patriksson en skicklig spelare, det är inte en slump att han leder skytteligan. Kommer han rättvänd så är det målchans och han har väl också nån möjlighet idag. Vi skapar mer och är det bättre laget över 90 minuter, så det blir en rättvis seger.

Och nu leder ÖIS serien.

– Det är väldigt skönt, svinskönt! Det tyder på att vi varit bra en lång tid, nu har vi fått utdelning med tre raka vinster, inga insläppta mål och ”bara” två varningar. Härligt att vi kan få en bra segerrad med serieledning som belöning.

Hur hanterar vi detta?

– Vi ska vara ödmjuka och bara köra på. Det är en ny situation och vi måste vara bra i karaktären och förvalta det, men det är vi medvetna om och ska jobba på det.

Vad har laget förbättrat sedan inledningen av säsongen?

– Vi har blivit skickligare i vårt höga försvarsspel och att vara samlade på motståndarnas planhalva både off och def. När vi får upp bollen, så är vi bättre på att flytta upp laget och korta avstånd, vilket gör att vi kan etablera mer spel. Vi har kommit längre i vårt offensiva spel och att äga boll – även om vi behöver förbättra det mer. Defensivt vinner vi mer boll högt upp i banan, där var vi lite för dåligt samlade i början av säsongen.

Längre anfall och mer bollinnehav är nästa pusselbit?

– Ja, men vi ska inte stirra oss blinda bara på att äga boll. Vi ska göra det med lite smarthet, så vi skapar en del möjligheter på våra omställningar. Vi ska vara heta i rätt läge och kalla i rätt läge. Med för stort bollinnehav blir man trubbig och motståndarna hinner samla sig, det gäller att blanda och värdera situationer.


'Jonas Karlén: ”Vi ska vara ödmjuka och köra på”' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se